Idézet: Nevermore - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 17:36
Nincs mit

.
Szerintem az összes albumuk jó, de kétségtelen, hogy a
Epicus Doomicus Metallicus- Nightfall - Ancient Dreams - Tales Of Creation négyes a legjobb alkotásaik. Nagyon súlyos és sötét zenének számítottak akkoriban, s ehhez nagyon passzoltak a sötét hangulatú szövegek is. Ez a szám amit linkeltem náluk már gyors:). Messiah pedig szerintem az egyik legjobb metal énekes.
értékelem, ha még a szöveg is jó

főleg, ha értem. mert pl a Cradle of Filthnél kissé zavaró, hogy tizensok év napi angolhasználat mellett is soronként van 1-2 idegen szavuk :Đ
viszont ma a tormented radiót hallgatva felfedeztem az Oomph!-t. kis youtube-vizsgálódás után kiderült, hogy az az egy szám nem a kivételesen jó (volt már ilyen eset sok), majd egyebek...
most így a mai hangulatomban teljesen odavagyok különösen eme számért:
Oomph - Die Schlinge
a mássága mellett nagyon emlékeztetett Marilyn Manson némely számára (akinek voltak jó megmozdulásai, de valamiért nem nagyon szoktam hallgatni

).
utánanéztem a stílusnak, nagyon nehezen megmászható fal ez, de nem adom fel, hogy valami fogalmam legyen a kismillió zenei stílusról...
nos, a wikipedia szerint EBM (sejtettem. a tormenteden előforduló nekem egész tetsző, bár picit túl electronic zenéknél ez valahogy mindig felbukkan. a Die Schlinge amúgy nem ilyen, inkább rockos, ezért is tetszik annyira), NDH.
NDH=Neue Deutche Härte, s jeles képviselőik között ott van a Rammstein és az Unheiling, két nagy kedvencem. és ugye most már az Oomph! is. lehet, hogy NDH-zenéket kell vadásznom. azt már észrevettem, hogy különösen sok német csapat van a kedvenceim között...

s engem a nyelv sem riaszt el, sőt, poénosnak tartom.
Szerkesztette: shr 2007. 05. 15. 18:25 -kor