HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#201 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:11

Idézet: rode - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:52

De remélem abban egyetértünk, hogy egy konzol előállítási költsége igen csak magasabb mint a végfelhasználói ára ?!

ez jo kerdes. az eletciklus felen tul, a 2. ev vegen mar nyereseges altalaban (except microsoft)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 28. 17:12 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#202 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 18:10

anelkul a szernecsetlen igenytelen buta nepseg nelkul neked ma nemhogy City of Heroes-ed de meg PC-d sincsen. :D

Te is tudod, hogy nem erről volt szó. Nem érdekel, hogy az amerikainak megfelelnek ezek a sz@r rágógumi-játékok péeshármon, én Morrowindet akarok játszani akkor is. (Remélem nem én egyedül)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#203 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 17:42

Te is tudod, hogy nem erről volt szó. Nem érdekel, hogy az amerikainak megfelelnek ezek a sz@r rágógumi-játékok péeshármon, én Morrowindet akarok játszani akkor is. (Remélem nem én egyedül)

eltelik 4-5 ev es meglasd az lesz a trendi itt is, amit usakiaban ma latsz. te meg szornulkodhecc, ahogy csak akarsz. kicsit nyitottszemmel jarva veszem eszre, hogy rohamosan terjed pesten az iPod. Az iPod rohadt draga, nincs benne radio, nincs hozza iTunes zenebolt se magyarorszagon es megis terjed mint a pestis. na igy lesz ez szepen a konzolokkal...

Tudom hogy Krinyo, speical es en kepviselem itt a sotet oldalt, de ebben talan azis benne van, hogy mi lattunk vilagot, IRL :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#204 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 18:39

Tudod nem az a baj, hogy ezt hangoztatjátok, hanem az, hogy látszólag ti örültök ezeknek a dolgoknak.

#205 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 18:53

Idézet: rode - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 17:52

De remélem abban egyetértünk, hogy egy konzol előállítási költsége igen csak magasabb mint a végfelhasználói ára ?!

most a nextgen konzolok biztosan többe kerülnek legyártani, mint amennyiért a polcokra kerülnek -- eleinte. olyan 400-500 dollár között lehetnek előállítani, míg a bruttó kisker áruk USA-ban 399 vagy alatta lesz, azaz 200-300 dollárt is bukhatnak az első darabokon.

több oka van, hogy a termelési költséget erősen leszorítják:

-- méretgazdaságossági okok, hatalmas sorozatnagyságok
-- tanulási görbe: ezt kiemelném, rendkívül fontos. a termelési, logisztikai eljárások hatékonyságának, eredményességének növelése rendkívüli mértékben leszoríthatja a költségeket. kezdve a chipek kihozatalától az összeszerelési eljáráson át az alkatrészek számának csökkentésén keresztül a beszállítók hasonló megrugdosásaig minden.
-- félvezető-gyártástechnológiai fejlődés: talán már 2006-második felében, de 2007-ben már biztosan 90 helyett 65 nanométeres sorokon készülhetnek a főbb chipek (CPU/GPU), és a DRAM is zsugorodik. ez ha nem is felezi meg a költségeket, hiszen a tokozás a drágább, akkor is igen jelentős dollárokat takarít meg, főleg közvetetten, hiszen csökkenhet az alaplap mérete, a kevesebb hő olcsóbb, egyszerűbb hűtést igényel, elég a gyengébb tápegység, majd végül azt is be lehet építeni a gépbe talán.

konkrét számokat soha nem hoznak nyilvánosságra a cégek. az egész úgy van belőve, hogy kb. 5 év alatt jó megtérülést hozzon. az első 1-2 évben a veszteségeket lenyelik. később pedig nagyon is reális elképzelés, hogy a gyártási költség bőven alámegy a kisker árnak. itt azért még számításba kell venni a befektetéseket, mint k+f, gyártástechnológiai beruházások, szóval nem egyszerű bűvészkedés ez, de működik.:) az már látszik, hogy sajnos a Nintendo ebben nem tud részt venni. a globális piacnak növekednie kell ahhoz, hogy az a modell az eddigi fejlődésében fennmaradjon, mert a költségek sajnos rohamosan növekednek. egy nagyobb kapacitású korszerű félvezetőgyár ma 2-3 milliárd dollár. aztán lesz 4 milliárd, aztán 6...

#206 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:01

Lehet leáldozott a PC-s játékok kora, de mivel most pár héten belül megjelent az Age Of Empires 3, Quake 4, F.E.A.R., COD 2, FIFA06, PES5, Serious Sam 2 és nemsokára itt az új NFS , ez annyira most nem izgat.  Inkább az érdekelne, hogyan fogok így CS:S-özni... :D

#207 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:07

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:39

Tudod nem az a baj, hogy ezt hangoztatjátok, hanem az, hogy látszólag ti örültök ezeknek a dolgoknak.

én nem érzek sem örömöt, sem bánatot a témával kapcsolatban. probálom megérteni a mozgatórugókat.

#208 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:14

csak működjenek sokáig a blizzard szerverek, hogy lehessen sokáig d2lod-ozni meg wow-ozni :D

bár nem értem miért akarják annyira kiszorítani a pc-ket, pláne ms, mikor ilyeneket olvasok, rendesen felmegy bennem a pumpa, no nem a cikktől vagy a cikk írásától, hanem a sok hülyeségtől ami megy, mondjuk annyira nem értem a ms hozzáállását, sonyt mondjuk igen pénzt akar keresni és kész, mondjuk ki nem :D

ms, pc-re win ok
ms, aztán xbox konzol

rá jött hogy annyit nem tud keresni az oprendszerével, úgyhogy kiadott egy konzolt, vagy mi? :think:

értem én hogy konzolra rendesen lehet és kell optimalizáni, meg pc-n más alkatrészek, de... ááh, inkább hagyom, jó kis resident evil sorozat is át ment konzolra hogy fene vigye el, (vagy inkább abba hagyták a portolását pcre)
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#209 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:17

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:07

én nem érzek sem örömöt, sem bánatot a témával kapcsolatban. probálom megérteni a mozgatórugókat.

azt én is próbálnám, de akkor az ember vegyen egy rakás konzolt ha pont arra nem jön ki, vagy mi? vagy lehet hogy csak én vagyok túlságosan ragaszkodó a pc-hez (mint sokan mások is)
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#210 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:23

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 18:42

naggyon jó. morrowind van xboxra, az oblivion is a legelsők között lesz xbox 360-ra. vicces egyébként, mert a konzolokra mindig is nagyon sok kaland/rpg volt, van és lesz. ja és a morrowinder/obliviont amerikában csinálják amerikaiaknak :D

Just for you:

http://ps2.ign.com/games/?constraint.grid.....sortorder=desc

http://xbox.ign.com/index/games.html?const...urn_all=is_true

Szerkesztette: special 2005. 10. 28. 19:33 -kor

#211 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:39

Szerintem nem "örömködés" kérdése, hanem tény kérdése:

- valaha voltak az úgynevezett TV-játékok (lehet, ezekre a fórumozók többsége, koránál fogva nem is emlékszik) - hol vannak?
- valaha voltak (tömegesen elterjedve, mint ma a mobilok) a kvarcjátékok - hol vannak?
- valaha voltak olyan csodák, mint a HT1080Z, meg Primo (szájtátva néztük a basic nyelven írt, kb 40*25 karakteres felbontásban "futó" amőba játékot) - hol vannak?
- valaha volt ZX Spectrum, C64 (akkoriban azt hittük, hogy a Last ninjánál és a Bard's tale III-nál nem is lesznek jobb játékok) - hol vannak?
- valaha volt az Amiga 500 - hol van?
- jelenleg vannak (még) a PC játékok - ..........................................

Szóval a technika változik, s ez a jövőben is így lesz: a PC sem ugyanaz már, mint (jó)pár éve volt, egy rakás jó kis DOS-os játék "örökre" elveszett, mert az új csodákon nem lehet őket (normális) működésre bírni, s még az olyan játékoknak is, mint mondjuk a Might and Magic VI, vannak kompatibilitási problémái.

Objektíve azt mondom, hogy a jövő a konzolé, az átlag felhasználó nem óhajt telepíteni, babrálni, azt akarja, hogy "berakom a lemezt, oszt' mönjön.." és egyébként igaza is van...
(Azért objektíve, mert már kinőttem a számítógépes játékból: az előbb említett MM VI több éve - anélkül, hogy játszottam volna vele - porosodik a polcomon, a pár hónapja vett Heroes of Might and Magic III-al sem játszottam még 8 percnél többet, talán még a Sid Meier-féle Pirates-be beruházok nosztalgiából...)

Én is csak HASZNÁLNI akarom a gépet, és igazából a hócipőm tele van azzal, hogy egy (újra)telepítésnél mindenféle driverek után kutassak, meg "ápdételjek", meg még 50 programot telepítsek, meg hangoljam őket "finomra", meg persze az a sok "istenverte" jelszó, amiket kitalálni is kín, nemhogy megjegyezni...
Ha játszani akarnék (mintahogy nem akarok), akkor játszani akarok, nem pedig egy számítógépet bekapcsolni, bejelentkezni, elindítani, a végén kilépni, gépet leállítani hanem egy gombot megnyomni és játszani...

Üdv: scaurus

Szerkesztette: scaurus 2005. 10. 28. 20:26 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#212 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:28

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:17

azt én is próbálnám, de akkor az ember vegyen egy rakás konzolt ha pont arra nem jön ki, vagy mi? vagy lehet hogy csak én vagyok túlságosan ragaszkodó a pc-hez (mint sokan mások is)

ha játszani akarsz nagyon egy játékkal, akkor muszáj. ezt illejtük ugye "killer" jelzővel. sőt a killer játékok ha ki is jönnek később, akkor is megbodják a platform terjedését: ilyen a Halo, a GTA, a Gran Turismo, a Metal Gear, a Final Fantasy, Silent Hill stb.

#213 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:55

De mindez a problema a TFT megvetele elott valamiert nem lepett fel. Akkor a CRT nem 120-ban hanem esetleg ha 75-ben nyomta es eveken at jatszottal ugy is, mindenfele fejfajas es konnyezes nelkul....  :D

És a látásom bánja.

#214 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:45

Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:41

Kb másfél éve használok otthon tft-t, és szerencsére kb 1 éve melóhelyen is már az van. Azóta ha leülök egy 120hz-es crt elé kb 10 perc után könnyezni kezd a szemem annyira fos. Crt-k amiket én láttam sehol nincsenek a tftkhez, amiket láttam.

Akkor lofaszt sem lattal meg, no offense

#215 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:43

cora, philips 40" wide 16:9 tv, 720p, 500 penz. 40-ert hazaviheted, 3 even at havi 15 penz...

Na pont erről van szó!

Most megint magyar valóság jön:

Szeritnem a konzolok (főleg az első időkben) inkább az ilyen "technokrata, jó a fizetésem, menő cégnél vagyok, programozok, rendszergazda vagyok, menedzser vagyok" emberek játékszere lesz, aki szarik a PC_re, neki csak egy munkaeszköz, ami a múlt héten már megint "szarakodott". Meg nem is ért hozzá, nem is érdekli őszintén szólva.

Továbbmenve főleg úgy, hogy adott esetben akár 2-3 különféle konzolt is kell "tartani" otthon (de az nem gond, mert úgyis 140 m2-es szép külvárosi házunk van), mert valószínű a különböző dolgok majd mind különböző konzolra jönnek ki. Legalábbis egy új XBox meg egy Ps3 biztosan kelleni fog. Na meg a már említett jobb TV.
-----

Pistike meg marad a PC-buherálásnál, az Áfa-nélküli VGA-kártyáknál, meg a játék- és drivertelepítésnél

:rolleyes:

----

Továbbá: leslie jól írta, a játékozásból ki lehet nőni, az pedig iszonyat sajnálatos hogy a statisztikák nem ezt mutatják.

#216 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:06

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:49

Ez valami egészen elképesztő gondolatmenet számomra, bocs.:) Ha van is valakinek egyben fél millája, mint ahogyan  sokaknak nincs, miért nem ésszerűbb folyamatosan fizetni kis összegeket, és közben marad egy csomó pénzed, tekinthetjük vésztartaléknak is, mint egyben kifizetni egy rahedli pénzt? azzal a pénzzel mást is lehet kezdeni, példának okáért más dolgokat is ugyanígy hitelre megvenni, pl. háztartási berendezések, vagy elmenni nyaralni belőle. Asszem minden tudományban alapvetés, hogy a jövőbeli dolgok jelenértéke kisebb, mint a jelenlegieké. És nem akarok 3 éveki gyűjtögetni, hogy legyen valamim, ha akarom, hanem a használat alatt törlesztem. Persze többet fizetek a végén, hiszen pénzügyileg kompenzálnom kell az eladót, de én 3 évig használom a már TV-t, míg más összegyűjti addigra rá a pénzt.

Azt ugye tudod, hogy akkor nem a te általad megtermelt javakból veszed meg a dolgokat?

Azaz más faszával vered a csalánt.

Olyan iszonyat eladósodásba van az egész ország, pont az ilyen rengeteg jó kis áru - meg autóhitelek folyamán, hogy ilyenre azért ne biztassunk senkit.

#217 Felhasználó inaktív   Casper70 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:17

"Elvtársak, a krumplileves legyen krumplileves". Egy játékgép legyen játékgép.
Ha összehasonít az ember egy 82-es és egy 92-es C64-es játékot, akkor látszik a fejlődés, az a fejlődés, amire volt idő. Jelenleg nincsen idő, hiszen könnyebb +300MHzet alátolni a vasnak, mint rendesen megírni a programot. (vagy csak nem érné meg az időt a rendes megírás, mert a haszon odalenne?)

Szubjektív Érvek-Ellenérvek.

- Én azért vennék szívesen notebookot, mert jó vele bárhol gépezni (egy pdf-et, ebookot mennyivel jobb már elalvás elött ágyban párnák közt, mint gép elött ülve!?!)
- Én azért nem vennék szívesen notebookot, mert az ágybanolvasásipluszt (ami nekem is bejön;) jelenleg nem ér meg +140 pénzt.
- Én azért vennék konzolt, hogy ha megnyomom a gombot, akkor lehessen egyből játszani.
- Én azért nem vennék konzolt, mert ha megnyomom a gombot, csak játszani tudok.

Az ideális számítógép számomra:
- csendes
- hordozható
- kompatibilis a használóval (1)
- kihasználható bármilyen területen maximálisan. (2)

(1: ne mondja meg hogy mit tehetek, ne korlátozzon semmiben)

(2: ne csak tessék-lássék alapon, hogy jó erre is, de csak eddig, meg jó arra is, de csak addig)

Ilyen gép jelenleg nincsen.

Van PC, az egekig bővítheted, de nem kell sok idő és összeakad valami, mert neked biztosan olyan kombinációd lesz a kismillió elképzelhető közül, hogy ha kétszer kacsintasz a jobb szemeddel, majd egyszer a ballal, akkor a driver kiakad.  Az operációs rendszer is jó dolog, csak ezek nem operációs rendszerek, hanem operációs rendszer és felhasználói programok ügyes árukapcsolása.

Van konzol, fantasztikus grafikai lehetőségekkel, de mondjuk nem is tudom, weblapot lehet tervezni rajta? Hardware-ileg mi akadálya lenne? Messze járok az igazságtól, ha az mondom semmi?

MIndegy minek nevezzük, pc, konzol, gép. Ugyanazt nézzük más szemszögből. Vagy csak nézetik?

Üdv,
C70

#218 Felhasználó inaktív   Casper70 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:19

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:06

Azt ugye tudod, hogy akkor nem a te általad megtermelt javakból veszed meg a dolgokat?

Olyan iszonyat eladósodásba van az egész ország, pont az ilyen rengeteg jó kis áru - meg autóhitelek folyamán, hogy ilyenre azért ne biztassunk senkit.

Nem máséval, hanem a saját, ámbátor jövőbeli "faszával veri a csalánt".
De az ember már csak ilyen, küzdve küzd és bízva bízik. Hogy lesz jövője és lesz mivel verni a csalánt. Ha nem tenné, mehetne is mondjuk egyből a temetőbe.

#219 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:21

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:06

Mivan? A hitelezőjével verem azzal a feltétellel, hogy ha nem fizetem vissza, akkor az enyémet verik el, de nagyon. Nehogy már az egyes embereknek a makrogazdasági és pénzpiaci érdekeket szem előtt tartva kelljen meghozni a vásárlási, mindennapi döntéseiket. Azért van odabaszva az MNB és megfelelő eszközökkel ellátva, hogy a makrogazdasági érdekeket szem előtt tartva szabályozza a pénzpiacot, ha valami nem egészséges.

Továbbmegyek, az áruhitelezés jó, ugyanis a összehangolja a jövedelmeket a fogyasztással, gazdasági tranzakciókat, aktivitást eredményez, ahol egyébként nem lehetne, mondhatnánk, hogy finomítja, könnyíti a gazdaság működését.

#220 Felhasználó inaktív   Casper70 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 20:23

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 21:02

Na pont erről van szó!

Most megint magyar valóság jön:

Szeritnem a konzolok (főleg az első időkben) inkább az ilyen "technokrata, jó a fizetésem, menő cégnél vagyok, programozok, rendszergazda vagyok, menedzser vagyok" emberek játékszere lesz, aki szarik a PC_re, neki csak egy munkaeszköz, ami a múlt héten már megint "szarakodott". Meg nem is ért hozzá, nem is érdekli őszintén szólva.

Továbbmenve főleg úgy, hogy adott esetben akár 2-3 különféle konzolt is kell "tartani" otthon (de az nem gond, mert úgyis 140 m2-es szép külvárosi házunk van), mert valószínű a különböző dolgok majd mind különböző konzolra jönnek ki. Legalábbis egy új XBox meg egy Ps3 biztosan kelleni fog. Na meg a már említett jobb TV.
-----

Pistike meg marad a PC-buherálásnál, az Áfa-nélküli VGA-kártyáknál, meg a játék- és drivertelepítésnél

:rolleyes:

----

Továbbá: leslie jól írta, a játékozásból ki lehet nőni, az pedig iszonyat sajnálatos hogy a statisztikák nem ezt mutatják.

Látod, szerintem Pistike áfamentes VGA-ja jobban árt az egész közösségnek és sokkal inkább az elöbb említett más szerszámával történő csalánveregetés, mint a hitelre történő vásárlás.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.