HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#101 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:15

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:25

Ez esetben értem a megnyilvánulásaidban tetten érhető sértődöttséget illetve köpködést: írtál egy gyenge közepes cikket, 99%-ban spekulácókkal, ráadául a játék topikjában senki nem simogatta meg a kis buksidat, hogy "jól van, ügyes vagy", ellenkezőleg, inkább kritizálták az írásodat.

Nem baj, majd ha felnősz, fel tudod dolgozni ezeket a dolgokat is, addig pedig ilyeneket fogsz benyögni:

Megint a durcás kisfiú-efektus, szép...

Nem, szimplán parasztság volt az ominózus mondat, de sebaj. Majd megtanulod a két dolog közötti különbséget.

Na, haladunk, csak rájössz te is, hogy gyenge a cikked. :D

A "kevésbé geek körökben" meg megint szimplán szánalmas...

Semmi más, csak az, hogy hogyan látjuk mi a dolgot. Hogy lefordítsam a te nyelvrendszeredre is: az itteni geekek azt böfögték ide, ami a véleményük.

Hm... megint kevered a szezont a fazonnal.

Miért kellene nekem érvelni a cikked ellen? :think: Nem vitatkozni néztem be a topiba, hanem csak azért, mert az elmúlt évek alapján nem úgy látom a dolgot, ahogy te, ráadásul - ahogy azt írták is itt már - az informatikában eléggé nehéz 5-6 évekre előre jósolni. 
A böfögéses mondatod volt az, ahonnan ez a dolog kiindult, ne csúsztass, és próbld vitának álcázni a szimpla tahóságodat.

Mit ne mondjak, a válaszoddal tovább csiszoltad a nem túl hízelgő képet magadról...
Gratula.

Azt hiszem, neked a jövőben jobb lenne - ha írsz még "cikket" - ha nem néznél be az írásaod topikjába. Kevésbé járatnád le magadat. :(

Részletesebben válaszolni akartam, mint ahogyan most fogok, de elszállt a postom. Elfogadom a véleményedet: te viselkedsz, én gondolkodom. :D Próbáld észrevenni, hogy ha annyira tahóság volt a böfögéses megjegyzés, akkor letűnt korok úriembereként miért te egymagadban rohantál ki ellene? Az indítékában is rossz helyen jársz, de túlképp nem érdekel, mit gondolsz rólam. A vita azóta beindult végre, ez nekem elég.

#102 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:15

Idézet

En peldaul szeretem a tengerentuli futamokat (F1) reggel az agybol nezni... ;) es olyankor jol jon a live timing, hogy a palik b@lfszasagai ne zavarjak meg az elmenyt...

Nem nagyon szoktam nézni live timingot. Erre tényleg jó lehet a noti, de azért durva lenne, csak ezért venni, na meg wireless hálózatot csinálni, hogy ne 20m-es utp kábelt kelljen cibálnom.

Idézet

A billentyuzet semmivel sem rosszabb mint a PC-s billentyuzet...

Nem rosszabb, hanem más elrendezésű, még két PC-s billentyűzet sem egyforma, amikor lecseréltem fél évig mindig mindent félreböktem.

Idézet

bekesen alszom a nema csendes gep mellett, ha ejjel letoltok valamit (PC-n meg egy kisebbfajta vagyont kell raaldozni hogy kussban legyen)...

Hát nekem a PC-m csendesebb mint haver notija. És nem áldoztam rá vagyonokat. Főleg egy noti árához viszonyítva elenyésző összeg a hűtés. Az egész 10k alatti összegből megvan, és mindenki csodájára jár, hogy milyen csendes.

Idézet

Ki akar PC-n jatszani, ha egy jobb VGA araert konzolt kap? ;)

Jelenleg még PS2-nél tartunk interlaced 640x480,  composit kimenet,  nuku egér és billentyűzet (egy két játéktól eltekintve). Kösz de nem kösz.

#103 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:19

Mumia, télleg, várd meg a PS3/Xbox 360-at, hátha lesz már komolyabb bill/egér támogatás, rárakod az asztalra...jade most jut eszembe, hogy neked LCD monitor sem téma...akkor nem neked találták ki, de ezt már máskor kitárgyaltuk.:)

#104 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:22

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:15

Részletesebben válaszolni akartam, mint ahogyan most fogok, de elszállt a postom. Elfogadom a véleményedet: te viselkedsz, én gondolkodom. :D Próbáld észrevenni, hogy ha annyira tahóság volt a böfögéses megjegyzés, akkor letűnt korok úriembereként miért te egymagadban rohantál ki ellene? Az indítékában is rossz helyen jársz, de túlképp nem érdekel, mit gondolsz rólam. A vita azóta beindult végre, ez nekem elég.

Engem is zavart a megjegyzés, de nem szóltam érte.

Megszoktam már, hogy az ilyen szövegeken átsiklok és nem veszem magamra...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#105 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:22

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:19

Mumia, télleg, várd meg a PS3/Xbox 360-at, hátha lesz már komolyabb bill/egér támogatás, rárakod az asztalra...jade most jut eszembe, hogy neked LCD monitor sem téma...akkor nem neked találták ki, de ezt már máskor kitárgyaltuk.:)

Box360 bill egér támogatás jó lesz végülis, mindössze csak játékra nem lehet használni majd, legalábbis MS szerint, szóval hasznos :)

#106 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:38

...
Ps: a cikkiro cikizese mellett lehetne mondjuk eszerveket is felsorakoztatni, bar az teny, hogy a szamokkal nehez vitazni...

Ha már védelmedbe vetted a cikkíródat, akkor arról az alapvető aranyszabályról is világosítsd fel kérlek, hogy az olvasókat tiszteletben kell tartani - a cikk olvasása után megfogalmazott véleményüket böfögésnek titulálni, őket magukat pedig geek-nek minden, csak nem újságírói (már ha annak szeretné érezni magát) magatartás. :rolleyes:

A viszon' látásra. Ebbe a topikba se jövök többet. :D

(Mellesleg a többség álláspontja - ha jól olvastam - az, hogy szép, szép a jósolgatás, de várjuk meg, mit hoz a jövő, mert az, hogy a PC át fog alakulni tény, de hogy a játékra való alkalmasságát temetni kellene, az már kicsit talán túlzás. Világos, hogy a csak játékra kitalált konzolok játékeladásai nagyságrendekkel megelőzik a mindenes PC-két...

Egyébként szerintem a PC-sek 95%-a, ha nem kapja meg a kívánt játékadagját, zokszó nélkül áttér konzolra, a PC meg marad a CD/DVD írás, szövegszerkesztés és netezés meg egyebek eszköze.)

#107 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:25

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:15

Miközben írtam, válaszoltál.

Kár volt.

Szevasz. :down:

#108 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:15

Nem nagyon szoktam nézni live timingot. Erre tényleg jó lehet a noti, de azért durva lenne, csak ezért venni, na meg wireless hálózatot csinálni, hogy ne 20m-es utp kábelt kelljen cibálnom.

Hat persze hogy wireless... ki hasznal ma mar kabeleket? Nyaron ha kedvem tartja akkor a tornac huvoseben intezem az ugyeimet... ha a munkad miatt sokat utazol (esetleg neha kulfoldon dolgozol) akkor a notit viheted magaddal de az asztali PC-t nehezen.

Hát nekem a PC-m csendesebb mint haver notija. És nem áldoztam rá vagyonokat. Főleg egy noti árához viszonyítva elenyésző összeg a hűtés. Az egész 10k alatti összegből megvan, és mindenki csodájára jár, hogy milyen csendes.

Gratula hozza... nekem nem sikerult. Nem tudom az milyen csendes, de a notim alapjaraton (es ez eleg a letolteshez) fel meter tavolsagbol teljesen nema... kifejezetten a billentuzet fole hajolva es fulelve hallhato a merevlemez hangja. Ezzel semmilyen asztali PC nem versenyezhet... Pentium M rulez. ;)

Jelenleg még PS2-nél tartunk interlaced 640x480,  composit kimenet,  nuku egér és billentyűzet (egy két játéktól eltekintve). Kösz de nem kösz.

Nextgen minimum 1280*720... olyan latvanyvilaggal, amivel csak az arban hozzamerheto VGA kartyak versenyezhetnek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#109 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:33

mo-n terjed a PC mert sulinetre nem lehet kapni konzolt :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#110 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 28. 10:34

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:24

Egyébként szerintem a PC-sek 95%-a, ha nem kapja meg a kívánt játékadagját, zokszó nélkül áttér konzolra, a PC meg marad a CD/DVD írás, szövegszerkesztés és netezés meg egyebek eszköze.)

Ez egyebkent egy nagyon pontos es fontos mondat volt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#111 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:38

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:24

Vagy felnő, és leszokik a játékokról. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#112 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:38

Idézet

A PC-s játékok kora leáldozott

Hahaha, ha tudnád, hogy mióta várok erre a pillanatra kis zöld barátom :denever:

Kép

Tervem beteljesülni látszik...még nem ismeritek a gonosz oldal hatalmát...
:D  :D  :D  :D

Szerkesztette: sKeLeToR 2005. 10. 28. 10:39 -kor

Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#113 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:39

Idézet: prygme - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 8:36

Van pár tényező még amit a cikk iroja nem vett figyelembe. Először is maga az Intel és az AMD, akiknek jelentős bevételt hoznak a powergamerek, de még a sima átlag PC játékosok is. Nem hinném, hogy csak úgy duzzogva félrevonulnának és néznék, ahogy drágább intel (v amd) processzorok helyett olcsot vegyen a vásárlókörük egyrésze, és azt is csak 5 évente.
A Microsoftnak is kissebb üzlet az xbox mint a PC, xboxra nem fog senki 2 évente MS office csomagot vásárolni, és főleg nem a jelenlegi PCs officecsomag árakon. A Sonynak viszont valóban a konzol lehet a zászlóshajó. PC szegmensben, mások termékeitől függ Ms Intel chipsetgyártók, stb. és ez nem tetszik a Sonynak, aki nem ehhez szokott.
Nehéz jósolni, mi fog történni, csak pár lehetőség, ha nagyon nyomulnának a  konzolok, és ennek a PC piaci szereplők kárát látnák, a már most is lézető konzolemulátorok gyorsabb fejlődési ütemre kapcsolnának (háttérben titkos támogatókkal intel amd?)
PS1 emulátor ma már tökéletes, persze egy elég régi hwt emulál. PS2 emulátor is jópár játékot képes müködtetni, de ez még PC erőművel is lassú. Ám ma már egyáltalán nem lehetetlen az ami 10 éve még elképzelhetetlen volt. Azaz más hw platform közel azonos sebességú emulálása. A kulcsszó JIT (just-in-time compilation), ma már olyan szinten áll, amivel az Apple el tudta érni, hogy inteles developer Macjain a PowerPC programok, észlelhető sebességveszteség nélkül futnának.
Ez természetesen bármenyik konzolemulátorral elérhető, csak az eddigi titokban fejlesztő hobby devek mellé hátszélként kell (szintén a háttérben meghúzódó, inteles támogatású) pár profi jit programozó.
Akkor újabb érv lesz majd az inteles v amds, drága nvidia vagy ati chipes PC mellett, hogy nemcsak az egyik konzol világ játékaival, hanem mindhárom játékaival is lehet játszani ugyanazon PCn, és talán még szebb grafikával is.

Igazad van, hoz bevételt. Csakhogy a PC-iparban nincs kapcsolat a szereplők között: az NVIDIA, ATI, Intel, AMD bevételeiből nem részesülnek a játékkiadók, vagy fordítva, a játékkiadók által eladott játékokból nem tudják finanszírozni a hardvereket, hogy olcsóbbak legyenek. Azon egyszerű oknál fogva, hogy senki nem tudja, mire fogod a PC-t használni. Próbálkoznak ugye árukapcsolással, hogy videokártyához játékokat. De ez az egész képen nem változtat. És ha változtatna, még mindig ott van a sokkal gazdaságtalanabb működés.

A MSFT-nak valóban nem elsődleges érdeke, hogy írtsa a játékPC-ket, ugyanakkor nem igazán tehet mást. Annyit ügyeskedhet, hogy hogyan álljon úgy az élre, hogy maga a kelleténél jobban ne erodálja az otthoni, szórakozásra vett PC-k piacát. Mi másért lépett volna be egy PC-t uraló szoftvercég a konzolpiacra, ha nem azért, hogy megvédje magát.

A konzolemulátorok: láthatóan legalább 1 generációval korábbi gépeket képes csak kielégítő sebességggel futtatni. Ez nem csak optimalizáció kérdése, hanem az emuláció természete ilyen.  Ráadásul jogi problémákat is felvet, ugyanis a Sony biztosan nem fog ehhez jogokat adni, így marad a "visszafejtés". A JIT bár nagyságrendekkel gyorsabb lehet az emunál, megintcsak nem hiszek benne, hogy akár a mai legerősebb gépeken megközelíthető lenne akár egy PS2 sebessége, annyira különbözőek az utasításarchitektúrájuk. Ráadásul egy ilyen projekt hatalmas munka, pénz, idő.

A kérdés az, hogy pl. az Intel a maga évi közel 10 milliárdos nyereségével miért nem próbál meg valamit tenni ellene? Talán mert veszteségnek veszteség, de nem akkora, hogy megéjre vele foglalkozni. Az Intel forgalmának harmadát már a notebookok adják (nem PC, nem processzor, az egész vállalatét). A PC piacon a vásárló kétharmada vállalati, munkagép.

#114 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:47

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:38

Vagy felnő, és leszokik a játékokról. :)

A hazug statisztikák azt mutatják, egyre kevesebben nőnek fel, a játékosok átlagéletkora a PC-seknél már bőven a húszas évek derekán jár, rengeteg harmincassal, a konzolosknál is már több mint fele felnőttkorú.

#115 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:53

Idézet: Konor - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:33

mo-n terjed a PC mert sulinetre nem lehet kapni konzolt :Đ

Ez yoóóó :nevet2:

Szegény RGB meg szerelheti át konzolra a nitrogénhűtőjét... :D
Gigabyte EP35-DS3R - Core Quad Q9550@3650MHz - 2x2GB OCZ 1113MHz 5-5-5-15 DDR2- Gigabyte HD4870X2 2GB - 2xRAID0 Samsung F1 750GB - Coba Nitrox 750W tápegység - Chieftec BB ház

EVEREST Mem: 9251MB/s   WinRAR: 2617kB/s   3DMark2005: 24133  3DMark2006: 20835

#116 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 10:59

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:24

Ha már védelmedbe vetted a cikkíródat, akkor arról az alapvető aranyszabályról is világosítsd fel kérlek, hogy az olvasókat tiszteletben kell tartani - a cikk olvasása után megfogalmazott véleményüket böfögésnek titulálni, őket magukat pedig geek-nek minden, csak nem újságírói (már ha annak szeretné érezni magát) magatartás. :rolleyes:

1. Nem vagyok újságíró. Nem is szeretném annak érezni magam, bár nem tudom milyen lehet újságírónak érezni magad. Krinyo, te annak érzed magad? :D
2. Tiszteletben tartom az olvasókat. Senki anyját/apját nem szidtam. Próbáld szétválasztani a témát, problémát az emberektől.
3. A geeket te intrepretálod negatívan, én semleges megállapításnak szántam. A Velveten vagy hol például egy cikk szerint sok lány szereti a geek pasikat.:) Ha diszkóban ugrálsz, akkor nem értem, miért baj, ha diszkósnak titulálnak.

Idézet

viszon' látásra. Ebbe a topikba se jövök többet. :D

Ez például egyáltalán nem volt célom. Nem gúnyból, ezt tényleg sajnálnám.

#117 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:00

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:47

A hazug statisztikák azt mutatják, egyre kevesebben nőnek fel, a játékosok átlagéletkora a PC-seknél már bőven a húszas évek derekán jár, rengeteg harmincassal, a konzolosknál is már több mint fele felnőttkorú.

Egyre tobben jonnek ra arra, hogy a jatek PC-n csak bohockodas. A draga fejlesztesek ellenere benazo, lefagyo, szaggato, ilyenolyan drivert igenylo (persze mindegyik masikkal fut jol) jatekok, ugyanmar, vicc.

Krinyo

PS: nem, en sem vagyok ujsagiro, en sem erzem magam annak. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#118 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:04

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:00

A draga fejlesztesek ellenere benazo, lefagyo, szaggato,

Krinyo

Konzolra nagyobb beruházás a fejlesztés.

Idézet

ilyenolyan drivert igenylo (persze mindegyik masikkal fut jol) jatekok, ugyanmar, vicc.

Látom régen játszottál pc-n. Nekem semmi problémám nincs, régóta nem geek-ként játszom fosok az új driverekre, mégsincs problémám. Néha ha van időm frissítek ezt-azt. 

#119 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:41

Amikor egy videokartya araert megveszed a nextgen konzolt, megis ki fogja a PC-jet hulyere fejleszteni? :D

Az ilyen hozzászólásokból mindig kifelejtődik a 32" wide tv ára amit te is említettél.

#120 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:10

Idézet

Konzolra nagyobb beruházás a fejlesztés.

Egy felsokategorias videokartya arabol megveszek egy konzolt. :D

Idézet

Látom régen játszottál pc-n. Nekem semmi problémám nincs, régóta nem geek-ként játszom fosok az új driverekre, mégsincs problémám. Néha ha van időm frissítek ezt-azt.

Nem jatszottam tul regen, eppen eleg latni a neten a sok-sok problemaktol hemzsego cikket, irast, forumtemat. Lasd pl. legutobb kiadott ATI "idokozi" beta driverek, mert ugye a friss Q4 es Serious Sam 2 nem megy jol az elig 2 hettel korabban megjelent driverrel. Hat :lol:, mar bocs.

Ehhez kepest minap megvettem a KillZone-t akciosan 6 rugoert PS2-re, amikor kedvem van kicsit kikapcsolni bekapcsolom a konzolt es 1 perc mulva jatszom. Semmi para, semmi gond. Mukodik.
Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »