HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#681 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:49

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:09

Az RSX-ről gyakorlatilag semmit nem tudni valójában, egy NVIDIA-s mukó biztosan elmondta, hogy közös technológiát alkalmaznka a G70-nel, de az RSX gyorsabb. Nos hogy mennyire buzerálták meg a chipet, azt nem tudni, még mindig nincs hír felőle, a G70 pedig 110 nanométeren már gyártásban van 5-6 hónapja kb. Tekintve, hogy a tape-out és az első gyártás között 2 hónap, a validáció meg mondjuk legalább 3-6 hónap, így szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy éves nagyságrenddel többet dolgozhatnak rajta akkor is, ha csak a G70-ből indult ki a tervezése. Emellett 90 nanométeren készül majd, és viszonylag hamar költözik 65 nanométerre a Sony/Toshiba üzemeiben.

mondok egy egyszerűt: a cell direktbe bele tud írni az RSX memóriájába az RSX meg vissza tud adni chunk-okat a cell-nek. PC esetben meg akár tetszik, akár nem az anyagot át kell küzdened a PCI-E-n. A PCI-E sebessége töredéke (fele, harmada) annak a Rambus féle FlexIO-nak amin át az RSX a Cell-lel beszélget.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#682 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:05

Idézet: UNREG - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:11

Miért érzem úgy, hogy már nem tudsz mit kitalálni, csak fikázhass?
A PS3-on dual HDMI kimenet van, ha ez a problémád, akkor a tévén játszol, a többit meg a monitoron intézed. Még valami?

Miről is beszélsz? Ha viszek még egy monitort is a nappaliba, az min is változtat? Nem igazán értem.

#683 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:05

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:56

Megcsinálták volna? Lehet. Ugyanígy? Nem - a játék helyett PS 3.0 és HDR demo lett volna belőle...

pontosan ez a baj. PCn egy modern gámában az effortok 80%-a arra megy el, hogy jól demonstrálják az alkotók, hogy a leguccsó, leg trendibb technikákat használják. funkció nélküli kóválygó lámpafények hülyébbnél hülyébb, a játék szempontjából irreveláns FX, minthogy hogy hullámzik a hínár a tóban... A HDR-en megcsak röhögni tudok. Főleg a büszke rendszerszinten 18bit színbontású TFT láz közepette :D

#684 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:05

pontosan ez a baj. PCn egy modern gámában az effortok 80%-a arra megy el, hogy jól demonstrálják az alkotók, hogy a leguccsó, leg trendibb technikákat használják. funkció nélküli kóválygó lámpafények hülyébbnél hülyébb, a játék szempontjából irreveláns FX, minthogy hogy hullámzik a hínár a tóban... A HDR-en megcsak röhögni tudok. Főleg a büszke rendszerszinten 18bit színbontású TFT láz közepette :D

Kezdhetsz hozzászokni, konzolon is lesz...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#685 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:05

pontosan ez a baj. PCn egy modern gámában az effortok 80%-a arra megy el, hogy jól demonstrálják az alkotók, hogy a leguccsó, leg trendibb technikákat használják.

Biztos, ha te mondod. Én nem vettem észre, hogy erről szólna.

#686 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:14

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:11

Biztos, ha te mondod. Én nem vettem észre, hogy erről szólna.

Én sem láttam még hínárt hóban, de ő biztos jobban tudja...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#687 Felhasználó inaktív   Truefree 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 31. 23:16

Idézet: vers - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 17:22

ugy látom sokan  nem látnak elöre , vagy nem akarnak,
a nappaliba tevödik át minden amit eddig a pc elött görnyedve müveltünk, megveszi az ember a 2 méteres plazma tv-t rányomja a konzolt  , bár a megnevezés már nem az igazi mert inkább  computer media center,server  vagy  ilyesmi
tehát rányomjuk a 2 méteres plazmára a konzolt, szobeli parancsal felhivhatod barátodat  videotelefonon, akár egyszerre többet is
vagy kezedbe veszed a billenöt ami  inkáb  hordozhato lcd panel,  akár ágybol internetezel , játszol, szövegszerkesztesz,
lesznek mobiltelohoz hasonlo kis communikátorok amikkel bármikor bárhonnan rácsatlakozhatsz az otthoni serveredre stb stb....
nagy változásoknak nézünk elébe, a pc meg visszaszorul az irodákba szövegszerkeszteni amire végülis valo és kitalálták

Üdv szerintem mindenki előre lát, max becsukja a szemét.  :) 
Kényelmes székem van a pc elött, és a nappali kanapéján nehezen írtam volna a forumba...
2 méteres plazma az átlag ember napalijában ez tényleg jövő (lenne már itt)
Évek óta van videotelefon Pc-n, és pc nélkül is, a konzol még a mai napig semi ijesmit nem tud ???
Internet, játék, szövegszerkesztés, ezt ugyancsak a pc tudja, a konzol sehol??
Teljesen egyetértek veled nagy változások lesznek! (voltak és vannak)
amire való amit leírtál az az írógépre igaz,
Nézz utána hogy az első pc-ket mire találták ki. oksi..

#688 Felhasználó inaktív   Truefree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:26

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:42

Elbeszeltek egymas mellett... igen, a konzolgyarto keresztfinansziroz (a microsoft meg mindig veszit minden egyes eladott xboxon, viszont eskudoznek, hogy az X360 eloallitasa annyiba kerul mint amennyiert a boltban megkapod - tehat azon mar nem fognak veszteni)... viszont a konzol ara nem a PC-hez merheto, hanem a VGA kartyahoz... szerintem nem tulzas azt allitani, hogy a konzolok ara mindig a tudasukhoz merheto VGA aran fog mozogni... ezert a hasonlo tudasu PC bizony dragabb lesz. Hogy masra is jo legyen a konzol? Ha ugy erzi a gyarto, hogy penzt kereshet vele, akkor jo lesz... latjak, hogy az iPod es az iTunes jo... ezert igyekeznek ezt a modellt lemasolni...

Samott

üdv
viszont a konzol ara nem a PC-hez merheto, hanem a VGA kartyahoz... szerintem nem tulzas azt allitani, hogy a konzolok ara mindig a tudasukhoz merheto VGA aran fog mozogni...

csak ez a furcsa mondat fogott meg egy kicsit.
Itthon még nem kapni x360 at, így ezt most hagyuk,
de pl az x boxban nem egy tuningolt GF3 Vga van?
Amit írtál aszerint ma egy x box 3000 e.Ft. körül mozog?

#689 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:14

Hő? Én azt jelentettem ki, hogy a konzolos kontroller, az agyatlan játékok irányítására alkalmas. FPS irányítására nem. Egykerekű bicikli sem alkalmas közlekedésre, az, hogy egy-két cirkuszi bohóc a ketrecében azzal vagizik nem számít, ettől még alkalmatlan marad.

Hogy ehhez hogyan kapcsolódik az a tény, hogy neked nem tetszik a HL2, nem tudom. Nekem sem az a kedvenc játékom PC-re, de hogy jön ez ide?

mundegyiken van usb kapu, vehecc hozzá 200 gombos kontroller, adatkesztyűt nindzsaruhát, amiben balettozhacc játék közben...

az ember rohadt konzervatív. ragaszkodoik ahhoz, amit mexokott éveken át. nyüszít anyázik, de aztán végülis vált...

énis jáccok pl steel panthers-t, emailben :)

#690 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:28

mundegyiken van usb kapu, vehecc hozzá 200 gombos kontroller, adatkesztyűt nindzsaruhát, amiben balettozhacc játék közben...

Vehetsz, rá is dughatod, aztán döbbenhetsz, hogy a programok nem támogatják.

#691 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:34

USB-s aknavető? :think:

#692 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:43

De nem értem a konzol éltetőit, meg a mellette kardoskodókat. Azt mondják a PC azért van halálra ítélve, mert mindenre jó, nem pedig egy dologra van kihegyezve. DE itt éppen azt bizonygatják, hogy a konzol is jó mindenre, amire az átlagember használja a számítógépét. Nade akkor mi a különbség? Ahogy én látom, semmi azon kívül, hogy a konzolhoz minden kiegészítő drágább, kezdve a programoktól az utolsó darab hardverig. Na meg az, hogy azt a nappaliba kell tenni, a PC-t meg a sötétzárkába, mert fúúj az randa.

#693 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:43

De nem értem a konzol éltetőit, meg a mellette kardoskodókat. Azt mondják a PC azért van halálra ítélve, mert mindenre jó, nem pedig egy dologra van kihegyezve. DE itt éppen azt bizonygatják, hogy a konzol is jó mindenre, amire az átlagember használja a számítógépét. Nade akkor mi a különbség? Ahogy én látom, semmi azon kívül, hogy a konzolhoz minden kiegészítő drágább, kezdve a programoktól az utolsó darab hardverig. Na meg az, hogy azt a nappaliba kell tenni, a PC-t meg a sötétzárkába, mert fúúj az randa.

:up:

#694 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:53

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:59

Egyébként maga a kihasználtság és a fejlettség sem áll összhangban. SM3.0 és a HDR perpill szinte totál kihasználatlan.

No igen. ahder model 3.0. gyönyörű. jelenleg nincs a háztartásokban a világon sehol egy olyan teljesítményű gép ami egy magyar parlamentet vagy akár egy andrássy utat fákkal érdemben tudna tesszalálni, vagy akárcsak a tesszaláció eredményét használni. nem megy a vga gyártóknak a nurbs vagy hasonló, nembaj kapsz tőlünk programozható shader-t. Lehet, hogy a PS3-ban nem lesz SM3.0-as shader, de amikor ugyanazon a scene-n a cell majd tesszalál miközben a GPU igaz kevésbé okosan de árnyékol, és ez a 2 valós időben egymás keze alá dolgozik akkor majd magadhoz nyúlsz. (mexereztem az E3-on az IBM standján bemutatott video-t. Nem Game specifikus, hanem valamelyik usák nemzeti parkról szólt, mint jövőbeli virtual tour akármi). A HDR-t meg amig TFTket bámulsz, nyugodtan elfelejtheted...

#695 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:58

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:19

Akkor most mirol is beszelunk, a konzolokrol, vagy a piacon nemletezo konzolokrol ?
Ez kb olyan mintha en leirnam a nextgen PC.

Es igen sajnos a 800*600 letezik.
S mire az altalatok istenitett nextgen konzolokhoz elerheto aru TV is lesz minden szobaban, addigra mar a most sem forgalmazott, nextgen konzolotokat is levaltjak majd.
Ennyit a nextgen konzolok elonyeirol.

Oke Jakuza. Akkor legyél fair, és vedd elő a 2001-es PCdet. valszeg van benne egy viharmadár vagy  egy tualatin. van benne valami pre geforce2 zsuga, RAM-ból mégcsak 128Mega, mert akkor még kicsit drága volt a RAM. Ezeket a gépeket a PS2 visszakézből agyonverte. kb 2003-2004 körül jött el a frodulópont a radeon 9700 magasságában.

#696 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:14

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 11:58

Te beteg vagy eskuszom.
Mindenaron azt akarod beletukmalni az emberbe, hogy nekem a jatekhoz egy 7800GTX-re van szuksegem, amikor pl a leirt kartyaval az eddig kiadott osszes jatek elfut 1024ben 25 frame/s folott.Amikor meg a 800*600as felbontasra kerult a sor, akkor meg mar a piacon nem letezo PS3ra terelted a szot.

Baxhatod az 1024-edet, amikor megvetted a 17-19 colingeres TFT-det mer' trendi, és annak bezony 1280x1024 a natívja és csak a natívban ad köpedelemtől eltérő minőségű képet.... Meg aztán a naaagy gámerek mondják, hogy 60 FPS alatt nemis gáma a gáma de ezt 60-at tatrtsuk meg azért is, mert a TFT-t logikailag általában 60Hz-esek, nem mintha tudnának ennyit valójában, de ez olyan szép meg jó. Szal van egy 1280x1024-es@60Hz ernyőkép. hogy mi is kell ehhhez? Esetleg 2 7800-as, mindjárt SLI-ban?  :think:

#697 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:14

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:43

Csak tudod, (up-to-date) játékra, netre, multimédiára, a PC értelmetlenül drága, komplikált megoldás. Most mondjak ilyeneket, hogy folyton fejleszteni kell a hardvert, hogy kismillió kompatibilitási, konfigurálási nehézség adódhat egy pc használata közben, hogy a default Media Player alapból mind a mai napig képtelen egy kibaxott DVD-t lejátszani? Nem az a gond, hogy a PC-t túl sok mindenre lehet használni, hanem, hogy az átlaguser számára szükséges tevékenységeket szükségtelenül komplikált, problémás módon lehet elvégezni vele. A konzoloknak nem az az előnyük, hogy ugyanazt tudják amit a pc, hanem az, hogy nem kell rendszergazdát/szomszéd gyereket áthívni, hogy ugyanmár telepítse föl/állítsa be a levelezőt/codecet/lejátszót/játékot, helyette összedugom, bekapcsolom, használom; és kész.

#698 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:15

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 12:02

Kicsit sarkított hasonlat, de legalább hülyeség. Ha van itthon 72 centis, 100 Hz-es flat CRT TV, azon miért is nem elég jó játékélmény? Ez a felbontásos faszverés nagyon erőtlen.

értem én az okát. sose volt rendesen beállított jó minőségű tvje :)

#699 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:43

Naja, egyből mehet a kedves user a boltba venni egy winyót a konzoljába, már ha ki akarja használni a rengeteg zene/film letöltési lehetőséget. De a winyó is betellik egyszer, és gondolom nem azért fizetett annyit érte, hogy letörölje x nap/hét/hónap múlva. Nosza írjuk ki. Igen ám, de hol? Ja.. PC-n... Akárhogy nézzük, a mostani konzolosok, de a jövöbeni konzolosok (és ők fokozottabban) sem lesznek meg PC nélkül.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#700 Felhasználó inaktív   Intruder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:18

Számomra a cikkben taglalt nappaliszoba téma teljesen életszerűtlen. Van egy rakás játék amit ha már van családom soha nem fogok a nappaliban játszani, egyszerűen nem oda való szociális és praktikus szempontból. Egyrészt nem szeretném ha mondjuk az ovodás korú fiam azt nézné, hogy hogyan kvézek, vagy farcry-ozom. Másrészt a következő 10 évben aligha lesz jellemző a családonkénti 3 plazma tévé, tehát azon az egy tv-n kell osztozni az egész családdal (házimozi, tv sorozat stb...). Az olyan játékok aránya amivel pedig 2-nél többen tudnak játszani elenyésző.  Ha pedig kell még 1-2 plusz tv/lcd/hdtv akármi – saját tapasztalatom szerint kell – akkor máris majdnem ott vagyok ahol most a pc-vel. Ennyit a szociális tényezőről….
Ettől függetlenül akinek nincsen családja és egyébként csak egy low-end pc-t használ (256mega ram, 60GB HDD dtb…), nem tud és nem is akar hadvert buherálni és arra költeni annak tényleg jó megoldás lehet egy konzol. Drivert egyébként már régen nem kell naponta installálgatni, a kék halál is kezd kimenni a divatból, úgyhogy erre már kár hivatkozni…Viszont mindig lesznek power user-ek – mint én is – akiknek amúgy sem elég 1.4-es celeron meg a 256 mega ram, tehát nekik valszeg egyszerűbb lesz egy plusz vga-t venni mint átcuccolni nappaliba és megegyezni a családdal, hogy most akkor mesét nézünk, vagy anyuci kedvenc sorozatát vagy benyomunk egy játékot amire adott esetben csak apuci kiváncsi.
Amúgy levezethetné már nekem valamelyik konzol szagértő, ha mondjuk tegyük fel ahogy jósolják a pc megszünik mint játékplatform és majd nem éri meg vga-t venni, akkor a gyártók miből fogják finanszírozni a nextgen utáni nexgten konzolok fejlesztését?Mert az egy dolog, hogy lenyelik a hardver veszteségét és ezt a szoftver eladásokból finanszírozzák de kétlem, hogy ebből maradna annyi, hogy még fejlesztésre is futja. Az egy dolog ugyanis, hogy mennyibe kerül legyártani egy hadvert csak éppen a k+f költségét aligha lehet csak a szoftverek eladásából megfinanszírozni pláne, hogy az sw fejlesztésnek is komoly költsége van….Szóval nem tudom elgondolkodott-e azon a sok konzol fan aki alig várja, hogy a pc-s játékpiac befuccsoljon vajon a várva-várt új konzoljának a fejlesztését ugyan miből finanszírozták a hw gyártók….  :think:
Konfig1:Acer1714, P4 3.4 Ghz, 1GB 400DDR, 120GB HDD, NVIDIA GeForce FX Go5700 128MB, 17" SXGA TFT LCD, 802.11g wireless
Konfig2:A8N SLI Deluxe, 1.5G KINGMAX Hardcore 500Mhz, A64 3000@2550Mhz, Gigabyte 6600GT 128MB, Chieftec 360W,2x80GB Maxtor Diamond Plus 9, Hyundai Q910 19"

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.