HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#991 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 21:06

SM3.0 programok meg HDR eseten egy 1280-as bontas eseten ugy huppansz 20fps ala meg egy x850-nel is mint a szel.

High poly modellek jo dolgok csak ezen mar tul kene leni. nurbs+tesszelacio. itt meg azzal is jatszhatsz, ha gyorsan mozog az object akkor csokkented a poly szamot. persze ehhez kene cucc ami izombol tesszelal. Ez mameg a CPun megy, ha hasznaljak.

x850-nél aztán marha érdekesen SM3.0-zol :D

Ugyanis nem támogatja :D

HDR+AA a problémás, amit ATI elvileg megoldott, de Far Cryban az X1800XT 1280*1024 4*AA 8*AF 40FPS
Szóval van ott még min dolgozni...

Szerkesztette: BoGab 2005. 11. 03. 20:13 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#992 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:12

Szerintem erdemesebb az AA-t eroltetni. Szebb hatasa van... ahogy egy DVD kepe is szebb, mint a monitor kepe 1600ban, mivel artifact mentes.

High poly modellekrol, es a kis felbontasrol. Najah, igaz... Ha egy pixelre tobb poligon is esik, akkor bukik a mo'ka. De esszeruen kell modellezni is. PrMan (eleg sok mozifilmet ezzel renderelnek, ha van bennuk szamitogepes 3d) is ugy teszelal, hogy pont egy pixelnel kisebb legyen egy poligon. Felbontas fuggo is talan.

SFIJ: ha majd a subd-t eroltetik, akkor lehet orulni. Addig marad a LOD fazisok keszitese. (amugy Ati cumok mintha tamogattak volna a trueform cumot. az hasonlo volt asszem. Bar megmondom, en szemely szerint nurbs-t akkor hasznalok, ha elkerulhetetlen. Az esetek 99%aban vagy sima poly, vagy subd. Jatekokban only poly.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#993 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:14

Idézet: Balintka - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 16:35

Samtron volt 56e Ft a Samsung LCD 76e sulinetben, azaz gyakorlatilag a fele.

A Samtront már a megjelenésekor br.kisker 30-ért dobálták, láthatólag megérte sulinetben... :D Egyébként én is vettem párat még annak idején a cégnek, már mindet megbántam, iszonyat homály képe van, 5 perc után rámtör a hányinger :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#994 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:17

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 21:12

Szerintem erdemesebb az AA-t eroltetni. Szebb hatasa van... ahogy egy DVD kepe is szebb, mint a monitor kepe 1600ban, mivel artifact mentes.

High poly modellekrol, es a kis felbontasrol. Najah, igaz... Ha egy pixelre tobb poligon is esik, akkor bukik a mo'ka. De esszeruen kell modellezni is. PrMan (eleg sok mozifilmet ezzel renderelnek, ha van bennuk szamitogepes 3d) is ugy teszelal, hogy pont egy pixelnel kisebb legyen egy poligon. Felbontas fuggo is talan.

SFIJ: ha majd a subd-t eroltetik, akkor lehet orulni. Addig marad a LOD fazisok keszitese. (amugy Ati cumok mintha tamogattak volna a trueform cumot. az hasonlo volt asszem. Bar megmondom, en szemely szerint nurbs-t akkor hasznalok, ha elkerulhetetlen. Az esetek 99%aban vagy sima poly, vagy subd. Jatekokban only poly.)

Truform valami olyasmit csinál, hogy a felületet egy görbével igyekezett közelíteni, de mindjárt rákeresek :D

Amúgy ez is megmaradt egy Wolfensteinben használtuk szinten...

Szerkesztette: BoGab 2005. 11. 03. 20:18 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#995 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:17

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 21:14

A Samtront már a megjelenésekor br.kisker 30-ért dobálták, láthatólag megérte sulinetben... :D Egyébként én is vettem párat még annak idején a cégnek, már mindet megbántam, iszonyat homály képe van, 5 perc után rámtör a hányinger :D

Nem, a Samtron sulineten kívül volt ennyi 2002 tavaszán. Sajnos tényleg homályos, életlenek a színek is.

#996 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:22

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 20:17

Truform valami olyasmit csinál, hogy a felületet egy görbével igyekezett közelíteni, de mindjárt rákeresek :D

Amúgy ez is megmaradt egy Wolfensteinben használtuk szinten...

A haromszog 3 vertexenek normaljai alapjan probalta tovabb teszelalni a feluletet. Sajnos ez eltunt a sullyesztoben, mivel mintha kifejezetten igy kellett volna modellezni. Ha csak ugy raeresztjuk a feluletekre, mindent gomb szeruve akart tenni. Gondolom nem erte meg a plussz munkat.

#997 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:23

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 20:22

A haromszog 3 vertexenek normaljai alapjan probalta tovabb teszelalni a feluletet. Sajnos ez eltunt a sullyesztoben, mivel mintha kifejezetten igy kellett volna modellezni. Ha csak ugy raeresztjuk a feluletekre, mindent gomb szeruve akart tenni. Gondolom nem erte meg a plussz munkat.

Ha jól emléxem, Serious Sam 1-ben láttam ilyet, boltívek közelében meg is ette a 9000promat, szal' ki is kapcsoltam :D

#998 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:23

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 21:22

Közben megtaláltam
http://www.ati.com/c.../2001/4377.html

Azért az eltünésében az is benne lehetett, hogy NV volt akkoriban a támogatott és ugye nekik tudtommal ilyen nem volt...

#999 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:29

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 20:23

Ha jól emléxem, Serious Sam 1-ben láttam ilyet, boltívek közelében meg is ette a 9000promat, szal' ki is kapcsoltam :D

Igen, mintha telleg lett volna ilyen bekapcsolhato menupont, kicsit derengve emlexem mar. GF-em volt, nem probalhattam ki.

Amugy Quake3 tamogatja meg a gorbe feluletek teszellalasat. Doom3bol es Quake4bol ez mar kimaradt, mert az arnyalo enginnek nagy lett volna a falat. :(

BoGab, thx, valoban. Nem emlekeztem pontosan a kifejezesre (N-patches). Telleg eltunt, de mostmar az Ati sem erolteti annyira. Nem tudom miert. :think:

#1000 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 20:34

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 20:29

Igen, mintha telleg lett volna ilyen bekapcsolhato menupont, kicsit derengve emlexem mar. GF-em volt, nem probalhattam ki.

Amugy Quake3 tamogatja meg a gorbe feluletek teszellalasat. Doom3bol es Quake4bol ez mar kimaradt, mert az arnyalo enginnek nagy lett volna a falat. :(

BoGab, thx, valoban. Nem emlekeztem pontosan a kifejezesre (N-patches). Telleg eltunt, de mostmar az Ati sem erolteti annyira. Nem tudom miert. :think:

Tényleg működött, szal' nincs semmi varázslat, de mint írtam, az amúgy jól megírt engine felzabálta a kártyát az ilyen felületeknél, szvsz nem ért annyit.

#1001 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 02:06

Idézet: Balintka - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 18:53

De netezni lehet rajta, sőt billentyűzet is csatlakoztatható rá. egérrel együtt :D.

:rolleyes: de akkor mi ertelme az egesznek? :) lenyegeben az is pc.... hddvel mindenfele meghajtoval, csak "korlatozott" szegeny es nem upgradelheto....  :(

#1002 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 07:38

Idézet: dtbsz - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 3:06

:rolleyes: de akkor mi ertelme az egesznek? :) lenyegeben az is pc.... hddvel mindenfele meghajtoval, csak "korlatozott" szegeny es nem upgradelheto....  :(

Hát az, hogy nem kompromisszumosak a játékok, nem kell installálni (és mind elindul, ugye!!), és nem az íróasztalnál görnyedsz, mint én most. És az nem baj, h nem uprade-elhető, legalább évekig nem kell rá költeni.

#1003 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 07:42

"Íróasztalnál görnyedsz" :lol: Mintha görnyedni kéne, másrészt milliószám vannak wireless cuccok pc-hez, rákötöd a pc-re és ott a konzol-érzés :p

#1004 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 09:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 8:52

Ha valaki azt mondja, hogy jobb a PC elott gornyedve szorakozni, mint leulni a nappaliban a szep nagy TV ele, olbe venni a Logitech Driving Force Pro-t es nyomni a jo grafikaju, DPL II esetleg DD hangu autos jatekot, annak elment az esze, vagy meg sosem probalta. A pixelek szamolgatasat a monitoron meghagyom masoknak, engem nem azok erdekelnek, hanem a JATEK, a FEELING.

Tényleg nem próbáltam még. De szerintem a fílinghez ma már hozzátartozik egy force feedback-es kormány is, ha autós játékot játszol, azt meg nehezen tudnám a fotelben vagy a szőnyegen ülve használni...
WoT nick: Atti77

#1005 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 09:27

Idézet: Balintka - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 7:38

.. és nem az íróasztalnál görnyedsz, mint én most. ...

te imho széket vegyél, ne konzolt :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1006 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 10:13

Idézet: Atti - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 9:21

Tényleg nem próbáltam még. De szerintem a fílinghez ma már hozzátartozik egy force feedback-es kormány is, ha autós játékot játszol, azt meg nehezen tudnám a fotelben vagy a szőnyegen ülve használni...

Nemelyiket lehet hasznalni. :D

http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=5028

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1007 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 10:49

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 10:13

Lehet vele próbálkozni, de sosem lesz az igazi, ha nincs rögzítve semmi szilárdhoz a kormány. Na meg miközben lábbal szorítod össze a kormányt nehéz pedálozni is. Apropó pedálozni, a pedállal ami a szoba közepén a szőnyegen rallyzik össze vissza. Itt már nem is maga a játék a kihívás, hanem a kormány és a pedál fixen tartása :D

Nade mindegy kár vitatkozni, akinek íróasztal = görnyedés, az úgysem érti meg soha.

#1008 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 10:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 8:42

"Íróasztalnál görnyedsz" :lol: Mintha görnyedni kéne, másrészt milliószám vannak wireless cuccok pc-hez, rákötöd a pc-re és ott a konzol-érzés :p

Van nekem konzolom, ismerem az érzést. Messze van a PC ettől nálam, bár egy jó C&C (RA,RA2, TS stb.) parti is nagyon jó tud lenni.

#1009 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 11:36

Idézet: Balintka - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 10:53

Van nekem konzolom, ismerem az érzést. Messze van a PC ettől nálam, bár egy jó C&C (RA,RA2, TS stb.) parti is nagyon jó tud lenni.

Látom nem érted, mit írtam. Ugyan azt meg tudod csinálni PC-vel. Egyébként én nagyon jól elgörnyedek a bőr gázrugós/hintás/karfás/kutyafülés főnöki székemben, bal kezem a logi billen, jobb a Logi egéren, esetleg a logi kormányon :p

#1010 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 12:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 12:36

Látom nem érted, mit írtam. Ugyan azt meg tudod csinálni PC-vel. Egyébként én nagyon jól elgörnyedek a bőr gázrugós/hintás/karfás/kutyafülés főnöki székemben, bal kezem a logi billen, jobb a Logi egéren, esetleg a logi kormányon :p

Ebben igazad van, de azért nem ugyanaz, mikor szaggat vagy nem indul el (mint a szaros C&C Renegade). Na ez teszi le nálam a PC-t nagyon. Egyébként nekem is főnöki bőrszékem van.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.