HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#161 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:18

tudod, mar a C64-es idokben is feltalaltak a gesture-oket (the liast ninja) :)

Meg is folytanám, aki kitalálta. A leggagyibb dolog, amikor ott állunk egymással szemben, és tíz percig azon szenvedünk, na most talán hátha beveszi a program ezt a kombót. Amikor nyomd fel le össze vissza közben nyomd ezt, de ne túl sokáig, tartsd a kezed itt, kerüld meg tépd szét...

#162 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:43

cora, philips 40" wide 16:9 tv, 720p, 500 penz. 40-ert hazaviheted, 3 even at havi 15 penz...

Akinek van havi 15 pénze +ba, annak van félrerakva annyi, hogy megvegye hitel nélkül. A legnagyobb átverés a hitel. Azt hiszed deolcsó, aztán még akkor is nyögöd, amikor már a roncstelepen figyel a cucc.

#163 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:35

Emlexem, nem is olyan regen a legjobbnak kikialtott es minden ujsag altal 99%, ***** es hasonlo eredmenyeket elert konzolos "RPG"-t (lol :) ) 3 ora alatt vegig jatszottam. Egy szamomra rpg-nek nevezheto jateknal kb ennyit toltok el a karakter generalassal. En lesz@rom, hogy milyen platformra jonnek ki a jo jatekok, jatszom veluk. De: konzolokra egyenlore -ugy 99%-ban csak igenytelen szarokat sikerult kiadni (nyilvan ezert ilyen sikeresek, lasd szappanoperak nezettsegi mutatoi Vs. konzolos jatekok eladasi statisztikai). Szoval, felolem bedogolhet a PCs jatekipar, de elobb jojjenek ki szinvonalas es TARTALMAS jatekok konzolokra is.

Noti temahoz: ez egy divatcikk amivel lehet villogni, de ha valakinek nincs szuksege ra a munkajahoz akkor meg is erdemli, hogy azon a hangyafasznyi billentyuzeten szerencsetlenkedjen :D  Jatekra meg egyenesen vicc. :rolleyes:

szerk: ja, es a valaki altal felhozott erv, hogy a jatekok alandoan fagynak es minden jatekhoz sajat driver kell: Nekem nem. Miert? :eek: Nincs vorosizzasig huzva a cpu es gpu a gepemben? Van viruskeresom es tuzfalam? Elolvasom a "readme"-t telepites elott? Lofaszt, csak hazudozok itt ossze-vissza mert PC hivo vagyok es a konzolok monnyanak le :down:

Szerkesztette: szabinar 2005. 10. 28. 13:40 -kor

#164 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:42

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:35

Noti temahoz: ez egy divatcikk amivel lehet villogni, de ha valakinek nincs szuksege ra a munkajahoz akkor meg is erdemli, hogy azon a hangyafasznyi billentyuzeten szerencsetlenkedjen...

Nem tudom, az en noti billentyuzetemen pont akkora gombok vannak mint a regi logitech billentyuzetemen... pont jo.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#165 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:45

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:42

Nem tudom, az en noti billentyuzetemen pont akkora gombok vannak mint a regi logitech billentyuzetemen... pont jo.

Samott

Orulok, hogy Te elegedett vagy vele. Nekem amiota nincs ra szuksegem a munkamhoz azota a polcon figyel, az asszony neha letorli rola a port amikor ontozi a viragokat. Tudom, persze, ha vendegek jonnek akkor le kene vennem es az asztalra tenni, a crt-monitoromat meg eldugni addig a spajzba, mert mit gondolnak majd rolam :D  :D  :D

#166 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:33

Akinek van havi 15 pénze +ba, annak van félrerakva annyi, hogy megvegye hitel nélkül. A legnagyobb átverés a hitel. Azt hiszed deolcsó, aztán még akkor is nyögöd, amikor már a roncstelepen figyel a cucc.

Ez valami egészen elképesztő gondolatmenet számomra, bocs.:) Ha van is valakinek egyben fél millája, mint ahogyan  sokaknak nincs, miért nem ésszerűbb folyamatosan fizetni kis összegeket, és közben marad egy csomó pénzed, tekinthetjük vésztartaléknak is, mint egyben kifizetni egy rahedli pénzt? azzal a pénzzel mást is lehet kezdeni, példának okáért más dolgokat is ugyanígy hitelre megvenni, pl. háztartási berendezések, vagy elmenni nyaralni belőle. Asszem minden tudományban alapvetés, hogy a jövőbeli dolgok jelenértéke kisebb, mint a jelenlegieké. És nem akarok 3 éveki gyűjtögetni, hogy legyen valamim, ha akarom, hanem a használat alatt törlesztem. Persze többet fizetek a végén, hiszen pénzügyileg kompenzálnom kell az eladót, de én 3 évig használom a már TV-t, míg más összegyűjti addigra rá a pénzt.

#167 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:50

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:45

Orulok, hogy Te elegedett vagy vele. Nekem amiota nincs ra szuksegem a munkamhoz azota a polcon figyel, az asszony neha letorli rola a port amikor ontozi a viragokat. Tudom, persze, ha vendegek jonnek akkor le kene vennem es az asztalra tenni, a crt-monitoromat meg eldugni addig a spajzba, mert mit gondolnak majd rolam :D  :D  :D

Nem kell a rossz duma... ma mar egyaltalan nem statuszszimbolum egy notebook. Sok mindennel lehet vadolni a notebookokat, de speciel a billentyuzet van olyan jo mint egy asztali gep billentyuzete... a villodzo crt viszont manapsag mar tenyleg ciki.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#168 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:51

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:50

Nem kell a rossz duma...

Nem lesz tobb, igerem ;)

#169 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:30

Meg is folytanám, aki kitalálta. A leggagyibb dolog, amikor ott állunk egymással szemben, és tíz percig azon szenvedünk, na most talán hátha beveszi a program ezt a kombót. Amikor nyomd fel le össze vissza közben nyomd ezt, de ne túl sokáig, tartsd a kezed itt, kerüld meg tépd szét...
na erre mondhato, kinek a pap, kinek meg a papne. nekem pl bejott. hogy mast ne mondjak az opera-t is mouse gesture-okkel hasznalom mikor a HTPC-n browse-olok otthon :)

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:33

Gondolod? Szerinted miert sipakol honapok ota a jegybankelnok az egbeszoko lakossagi fogyasztasi hitelek miatt?

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 28. 13:59 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#170 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:57

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:49

Ez valami egészen elképesztő gondolatmenet számomra, bocs.:) Ha van is valakinek egyben fél millája, mint ahogyan  sokaknak nincs, miért nem ésszerűbb folyamatosan fizetni kis összegeket, és közben marad egy csomó pénzed, tekinthetjük vésztartaléknak is, mint egyben kifizetni egy rahedli pénzt?

Én úgy vagyok vele, ha nincs rá pénzem nem kell. És ha időközben neadjisten egy kereset kiesik a háztartásból, mert megszűnik a munkahely, betegség vagy bármi miatt, akkor mivan? Beledöglesz a hitelbe, majd jönnek a behajtók, jelzálog,  és végül azt veszed észre, hogy új lakás után kell nézned, ami sokkal kisebb és szarabb.

#171 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:55

na erre mondhato, kinek a pap, kinek meg a papne. nekem pl bejott. hogy mast ne mondjak az opera-t is mouse gesture-okkel hasznalom mikor a HTPC-n browse-olok otthon :)

Gondolod? Szerinted miert sipakol honapok ota a jegybankelnok az egbeszoko lakossagi fogyasztasi hitelek miatt?

Bocs, de csak azt tudom mondani, hogy aki annyit keres, hogy simán kipengethet havi 20-30e forintot hiteltörlesztésre, és eddig mégsem rakott félre semmi pénzt, az egyszerűen hülye.

#172 Felhasználó inaktív   bugger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:14

Nos..

Egyfelől: egyetértek, notebook-al teljesen jól lehet akármit játszani, persze most nem a 12"-os kis subnotebook kategóriára gondolok, hanem a 15.4" és 17"-osra. Azokban már teljesen jó bill szokott lenni, persze lehet, hogy nem ismerik azok, akik ekkora vehemenciával támadják.

Na meg persze milyen jó egy kistáskával járni LAN-ra, és nézni, hogyan szenvednek a többiek. Ágyban nézni filmet mégjobb, főleg, mert rövidlátó lévén nem kell hunyorognom az asztalig. Ja, és persze táp se ad ki semmi hangot, egyedül a HDD megy... desktop gép mellett nem hinném, ilyen könnyen el tudnék aludni. Megintcsak Pentium M rulz.

Lefagyó játékok: nem is tudom, miről beszélsz... persze, ha a lehető legolcsóbb, null garanciás dolgokból építesz gépet, persze, hogy fagy, még notepad-ra is! Majdnem elfelejtettem... konzolra is van, hogy kéne patch, de hát...
Próbált valaha már valaki mondjuk PS2-őn mod-okkal játszani? nope, nem igazán lehet...
Akkor még nem szóltam arról, hogy pl repülőgépszimulátorok soha, de soha nem fognak áttelepülni konzolra. Egyszerűen nincs elég gomb. (és a gesture-okat most hagyjuk...)

Ár: igen, drágább a PC, de az egy éves "halállal" azért nem értek egyet. Még mindig jól futnak, (persze, nem 1600x1200, de hát akkor konzolokkal hasonlítjuk össze, csak HD-ben nyomom az újakat) és valahogy azt érzem, még egy ideig nem kell félnem...

Most meg: jöjjetek már rá, a PC árában nem csak a "játékPC" van benne! vegyük úgy, hogy benne van PS2-t lefőző játékkkonzol+irodai/fejlesztői eszköz. Remélem megértitek, mire célzok...
ASUS M6700 WXGA 1.7 Dothan, 512MB@333, 60GB@5400, 60@4200, 40@3600 Ati Mobility 9700(64), 802.11bg, 8*DVD+-DL
Antec P180B, ASUS A8V-E SE, AMD A64 3000+, 2x512 Corsair, 650GB HDD, HIS Excalibur X1900GT PCIe/256, Logitech diNovo Media 2.0 Keyboard, Logitech Cordless Laser G7 Mouse

#173 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:14

Nemrosszak a konzolok.
Ezt be kell ismerni, nem kell ellenük lázadni, ugyanolyan számítógépek lesznek mint a maiak, csak nem moduláris vagy csak fél moduláris felépítésűek lesznek, így a játékok értelemszerűen erre fognak megjelenni, hiszen egyszerűbb optimalizálni.
Idáig ez azért nem valósulhatott meg (mármint a teljes térhóditás a konzolok javára) mert nem igazán léteztek egetverő GPU-k és CPU-k, hisz a régi pár 10 Mhz-es procikkal, nem lehetett nagy dolgokat csinálni, és a bennük lévő tulajdonságok sem voltak olyannyira "magas" színtüek, a mai korban ahol Ghz-kell dobálozunk már édesmindegy, hogy 3 Ghz vagy 4 Ghz, a program ugyanolyan jól elfog futni, ezt egyszerűsitik a konzolok, minek 4 GHZ-es, amikor elfut az 3 Ghz-en is, illetve egyébb változó tényezők közrejátszanak a moduláris felépítés miatt, nem kell mumusként nézni a konzolokkra, én ezt úgy mondom, hogy még nem volt konzolom, és az elkövetkezendő 1-2-3 évben nem is lesz.
De hamarosan eljön az a kor is, akkor amikor már teljesen kifinomul a technológia és úgymond "nem lesz értelme" tovább haladni, vagyis legalább egy ideig, most ennek az előszelét érezzük, hisz a mai technika már ennek a kornak az előcsarnokában van.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#174 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:01

Bocs, de csak azt tudom mondani, hogy aki annyit keres, hogy simán kipengethet havi 20-30e forintot hiteltörlesztésre, és eddig mégsem rakott félre semmi pénzt, az egyszerűen hülye.

vagy pedig, amit nem tudsz elkepzelni, nyilt vegu, hosszutavu befekteteseben all a penze amit megbontani igen nagy buktaval jarna. Momentan nincs egyben felmilaja de 4-5 honap alatt osszejon, megveszi hitelre majd mire osszejon csinal egy elotorlesztest es fel ev mulva kifizeti, no jo igy 3%-kal dragabban jott ki belole mint ami a bolti cimken all :)
a masik fajta ember meg tenyleg olyan, hogy van havi 40-50 elkoltheto penze es tenyleg csak ennyi. special mondott valamit a jelenertekrol. persze pakolaszhatja 3 evig a tokeszamlara es vagy pluszban jon ki belole vagy pedig minuszban. aztan 3 ev mulva megveheti a TVjet - szerinted.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#175 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:28

tehat ez azt is jelenti, hogy egyszerrek 2 izom PCd is van. Egy Inteles es egy AMD-s. Van 2 spiller zsugad, egy ATis es egy nVIDIAS. Es attol fuggoen hogy mit jatszol eloszor breakod a zsugat a megfelelo gepbe, es bootolsz.. vagy megsem? ;)

Nekem? Játékfejlesztő cégekről, és fejlesztési beruházásokról volt szó. Arra mondtam, hogy adott cég logója általában azért van ott egy játék elején, mert hardware-el szponzorálta a fejlesztőket.

#176 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:18

tudod, mar a C64-es idokben is feltalaltak a gesture-oket (the liast ninja) :)

Egyébként megnézném, ahogy egy 40 fős Molten Core raidnél wow-ban a sok arc nekiáll a talajra razolgatni gesture-ökkel:"...subidubi, most akkor elrajzolok egy healinget...ja már nem kell rég meghalt mindenki..."

#177 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:27

mikor a mult honapban a cora-ban vettem kajat, mast ilyen helyen nem szoktam, mert macis a garis ufijuk ezeknek, nos akkor 1 ora leforgasa alatt kb 3-at vittek el. az egyik "csalad" szakadt kockaladaval. Amugymeg ne szerenykedj a spiller PCdre teis otthagysz 1.5-2 evente vagy 300-as, ha nem tobbet :)

Bárcsak lenne annyi pénzem, hogy otthagyhatnék ennyit :) Messze nem vagyok tuning örült PC buzi, bármennyire is érzödött volna ez a hozzászólásból. Havernál volt szerencsém megtapasztalni mindhárom jelenlegi konzolt is, toljuk néha azon is a játékokat, de valahogy LAN-ra mégsem hálózatba kötött xbox-okkal és ps2-kkel járunk.

#178 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:57

Én úgy vagyok vele, ha nincs rá pénzem nem kell. És ha időközben neadjisten egy kereset kiesik a háztartásból, mert megszűnik a munkahely, betegség vagy bármi miatt, akkor mivan? Beledöglesz a hitelbe, majd jönnek a behajtók, jelzálog,  és végül azt veszed észre, hogy új lakás után kell nézned, ami sokkal kisebb és szarabb.

Ezzel én is így vagyok. Nem építek a bizonytalan-ra, mert mi van ha véletlen nem jön be és megszippantom a ló hosszabbik végét?

#179 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:55

Igaza van Mumianak, aki felveszi a 14 hitelt megis erdemli hogy belerokkanjon a 30% folotti kamat miatt.
Inkabb ne akarjon egybol mindent megvenni vagy pedig ne sirjon, ha 1000000 utan kikell fizetnie a +370 ezret.
Hulyeknek is megeri, hat meg a bankoknak.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#180 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:56

Már előre látom, hogy ez a topic kiemelt lesz :D
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.