Nem volt türelmem mind a 14 oldalt végig olvasni, de már az elejéből is látszott, hogy szép kis flame topic lesz belőle

Nekem spec. sose volt konzolom, nem ismerem így erről nem tudok nyilatkozni, hogy PC vagy konzol. De gondolom a játékok ára szóba került már. vagy nem

De én például dobom a hátast, mikor csak úgy a játékok árát nézegetem. XY for PC mondjuk 12 ropi (hozzátszem, hogy magyar kereseti viszonyokhoz ez is kib...ott sok, szerintem) ugyanaz a game PS2-re vagy XBOX-ra 16 rugó legalább.

ÉS ha az embernek van mondjuk gyereke, az nem játszik hónapokig egy játékkal... A kedves szülő meg bírja pénzzel...
Meg majd jön az MS a XBOX MEDIA CENTER-ével, amit majd jól kitalál, meg Windows for XBOX, Office for XBOX... lehet, hogy csak paranoia, de nem szeretnék ilyen szép új "totális kontroll" világban élni.
Nekem a konzolban az nem tetszik, hogy a választás szabadságát korlátozza. Megveszek egy gépet és kész, az olyan amilyen és aztán onnan nincs kiút, vehetem csillió pénzért a játékot mert egy "szerzett" változaton sem tudom megnézni, hogy üti-e azt a szintet, amiért hajlandó vagyok pénzt kiadni. Vagy szintén nem kevés pénzért chipeltetek és bukom a konzolra a garanciát, online játékot (XBOX-nál ha jól tudom, ezt ellenőrzik), stb...
PC-nél legalább van beleszólásom, hogy megveszek-e egy high-end VGA kártyát , CPU-t közel a havi fizetésemért vagy az én játékhasználati szokásaimnak megfelelően más hardvert választok. És ha tetszik egy "szerzett" játék, akkor megveszem kevesebbért mint az XBOX-os társát, és van garancia a gépem alkatrészeire van online játék, support, és a többi. Én persze nem vagyok hardcore gamer, nálam egy PC konfig 2-3 évente cserélődik ki teljesen és játszani se sok isőm van. úgyhogy éves szinten 3-4 játékkal is elvagyok.
szociális dimenzió?!?!?

nekem a dolgozó sarok is a nappaliban van, ergo a PC-m is ott van. És amíg én játszok, addig a család többi része tud TV-t nézni és nem kell átvonulniuk a hálóba áttáve a családi élet színterét, mert ott a másik TV...

És ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
Az meg végképp vicc, hogy egy olyan piacon (PC) valaki 2010-re simán megjósol bámit, mikor félévente új dolgok születnek. Addigra lehet, már hagyomsnyos értelemben vett konzol és PC sem lesz. A cikknek számomra elég szanzációhajhász szaga van, kb. olyan mint a hírekben most a madárinfluenzás témának...