HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#631 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 13:49

Igazad vagyon :up:

#632 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 14:20

De ha megnézitek, a legtöbb terméknek ki a célközönsége? Hát a 25-35 év közötti egyedülálló 5 diplomás középvezető vagy vezető beosztású emberek. A reklámok is nekik szólnak.

#633 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 14:46

Idézet: dtbsz - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 13:02

szoval kozol SZERINTEM=lusta penzes diszno, trendkoveto, nem szeretem a 2+2 nel komplikaltabb dolgokat, emberek szamara gyartott, globalizacio izu, nehogy ertsetek a hardwarehez, ill. szoftverhez felhasznaloknak lett kitalalva, gyartva, azt hasznaljatok amit MI (gyarto cegek) mondunk dolog..... Kosz nem ;)  :up:

Tudod attól, hogy neked a számítógép a hobbid, az emberek nagy többségének még egy egyszerű eszköz marad, amihez nem érteni akarnak meg konfigurálgatni órákig, hanem használni gyorsan és egyszerűen. Nem mindenkinek korlátlan a szabadideje, you know, ha már az ember nagy nehezen besuvasztota a szabadidejébe a játékot, netet akármit, azt szeretné gyorsan, azonnal használni, nem pedig várni a bootolásra, telepítésre, stb. Másrészt mit csinál az átlaguser (nem hc gamer, linuxbuherátor, geek, netbolond stb.) a gépen: chat, mail, net, irodai munka, játék, multimédia. Az irodai munkán kívül mit nem fog tudni egy nextgen konzol? A 3DS Max, Photoshop és tsai. rétegigények, az átlagember közelükbe se szagol. (apropó cd-dvd írással mi a helyzet, képes lesz rá vmelyik új masina a jövőben?) Másrészt végiggondoltad mi pénz egy pct up-to-date tartani? Mihez is kezd egy mondjuk két éves felső-középkategóriás masina egy újabb game-el?

Félreértés ne essék, én magam nem vagyok kifejezetten konzolpárti, inkább RTS, TBS, RPG gamer vagyok ami "konzolos" játék, (Fifa, Tony Hawk) azt is billentyűzettel játszom, ha tehetem; de azt is tudom, hogy a piacot, a jövőbeni felesztési irányt az én igényeim vajmi kevéssé befolyásolják.

#634 Felhasználó inaktív   taltos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 15:52

"szoval kozol SZERINTEM=lusta penzes diszno, trendkoveto, nem szeretem a 2+2 nel komplikaltabb dolgokat, emberek szamara gyartott, globalizacio izu, nehogy ertsetek a hardwarehez, ill. szoftverhez felhasznaloknak lett kitalalva, gyartva, azt hasznaljatok amit MI (gyarto cegek) mondunk dolog..... Kosz nem"

Lehet hogy kár volt csak ezért bejelentkezni, de hogy Te mekkora parazt vagy (a szó nem hagyományos értelmében véve)...

Tényleg kár volt bejelentkezni. Könnyen meglehet, hogy egyszerűen csak nincs logikád vagy nem tudsz felfogni bizonyos dolgokat. No mindegy!

(a "SZERINTEM" nem véd, mert ezzel pont azt erősítetted meg bennem, hogy ezt nem olvastad vagy beléd magyarázták, hanem a saját ROSSZINDULATÚ (vagy csak szellemi szintendből következő, ebben az esetben BOCSÁNATOT KÉREK!!!) véleményed... )

#635 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:01

Nézd, ezek szép számok, de engem mint fogyasztót miért kellene érdekeljenek? Megmondom őszintén az sem érdekel, ha az egész zenei ipar összeomlik, mert ez azt jelenti, hogy valamit qrvára nem jól csinálnak. Mit gondolsz, ha egyáltalán nem lehetne zenei cd-t vásárolni, akkor itthon tízszeresére nőnének az Uhrin Benedek lemezeladások? Nekem egyszerűen nem éri meg megvenni. Ha nem lesz lehetőség lemásolni azt sem fogom, nem nagy csapás, úgy sincs magyar zeném. Aki meg megveszi, meg is érdemli. Egyébként jó olvasni, hogy szerinted azért semmitérő a magyar popzene, mert drága a stúdióbérlet meg kicsi a piac. :lol: Jó lenne, ha rájönnének a pénzeszsákok, hogy ebből nem lehet elég profitot termelni és elhúznának melegebb éghajlatra a csinált műzenekrajaikkal együtt és átadnák a helyüket olyannak, akik talán érdemesebbek rá.

látom nem fogtad, de kb ez az oka annak, hogy az igényesebb projektek, azok amiket rétegzene néven szokunk emlegetni, pontosan emiatt tűntek el a magyar piacról úgy 5-6 éve. a gagyi is éppcsak megkeresi az árát.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#636 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:49

Éppen ellenkezőleg egy általános célú gép a végletekig testreszabható. Míg egy célgép csak egyféleképpen kevés opcióval végzi a dolgát, nem elég konfigurálható, nem mindig tudja azt és nem úgy ahogy nekem kellene.

ez részben igaz. vannak architektúráliskorlátai ami miatt bizonyos feladatokat egyálatlán nem, vagycsak iszonyat többletköltség árán képes elvégezni. álljon itt mementóul az ATi új 300W-os büszkesége...

#637 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:13

Fentebb írtam mi a véleményem. Ha a munkámért nem hajlandóak az a pénzt megfizetni amit én kérek, akkor el kell gondolkodni, hogy most én nem dolgozom jól, vagy mivan. A zene nem létkérdés mint sokaknak pl az autó. No meg azt is írtam, hogy azért én pl nem veszek meg egy cd-t mert egy szám tetszik.

szerk: Egyébként a fent említett zenekarról sosem hallottam ;)

olyan sablonduma ez. amikor majd a melóhelyed meglépi hogy nem kapod meg a havi fizudat, mert abból indul ki a tulaj, hogy nincs türelmed/pénzed/kitartásod perre menni, akkor másként fogod eztis látni.

#638 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:20

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:52

igazad van, de alábecsülöd a számítási teljesítményt. ráadásul az xbox 360 xenonja 3 általános célú magot tartalmaz, in-order felépítésűek ugyan, de egy stripped down szövegszerkesztőt el kell vinnie gond nélkül. (mert ugye abban megegyezhetünk, hogy a teljesértékű irodai programcsomagok funkcióinak 99 százalékát sose használja a felhasználó, az az 1% viszont állandóan)

a cell is tartalmaz egy általános célú magot, annak is elegendőnek kell lennie szövegszerkesztésre, de ha nem, semmi nem akadályozzameg, hogy az spu-k besegítsenek, mégha komoly overhead árán is.

mért kéne a konzolnak akárcsak wördöt futtatni? windows terminal services, vnc. a szolgáltató gépén fut datacenter szerveren, a konzol a displayt elég ha kezeni. előfizecc irodai-programcsomag használatra. picipuha különbenis errefele akarja terelni az otthoni felhasználókat.

#639 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:24

Idézet: vers - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:18

csakhogy nehogy tudtlan maradj elárulom hogy kb mindegyik SPE vagy 8 szövegszerkesztöt futtathat egyidöben :D
nemtudom honnan jönnek ezek a szárnyalo gondolotok hogy egy csucsprocinak gondot fog okozni bármilyen szövegszerkesztö :LOL

vers ez ediig oké. egy futó word béldány a RAM-ban 40-60Mbyte. Mennyi ram is lesz a PS3-ban?

#640 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:27

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:18

Az Xbox volt az első konzol, amelyik egy módosított PC GPU-t tartalmazott, de erre te mindjárt azt mondod, attól függnek. Hát nem.

Ne feledjük el, a GeForce3 GPU-ról van szó. PC-n jó másfél évvel később jött ki. Az XBOX hangrésze is jó másfél évvel jött ki PC-re soundstorm néven...

#641 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:30

Idézet: vers - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:27

ugy látom  Speciel még Te is tévedésben leledzel  :)

a cell vectorprocesszorai integerben 2-szer gyorsabbak, kb 500 gigaops a cell, simán visz bármilyen integert, nem kell konvertálni semmit, nyugodtan lehet használni általános processzorként

ez igaz, csak a conditional jump-ot (if, case) ilyesmit nem támogtaják az SPE-k hw-ből. enélkül lehet "áltcélú" programot ugyan fejleszteni rájuk, csak picsa nehéz...

#642 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:40

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 13:01

Pedig igazad van. Egy konzolt sosem fogsz tudni annyi mindenre használni mint egy pc-t. Mert az már pc lenne és nem konzol.

sokkal egyszerűbb lenne a dologunk, ha háztartási számítógépről beszélnénk konzol helyett...

#643 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:49

látom nem fogtad, de kb ez az oka annak, hogy az igényesebb projektek, azok amiket rétegzene néven szokunk emlegetni, pontosan emiatt tűntek el a magyar piacról úgy 5-6 éve. a gagyi is éppcsak megkeresi az árát.

Ezt ne akard nekem megmagyarázni pls. Nyilván a Beatles is azért futott be annak idején, mert valami pénzeszsák tömte a pénzt beéljük ugye?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#644 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:27

Ne feledjük el, a GeForce3 GPU-ról van szó. PC-n jó másfél évvel később jött ki. Az XBOX hangrésze is jó másfél évvel jött ki PC-re soundstorm néven...

És azóta hány újabb GPU jött ki PC-hez?  És hangcuccos?

#645 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:41

Idézet: vers - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 13:05

vajon mér készült el a linux celles változata még mielött a procit valamiben is kiadták volna ?, miért adtak ki minden dokuentáciot a processzorrol ellentétben az eddigi hagyományokkal ?
a sonynak szoftver kell , méghozzá gyorsan ,ez egyértelmüen  x86 elleni támadás

tippelhetek? lehet hogy a devkit linux alatt fog futni? :D

#646 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:57

olyan sablonduma ez. amikor majd a melóhelyed meglépi hogy nem kapod meg a havi fizudat, mert abból indul ki a tulaj, hogy nincs türelmed/pénzed/kitartásod perre menni, akkor másként fogod eztis látni.

Persze, mert én vagyok olyan barom és olyan munkahelyen dolgozom, ahol fizetnek érte, én meg fizetem az adót, a tb-t és nem olyasmiből akarok megélni amihez nem értek és semmi tehetségem hozzá. Nekem nincs jó hallásom, de a Crystal pár dalától a hideg futkos a hátamon olyan hamis. Ez is biztos a befektetett pénz miatt van. Ha többet kapna, tudna énekelni....  :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#647 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:49

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 13:20

A személyeskedést hagyd meg másnak. Thx.

Ha nagyon akarná nézni a süsüt a gyerek, akkor csak pár kattintás és nézhetné miközben én neked írom ezeket a sorokat. Az már más kérdés hogy nincs gyerekem. Mellesleg meg kinn van a tv nappaliban azon nézhetné.

Mert ha ugye ha csak konzol felállást nézzük (tehát no pc, tv + konzol), akkor ezt nem lehetne megcsinálni. Sőt ha konzolt vesz az ember, akkor vehet mellé mindjárt 2 tv-t is. Mert remélhetőleg nem csak saját magára gondol, hanem a család többi tagjára is akik nem azt akarják nézni h ő hogy játszik a nappaliban, hanem mondjuk nézni akarják a süsüt. Akkor szépen elvonulhatnak egy sötét kis szobába ahol tudnak tv-t nézni.

képzel elő egy olyan felállást amikor a lakásban van egy entertainment center, jópár kontroll (konzolos, kbds bluetooth-szal). A szobákban HDMI-re kapcsolódó diszplay, a lakéásban végigmegy a hdmi busz, a bluetooth transciverek, wifi, whatever. az entertainment center lenn a pincében vagy a garázsban, meghajtja a HDMI eszközöket, kezeli bluetotth, wifi whatever dolgokat. Az USÁk erre haladnak, az okosodó konzol egy közbenső állomás, amellett hogy játékprogramokat futtatt egy teljes értékű entertainment stettop box, multimédia center, és a te gyakorlatodban előforduló kép és zsövegfeldolgozást visszakézből megoldja...

#648 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 16:54

álljon itt mementóul az ATi új 300W-os büszkesége...

Ha az r520-ra gondolsz, akkor ideje lenne utánanézni a számoknak...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#649 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 18:03

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:41

hol latsz itt ablakot, vagy kep-a-kepben megoldast?
hogyan szeretnel egyszerre 2 alkalmazast iranyitani? raakasztasz 2 HMIt?
mutass mar egy prototipust please.

Usage models for HD displays includes playing a golf videogame along with a real golf game, looking at newspapers at full size, playing multiple HDTV streams simultaneously with filtering such as rotate/resize applied, video chat, quick zapping for different kinds of rich contents, and so on.Looks a lot like the PSP interface with a lot more features. Seems preety cool. This is to show the power of the PS3. The final one is as clean as the PSP. And i bet you would never be able to use all of them at the same time because thare is much for a person to handle atthe same time. But i belive cell can do this. I hope it is also hackable like the PSP so you can add more things to this big collection! And i think you can change the backround to whatever you want.

The icons are:

Home - Profiles and so
General settings - same as PSP's
Photo viewer
Music player
Video player
Wi-Fi / Bluetooth functions
Games
Networking
Contacts list
Videoconference
VOIP

Tessék, nem mondhatjátok, hogy nem fut elég alkalmazás egy időben. :)
Kép

Szerkesztette: UNREG 2005. 10. 31. 18:14 -kor

#650 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 18:04

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 13:37

Nem tartom életszerünek, mivel a bk-t én is szoktam nézni :Đ

:down: