Idézet: Tyb - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 14:06
Ha egy Kiadó lenne, akkor így lenne. De addig, amíg sok, egymással versengő kiadó van, addig a warezhelyzet nem fog változni, vagy csak igen lassan. Szerinted miért nem építenek rendesebb, nehezebben törhető másolásvédelmet a játékokba? Azért, mert nekik így megfelel, vagy legalábbis nem tudnak jobbat.
Egy szót mondok csak: Starforce. Máris megdőlt az elméleted.
Idézet
Számítógép-felhasználók körében, főleg játékosok körében erős a közösségi szellem, így a becsületes felhasználó jó eséllyel azt a játékot fogja megvenni, amit a haverok ajánlanak, nem pedig azt, aminek jobb a reklámja. És amíg a becsületes felhasználónak szinte csak warezolós haverjai vannak (akik ugyebár annál inkább választanak egy adott játékot, minél könnyebben törhető), addig a nehezebben törhető játék kiadója hátrányba kerül a felhasználók figyelméért vívott versenyben.
A felhasználók figyelemért vívott harc?

Miről beszélsz?

A kiadót az érdekli, hány játékot
ad el. Leszarja, hogy hányan játszanak illegális másolatokkal (pontosabban nem szarja le, mert anyagi veszteséget okoz neki minden warezoló...), neki az eladás a lényeg.
Idézet
Tehát azt elismerem, hogy warez nélkül több lenne az eladás, viszont a warezolás visszaszorításához minden kiadónak egységesen, egyszerre kéne fellépnie, és ez nem következett be eddig.
Dehogynem. Szerinted a kalózkodásellenes törvények és intézkedések kinek a lobbizására jöttek létre?
Idézet
Egyébként én sem vagyok büszke arra, hogy warezolt játékokkal játszok, de nem is fogom letagadni. Addig, amíg nem engedhetem meg magamnak, hogy vadiúj, dobozos alkatrészeket vegyek a gépembe, addig vadiúj, dobozos szoftvert sem fogok venni.
Nem tagadásról van szó, de széles mellénnyel sem kellene reklámozni, hogy "egy eredeti játékom sincsen". Vagy csak nekem visszatetsző ez?
Idézet
Tényleg, egy érdekes kérdés. Azzal, hogy mondjuk egy használt procit veszek a gépembe és nem újat, azzal nem károsítom meg a gyártót? Végül is a tényállás ugyanaz, mintha mondjuk egy warez CD-t vennék a gyári helyett: a bolti árnál olcsóbban (igaz, értékcsökkenten: nincs hozzá díszdoboz, támogatás, garancia) jutok hozzá egy termékhez, amelybe a gyártó cég rengeteg tudást, tapasztalatot, technológiát és termelőkapacitást fektetett, és amely termékért a gyártó cég tőlem egy kanyi vasat sem lát. Az ASVA-BSA retorika szerint ez már bőven elég indok lenne, hogy a hardvergyártó "megkárosításáról" beszéljünk.
Megint rossz úton jársz.
A használt procit valaki, valamikor kifizette a boltban. (Ráadásul a használt hardver véges számú kézen megy át.) Hogy a megvásárolt terméket eladja? Lelke rajta.
Ennyi erővel a használt autó adás-vétel is legyen illegális?
A letöltött játékért ki fizetett? A release team-ek biztos nem.

Hány ember tudja megszerezni az adott release-t? Megszámlálhatatlan.