HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#671 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 21:48

Idézet: bomlat - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:08

viszont ez nagyon megnehezíti a játékokon túli üzlet modellek kialakítását,illetve azt hogy a játékon kívül ténylegesen másra is jó legyen a konzol.

Akkor te nem nézted meg rendesen a PS3 "display convergence"-ét, amit az elöbb beraktam, simultan HDTV nézés, video chat, voip, gaming, böngészés, photo, video, zene, videokonferencia a kínálatban. Mint már írtam, itt az ideje, hogy átértékeljétek a konzolokról kialakult elavult nézeteket.

#672 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 21:51

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 21:42

(a microsoft meg mindig veszit minden egyes eladott xboxon, viszont eskudoznek, hogy az X360 eloallitasa annyiba kerul mint amennyiert a boltban megkapod - tehat azon mar nem fognak veszteni)

Annyit.:) Hogy a gyárakból a polcokig eljusson, beleszámolva az adókat, 20-30 %-os overhead biztos van. Tehát az első boxokon olyan 100 dollárt is bukhat simán.

#673 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 21:56

Idézet: UNREG - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 18:33

Azt hiszem elnézve a pár hozzászolással feljebb belinkelt listát és képet, mindenki jól teszi, ha gyökeresen átértékeli a konzolokról kialakult képet önmagában. Új világ jön.

Igen erősen átértékelődött, idáig csak rossz szemmel néztem rá, most már hányhatnám van tőle  :p Szép új világ, persze a nappali közepén kempelve fogok egy távirányítóval netezni meg kommunikálni, kösz de nem kérek belőle. Ezek a dolgok nem nappaliba valók, hanem max dolgozószobába.

Ha a privacy nem is számít, ezek mind egyedül végzendő tevékenységek, miért foglaljam le az egész nappalit erre egyedül? Baromság az én szememben.

Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 31. 21:59 -kor

#674 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:00

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 13:48

:Đ Kétlem :) Mellesleg azt is megnézném majd hogy mi lesz igaz abból amit ennyire bőszen reklámoznak/tok :) Mondjuk az új volt nekem hogy a ps3-al lehet netezni majd...  :confused:

khmmm.. ha nem lehetne, akkor miért is van rajat gigabit ethernet csati, ráadásul 2?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#675 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:07

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 20:36

Keveredés, na az van.:)

A cégek pénzt terveznek keresni. Ha az online zeneeladások alakulását megnézed, látszik, hogy működik, sőt sokkal zsírosabbat kaszálnak rajta a kiadók, mivel terjesztési költségeik gyakorlatilag nincsenek. Ugyanez áll a mostanában felszálló online játékokra is: kulcsszó ma az MMORPG.

Lehet, hogy én vagyok eltévedve, de ha csak nem hardveres jogosultságkezelésről beszélsz, amely még csak inaktív jelen, azaz jövő az x86-os processzorokban is, akkor ez tudtommal kizárólag a szoftver, oprendszer feladata, a processek jogosultságának kezelése.

Amennyire én látom, a Sony és a MSFT köszönik szépen, jól ismerik az üzleti modelljüket, amely már kb. két évtizede működik. A platformok zártak, ellenőrzöttek maradnak. Maguktól miért nyílnának meg?:) A vállalatok miért nyitnák meg?

A PC biza drágább, mind az áruházak polcain, mind a gyárakban. Egy PS3 legyártása a Merrill Lynch becslése szerint 500 dollár alatt marad, amely összeg természetesen rohamosan csökken, ahogyan felfut a volumen, telik az idő (tanulás), majd gyártástechnológiát lépnek jövő év végén, tehát az árcsökkentések a gyártási költségek által lehetővé tett mozgástér növekedését is jelzik. Fix hardver, nagy sorozatban, csúcstechnológiával termelve.

Olcsóbb a konzol azért is, mert az erőforrásokat magasabb kihasználtsággal üzemelhetnek hardveres és szofteveres okok miatt, így ugyanazt a végeredményt jóval szerényebb hardverből is képesek produkálni. Megkockáztatom, hogy olcsóbb konzolra fejleszteni is, legalábbis ugyanolyan kaliberű játékokat.

A Nintendo esete egyszerű: nagyjából úgy van, ahogy leírod, csak a mozgatórugók másmilyenek. A Nintendo nem jószántából döntött az olcsóbb hardver, olcsóbb, egyszerűbb, intuitívabb játékok mellett, és a funkcióbeli bővítések ellen, hanem kényszerből, ugyanis pénzzel nem bírja a Sonyval és a MSFT-tal való versenyfutást. A MSFT eddig 4 milliárdot süllyesztett el a konzoliparban, és a következő 1-2 év is még termel talán 1-2 milliárd veszteséget, ahogyan a Sonynak is, majd értékelhető eredményeket és ROI-t az életciklus végére produkál. Ezt megfinanszírozni a Nintendo nem tudja, ezért rést keres magának, ahol meghúzhatja magát. Ez már látszott a GameCube-bal is, látszik a GameBoyokon is, ha összevetjük a PSP-vel. Igaz, itt a Nintendo, mint ősi versenyző tartja magát az új belépő Sony ellen, legalábbis kiegyenlítettnek tűnik a küzdelem még egy ideig.

Na,gyorsan mert mennék tentézni.
Az x86-os prockokon vala ugye a szegmens,mint a homokozója a proceszeidnek, és vala a szegmensdescriptor , melyen blül ott figyel 2 bit melynek funkciója a szegmens jogosultság szintjének a kezelése (fene vinné el,nem jut eszembe a rendes neve).
A Kernel fut a legmagasabb szinten,a többi processz meg a legalacsonyabban.Az alacsonyabb proceszek csak gate szegmenseken keresztül komunikálhatnak a kernellel.Nagyjábol ez valamennyi univerzális proci alap védelme az elmult 20-30 évben,és természetesen a windozokat is e köré a modell köré rityentették.Ja,és ez hiényzik a CELL-böl.Most képzel el a gép biztonságát,amit e köré építenek.

Nem az a gond,hogy az online zenekiadás mit hoz,hanem az hogy hogyan illesztheted bele a jelenlegi konzolpiaci üzleti modellekbe.

A zárt,ellenörzött platform agyjábol azt jelenti,hogy veszel egy korongot,berakod a gépbe és játszolesetleg veszel egy live előfizetést és kész.Közben pedig esetleg a tv társaság set-tob boxára játékokat lehet letölteni?
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#676 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:09

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 13:46

Tudod attól, hogy neked a számítógép a hobbid, az emberek nagy többségének még egy egyszerű eszköz marad, amihez nem érteni akarnak meg konfigurálgatni órákig, hanem használni gyorsan és egyszerűen. Nem mindenkinek korlátlan a szabadideje, you know, ha már az ember nagy nehezen besuvasztota a szabadidejébe a játékot, netet akármit, azt szeretné gyorsan, azonnal használni, nem pedig várni a bootolásra, telepítésre, stb. Másrészt mit csinál az átlaguser (nem hc gamer, linuxbuherátor, geek, netbolond stb.) a gépen: chat, mail, net, irodai munka, játék, multimédia. Az irodai munkán kívül mit nem fog tudni egy nextgen konzol? A 3DS Max, Photoshop és tsai. rétegigények, az átlagember közelükbe se szagol. (apropó cd-dvd írással mi a helyzet, képes lesz rá vmelyik új masina a jövőben?) Másrészt végiggondoltad mi pénz egy pct up-to-date tartani? Mihez is kezd egy mondjuk két éves felső-középkategóriás masina egy újabb game-el?

Félreértés ne essék, én magam nem vagyok kifejezetten konzolpárti, inkább RTS, TBS, RPG gamer vagyok ami "konzolos" játék, (Fifa, Tony Hawk) azt is billentyűzettel játszom, ha tehetem; de azt is tudom, hogy a piacot, a jövőbeni felesztési irányt az én igényeim vajmi kevéssé befolyásolják.

....szerinted azzal az 1-2 billentyus pereccel' boldogulsz konnyebben vagy 1 billentyuzettel es egerrel?

#677 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:56

Ha a privacy nem is számít, ezek mind egyedül végzendő tevékenységek, miért foglaljam le az egész nappalit erre egyedül? Baromság az én szememben.

Miért érzem úgy, hogy már nem tudsz mit kitalálni, csak fikázhass?
A PS3-on dual HDMI kimenet van, ha ez a problémád, akkor a tévén játszol, a többit meg a monitoron intézed. Még valami?

#678 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:16

Idézet: taltos - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 14:52

"szoval kozol SZERINTEM=lusta penzes diszno, trendkoveto, nem szeretem a 2+2 nel komplikaltabb dolgokat, emberek szamara gyartott, globalizacio izu, nehogy ertsetek a hardwarehez, ill. szoftverhez felhasznaloknak lett kitalalva, gyartva, azt hasznaljatok amit MI (gyarto cegek) mondunk dolog..... Kosz nem"

Lehet hogy kár volt csak ezért bejelentkezni, de hogy Te mekkora parazt vagy (a szó nem hagyományos értelmében véve)...

Tényleg kár volt bejelentkezni. Könnyen meglehet, hogy egyszerűen csak nincs logikád vagy nem tudsz felfogni bizonyos dolgokat. No mindegy!

(a "SZERINTEM" nem véd, mert ezzel pont azt erősítetted meg bennem, hogy ezt nem olvastad vagy beléd magyarázták, hanem a saját ROSSZINDULATÚ (vagy csak szellemi szintendből következő, ebben az esetben BOCSÁNATOT KÉREK!!!) véleményed... )

:omg: nemtudom, honnan veszed, hogy most jelentkeztem be.... :) jah biztos azert mert nem latsz ki a seg*edbol..... pedig ott irja " Hozzászólások: 145"  :rolleyes: s akkor josz itt nekem vetited az agyad. Nallad 31et ir.... do the math s ha veletlenul beleneztel volna a profilomba is akkor lattad volna, hogy: "Csatlakozott: 2002. szept. 12." es nem "2004. febr. 17.". SZERINTEM....  :p ....a szellemi szintrol te, meg jobb ha nem beszelsz mert alul maradsz.... csak vegig kell nezni a hozzaszolasodon.... na Do svidanja....  :up:

#679 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:23

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 17:52

Csak valamit elfelejtesz azokkal az integralt gma9x0 szeriakkal is lehet jatszani.
Nem veletlenul felejtettek benne a dx9-es gyorsitast.
Teny, hogy nem hyperpopec VGA-krol beszelunk, de ettol meg kisfelbontasokon siman lehet veluk jatszani.
Az Intel vajon miert hagyta szerinted ezekben a VGAkban is a jatekra alkalmas funkciokat, ha eleve munkagepekrol beszelunk ?

Muhaha :) Mondok neked valamit. Mérd meg az egyik kedvenc bencsmarketing szoftokkal a csoda GMA9x§0teljesítményét, DX9-ben. Ámuljál, az összes lofaszmark azt fogja kihozni, hogy egy 3.2-es prescott, vagy egy AMD winchester/venice gyorsabban enderel egy frame-bufferbe, mint a GMA9x0 :)

#680 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:25

Idézet: dtbsz - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:09

....szerinted azzal az 1-2 billentyus pereccel' boldogulsz konnyebben vagy 1 billentyuzettel es egerrel?

Megszokás és alkat kérdése szerintem. Ezrek játszák a Halot kontrollerrel, és megőrülnék tőle, de majnem egy évtizednyi mouse+keyb. és nullához konvergáló kontroller használat után ez természetes.

Amúgy tökmindegy mikor, miért regisztráltál; ez a stílus szerintem nem csak taltosnak nem kívánatos errefelé.

#681 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:49

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:09

Az RSX-ről gyakorlatilag semmit nem tudni valójában, egy NVIDIA-s mukó biztosan elmondta, hogy közös technológiát alkalmaznka a G70-nel, de az RSX gyorsabb. Nos hogy mennyire buzerálták meg a chipet, azt nem tudni, még mindig nincs hír felőle, a G70 pedig 110 nanométeren már gyártásban van 5-6 hónapja kb. Tekintve, hogy a tape-out és az első gyártás között 2 hónap, a validáció meg mondjuk legalább 3-6 hónap, így szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy éves nagyságrenddel többet dolgozhatnak rajta akkor is, ha csak a G70-ből indult ki a tervezése. Emellett 90 nanométeren készül majd, és viszonylag hamar költözik 65 nanométerre a Sony/Toshiba üzemeiben.

mondok egy egyszerűt: a cell direktbe bele tud írni az RSX memóriájába az RSX meg vissza tud adni chunk-okat a cell-nek. PC esetben meg akár tetszik, akár nem az anyagot át kell küzdened a PCI-E-n. A PCI-E sebessége töredéke (fele, harmada) annak a Rambus féle FlexIO-nak amin át az RSX a Cell-lel beszélget.

#682 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:05

Idézet: UNREG - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:11

Miért érzem úgy, hogy már nem tudsz mit kitalálni, csak fikázhass?
A PS3-on dual HDMI kimenet van, ha ez a problémád, akkor a tévén játszol, a többit meg a monitoron intézed. Még valami?

Miről is beszélsz? Ha viszek még egy monitort is a nappaliba, az min is változtat? Nem igazán értem.

#683 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:05

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:56

Megcsinálták volna? Lehet. Ugyanígy? Nem - a játék helyett PS 3.0 és HDR demo lett volna belőle...

pontosan ez a baj. PCn egy modern gámában az effortok 80%-a arra megy el, hogy jól demonstrálják az alkotók, hogy a leguccsó, leg trendibb technikákat használják. funkció nélküli kóválygó lámpafények hülyébbnél hülyébb, a játék szempontjából irreveláns FX, minthogy hogy hullámzik a hínár a tóban... A HDR-en megcsak röhögni tudok. Főleg a büszke rendszerszinten 18bit színbontású TFT láz közepette :D

#684 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:05

pontosan ez a baj. PCn egy modern gámában az effortok 80%-a arra megy el, hogy jól demonstrálják az alkotók, hogy a leguccsó, leg trendibb technikákat használják. funkció nélküli kóválygó lámpafények hülyébbnél hülyébb, a játék szempontjából irreveláns FX, minthogy hogy hullámzik a hínár a tóban... A HDR-en megcsak röhögni tudok. Főleg a büszke rendszerszinten 18bit színbontású TFT láz közepette :D

Kezdhetsz hozzászokni, konzolon is lesz...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#685 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:05

pontosan ez a baj. PCn egy modern gámában az effortok 80%-a arra megy el, hogy jól demonstrálják az alkotók, hogy a leguccsó, leg trendibb technikákat használják.

Biztos, ha te mondod. Én nem vettem észre, hogy erről szólna.

#686 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:14

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:11

Biztos, ha te mondod. Én nem vettem észre, hogy erről szólna.

Én sem láttam még hínárt hóban, de ő biztos jobban tudja...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#687 Felhasználó inaktív   Truefree 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 31. 23:16

Idézet: vers - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:22

ugy látom sokan  nem látnak elöre , vagy nem akarnak,
a nappaliba tevödik át minden amit eddig a pc elött görnyedve müveltünk, megveszi az ember a 2 méteres plazma tv-t rányomja a konzolt  , bár a megnevezés már nem az igazi mert inkább  computer media center,server  vagy  ilyesmi
tehát rányomjuk a 2 méteres plazmára a konzolt, szobeli parancsal felhivhatod barátodat  videotelefonon, akár egyszerre többet is
vagy kezedbe veszed a billenöt ami  inkáb  hordozhato lcd panel,  akár ágybol internetezel , játszol, szövegszerkesztesz,
lesznek mobiltelohoz hasonlo kis communikátorok amikkel bármikor bárhonnan rácsatlakozhatsz az otthoni serveredre stb stb....
nagy változásoknak nézünk elébe, a pc meg visszaszorul az irodákba szövegszerkeszteni amire végülis valo és kitalálták

Üdv szerintem mindenki előre lát, max becsukja a szemét.  :) 
Kényelmes székem van a pc elött, és a nappali kanapéján nehezen írtam volna a forumba...
2 méteres plazma az átlag ember napalijában ez tényleg jövő (lenne már itt)
Évek óta van videotelefon Pc-n, és pc nélkül is, a konzol még a mai napig semi ijesmit nem tud ???
Internet, játék, szövegszerkesztés, ezt ugyancsak a pc tudja, a konzol sehol??
Teljesen egyetértek veled nagy változások lesznek! (voltak és vannak)
amire való amit leírtál az az írógépre igaz,
Nézz utána hogy az első pc-ket mire találták ki. oksi..

#688 Felhasználó inaktív   Truefree 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:26

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:42

Elbeszeltek egymas mellett... igen, a konzolgyarto keresztfinansziroz (a microsoft meg mindig veszit minden egyes eladott xboxon, viszont eskudoznek, hogy az X360 eloallitasa annyiba kerul mint amennyiert a boltban megkapod - tehat azon mar nem fognak veszteni)... viszont a konzol ara nem a PC-hez merheto, hanem a VGA kartyahoz... szerintem nem tulzas azt allitani, hogy a konzolok ara mindig a tudasukhoz merheto VGA aran fog mozogni... ezert a hasonlo tudasu PC bizony dragabb lesz. Hogy masra is jo legyen a konzol? Ha ugy erzi a gyarto, hogy penzt kereshet vele, akkor jo lesz... latjak, hogy az iPod es az iTunes jo... ezert igyekeznek ezt a modellt lemasolni...

Samott

üdv
viszont a konzol ara nem a PC-hez merheto, hanem a VGA kartyahoz... szerintem nem tulzas azt allitani, hogy a konzolok ara mindig a tudasukhoz merheto VGA aran fog mozogni...

csak ez a furcsa mondat fogott meg egy kicsit.
Itthon még nem kapni x360 at, így ezt most hagyuk,
de pl az x boxban nem egy tuningolt GF3 Vga van?
Amit írtál aszerint ma egy x box 3000 e.Ft. körül mozog?

#689 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:14

Hő? Én azt jelentettem ki, hogy a konzolos kontroller, az agyatlan játékok irányítására alkalmas. FPS irányítására nem. Egykerekű bicikli sem alkalmas közlekedésre, az, hogy egy-két cirkuszi bohóc a ketrecében azzal vagizik nem számít, ettől még alkalmatlan marad.

Hogy ehhez hogyan kapcsolódik az a tény, hogy neked nem tetszik a HL2, nem tudom. Nekem sem az a kedvenc játékom PC-re, de hogy jön ez ide?

mundegyiken van usb kapu, vehecc hozzá 200 gombos kontroller, adatkesztyűt nindzsaruhát, amiben balettozhacc játék közben...

az ember rohadt konzervatív. ragaszkodoik ahhoz, amit mexokott éveken át. nyüszít anyázik, de aztán végülis vált...

énis jáccok pl steel panthers-t, emailben :)

#690 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:28

mundegyiken van usb kapu, vehecc hozzá 200 gombos kontroller, adatkesztyűt nindzsaruhát, amiben balettozhacc játék közben...

Vehetsz, rá is dughatod, aztán döbbenhetsz, hogy a programok nem támogatják.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.