HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#691 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:34

USB-s aknavető? :think:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#692 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:43

De nem értem a konzol éltetőit, meg a mellette kardoskodókat. Azt mondják a PC azért van halálra ítélve, mert mindenre jó, nem pedig egy dologra van kihegyezve. DE itt éppen azt bizonygatják, hogy a konzol is jó mindenre, amire az átlagember használja a számítógépét. Nade akkor mi a különbség? Ahogy én látom, semmi azon kívül, hogy a konzolhoz minden kiegészítő drágább, kezdve a programoktól az utolsó darab hardverig. Na meg az, hogy azt a nappaliba kell tenni, a PC-t meg a sötétzárkába, mert fúúj az randa.

#693 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:43

De nem értem a konzol éltetőit, meg a mellette kardoskodókat. Azt mondják a PC azért van halálra ítélve, mert mindenre jó, nem pedig egy dologra van kihegyezve. DE itt éppen azt bizonygatják, hogy a konzol is jó mindenre, amire az átlagember használja a számítógépét. Nade akkor mi a különbség? Ahogy én látom, semmi azon kívül, hogy a konzolhoz minden kiegészítő drágább, kezdve a programoktól az utolsó darab hardverig. Na meg az, hogy azt a nappaliba kell tenni, a PC-t meg a sötétzárkába, mert fúúj az randa.

:up:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#694 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:53

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:59

Egyébként maga a kihasználtság és a fejlettség sem áll összhangban. SM3.0 és a HDR perpill szinte totál kihasználatlan.

No igen. ahder model 3.0. gyönyörű. jelenleg nincs a háztartásokban a világon sehol egy olyan teljesítményű gép ami egy magyar parlamentet vagy akár egy andrássy utat fákkal érdemben tudna tesszalálni, vagy akárcsak a tesszaláció eredményét használni. nem megy a vga gyártóknak a nurbs vagy hasonló, nembaj kapsz tőlünk programozható shader-t. Lehet, hogy a PS3-ban nem lesz SM3.0-as shader, de amikor ugyanazon a scene-n a cell majd tesszalál miközben a GPU igaz kevésbé okosan de árnyékol, és ez a 2 valós időben egymás keze alá dolgozik akkor majd magadhoz nyúlsz. (mexereztem az E3-on az IBM standján bemutatott video-t. Nem Game specifikus, hanem valamelyik usák nemzeti parkról szólt, mint jövőbeli virtual tour akármi). A HDR-t meg amig TFTket bámulsz, nyugodtan elfelejtheted...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#695 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:58

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:19

Akkor most mirol is beszelunk, a konzolokrol, vagy a piacon nemletezo konzolokrol ?
Ez kb olyan mintha en leirnam a nextgen PC.

Es igen sajnos a 800*600 letezik.
S mire az altalatok istenitett nextgen konzolokhoz elerheto aru TV is lesz minden szobaban, addigra mar a most sem forgalmazott, nextgen konzolotokat is levaltjak majd.
Ennyit a nextgen konzolok elonyeirol.

Oke Jakuza. Akkor legyél fair, és vedd elő a 2001-es PCdet. valszeg van benne egy viharmadár vagy  egy tualatin. van benne valami pre geforce2 zsuga, RAM-ból mégcsak 128Mega, mert akkor még kicsit drága volt a RAM. Ezeket a gépeket a PS2 visszakézből agyonverte. kb 2003-2004 körül jött el a frodulópont a radeon 9700 magasságában.

#696 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:14

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:58

Te beteg vagy eskuszom.
Mindenaron azt akarod beletukmalni az emberbe, hogy nekem a jatekhoz egy 7800GTX-re van szuksegem, amikor pl a leirt kartyaval az eddig kiadott osszes jatek elfut 1024ben 25 frame/s folott.Amikor meg a 800*600as felbontasra kerult a sor, akkor meg mar a piacon nem letezo PS3ra terelted a szot.

Baxhatod az 1024-edet, amikor megvetted a 17-19 colingeres TFT-det mer' trendi, és annak bezony 1280x1024 a natívja és csak a natívban ad köpedelemtől eltérő minőségű képet.... Meg aztán a naaagy gámerek mondják, hogy 60 FPS alatt nemis gáma a gáma de ezt 60-at tatrtsuk meg azért is, mert a TFT-t logikailag általában 60Hz-esek, nem mintha tudnának ennyit valójában, de ez olyan szép meg jó. Szal van egy 1280x1024-es@60Hz ernyőkép. hogy mi is kell ehhhez? Esetleg 2 7800-as, mindjárt SLI-ban?  :think:

#697 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:14

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:43

Csak tudod, (up-to-date) játékra, netre, multimédiára, a PC értelmetlenül drága, komplikált megoldás. Most mondjak ilyeneket, hogy folyton fejleszteni kell a hardvert, hogy kismillió kompatibilitási, konfigurálási nehézség adódhat egy pc használata közben, hogy a default Media Player alapból mind a mai napig képtelen egy kibaxott DVD-t lejátszani? Nem az a gond, hogy a PC-t túl sok mindenre lehet használni, hanem, hogy az átlaguser számára szükséges tevékenységeket szükségtelenül komplikált, problémás módon lehet elvégezni vele. A konzoloknak nem az az előnyük, hogy ugyanazt tudják amit a pc, hanem az, hogy nem kell rendszergazdát/szomszéd gyereket áthívni, hogy ugyanmár telepítse föl/állítsa be a levelezőt/codecet/lejátszót/játékot, helyette összedugom, bekapcsolom, használom; és kész.

#698 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:15

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 12:02

Kicsit sarkított hasonlat, de legalább hülyeség. Ha van itthon 72 centis, 100 Hz-es flat CRT TV, azon miért is nem elég jó játékélmény? Ez a felbontásos faszverés nagyon erőtlen.

értem én az okát. sose volt rendesen beállított jó minőségű tvje :)

#699 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:43

Naja, egyből mehet a kedves user a boltba venni egy winyót a konzoljába, már ha ki akarja használni a rengeteg zene/film letöltési lehetőséget. De a winyó is betellik egyszer, és gondolom nem azért fizetett annyit érte, hogy letörölje x nap/hét/hónap múlva. Nosza írjuk ki. Igen ám, de hol? Ja.. PC-n... Akárhogy nézzük, a mostani konzolosok, de a jövöbeni konzolosok (és ők fokozottabban) sem lesznek meg PC nélkül.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#700 Felhasználó inaktív   Intruder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:18

Számomra a cikkben taglalt nappaliszoba téma teljesen életszerűtlen. Van egy rakás játék amit ha már van családom soha nem fogok a nappaliban játszani, egyszerűen nem oda való szociális és praktikus szempontból. Egyrészt nem szeretném ha mondjuk az ovodás korú fiam azt nézné, hogy hogyan kvézek, vagy farcry-ozom. Másrészt a következő 10 évben aligha lesz jellemző a családonkénti 3 plazma tévé, tehát azon az egy tv-n kell osztozni az egész családdal (házimozi, tv sorozat stb...). Az olyan játékok aránya amivel pedig 2-nél többen tudnak játszani elenyésző.  Ha pedig kell még 1-2 plusz tv/lcd/hdtv akármi – saját tapasztalatom szerint kell – akkor máris majdnem ott vagyok ahol most a pc-vel. Ennyit a szociális tényezőről….
Ettől függetlenül akinek nincsen családja és egyébként csak egy low-end pc-t használ (256mega ram, 60GB HDD dtb…), nem tud és nem is akar hadvert buherálni és arra költeni annak tényleg jó megoldás lehet egy konzol. Drivert egyébként már régen nem kell naponta installálgatni, a kék halál is kezd kimenni a divatból, úgyhogy erre már kár hivatkozni…Viszont mindig lesznek power user-ek – mint én is – akiknek amúgy sem elég 1.4-es celeron meg a 256 mega ram, tehát nekik valszeg egyszerűbb lesz egy plusz vga-t venni mint átcuccolni nappaliba és megegyezni a családdal, hogy most akkor mesét nézünk, vagy anyuci kedvenc sorozatát vagy benyomunk egy játékot amire adott esetben csak apuci kiváncsi.
Amúgy levezethetné már nekem valamelyik konzol szagértő, ha mondjuk tegyük fel ahogy jósolják a pc megszünik mint játékplatform és majd nem éri meg vga-t venni, akkor a gyártók miből fogják finanszírozni a nextgen utáni nexgten konzolok fejlesztését?Mert az egy dolog, hogy lenyelik a hardver veszteségét és ezt a szoftver eladásokból finanszírozzák de kétlem, hogy ebből maradna annyi, hogy még fejlesztésre is futja. Az egy dolog ugyanis, hogy mennyibe kerül legyártani egy hadvert csak éppen a k+f költségét aligha lehet csak a szoftverek eladásából megfinanszírozni pláne, hogy az sw fejlesztésnek is komoly költsége van….Szóval nem tudom elgondolkodott-e azon a sok konzol fan aki alig várja, hogy a pc-s játékpiac befuccsoljon vajon a várva-várt új konzoljának a fejlesztését ugyan miből finanszírozták a hw gyártók….  :think:
Konfig1:Acer1714, P4 3.4 Ghz, 1GB 400DDR, 120GB HDD, NVIDIA GeForce FX Go5700 128MB, 17" SXGA TFT LCD, 802.11g wireless
Konfig2:A8N SLI Deluxe, 1.5G KINGMAX Hardcore 500Mhz, A64 3000@2550Mhz, Gigabyte 6600GT 128MB, Chieftec 360W,2x80GB Maxtor Diamond Plus 9, Hyundai Q910 19"

#701 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:27

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:16

Naja, egyből mehet a kedves user a boltba venni egy winyót a konzoljába, már ha ki akarja használni a rengeteg zene/film letöltési lehetőséget. De a winyó is betellik egyszer, és gondolom nem azért fizetett annyit érte, hogy letörölje x nap/hét/hónap múlva. Nosza írjuk ki. Igen ám, de hol? Ja.. PC-n... Akárhogy nézzük, a mostani konzolosok, de a jövöbeni konzolosok (és ők fokozottabban) sem lesznek meg PC nélkül.

Persze, de entschuldigung; CD-DVD írásra, office-olásra nem bőven elég egy tesco gazdaságos PC, ami feltételezhetően még a konzolosoknak is van? Esetleg laptop, ami egyébként is kellhet a munkához? Vagy horrible dictu, tételezzük fel, hogy már nem árt egy vista-ready pc, azt egy-két év múlva mennyiért is vágják hozzád? Szerintem úgy egy x360 áráért.

Szerkesztette: snakekiller 2005. 11. 01. 00:36 -kor

#702 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:34

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:27

Persze, de entschuldigung; CD-DVD írásra, office-olásra nem bőven elég egy tesco gazdaságos PC? Vagy legyünk előrelátólag és gondolkodjunk Vista-ready-ben? Mire kijön mindkét nextgen konzol+vista, szerinted mennyi lesz egy V.-ready konfig? Hány évig húzza majd fejlesztés nélkül?

eddig nem az volt az egyik fő gondotok hogy fujj pc... : drivergondok, kékhalál, update, patch (ezek fokozottan igazak lehetnek egy tecso-s hulladékra), meg mi az a két gomb ott az elején, melyiket kell már megnyomni, olyan bonyolult  :rolleyes:  De most hirtelen mégiscsak nem olyan gáz az a pc és minden láma user aki nem ért hozzá, vagy nincs ideje (ugye ezek vesznek konzolt), vegyen csak egyet, mert nem lesz vele gond... Na persze.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#703 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:39

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 13:17

Én most csak a desktop részről mondtam :think:

Tudod olyan gáz az, hogy visszaolvasható, mit is mondtál pontosan. sánta kutya effektus, ecsém. Mindazonáltal az Itaniumnak télleg nem áll jól a szénája. Egyetlen mentsége az, hogy a jelenleg a konkurrenciájának se. Az SPARC64-ek igéretesek, de meglássuk mi lesz belőle...

#704 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:41

Idézet: Intruder - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:18

Ettől függetlenül akinek nincsen családja és egyébként csak egy low-end pc-t használ (256mega ram, 60GB HDD dtb…), nem tud és nem is akar hadvert buherálni és arra költeni annak tényleg jó megoldás lehet egy konzol.

Korábban írtam, hogy én egy célközönséget tudok ezeknek a nextgen konzoloknak elképzelni. Jól kereső 25-30 év körüli egyedülélő embereket. Akiknek a mindennapjaikban senkivel sem kell megosztaniuk a tv-t és a nappalit.

#705 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:45

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:34

eddig nem az volt az egyik fő gondotok hogy fujj pc... : drivergondok, kékhalál, update, patch (ezek fokozottan igazak lehetnek egy tecso-s hulladékra), meg mi az a két gomb ott az elején, melyiket kell már megnyomni, olyan bonyolult  :rolleyes:  De most hirtelen mégiscsak nem olyan gáz az a pc és minden láma user aki nem ért hozzá, vagy nincs ideje (ugye ezek vesznek konzolt), vegyen csak egyet, mert nem lesz vele gond... Na persze.

Már elnézést,de: HE?

Hol tetszett ilyet olvasni a postomban (bármelyikben, bármikor)? Egy szűz xp is képes úgy-ahogy CD-t írni (DVD-ben nem vagyok biztos), a Vistaban meg majd gondolom beépített Nero Express szerű csoda lesz. Ha pörkölésen office-on, interneten kívül másra nem használja a gépet, elég ha elindul az a fránya masina. Amúgy nehezen hiszem, hogy előbb utóbb ne kerülne DVD-író a konzolokba is.

Szerkesztette: snakekiller 2005. 11. 01. 00:46 -kor

#706 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:47

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 13:32

Mondjuk nem egészen értem, miért volt rossz példa a rambus. Gyakorlatilag a hagyományos memóriákkal szemben akkora ugrás volt, mint a cell lesz a hagyományos CPUkkal szemben. És mire mentek vele? Semmire, mégcsak nem is technológia okokból bukott meg elsődlegesen a rambus, hanem azért, mert nagyobbat akartak fingani, mint amekkora a nadrágjuk volt, és kicsit beintett nekik a piac. Pedig, a kezdeti időkben, és még után is nagyon sokáig, egészen a dual channeles DDR400 vezérlőkig nem érte be sebességben semmi.

Csak ugye az a platform PIII/tua amihez az intel illesztettete erősen szuboptimális volt RAMBUS-ilag. A P4-hez már lényegesen jobban passzolt, csak a PIII esetében akkora arcot vesztett vele az intel, hogy a  P4 platform átmászott a DDR-re. Minedmellett a PS2 gyönyörűen működött 5 éven át RAMBUS-szal, és az azstali DVD játékosok is jól megvanak vele.

#707 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:52

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:40

Ezt ne akard nekem megmagyarázni pls. Nyilván a Beatles is azért futott be annak idején, mert valami pénzeszsák tömte a pénzt beéljük ugye?

Tudod ecsém a beatles egy hamburgi/liverpooli garázszenekar marad, pontosan úgy, ahogy az a többszáz abban az időben, ha nem találja meg őket egy jó menedzser. Több hozzáértő értekezését ismerve volt jópár, a beatlesnél tehetségesebb csapat akkor, arrafele.

#708 Felhasználó inaktív   Intruder 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:41

Korábban írtam, hogy én egy célközönséget tudok ezeknek a nextgen konzoloknak elképzelni. Jól kereső 25-30 év körüli egyedülélő embereket. Akiknek a mindennapjaikban senkivel sem kell megosztaniuk a tv-t és a nappalit.

Ezt a linket special küldte valamikor tegnap:
http://news.bbc.co.u...ogy/4423365.stm
Konfig1:Acer1714, P4 3.4 Ghz, 1GB 400DDR, 120GB HDD, NVIDIA GeForce FX Go5700 128MB, 17" SXGA TFT LCD, 802.11g wireless
Konfig2:A8N SLI Deluxe, 1.5G KINGMAX Hardcore 500Mhz, A64 3000@2550Mhz, Gigabyte 6600GT 128MB, Chieftec 360W,2x80GB Maxtor Diamond Plus 9, Hyundai Q910 19"

#709 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:55

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:45

Már elnézést,de: HE?

Hol tetszett ilyet olvasni a postomban (bármelyikben, bármikor)? Egy szűz xp is képes úgy-ahogy CD-t írni (DVD-ben nem vagyok biztos), a Vistaban meg majd gondolom beépített Nero Express szerű csoda lesz. Ha pörkölésen office-on, interneten kívül másra nem használja a gépet, elég ha elindul az a fránya masina. Amúgy nehezen hiszem, hogy előbb utóbb ne kerülne DVD-író a konzolokba is.

Ne vedd magadra. Általánosítok.

Jelenleg úgy áll, hogy nem lesz a ps3-ban dvd író. Legalábbis én így tudom. Gondolom az xboxban sem lesz dvd író :)

#710 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:59

Idézet: szeder - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 17:41

És azóta hány újabb GPU jött ki PC-hez?  És hangcuccos?

lássuk csak:
- ment tovább a geforce vonal, szép lassan csepegtetve az újdonságokat
- ment tovább az ATi R300-as vonal, úgyszintén jómunkásember módjára
- Bitboys cucca: megbukott
- matrox a sírjában forog
- 3DLabs épp nem hal éhen
- xgi volari: fellángolt, elbukott.

hang:
- szarabbnál szarabb soundblasterek, piacot uralva
- philips: kb másfélév után piaci bukás (seismic edge)
- via envy - fellángolás után jelentéktelenné válás
- sensaura a creative kezébe kerül

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37