HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1481 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:49

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:26

Kicsit mokasok vagytok, ha termelek havi 100k-t a szamitogepemmel, azt szerintetek csak jatekra fordithatja vissza az ember ?
Itt latszik az idiotizmusotok.
Lehet am abbol venni alkatreszt is.
Ti termeltek 0Ft-ot a konzolotokkal, en meg evente 1,2 millio Ft-t.
Es csak az ilyen muki hiszi mint Boba, hogy csak illegalisan lehet szamitogeppel kulon munkaval penzt keresni.
Lehet o azt csinalja ?
Amugy a szakbarbarizmus, kisut minden mondanivalotokbol 500k-ert vettem laptopot es csak Q3as 8 eves motoru jatek fut rajta.
Es ha megjegyzi valaki, hogy azert mar gepet is lehet venni, akar FireGL kartyaval, ami minden munkara alkalmas, akkor jon, hogy beidezem. :p
A cikkedet kene Special beidezni valahova, ami mar az eredeti cikktol is eltert teljesen mas adatokkal, raadasul semmi egyeb nincs benne, mint felteteles mod es joslatok.

A legtöbb ember akkor is konzolt vesz, ha géppel dolgozik. Ahogyan itt sem kisiskolásokkal beszélgetsz. Hiába próbálod magadat kivetíteni a világra, a munkához legtöbbünknek nem kell erős gép, és kényelmesebbnek, jobb kikapcsolódásnak találjuk a konzolt. Mi vagyunk az egyre növekvő többség. A notebook lényege a mobilitás, hogy könnyű legyen, hogy bárhol dolgozhass vele. Azért vette fél milláért, mert lehet nem évi 1,2 milliót termel vele, hanem 5-öt.  Mert anélkül nem tudná rendesen, hatékonyan végezni a munkáját. Azért drága, mert 6 órát megy akkumulátorról, és egy válltáskában elfér, 1,5 kiló.

Tehát úgy tűnik, a többségnek megéri egy munkagép, a PC, és amellé a konzol, és nem akar erős PC-t, hogy azon játsszon. Talán már csak azért sem, mert fél napokat előtte ül, még ahhoz képest is felüdülés leülni a tévé elé, és hülyére verni a csajodat tekkenben, a haverokkal focizni, vagy éppen autóversenyezni. De a gyerekeről se feledkezzünk el, akik számára szintén olcsóbb megoldásnak látják a szülők venni egy konzolt, és egyszerűbben elboldogulnak vele. Mondjuk nem tudom, miért fárasztom magam...:)

#1482 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:54

Speciallal ertek egyet. Szerintem itt senki sem kisiskolas, ezen tullehet lepni. Ahogy az is off topic, miert vettem pont ilyen laptopot. Az kulonosebben nem zavar, hogy Acer es hasonlo cumok hogy is mennek. Kb 1-2 hetembe telt kitermelni a laptop arat, onnantol a hasznot hozza nekem. Igenis megeri, hogy ilyen pici... sot, meg az is jo, hogy lassu mert 1: halk, 2: sokat bir az aksija. Ami egy ket esetben igen fontos. Pl egy termeszetben zajlo felvetelnel, fotozasnal nem biztos, hogy tul jo megoldas, ha 1 ora utan lemerul az aksi, vagy jaratni kell a kocsit, hogy onnan kaphassa az aramot a laptop. (Bar volt ra pelda, hogy ezt kellett csinalni egy fotozas utan.)

Ezek utan mar nem is tudom mit mondhatnek, hogy On topic legyek... :D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1483 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:56

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:36

Es ?
Neked megvan velemenyed sok emberrol, annak vajmi koze van ahhoz, hogy Magyarorszagot karomlot a vedelmedbe vegyel.
Ha meg nem tetszik idehaza, lehet emigralni.
De addig lehet a viszonyokat es az adott embereket fikazni, nem pedig az anyaorszagodat.

Káromló.:D

Miért nem lehet fikázni, ki tilcsa meg? Talán te? Ugyanannyi jogom van kritizálni, pocskondiázni, mint neked az álszent lelket játszani. Az eszedbe (mit nem mondok) jutott, hogy azért kritizál valaki keményen, mert azt szeretné, hogy jobb legyen? Tudod, te sem választottad, hogy hova szüless. Ez egy adottság, kényszer, ha úgy tetszik. Az emigráció alapvetően ezen sem segít, csak a gyerekekén legfeljebb.

#1484 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:04

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:26

A cikkedet kene Special beidezni valahova, ami mar az eredeti cikktol is eltert teljesen mas adatokkal, raadasul semmi egyeb nincs benne, mint felteteles mod es joslatok.

Erről meg majdnem elfeledkeztem. Nem mondom, hogy hazudozol, mert úgy gondolom, inkább ennyire korlátolt vagy, hogy nem akarod befogadni, megérteni. Az utcán csak simán lehülyéznének, de én ennyire nagyvonalú vagyok.

Semmiféle eltérés nincs, de nem érted. De összefoglalom: 2000-2005-2010, 9-13-17 milliárd az otthoni konzolszoftverek forgalma, a PC ez idő alatt 5-4-3. Te az az ember vagy, aki csak a kétszerkettőben hisz, ezért vegyük a tényrészét, a 2000-2005-öt. Az arányok, tendencia látszik. A feltételezések és jóslatok a 2010-re vonatkoznak. A cikk többi része ennek magyarázat, a mögöttes erők. Egyiket sem fogadod el, vagy nem fogod fel.

#1485 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:09

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 15:49

A legtöbb ember akkor is konzolt vesz, ha géppel dolgozik. Ahogyan itt sem kisiskolásokkal beszélgetsz. Hiába próbálod magadat kivetíteni a világra, a munkához legtöbbünknek nem kell erős gép, és kényelmesebbnek, jobb kikapcsolódásnak találjuk a konzolt. Mi vagyunk az egyre növekvő többség. A notebook lényege a mobilitás, hogy könnyű legyen, hogy bárhol dolgozhass vele. Azért vette fél milláért, mert lehet nem évi 1,2 milliót termel vele, hanem 5-öt.  Mert anélkül nem tudná rendesen, hatékonyan végezni a munkáját. Azért drága, mert 6 órát megy akkumulátorról, és egy válltáskában elfér, 1,5 kiló.

Tehát úgy tűnik, a többségnek megéri egy munkagép, a PC, és amellé a konzol, és nem akar erős PC-t, hogy azon játsszon. Talán már csak azért sem, mert fél napokat előtte ül, még ahhoz képest is felüdülés leülni a tévé elé, és hülyére verni a csajodat tekkenben, a haverokkal focizni, vagy éppen autóversenyezni. De a gyerekeről se feledkezzünk el, akik számára szintén olcsóbb megoldásnak látják a szülők venni egy konzolt, és egyszerűbben elboldogulnak vele. Mondjuk nem tudom, miért fárasztom magam...:)

Csak elmondom neked, hogy az 1,2 milliot az otthoni kulsos egyeb munkara ertettem.
Szamitogeppel sokszorosat keresem.
Lehet megmagyarazni, hogy azert mert valaki rosszul vasarol es egy reszfeladatot nem tud ellatni a laptopjaval, akkor a hozzaertese megfelelo.
Top laptopokat lehet annyi penzert venni, amik konnyuek, sokat mehetnek aksirol nagyok a kijelzoi es jatekra is alkalmasak.
raadasul ha van egy kis esze a vasarlonak akkor kulfoldrol hozatja be, mert ekkora erteknel mar nem szamit a szallitasi koltseg, sokkal tobbet nyer vele az ember.
Ne akard nekem megmagyarazni, hogy megy ez, mert te bar cikkeket irsz a HWSW portalnak, en meg 25 eve szamitogepekkel foglalkozom (es ebbe nem a commodore szamit bele).
Jatekfejlesztesektol kezdve, komoly tudomanyos munkakba is besegitek, szoval te nekem ne akard kitalalni a spanyolviaszt.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 01. 14. 15:09 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1486 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:16

Ez kb 1 eve volt. Akkor szinte feher hollo volt ez a laptop. A fizetesekrol valo reszt kihagyom. Azzal dobalozni felesleges...
Behozni kulfoldrol? Minek... kulfoldon vettem, kulfoldon hasznalom... az ev 3/4-et kint toltom a UK teruleten. Jo, hogy megemlitetted az emigracio lehetoseget. Eltem is vele.

25 ev... akkor Neked kellene legjobban tudni, hogy azota sokminden megfordult. En fele ennyi ideje vagyok ebben a szferaban, de mar ezalatt volt par jelentos Palfordulat.

Amugymeg azt kellene felfogni, hogy nem egyedul vagy Te helikopter. Mas is dolgozhat ugyan ugy a szakmaban... sot, nalunk sokkal nagyobb okosok is igy velekednek.

#1487 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:19

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 15:09

Top laptopokat lehet annyi penzert venni, amik konnyuek, sokat mehetnek aksirol nagyok a kijelzoi es jatekra is alkalmasak.
raadasul ha van egy kis esze a vasarlonak akkor kulfoldrol hozatja be, mert ekkora erteknel mar nem szamit a szallitasi koltseg, sokkal tobbet nyer vele az ember.

Nem akarom ezt a szálat feszegetni, mert láthatóan nem igazán érted, mi a notebookok igazi előnye.

Idézet

Ne akard nekem megmagyarazni, hogy megy ez, mert te bar cikkeket irsz a HWSW portalnak, en meg 25 eve szamitogepekkel foglalkozom (es ebbe nem a commodore szamit bele).
Jatekfejlesztesektol kezdve, komoly tudomanyos munkakba is besegitek, szoval te nekem ne akard kitalalni a spanyolviaszt.

Nekem meg 18 centis a farkam. Ezzel a dumával semmire nem mész az online világban. A tekintélyelvűséget elfelejtheted. Itt mindenki nulláról indul, az elismertséget kivívni szokás azzal, mivel járul hozzá az ember a közösséghez, a beszélgetéshez. Meghagyom neked, hogy értékeld magadat.

#1488 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:22

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 16:04

Erről meg majdnem elfeledkeztem. Nem mondom, hogy hazudozol, mert úgy gondolom, inkább ennyire korlátolt vagy, hogy nem akarod befogadni, megérteni. Az utcán csak simán lehülyéznének, de én ennyire nagyvonalú vagyok.

Semmiféle eltérés nincs, de nem érted. De összefoglalom: 2000-2005-2010, 9-13-17 milliárd az otthoni konzolszoftverek forgalma, a PC ez idő alatt 5-4-3. Te az az ember vagy, aki csak a kétszerkettőben hisz, ezért vegyük a tényrészét, a 2000-2005-öt. Az arányok, tendencia látszik. A feltételezések és jóslatok a 2010-re vonatkoznak. A cikk többi része ennek magyarázat, a mögöttes erők. Egyiket sem fogadod el, vagy nem fogod fel.

1.
Nem megyek bele a primitiv vitastilusodba, az csak teged minosit.
2.
Mivel nem is hazudozok egyszeruen a tenyeket ferdited el es a joslatokban keresgeled egy 4 eves szintjen az ellemzesed, olyan 4 eves szintjen aki osszetudta adni a szamokat, s arra a kovetkeztetesre jutott, ha a
2000 es 2005 kozotti novekedes 4 milliard akkor a 2010 es 2005 kozotti is annyi lesz. :p
9-13-17
Ugyanezt tukrozi a PCs fejtegetesed is, negativ elojellel.
5-4-3
LOL. Szerintem a diplomaidat biztos nem a kozgazdasagtanon szerezted.
Mert igy nem lehet elore vetiteni semilyen gazdasagi novekedest.
Bar piacon vett diplomanal elofordulhat. :p
My name is penis.

#1489 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:28

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 16:19

Nem akarom ezt a szálat feszegetni, mert láthatóan nem igazán érted, mi a notebookok igazi előnye.

Nekem meg 18 centis a farkam. Ezzel a dumával semmire nem mész az online világban. A tekintélyelvűséget elfelejtheted. Itt mindenki nulláról indul, az elismertséget kivívni szokás azzal, mivel járul hozzá az ember a közösséghez, a beszélgetéshez. Meghagyom neked, hogy értékeld magadat.

:offtopic:
Jol lenne ha moderalnad magad.
A noknek lehet bejon ez a farkas duma, es valoszinuleg a kocsmaba is ahova jarsz, de az altalad allitolag elvegzett egyetemeken biztosan nem.
My name is penis.

#1490 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:29

A számokat nem év szültem, te is beidézted már. De, egyébként közgázt végeztem. Minden másban igazad van. :D

Global Games Market Value by Sector ($ million)
2000 2005 2010

Console Software* 9,451 13,055 17,164
PC Software* 5,077 4,313 2,955

*sales and rental

Source: Informa Telecoms & Media

#1491 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:32

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 15:28

:offtopic:
Jol lenne ha moderalnad magad.
A noknek lehet bejon ez a farkas duma, es valoszinuleg a kocsmaba is ahova jarsz, de az altalad allitolag elvegzett egyetemeken biztosan nem.

Még mindig jobb kísérlet lenne, mint az, hogy "25 éve számítógépekkel foglalkozom". :D

#1492 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:39

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:20

Szerintem egyertelmuen a konzoloke a jovo. Az elet minden egyes pontjan torekednek az easy-to-use szemleletre.

Törekednek az easy to use szemetekre :D

#1493 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:39

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:04

Ez a 13 milliárd valahogyan sehogy sem jön ki nekem.
Az usa-ban volt tavaly 10,3 (maga a konzol a handheld nélkül volt vagy 8,9 milliárd),tehát a világ többi részére jutnia kelett 2,7 milliárd szofvereladásnak,ami nem jön ki mivel csak japán 3,9 milliárdra jött ki.
Viszont azt mondtuk hogy az usa eladások 4%-al nöttek.

Ezek a számok véletlenül nem az ami eladások akarnak lenni,a piackutatók által jezett 20-30%-os növekedési trendel,amiböl 4%-ék lett?Mert ha igen,akkor fél éven belül sikerül 27%-al mellé löni....
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#1494 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:41

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 15:39

Törekednek az easy to use szemetekre :D

Igy is fellehet fogni. Senki sem mondta, hogy ennek mindenki orulni fog... de nyilvan az atlagot tartjak szem elott.

#1495 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:44

Idézet: bomlat - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 15:39

Ez a 13 milliárd valahogyan sehogy sem jön ki nekem.
Az usa-ban volt tavaly 10,3 (maga a konzol a handheld nélkül volt vagy 8,9 milliárd),tehát a világ többi részére jutnia kelett 2,7 milliárd szofvereladásnak,ami nem jön ki mivel csak japán 3,9 milliárdra jött ki.
Viszont azt mondtuk hogy az usa eladások 4%-al nöttek.

Ezek a számok véletlenül nem az ami eladások akarnak lenni,a piackutatók által jezett 20-30%-os növekedési trendel,amiböl 4%-ék lett?Mert ha igen,akkor fél éven belül sikerül 27%-al mellé löni....

Ez az otthoni videokonzol csak, handheld meg miegymás nélkül, globális. A handheld külön sor ebben a jelentésben. De akkor berakom az egészet.

Global Games Market Value by Sector ($ million)
2000 2005 2010
Console Hardware 4,791 3,894 5,771
Console Software* 9,451 13,055 17,164
Handheld Hardware 1,945 3,855 1,715
Handheld Software* 2,872 4,829 3,113
PC Software* 5,077 4,313 2,955
Broadband 70 1,944 6,352
Interactive TV 81 786 3,037
Mobile 65 2,572 11,186
Total 24,352 35,248 51,292

*sales and rental

Source: Informa Telecoms & Media

#1496 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:47

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:00

Jatszottam en is eleget PC-n... (TNT2/GF3/R9600 korszakok) eleg volt a mokuskerekbol, az allando fejlesztgetesekbol. Majd egyszer te is rajossz. ;) Persze sarkosan fogalmaztam, lehet jatszani PC-n is... de en mas utat valasztottam, es bejott. Egy fuggo hardcore gamer arcnak lehet, hogy nem megoldas, de PC-n jatszani szvsz olyan mint 30 eves olasz (francia) autot fenntartani: butykolgeted, megy is rendesen, de egy fiatal japan kocsival osszehasonlithatatlan.

Samott

Hogy mi a baj a konzollal nagyon egyszerű, a PC-re rákoltök 25-50e-t évente kinek mennyi pénze van, és akkor megint 1 évig gond nélkül játszhatok, nagyobb felbontásban mint akár a nextgen konzolokon. Egy konzolba, viszont hogy csak egy nyamvadt alapgéped legyen bele kell tolni kezdésből 150 ezret. Ez egy akkora összeg, ami miatt az átlagember húzza a száját. PC-be sosem kell egyszerre ekkora összeget ölni, ha már megvan. A másik, hogy PC-re sokmindenhez szükség van, így a játékokra kapható rétegnek általában már van otthon PC-je, akkor miért vegyen konzolt 150e-ért ha a PC-jét ennek a negyedéjért olyan szintre hozhatja, hogy jobb és szebb játékok fussanak rajta?

Ha valakinek nincs otthon egy átlagos PC-je annak lehet alternatíva a konzol ha valóban csak játszani akarna a PC-n.

Szerkesztette: Mumia 2006. 01. 14. 15:49 -kor

#1497 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 15:55

Ha 25-öt költesz évente, akkor az 125 5 év alatt. A konzol itthon sem 150, 110-ért lehet előrendelni, és csak egyszer kell megvenni, ése ez az ár fokozatosan csökkenni fog. Néhány évig ennyi fejlesztgetéssel biztosan nem játszol magasabb grafikai színvonalon. Tök mindegy, hogy magyar árakkal számolsz, mert ez itt nem az USA/Japán/Európa, a trendeket ők határozzák meg, és a hazai szoftverkínálatot az ottani fejlemények döntik el.

De az egész lényegtelen. Függetlenül attól, hogyan látjuk a gazdaságossát, a konzolok lendületben vannak, az emberek azt részesítik előnyben. Minden játékpiaci kutatás erre utal, kezdve a forgalmi adatoktól a szokásokig. A PC-pártiak meg bízzanak a Microsoftban (Vista) meg az Intelben (Viiv, processzorok), hátha tudnak fordítani a PC-s piac zsugorodásán.

Szerkesztette: special 2006. 01. 14. 16:03 -kor

#1498 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 16:03

2005: PC Gaming's Not Dead Yet
Those who view 2005 as yet another year of decline for PC gaming aren't seeing the full picture.

Like the old man in the Monty Python sketch -- tossed out with the plague despite his pleas of health -- PC gaming faced a skeptical industry in 2005. But a closer inspection of the "corpse" reveals an underlying market that not only held strong but also grew in the hardcore genres.

http://www.businessweek.com/innovate/conte...1220_720594.htm

Olvasnivaló.
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#1499 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 16:06

Idézet

Ha 25-öt költesz évente, akkor az 125 5 év alatt. A konzol itthon sem 150, 110-ért lehet előrendelni, és csak egyszer kell megvenni, ése ez az ár fokozatosan csökkenni fog.

110 az alapgép, azzal kitörölhetem. Más kérdés, hogy turbinahangú X360 ingyen sem kéne. Talán a PS3 csendesebb lesz. Legalábbis remélem, mert én el nem viselem a nagy zajt. A minihifimben is ventilátor hűti az erősítőt, annak a hangja is zavar, pedig el lehet képzelni az mennyivel csendesebb egy X360-nál.

Idézet

Néhány évig ennyi fejlesztgetéssel biztosan nem játszol magasabb grafikai színvonalon.

1 éve nem fejlesztettem a gépemet. 1360x1024-ben 4xaa és 16xaf mellett játszok. A nextgen konzol a fasorban sincs. Legújabb játékokban is 1024x768 a megszokott felbontás. néhány hónap múlva lecserélem a videókártyát, és megint elleszek legalább egy évig de lehet tovább is.

Jelenleg még nem tartunk ott, hogy ne lenne játék PC-re. Nekem kedvező játék konzolra kevesebb van jóval, mint PC-n.

#1500 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 16:07

Idézet: bomlat - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 16:03

:offtopic: Most szüntették be a nyomtatott regionális kiadásokat, lesz egy globális, és én az oldalaik is sokszor elérhetetlenek mostanában. Nálad bejön az oldal?

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.