HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#621 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 30. 12:55

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 12:47

Kicsit túl egyszerűnek képzeled a dolgot.

#622 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 13:14

Egyszerű, de lehetséges. Bármily furcsa, billi megmentheti a pc-s játékpiacot nagyon könnyen: ugyanúgy ahogy a drm közel kernelszinten bele van építve az xp-be, és valljuk be, 9-es fölötti drm-et föl még nem törtek digitális eszközzel. Egyetlen huszárvágással beépíttethet egy védelmi rendszert a Vista-ba, és onnantól ugyan nem lesz játékmásolgatás, de megszabadulunk a starforce-tól is, mert szükségtelen lesz. MS lesz a legjobb eladásokat produkáló játékkiadó(na jó, meg mondjuk az EA licenceli a védelmet tőle, cserében némi exkluzivitásért), övé lesz a legjobb védelem, és van mellé egy pc-közeli konzolja, más igények kiszolgálására, de könnyen portolható játékokkal.

Ha játszani akarsz, vegyél vista-t, vagy xbox-ot. Nagyon is ms-osan hangzik nem? És, ami még fontos: ha valaki kinyírhatja a ps-t(szándékosan nem sony-t írtam, az durvább falat), az billi. Van pénz, van háttér. És a sony is fél tőle, nem véletlen hogy a sony ps3-as fejlesztőeszközei ppc-k, noha a sony laptopok ill. gépek x86-osak.

Szerkesztette: freeone 2005. 10. 30. 13:17 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#623 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 13:17

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 13:53

Szerintem ebbe inkább nem folyj bele...az Itanium köszöni, jól van, a RISC-eket váltja fel sok területen szép lassan, éves szint 64-110 százalékos növekedést produkálva 2005 első 3 negyedévében. az AMD64 pedig egyelőre a volumenszerverek terén terjed. Senki nem nyert meg semmit egyelőre, a történelem folyik tovább.

Én most csak a desktop részről mondtam :think:

De ez már megint nagyon :offtopic:

Szerkesztette: BoGab 2005. 10. 30. 13:19 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#624 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 13:20

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 13:53

Szerintem ebbe inkább nem folyj bele...az Itanium köszöni, jól van, a RISC-eket váltja fel sok területen szép lassan, éves szint 64-110 százalékos növekedést produkálva 2005 első 3 negyedévében. az AMD64 pedig egyelőre a volumenszerverek terén terjed. Senki nem nyert meg semmit egyelőre, a történelem folyik tovább.

Nem azt olvastuk vhol, hogy az opteron pont a risc-ek rovására terjeszkedik, míg a xeon tartja magát? :think:  Csak kérdezem, nekem így rémlik.

Szerkesztette: freeone 2005. 10. 30. 13:21 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#625 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 13:21

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 13:50

1. MSFT súlytalan a nextgen médiaháborúban. A PC-ipar releváns szereplői, és a médiabirodalmak a Blu-ray mögött vannak többnyire. Egyelőre a BD áll nyerésre, és ez irányban hat, a PS3 is. Olvass.
2. Hol olvastál olyat, hogy a Vistára átportolják az _összes_ játékot? Ez miben is változtat a többi tényezőn, ti. technikai/gazdasági hatékonyság?
3. Van vagy 10 PS2-es játékom kb., mind eredeti, még 40 ezret sem költöttem rá összesen. Mielőtt jön az óbégatás: igen, a konzolos játékos ASP-je magasabb, friss, nagy neveknél olyan 4-5 ezer forinttal maximum, de inkább 3. Viszont értékállóbb is, el lehet adni később értelmes összegért.

1.
Szerinted egy MS, Intel paros beszallasa a HDVD,Blu-Ray vitaban nem mervado, szvsz meg igen.
Foleg ugy hogy a BlueR oldalan csak szinte a legtobb szereplo, a mediaiparban szerepel.
Ezert konnyen elkepzelheto, hogy inkabb a video es audiotarolas fele orientalodik ez az oldal.
Az is lehetseges, hogy a PCs oldal a masik iranyt valasztja a HDVD-vel.S akkor bizony a konzolosok [porul jarnak az eredeti vedelmi funkciok miatt, raadasul akkor pl egy BluRay iro a PCbe szuksegtelen lesz, ami a koltseget noveli egy konzolos warezolonak.

2.
Microsoft: Fojtogattuk a PC játékokat
Dixie Flatline, 17:29

""Az MCV oldalán találhatunk egy olyan cikket, mely szerint a Microsoft állást foglalt a PC mellett, mint játék platform, "az Xbox 360-as játékok Windowsra is elérhetőek lesznek"

"(MCV) A Micosoft az MCV üzleti lapnak vázolt tervei során elismerte, hogy a PC alapú játékok piacát elhanyagolták, fojtogatták - szó szerint idézve megölték - az XBOX talpraállítása során. Az óriásvállalat egy 18 hónapos Games for Windows kezdeményezésről beszélt, mely még a Vista operációs rendszer indulása előtt újra felvirágoztatná a PC-t, mint játékplatformot és visszaadná annak hitelességét...... "

3.
Lehet hogy van 10 jatekod, ami magaban nem is olyan nagy mennyiseg, 40 ezerert.
Foleg ha belegondolunk, hogy valoszinuleg nem az elso evekben jutottal hozza a 16ezres jatekokhoz 4 ezerert, tehat a geped kihasznalatlanul all, majd tobb evig, amikor egy konzol kifutasi ideje 6 ev.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 10. 30. 13:23 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#626 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 30. 13:45

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 13:20

Nem azt olvastuk vhol, hogy az opteron pont a risc-ek rovására terjeszkedik, míg a xeon tartja magát? :think:  Csak kérdezem, nekem így rémlik.

:offtopic: Alapvetően úgy szemlélik az elemzők/szakértők az ipart, hogy van a RISC és az Itanium, és vannak az x86 procik. Tehát az Opteron a Xeon kérára terjed főként, és az egész x86-os ecosystem terjeszkedik a RISC ellen, amelyet viszont az Itanium céloz meg. Nyilván vannak átfedések, ahol mindenki versenyez egy kicsit mindenkivel, jellemzően a komolyabb kiépítésű 2-4 processzoros gépek terén, de ahogyan megyünk feljebb processzorszámban, és rendelkezésre állási, megbízhatósági, menedzselhetőségi követelményben (RAS), úgy egyre versenyképtelenebbek az x86-os dobozok, mert nincs alattuk olyan komoly infrastruktúra.

Ebben a témában az Ars Technologiae szekcióban folynak késhegyre menő viták.:)

#627 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 22:18

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 14:45

:offtopic: Alapvetően úgy szemlélik az elemzők/szakértők az ipart, hogy van a RISC és az Itanium, és vannak az x86 procik. Tehát az Opteron a Xeon kérára terjed főként, és az egész x86-os ecosystem terjeszkedik a RISC ellen, amelyet viszont az Itanium céloz meg. Nyilván vannak átfedések, ahol mindenki versenyez egy kicsit mindenkivel, jellemzően a komolyabb kiépítésű 2-4 processzoros gépek terén, de ahogyan megyünk feljebb processzorszámban, és rendelkezésre állási, megbízhatósági, menedzselhetőségi követelményben (RAS), úgy egyre versenyképtelenebbek az x86-os dobozok, mert nincs alattuk olyan komoly infrastruktúra.

Ebben a témában az Ars Technologiae szekcióban folynak késhegyre menő viták.:)

Megvan, innen rémlett:

Idézet

A Jon Peddie Research szerint a 64 bites felépítés mellett a kétmagos chipek megjelenése is elősegítheti az AMD további térnyerését a munkaállomások piacán, elsőrban a hagyományos RISC-chipekkel szemben.

HWSW cikk

#628 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 12:02

:omg: velemenyem: BULLSHIT ....nemtudom ki irta a cikket de nyilvan konzolparti.... A kettot nem lehet 1 lapra tenni.... 2 kulon vilag.... nem beszelve arrol, hogy a vegen olyanokat ir, hogy nincs millio gomb, beallitas, ketyere(mint a rosz, csunya pc-ken :)) aztan pedig: lesz webcam meg taviranyito meg zenet lehet rajta lejaccani.... pffff.... es mindezt 9 gombal mih' :) maradok a "sz@r" divatmultja pc-knel + nem fogok 4-6 evente kiadni 1 pc-nyi penzt 1 sz@ros konzolra ami nem tud dvd-t irni, nincs olyan szep kepe, nem lehet rajta photoshoppzoni sem 3dstudio maxozni.... szoval kozol SZERINTEM=lusta penzes diszno, trendkoveto, nem szeretem a 2+2 nel komplikaltabb dolgokat, emberek szamara gyartott, globalizacio izu, nehogy ertsetek a hardwarehez, ill. szoftverhez felhasznaloknak lett kitalalva, gyartva, azt hasznaljatok amit MI (gyarto cegek) mondunk dolog..... Kosz nem ;)  :up:

#629 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 13:32

Mondjuk nem egészen értem, miért volt rossz példa a rambus. Gyakorlatilag a hagyományos memóriákkal szemben akkora ugrás volt, mint a cell lesz a hagyományos CPUkkal szemben. És mire mentek vele? Semmire, mégcsak nem is technológia okokból bukott meg elsődlegesen a rambus, hanem azért, mert nagyobbat akartak fingani, mint amekkora a nadrágjuk volt, és kicsit beintett nekik a piac. Pedig, a kezdeti időkben, és még után is nagyon sokáig, egészen a dual channeles DDR400 vezérlőkig nem érte be sebességben semmi.

#630 Felhasználó inaktív   Cibet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 13:44

Végigolvastam a topikot, sok érdekes véleményt láttam, csak sajnos sokan szélsőségekben gondolkoznak. Mi ez, hogy leáldozott a PC-s játékoknak? Számomra a PC-s és a konzol játék két külön kategória. Minden PC-nek van egy pár olyan alkatrésze, amik a konzolnál nincsenek alapban: billentyűzet, egér, nagyfelbontású monitor. Emiatt sokkal alkalmasabbak bizonyos játékstílusokra, mint például stratégia, szimulátor, kaland/RPG, fps. Csak annyi fog történni, hogy más játékkategóriák átmennek konzolra és nem jelennek meg többé PC-re, legrosszabb esetben. És akkor mi van? Akinek hiányoznak az arcade stílusú játékok, majd vesz konzolt is. Például a Need for Speed sorozat számomra végetért az 5. résszel. Onnantól kezdve autószimulátorból játéktermi arcade lett belőle. Én azt se bánom, ha soha többet nem jelenik meg PC-re. Van helyette más: Live for Speed, Richard Burns Rally. És így lesz más játékokkal is. Ha igény lesz rá, jönnek majd a kis kiadók és kitöltik az űrt.

Nem jönnek majd ki nagy nevek csilli-villi grafikával PC-re? Sebaj. PC-n mindent meg lehet csinálni, irnak majd remek Game Creator Kit-eket, amivel lelkes fiatalok könnyen össze tudnak dobni tartalmas és látványos játékokat.

A nappaliban a HDTV előtt játszunk dolog is kétséges számomra. Egy egyedülálló embernek még megfelel, de hogy majd az egész család ott szórakozik, azt kétlem. Még régebben, vidéken nagy családi eseményen voltunk, ahol az unokaöcsém Playstation-jével játszottunk valami csihi-puhi játékot a nappaliban. Ott ült az egész rokonság, és igyekeztek jó képet vágni a dologhoz, de nem hiányoztak a pikirt megjegyzések, és látszott rajtuk, hogy legszivesebben a tv műsort néznék. Nem hiszem, hogy egy gyerek erre vágyna, miközben játszik. Akkor már inkább a saját szobájában, ahol sokkal praktikusabb egy monitor. Ha meg a haverokkal akar játszani, akkor azok áthozzák a kompakt PC-jüket az LCD monitorral, és máris mehet hálózatban a buli.

Szerintem csak arra lehet következtetni, hogy többen fognak játszani konzolon és több játék jelenik meg konzolra, PC-re meg kevesebb. De leáldozni csak akkor fog a PC-s játékoknak, amikor a PC-knek is.

#631 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 13:49

Igazad vagyon :up:

#632 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 14:20

De ha megnézitek, a legtöbb terméknek ki a célközönsége? Hát a 25-35 év közötti egyedülálló 5 diplomás középvezető vagy vezető beosztású emberek. A reklámok is nekik szólnak.

#633 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 14:46

Idézet: dtbsz - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 13:02

szoval kozol SZERINTEM=lusta penzes diszno, trendkoveto, nem szeretem a 2+2 nel komplikaltabb dolgokat, emberek szamara gyartott, globalizacio izu, nehogy ertsetek a hardwarehez, ill. szoftverhez felhasznaloknak lett kitalalva, gyartva, azt hasznaljatok amit MI (gyarto cegek) mondunk dolog..... Kosz nem ;)  :up:

Tudod attól, hogy neked a számítógép a hobbid, az emberek nagy többségének még egy egyszerű eszköz marad, amihez nem érteni akarnak meg konfigurálgatni órákig, hanem használni gyorsan és egyszerűen. Nem mindenkinek korlátlan a szabadideje, you know, ha már az ember nagy nehezen besuvasztota a szabadidejébe a játékot, netet akármit, azt szeretné gyorsan, azonnal használni, nem pedig várni a bootolásra, telepítésre, stb. Másrészt mit csinál az átlaguser (nem hc gamer, linuxbuherátor, geek, netbolond stb.) a gépen: chat, mail, net, irodai munka, játék, multimédia. Az irodai munkán kívül mit nem fog tudni egy nextgen konzol? A 3DS Max, Photoshop és tsai. rétegigények, az átlagember közelükbe se szagol. (apropó cd-dvd írással mi a helyzet, képes lesz rá vmelyik új masina a jövőben?) Másrészt végiggondoltad mi pénz egy pct up-to-date tartani? Mihez is kezd egy mondjuk két éves felső-középkategóriás masina egy újabb game-el?

Félreértés ne essék, én magam nem vagyok kifejezetten konzolpárti, inkább RTS, TBS, RPG gamer vagyok ami "konzolos" játék, (Fifa, Tony Hawk) azt is billentyűzettel játszom, ha tehetem; de azt is tudom, hogy a piacot, a jövőbeni felesztési irányt az én igényeim vajmi kevéssé befolyásolják.

#634 Felhasználó inaktív   taltos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 15:52

"szoval kozol SZERINTEM=lusta penzes diszno, trendkoveto, nem szeretem a 2+2 nel komplikaltabb dolgokat, emberek szamara gyartott, globalizacio izu, nehogy ertsetek a hardwarehez, ill. szoftverhez felhasznaloknak lett kitalalva, gyartva, azt hasznaljatok amit MI (gyarto cegek) mondunk dolog..... Kosz nem"

Lehet hogy kár volt csak ezért bejelentkezni, de hogy Te mekkora parazt vagy (a szó nem hagyományos értelmében véve)...

Tényleg kár volt bejelentkezni. Könnyen meglehet, hogy egyszerűen csak nincs logikád vagy nem tudsz felfogni bizonyos dolgokat. No mindegy!

(a "SZERINTEM" nem véd, mert ezzel pont azt erősítetted meg bennem, hogy ezt nem olvastad vagy beléd magyarázták, hanem a saját ROSSZINDULATÚ (vagy csak szellemi szintendből következő, ebben az esetben BOCSÁNATOT KÉREK!!!) véleményed... )

#635 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:01

Nézd, ezek szép számok, de engem mint fogyasztót miért kellene érdekeljenek? Megmondom őszintén az sem érdekel, ha az egész zenei ipar összeomlik, mert ez azt jelenti, hogy valamit qrvára nem jól csinálnak. Mit gondolsz, ha egyáltalán nem lehetne zenei cd-t vásárolni, akkor itthon tízszeresére nőnének az Uhrin Benedek lemezeladások? Nekem egyszerűen nem éri meg megvenni. Ha nem lesz lehetőség lemásolni azt sem fogom, nem nagy csapás, úgy sincs magyar zeném. Aki meg megveszi, meg is érdemli. Egyébként jó olvasni, hogy szerinted azért semmitérő a magyar popzene, mert drága a stúdióbérlet meg kicsi a piac. :lol: Jó lenne, ha rájönnének a pénzeszsákok, hogy ebből nem lehet elég profitot termelni és elhúznának melegebb éghajlatra a csinált műzenekrajaikkal együtt és átadnák a helyüket olyannak, akik talán érdemesebbek rá.

látom nem fogtad, de kb ez az oka annak, hogy az igényesebb projektek, azok amiket rétegzene néven szokunk emlegetni, pontosan emiatt tűntek el a magyar piacról úgy 5-6 éve. a gagyi is éppcsak megkeresi az árát.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#636 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 10:49

Éppen ellenkezőleg egy általános célú gép a végletekig testreszabható. Míg egy célgép csak egyféleképpen kevés opcióval végzi a dolgát, nem elég konfigurálható, nem mindig tudja azt és nem úgy ahogy nekem kellene.

ez részben igaz. vannak architektúráliskorlátai ami miatt bizonyos feladatokat egyálatlán nem, vagycsak iszonyat többletköltség árán képes elvégezni. álljon itt mementóul az ATi új 300W-os büszkesége...

#637 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 16:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:13

Fentebb írtam mi a véleményem. Ha a munkámért nem hajlandóak az a pénzt megfizetni amit én kérek, akkor el kell gondolkodni, hogy most én nem dolgozom jól, vagy mivan. A zene nem létkérdés mint sokaknak pl az autó. No meg azt is írtam, hogy azért én pl nem veszek meg egy cd-t mert egy szám tetszik.

szerk: Egyébként a fent említett zenekarról sosem hallottam ;)

olyan sablonduma ez. amikor majd a melóhelyed meglépi hogy nem kapod meg a havi fizudat, mert abból indul ki a tulaj, hogy nincs türelmed/pénzed/kitartásod perre menni, akkor másként fogod eztis látni.

#638 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:20

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 11:52

igazad van, de alábecsülöd a számítási teljesítményt. ráadásul az xbox 360 xenonja 3 általános célú magot tartalmaz, in-order felépítésűek ugyan, de egy stripped down szövegszerkesztőt el kell vinnie gond nélkül. (mert ugye abban megegyezhetünk, hogy a teljesértékű irodai programcsomagok funkcióinak 99 százalékát sose használja a felhasználó, az az 1% viszont állandóan)

a cell is tartalmaz egy általános célú magot, annak is elegendőnek kell lennie szövegszerkesztésre, de ha nem, semmi nem akadályozzameg, hogy az spu-k besegítsenek, mégha komoly overhead árán is.

mért kéne a konzolnak akárcsak wördöt futtatni? windows terminal services, vnc. a szolgáltató gépén fut datacenter szerveren, a konzol a displayt elég ha kezeni. előfizecc irodai-programcsomag használatra. picipuha különbenis errefele akarja terelni az otthoni felhasználókat.

#639 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:24

Idézet: vers - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:18

csakhogy nehogy tudtlan maradj elárulom hogy kb mindegyik SPE vagy 8 szövegszerkesztöt futtathat egyidöben :D
nemtudom honnan jönnek ezek a szárnyalo gondolotok hogy egy csucsprocinak gondot fog okozni bármilyen szövegszerkesztö :LOL

vers ez ediig oké. egy futó word béldány a RAM-ban 40-60Mbyte. Mennyi ram is lesz a PS3-ban?

#640 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:27

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 12:18

Az Xbox volt az első konzol, amelyik egy módosított PC GPU-t tartalmazott, de erre te mindjárt azt mondod, attól függnek. Hát nem.

Ne feledjük el, a GeForce3 GPU-ról van szó. PC-n jó másfél évvel később jött ki. Az XBOX hangrésze is jó másfél évvel jött ki PC-re soundstorm néven...

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »