HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#181 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:11

Hardver árán nem érdemes vitatkozni, hisz köztudodt hogy egyik konzolgyártó sem keres ezen.
Kiváncsi lennék mennyibe kerül egyenként egy Cell, vagy egy PowerPC, de biztos hogy nem jönne ki 400$ ból, még mennyiségi engedménnyel sem.
Ahogy már korábban írtam, játékfejlesztőként mindenképp jobb konzolra dolgozni, fix plattform, és a bevétel is több. Konzolt szinte bárki tud kezelni az 5 évestől a 100 éveseig, PC-t viszont  nem.

#182 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:12

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:55

Igaza van Mumianak, aki felveszi a 14 hitelt megis erdemli hogy belerokkanjon a 30% folotti kamat miatt.
Inkabb ne akarjon egybol mindent megvenni vagy pedig ne sirjon, ha 1000000 utan kikell fizetnie a +370 ezret.
Hulyeknek is megeri, hat meg a bankoknak.

anakronizmus vagy. a 3.6%-os magyar GDP 1% ala szakadna be a fogyasztasi hitelek nelkul.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#183 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:12

anakronizmus vagy. a 3.6%-os magyar GDP 1% ala szakadna be a fogyasztasi hitelek nelkul.

Szerintem inkabb te vagy az, mert te is azt hajtogatod, amit a vilagbank.
Csakhogy en nem a vilagbank fejevel gondolkozom, nem abbol elek, hogyan lehet minnel tobb penzt kisajtolni a monetaris paicbol.
A sajat erdekeit nezi minden bank,  es azzal nem is mondtam semmit, ha a magyar penzugyminiszter talalkozik az angol bankok vezetoivel egy hettel, mikor gyengittik 10%-al a forintot.
Te bedolsz ennek a GDP dumanak en nem.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#184 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:20

Idézet: sKeLeToR - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:56

Már előre látom, hogy ez a topic kiemelt lesz :D

Ennek a topicnak egy darabig még nincs rá szüksége. Lángolnak az indulatok :)

Amúgy nem tartozik egybe a másik topiccal(ami kiemelt)?

#185 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:21

Idézet: rode - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:11

Hardver árán nem érdemes vitatkozni, hisz köztudodt hogy egyik konzolgyártó sem keres ezen.
Kiváncsi lennék mennyibe kerül egyenként egy Cell, vagy egy PowerPC, de biztos hogy nem jönne ki 400$ ból, még mennyiségi engedménnyel sem.
Ahogy már korábban írtam, játékfejlesztőként mindenképp jobb konzolra dolgozni, fix plattform, és a bevétel is több. Konzolt szinte bárki tud kezelni az 5 évestől a 100 éveseig, PC-t viszont  nem.

A chipek árazásának semmi köze a gyártási költséghez, processzor filléres tétel. A kétmagos Pentium és Athlon chipek gyártási költsége olyan 10-12 ezer forint lehet, erre jön még rá a szállítási stb költség, attól függően, merre megy tovább. Az árazás a kereslet-kínálat optimalizálásából fakad, valamint a beruházásokat (pl. félvezetőgyári berendezések, K+F) kell visszahozni.

A Cellnél a Merrill Lynch 100 dollárral, azaz huszonezer forinttal számol, mire belekerül a dobozba.

#186 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:57

És ha időközben neadjisten egy kereset kiesik a háztartásból, mert megszűnik a munkahely, betegség vagy bármi miatt, akkor mivan? Beledöglesz a hitelbe, majd jönnek a behajtók, jelzálog,  és végül azt veszed észre, hogy új lakás után kell nézned, ami sokkal kisebb és szarabb.

special-lel ez nem történhet meg.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#187 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:27

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:21

A chipek árazásának semmi köze a gyártási költséghez, processzor filléres tétel. A kétmagos Pentium és Athlon chipek gyártási költsége olyan 10-12 ezer forint lehet, erre jön még rá a szállítási stb költség, attól függően, merre megy tovább. Az árazás a kereslet-kínálat optimalizálásából fakad, valamint a beruházásokat (pl. félvezetőgyári berendezések, K+F) kell visszahozni.

A Cellnél a Merrill Lynch 100 dollárral, azaz huszonezer forinttal számol, mire belekerül a dobozba.

Nem egeszen a koltsegek legnagyobb hanyadat, leginkabb a fejlesztesi reszleg viszi el.
Nem sok koze van hozza a kereslet-kinalatnak.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#188 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:33

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:26

special-lel ez nem történhet meg.

ez nyilvánvaló, mert jelenlegi pénzügyi kondícióim alapján semmilyen hitelt nem kapnék.:) ha akkora baj történik, akkor az a legutolsó, hogy elviszik a TV-t, mosógépet, leszarom. furcsán hangozhat, de lehet okosan is hitelre venni, például figyelsz arra, hogy mindig legyen annyi a kasszában, ha kriúgnak, x hónapig tudjad fizetni a törlesztőrészlet, meg legyen mit enni, számlákat fizetni. tehát nem 3 évig gyűjtesz, hanem mondjuk fél. meg kötni kell baleset és életbiztosítást is, ha már családja van az embernek. leszárad az egyik kezem, nem tudok pénzt keresni, de kapjak annyi kártérítést, hogy abból kifizessem a dolgaimat. tökmindegy, hogyan csűrjük, csavarjuk: a hitel jó, jó mert egy lehetőség. nem _kell_ vele élni, hanem _lehet_, ha valakinek úgy jobb.

#189 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:34

Hát nemtudom ki hogy van ezzel, de én még mindig jobban kedvelem a CRT monitorokat, a képe színhűsége még mindig messze jobb mint az LCDké. A Notebookomon (IBM Thinkpad ami nem épp az alsó kategória) sem az aoc lcd monitorom (ennél azért van jobb is) nem tudott meggyőzni az ellenkezőjéről. Igaz a crt monitor Mitsubishi Diamondtron síkképcsöves Belinea, de a többi újabb monitorra is áll, hogy szebb. A villódzás pedig már rég a múlté, 1280x1024 100Hz-en nekem teljesen OK. Alacson sugárzás is már jó évtizedes vivmány :)

#190 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:35

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:27

Nem egeszen a koltsegek legnagyobb hanyadat, leginkabb a fejlesztesi reszleg viszi el.
Nem sok koze van hozza a kereslet-kinalatnak.

? akkor miért van az, hogy az ugyanolyan költségháttérrel, és befektetéssel előállított chipek árában többszörös különbség van? vagy hogy csökken az chipek ára az idő haladtával, akkor is, ha nincs gyorsabb? egyáltalán, mi van? az árakat a kereslet vezérli. a k+f meg a beruházások elsüllyedt pénzek, nem képeznek változót az árképzésben.

#191 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:41

Idézet: prygme - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:34

Hát nemtudom ki hogy van ezzel, de én még mindig jobban kedvelem a CRT monitorokat, a képe színhűsége még mindig messze jobb mint az LCDké. A Notebookomon (IBM Thinkpad ami nem épp az alsó kategória) sem az aoc lcd monitorom (ennél azért van jobb is) nem tudott meggyőzni az ellenkezőjéről. Igaz a crt monitor Mitsubishi Diamondtron síkképcsöves Belinea, de a többi újabb monitorra is áll, hogy szebb. A villódzás pedig már rég a múlté, 1280x1024 100Hz-en nekem teljesen OK. Alacson sugárzás is már jó évtizedes vivmány :)

Kb másfél éve használok otthon tft-t, és szerencsére kb 1 éve melóhelyen is már az van. Azóta ha leülök egy 120hz-es crt elé kb 10 perc után könnyezni kezd a szemem annyira fos. Crt-k amiket én láttam sehol nincsenek a tftkhez, amiket láttam.

#192 Felhasználó inaktív   bugger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:45

Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:41

Kb másfél éve használok otthon tft-t, és szerencsére kb 1 éve melóhelyen is már az van. Azóta ha leülök egy 120hz-es crt elé kb 10 perc után könnyezni kezd a szemem annyira fos. Crt-k amiket én láttam sehol nincsenek a tftkhez, amiket láttam.

Igen, TFT sokkal barátibb a szemnek, de igaza van, tényleg színhőmérsékletben elmaradnak. Tehát a grafikusoknak egyszerűen nem jó a TFT.

Alacsony sugárzás: mármint egy bizonyos "vívmány" évtizedes, egy másik meg újabb. Viszont TFT ebben jobb.
ASUS M6700 WXGA 1.7 Dothan, 512MB@333, 60GB@5400, 60@4200, 40@3600 Ati Mobility 9700(64), 802.11bg, 8*DVD+-DL
Antec P180B, ASUS A8V-E SE, AMD A64 3000+, 2x512 Corsair, 650GB HDD, HIS Excalibur X1900GT PCIe/256, Logitech diNovo Media 2.0 Keyboard, Logitech Cordless Laser G7 Mouse

#193 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:15

vagy pedig, amit nem tudsz elkepzelni, nyilt vegu, hosszutavu befekteteseben all a penze amit megbontani igen nagy buktaval jarna. Momentan nincs egyben felmilaja de 4-5 honap alatt osszejon, megveszi hitelre majd mire osszejon csinal egy elotorlesztest es fel ev mulva kifizeti, no jo igy 3%-kal dragabban jott ki belole mint ami a bolti cimken all :)
a masik fajta ember meg tenyleg olyan, hogy van havi 40-50 elkoltheto penze es tenyleg csak ennyi. special mondott valamit a jelenertekrol. persze pakolaszhatja 3 evig a tokeszamlara es vagy pluszban jon ki belole vagy pedig minuszban. aztan 3 ev mulva megveheti a TVjet - szerinted.

Nem érted a lényeget látom. Ha most jössz rá, hogy tv-t akarsz venni, akkor nem most kell elkezdeni elpakolászni a pénzt. Hanem amit az évek alatt elpakoltál, abból simán meg kéne hogy legyen, mindenféle hitel nélkül, annak, akinek van hiteltörlesztésre pénze.

#194 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:33

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:19

Szerintem inkabb te vagy az, mert te is azt hajtogatod, amit a vilagbank.
Csakhogy en nem a vilagbank fejevel gondolkozom, nem abbol elek, hogyan lehet minnel tobb penzt kisajtolni a monetaris paicbol.
A sajat erdekeit nezi minden bank,  es azzal nem is mondtam semmit, ha a magyar penzugyminiszter talalkozik az angol bankok vezetoivel egy hettel, mikor gyengittik 10%-al a forintot.
Te bedolsz ennek a GDP dumanak en nem.

legyen neked a te hited szerint. de hosszutavon vesztesre allsz :p

#195 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:39

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:35

Emlexem, nem is olyan regen a legjobbnak kikialtott es minden ujsag altal 99%, ***** es hasonlo eredmenyeket elert konzolos "RPG"-t (lol :) ) 3 ora alatt vegig jatszottam. Egy szamomra rpg-nek nevezheto jateknal kb ennyit toltok el a karakter generalassal. En lesz@rom, hogy milyen platformra jonnek ki a jo jatekok, jatszom veluk. De: konzolokra egyenlore -ugy 99%-ban csak igenytelen szarokat sikerult kiadni (nyilvan ezert ilyen sikeresek, lasd szappanoperak nezettsegi mutatoi Vs. konzolos jatekok eladasi statisztikai). Szoval, felolem bedogolhet a PCs jatekipar, de elobb jojjenek ki szinvonalas es TARTALMAS jatekok konzolokra is.

Szívemből szólsz....  :up:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#196 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:44

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 17:39

Szívemből szólsz....  :up:

:reszeg:
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#197 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:59

pontosan errol van szo. szorakoztato elektronikat akar a tobbseg. ha ehhez hozzajuthat $400-ert akkor hulye lesz $1400-at fizetni erte. Usakban az emberek tobbsege nem ad mar ki PCre se $600-nal tobbet. A $600-as PC-t meg barmennyire is faj, de egy PS2 csont nelkul lenyom jatekelmenyben ha ugyanazt a cimet nezed... A $600-as PC budgetebe ugyanis csak egy Inte GMA9000-es 3D-lassito fer bele...

Az USA-t csak ne említsd, ilyen szerencsétlen igénytelen buta népség, aki egy City of Heroest képes MMORPG-nek nevezni (és élvezni) az meg is érdemli.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#198 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:52

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:21

De remélem abban egyetértünk, hogy egy konzol előállítási költsége igen csak magasabb mint a végfelhasználói ára ?!

#199 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:55

Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:41

De mindez a problema a TFT megvetele elott valamiert nem lepett fel. Akkor a CRT nem 120-ban hanem esetleg ha 75-ben nyomta es eveken at jatszottal ugy is, mindenfele fejfajas es konnyezes nelkul....  :D

#200 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:46

Az USA-t csak ne említsd, ilyen szerencsétlen igénytelen buta népség, aki egy City of Heroest képes MMORPG-nek nevezni (és élvezni) az meg is érdemli.

anelkul a szernecsetlen igenytelen buta nepseg nelkul neked ma nemhogy City of Heroes-ed de meg PC-d sincsen. :D

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »