A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2006. 01. 17. 23:56
szerintem amíg az nv és ati "fossa" ki az új jobbnál jobb kártyáit addig lesznek játékok pc- viszont egyre kevésbé kell optimizálni és ez a tré.
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!
"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet
Gondolkodtál ma már?
Csatlakozz a magyar csapathoz!!
"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet
Gondolkodtál ma már?
Elküldve: 2006. 01. 17. 23:57
Sem az Ati sem az nVidia nem a gamer kartyakbol el meg.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!
Elküldve: 2006. 01. 18. 00:01
Nem csak abból inkább. Ha valóban nem számítana nekik a gamer kártya piac, akkor miért áldoznának akkora összegeket, hogy ők legyenek a jobbak benne. És főleg mi hasznuk lenne a pc fejlesztések szponzorálásából. Merthogy ilyet is elkövettek egy időben elég sokszor.
Elküldve: 2006. 01. 18. 01:11
Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 23:43
Ugy terveztem, hogy ujra hozzaszolok a temahoz, de vegigolvasva azt, amibol eddig kimaradtam rakellett jojjek, hogy felesleges volt. Mindenki hasznalja azt amit akar, majd ugyis megszivja az egyik fel, oszt akkor valtani fog... errol ennyit.
En csak onnan tudom nezni, hogy a PC-s jatekfejlesztoket marhara nem fizetik meg. Nem veszik a jatekokat... A jatekfejlesztok kezdik egyre inkabb leszarni a PC-s platformot es elmennek szepen konzolra hajigalni a jatekokat, amibol szarmazik penz, es nemkell ehberen koplalnia szegeny programozonak, vagy grafikusnak (jomagam). (Off topicckent jegyzem csak meg, hogy ez valahol tuti megfogja bosszulni magat... hogy egyre inkabb kezdik megelegelni a fejlesztok, hogy PC-s cimekbol nem lehet olyan jol keresni... nem jotekonysagi szervezet. Arra fejlesztenek, ahol a tobb zseton van. Jelenleg pl Ps2-re fejleszteni tobb zsetont jelent mint Box-ra, es kb 2szer annyit mint PC-re. Csak egy grafikus fizeteset tudom mondani persze.)
En csak onnan tudom nezni, hogy a PC-s jatekfejlesztoket marhara nem fizetik meg. Nem veszik a jatekokat... A jatekfejlesztok kezdik egyre inkabb leszarni a PC-s platformot es elmennek szepen konzolra hajigalni a jatekokat, amibol szarmazik penz, es nemkell ehberen koplalnia szegeny programozonak, vagy grafikusnak (jomagam). (Off topicckent jegyzem csak meg, hogy ez valahol tuti megfogja bosszulni magat... hogy egyre inkabb kezdik megelegelni a fejlesztok, hogy PC-s cimekbol nem lehet olyan jol keresni... nem jotekonysagi szervezet. Arra fejlesztenek, ahol a tobb zseton van. Jelenleg pl Ps2-re fejleszteni tobb zsetont jelent mint Box-ra, es kb 2szer annyit mint PC-re. Csak egy grafikus fizeteset tudom mondani persze.)
Hm, térjünk vissza a mai kedvenc témámhoz, az EVE Onlinehoz. Havi díjas játék, special szerint ~100000 előfizetője van, szerintem több, lévén most vasárnap is 23000 játékos volt egyidőben a szerveren. Számolj előfizetőnként 15€-val. Hm, szerintem is éhen kell halni. Csinálni kell egy JÓ és IGÉNYES játékot, és akkor fizetnek érte az emberek (akár havonta is!) Meg kell tölteni ötlettel, tartalommal stb. Gyönyörű a grafikája ellenére még is akár 3 példány is futhat belőle a gépemen egy időben, még sem omlik össze (amd 2.5, 1 giga ram, 9600xt) Van ilyen is?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood
Elküldve: 2006. 01. 18. 01:22
Diablo, ez nem vezet szerintem sehova. Ha a fél PC-s játékipar éhenhalna, akkor is mondhatnád, hogy hát van itt kérem még mindig x darab fejlesztő, meg sikeres meg igényes játék. De pont arról beszélünk, hogy egyre kevesebbeknek lesz hely, csökken a választék, egyre több játék megy át valamelyik konzolra fejlesztői platformként, majd onnan portolják később, attól függően, mennyire éri meg. Ergo ha ez így megy, PC-n az ütős címek később vagy akár egyáltalán nem jelennek meg: egyre nagyobb arányban. Fölényesen, lenézően mosolyogni lehet a konzolra és a konzolosokra, ettől még tény, hogy a nextgennel láthatóan megkezdődik az eddig kőkemény PC-címek átírása. És hát játék lesz PC-n, azért megnézném titokban egy-két konzolutáló arcát, mikor kedvenc játékuk egy dedós kis dobozon egy nagyságrenddel jobban néz majd ki, akár egérrel és billentyűzettel is használhatva.
Szerkesztette: special 2006. 01. 18. 01:23 -kor
Elküldve: 2006. 01. 18. 01:26
A másik pedig az, hogy amíg nem tudjuk a költségszintjüket, nem lehet megítélni. Valamelyik MMORPG hálózatának éves rezsiköltsége 9 millió dollár, most nem hirtelen, melyiké (nem a WoW). És akkor még ott van a fejlesztési, támogatási befektetés megtérülése, a marketingkiadások. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az EVE nem nyereség, fogalmam sincs, csak az a bevétel csalóka.
Elküldve: 2006. 01. 18. 01:51
Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 21:03
Picit higgadtabban pls!
Nem mondom, hogy nem mókás olvasgatni, ahogy babanyelven elkülditek egymást a bahamákra, de ...
Nem mondom, hogy nem mókás olvasgatni, ahogy babanyelven elkülditek egymást a bahamákra, de ...
Pedig nem az. Szomorú ez a "harc", vagy mi... 3 oldalon 2 értelmes mondatot találtam:
Idézet
Ez van, az Xbox-om pont annyi időt kap, mint a DVD lejátszó, a videó vagy a hifi. Lehet, hogy azért, mert én a HELYÉN kezelem a konzolt (a TV alatt, a DVD és a videó lejátszó mellet) és nem vízionálok olyan egetrengető baromságokat, hogy bárhonnan is kiszorítja a PC-met?
Idézet
Nem akartam megmagyarázni, tettem egy kijelentést, amiben tévedtem, elismerem (látod, nem is olyan nehéz, csak neked eddig negyvenháromszor kellett volna)
Ennél a folyamatos offolás is jobb. Nem is tudom, minek kell nekem ezt olvasni. Inkább hagyom békén a topikot.
Elküldve: 2006. 01. 18. 08:47
Na ameddig ilyen Guitar Hero nevu jatekok vannak a konzolos top five-ban en nem aggodok.
Raadasul, hogy milyen szep is a PC-s jatekokhoz kepest. A CoD2 PCs atiratrol es a Nintendo DS jatektol a Nintendogsrol (kutyaszimulator lol ) nem is beszelve.
A WoW keszitoit meg ugy sajnalom, hogy van kiadasuk is a 1,2 milliard dollaros beveteluk mellett.
De valoszinuleg ugyanigy sajnalom pl a CCP-t vagy az NCSoft-ot.
Console Game of the Year:
1.- God of War (P: Sony Computer Entertainment America, D: Sony Computer Entertainment America-Santa Monica)
2.- Guitar Hero (P: Red Octane, D: Harmonix)
3,- Shadow of the Colossus (P:/D: Sony Computer Entertainment America)
4.- Call of Duty 2 (P: Activision, D: Infinity Ward)
5.- Nintendogs (P: Nintendo, D: Nintendo EAD)

Lehet nevetni a kep lattan, hiszen ez a sikerjatek a konzolon
Raadasul, hogy milyen szep is a PC-s jatekokhoz kepest. A CoD2 PCs atiratrol es a Nintendo DS jatektol a Nintendogsrol (kutyaszimulator lol ) nem is beszelve.
A WoW keszitoit meg ugy sajnalom, hogy van kiadasuk is a 1,2 milliard dollaros beveteluk mellett.
De valoszinuleg ugyanigy sajnalom pl a CCP-t vagy az NCSoft-ot.
Console Game of the Year:
1.- God of War (P: Sony Computer Entertainment America, D: Sony Computer Entertainment America-Santa Monica)
2.- Guitar Hero (P: Red Octane, D: Harmonix)
3,- Shadow of the Colossus (P:/D: Sony Computer Entertainment America)
4.- Call of Duty 2 (P: Activision, D: Infinity Ward)
5.- Nintendogs (P: Nintendo, D: Nintendo EAD)

Lehet nevetni a kep lattan, hiszen ez a sikerjatek a konzolon
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.
Elküldve: 2006. 01. 18. 09:58
Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 2:22
Diablo, ez nem vezet szerintem sehova. Ha a fél PC-s játékipar éhenhalna, akkor is mondhatnád, hogy hát van itt kérem még mindig x darab fejlesztő, meg sikeres meg igényes játék. De pont arról beszélünk, hogy egyre kevesebbeknek lesz hely, csökken a választék, egyre több játék megy át valamelyik konzolra fejlesztői platformként, majd onnan portolják később, attól függően, mennyire éri meg. Ergo ha ez így megy, PC-n az ütős címek később vagy akár egyáltalán nem jelennek meg: egyre nagyobb arányban. Fölényesen, lenézően mosolyogni lehet a konzolra és a konzolosokra, ettől még tény, hogy a nextgennel láthatóan megkezdődik az eddig kőkemény PC-címek átírása. És hát játék lesz PC-n, azért megnézném titokban egy-két konzolutáló arcát, mikor kedvenc játékuk egy dedós kis dobozon egy nagyságrenddel jobban néz majd ki, akár egérrel és billentyűzettel is használhatva.
Nevek?
Perpill ebből annyit látok, hogy a boxosok semmit nem kapnak HL2 kiegből, a Sin Episodes-nál szóba került, hogy jön konzolra is. Valahogy azok a játékok, amik engem érdekenek sajna mind PC only vagy hányatatott sorsú konzolos pályafutással rendelkeznek. Ergó minek vegyek konzolt autós meg verekedős játékokhoz?
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:22
Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 9:58
Nevek? 
Perpill ebből annyit látok, hogy a boxosok semmit nem kapnak HL2 kiegből, a Sin Episodes-nál szóba került, hogy jön konzolra is. Valahogy azok a játékok, amik engem érdekenek sajna mind PC only vagy hányatatott sorsú konzolos pályafutással rendelkeznek. Ergó minek vegyek konzolt autós meg verekedős játékokhoz?
Es megvalamirol ne feledkezz el.
Nem mindegyik nev jelenik meg mindegyik konzolra.
Szep es jo, hogy lesz mondjuk Elder Scroll IV Xbox360-ra, de ettol meg nem lesz PS3-ra.
Vagy lesz Grand Turismo 147 PS3-ra, de forditva nem.
Vagy uj Zelda valamilyen Nintendora, de a masik ketto konzolra szinten nem.
Majd akkor, hogy jo legyen nekuk, vegyunk egybol 3 masinat, + meg minimum 4 marokkonzolt.
My name is penis.
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:29
Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 10:22
Majd akkor, hogy jo legyen nekuk, vegyunk egybol 3 masinat, + meg minimum 4 marokkonzolt.
Ezek altalaban exkluziv cimek az adott konzolhoz (kivetelek elofordulhatnak)... ezek altalaban PC-re se jelennek meg. Ugyanugy meg vagy love mint a konzolos... sot.
Mas: Idén itthon is több notesz fogyhat, mint asztali PC
Idézet
„A hordozható számítógép piac még nem telített. Ennek legnyilvánvalóbb jele, hogy sok az ún. első notebook vásárló. Ők még az asztali számítógépeknél berögzült logika szerint választanak, amennyiben anyagi lehetőségeik engedik. Értem ez alatt, hogy elsősorban a processzor és grafikai teljesítmény az elsődleges elvárás, míg a kis súly vagy a hosszú akkumulátor üzemidő egyszerűen nem szempont” ... „Egy márkás notesz manapság semmivel sem drágább, mint egy márkás PC LCD monitorral, miközben a márkás és második vonalbeli notebookok közötti árkülönbség egyszerűen eltűnt. Ha ma valaki egy asztali PC-t szeretne eladni, érveket kell felsorakoztatnia annak előnyeiről. Márpedig előny nem nagyon akad. Úgy gondolom, hogy szerencsés esetben akár már idén a notesz eladás javára dőlhet a mérleg”
Samott
Szerkesztette: Samott 2006. 01. 18. 10:33 -kor
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:38
Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 11:29
Ezek altalaban exkluziv cimek az adott konzolhoz (kivetelek elofordulhatnak)... ezek altalaban PC-re se jelennek meg. Ugyanugy meg vagy love mint a konzolos... sot.
Samott
Samott
ESIV X360 és PC.
Egyébként azt figyeltem meg, hogy x360-ra jóval több az olyan jellegű exkluzívitás, ami egy átlag amcsit vagy európait érdekel, míg PS-ekre inkább a japán piacot mozgató címek maradnak kizárolagosak.
Amúgy ezekkel az exkluzív cuccokról meg az a véleményem, ha olyan rétegnek szól, akiről tudod, hogy olyan konzolja van, akkor nyertél. Ha viszont egy szélesebb rétegnek szánod és kizárólagos jogot kap egy konzolra, akkor bukta (szvsz a GTA sem lett volna olyan sikeres, ha PS only).
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:38
Jajj ez a noteszgép mánia, qrva jó dolog, főleg vagizni, csak konstruktív dologra alkalmatlan. Dolgozni rajta? Ugyan már kényetlmetlen, kicsi a képernyő, zajos ha erőforrásigényes dolgot futtatsz, huzogasd az adatptert. Ha valamit érdemben is el akarsz érni, akkor külső egér, és billentyű... Ugyan már, nem azért fogynak, mert olyan jók, hanem mert jó a marketing. Az meg hogy annyiba kerül mint egy asztali gép mégnagyobb csúsztatás. Jóval szerényebb képességű laptopot kapsz azonos áron, mint az asztali gép. Nem beszélve a képméret különbségéről.
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:39
Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 11:22
Fentebb kifejtettem
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:41
Jakuza... Te mar valami szanalmas modon kapalodzol es ferditesz, sarkitasz ahol tudsz. Najo... en itt ebbol a topicbol kiszalltam.
Majd szoljon mas is, ha NextGen konzolra dolgozo jatekfejleszto ceghez van koze. Bar az nemfog, mer rohog egy jot es elmegy innen. Na ennyit errol a topicrol...
Majd szoljon mas is, ha NextGen konzolra dolgozo jatekfejleszto ceghez van koze. Bar az nemfog, mer rohog egy jot es elmegy innen. Na ennyit errol a topicrol...
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:42
Idézet: Mumia - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 10:38
Jajj ez a noteszgép mánia, qrva jó dolog, főleg vagizni, csak konstruktív dologra alkalmatlan. Dolgozni rajta? Ugyan már kényetlmetlen, kicsi a képernyő, zajos ha erőforrásigényes dolgot futtatsz, huzogasd az adatptert.
Szerintem igenis van letjogosultsaga. Mivan, ha valaki menet kozben akar dolgozni, vagy 2 helyen dolgozik es csak 1 gep van? En mar irtam fentebbi esetet... helyszinen kellett fotozni, es csak laptop volt a megoldas. Akkor vettem egy Hp Nc4000est. 3 napra ra visszahozta az arat. Megiscsak tudtam vele dolgozni?
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:49
Idézet: Mumia - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 10:38
Dolgozni rajta? Ugyan már kényetlmetlen, kicsi a képernyő, zajos ha erőforrásigényes dolgot futtatsz, huzogasd az adatptert. Ha valamit érdemben is el akarsz érni, akkor külső egér, és billentyű...
En boldogan hasznalok egy notit kozel haromnegyed eve... altalaban nema csendes (kulso tokban figyel egy barracuda IV-es, meg annak is nagyobb hangja van mint a notinak)... normal hasznalat kozben nincs hangja a rendszernek... es ugyan mivel terhelhetnem? Neha divx tomorites, de akkor se zajosabb mint egy asztali a procihuto+vgahuto+tapegyseg ventijeivel. Kulso eger van, mert jobb... de a legszebb az egeszben, hogy csak annyi helyet foglal az asztalomon, mint regen a billentyuzetem.
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!
Elküldve: 2006. 01. 18. 10:58
Notesz vs. asztali gép... notesznek egy 10"-es öreg Toshibát használok, 1.4kg, bedobom a válltáskámba, nem szakad le tőle a vállam, meg egyáltalán. Az asztali gépnek 20"-es LCD-je van... kevés értelme lenne a Toshibát kijelölni központi egységnek, rákötni a billentyűzetemet és az egeremet. Az asztali gép, ügyesen kiválogatott alkatrészekkel csendesebb mint egy (olcsóbb) notesz.
Elküldve: 2006. 01. 18. 11:27
Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 10:42
Szerintem igenis van letjogosultsaga. Mivan, ha valaki menet kozben akar dolgozni, vagy 2 helyen dolgozik es csak 1 gep van? En mar irtam fentebbi esetet... helyszinen kellett fotozni, es csak laptop volt a megoldas. Akkor vettem egy Hp Nc4000est. 3 napra ra visszahozta az arat. Megiscsak tudtam vele dolgozni?
Most nem a hordozhatóságról van szó. Az teljesen más téma ha valakinek vinnie kell magáva la gépet munka miatt, akkor persze hogy megéri. Nade itt arról van szó, hogy otthonra kizárólag az asztali gép leváltására vesznek.
Elküldve: 2006. 01. 18. 11:29
Szerintem az is elkepzelheto. Hiszen kisebb. Lehet, hogy ez valakinek igenis sokat jelent. Pl edesanyameknal csak egy laptop van, amirol tud dolgozni ha otthon dolgozik (ujsagiro, sajtoreferens), es megsem csufitja el a nappalit. Ez is szempont lehet.
Amugy en nem ebbe a taborba tartozom persze. A gepem kb 20 kilo, a monitorom tobb mint 30.
Amugy en nem ebbe a taborba tartozom persze. A gepem kb 20 kilo, a monitorom tobb mint 30.

Súgó
A téma zárva.