HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#2141 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 20. 12:26

Hát ott van még a lockon, ami nekem bejött :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2142 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 12:41

Idézet: Nate Dog - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 14:46

csak EGY repülőgép szimulátort mutass konzolra és kivágom a pcm az ablakon...
:smoker:

Meg konzolon nem tudom meg lehet-e csinálni, hogy direkt belemoddolsz egy játékba/pályába, egy textúrába, stb. Lehet-e bill+egeret, rendes kormányt, joyt használni. A konzolos analóg kontroller egy vicc, azzal mindent lehet csak játszani nem, max 5 éves r=1 elemeknek jó hogy nyomkodhassanak valamit.

Sok ilyen részlet van, ami miatt a PC-s játékok soha nem fognak eltűnni. Valószínűsíthető persze, hogy a konzol nagyon nagy teret nyer, de a PC-t sose fogja teljesen kiszorítani.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2143 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 13:10

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 10:59

Abból pc-re is csak egy van. Egyébként én is pcbuzi vagyok, úgyhogy nem kell megijedni tőlem :smoker:  Azt viszont jobb ha elfogadjuk hogy a mértéktelen torrentezés gyorsan és hatékonyan építi le ezt a platformot.

ez tény.
"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#2144 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:11

Ez valóban igaz, de ha arra gondolsz hogy ez mindig is így volt, akkor rájössz, hogy csak az egészet mostanában fújták fel. Régen is volt warez...ahogy mondani szokták "olyan" berkekben. Volt, van, lesz.
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#2145 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 08:22

Apró pici probléma, hogy közben a PC-piac kisebb lett, koncentrálódott, miközben a fejlesztési költségek és a megtérülést segítő marketingköltségek az egekbe tartanak, így a warez egyre fájóbb, főleg mert PC-n az a réteg maradt meg, amelyik tudja, hogyan kell warezolni, és szokása is. Emellett a fejlesztők és kiadók a konzolok felé gravitálnak számos okból, vagyis a PC egyre kevesebb eredeti játékot, és egyre több átiratot kap. De persze probléma egy szál se.

Szerkesztette: special 2007. 12. 21. 08:24 -kor

#2146 Felhasználó inaktív   Nesta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 10:10

Szerintem amíg elegendő olyan játékos van,aki 1-1 újabb játék megjelenésekor egyből rohan a boltba a legújabb videókártyáért vagy éppen procit cserélni,addig nem kell félni ,h teljesen eltünnének a pc-s játékok.A két piac erősen összefügg.

#2147 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 10:11

Senki nem a teljes eltűnésről beszélt.

#2148 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 18:58

Idézet: special - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 8:22

Apró pici probléma, hogy közben a PC-piac kisebb lett, koncentrálódott, miközben a fejlesztési költségek és a megtérülést segítő marketingköltségek az egekbe tartanak, így a warez egyre fájóbb, főleg mert PC-n az a réteg maradt meg, amelyik tudja, hogyan kell warezolni, és szokása is. Emellett a fejlesztők és kiadók a konzolok felé gravitálnak számos okból, vagyis a PC egyre kevesebb eredeti játékot, és egyre több átiratot kap. De persze probléma egy szál se.

Konzolon a warez legalább olyan erős, csak nagyobb a piac.

Szerkesztette: Lacee78 2007. 12. 21. 18:58 -kor

Kép

#2149 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 19:02

Lehet itt a balkáni viszonylatban erős de világot nézve nézve biztos, hogy nem annyira mint pc-n.

#2150 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 19:04

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 18:58

Konzolon a warez legalább olyan erős, csak nagyobb a piac.

Ha a mondat első fele igaz is volna, akkor sem cáfol semmit a második része miatt. Minden jel arra mutat, hogy a warez a PC-piacon egy elég súlyos jelenség, míg konzolon a tűrhető kategória.

#2151 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 18:03

Idézet: special - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 19:04

Ha a mondat első fele igaz is volna, akkor sem cáfol semmit a második része miatt. Minden jel arra mutat, hogy a warez a PC-piacon egy elég súlyos jelenség, míg konzolon a tűrhető kategória.

Nemcsak volna... :smoker:
Kép

#2152 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 08:48

Ha abban ügyesen megegyeztünk hogy a warez nyírja ki a platformot már csak egy kérdés marad: a fejlesztő/kiadó nem tud vagy nem akar rendes másolásvédelmet.

#2153 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 09:31

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 8:48

Ha abban ügyesen megegyeztünk hogy a warez nyírja ki a platformot már csak egy kérdés marad: a fejlesztő/kiadó nem tud vagy nem akar rendes másolásvédelmet.

Akkor nezzuk, hogy tudhatna-e? Nem mozgok a PC-s jatekvilagban, volt mostanaban olyan jatek amin volt sikeres vedelem? (volt itt egy topic valami rootkit-es vedelemrol, de az a legalis felhasznalok eletet is megkeseritette, azt talan ne szamoljuk ide)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2154 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 11:42

Idézet: Samott - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 9:31

Akkor nezzuk, hogy tudhatna-e? Nem mozgok a PC-s jatekvilagban, volt mostanaban olyan jatek amin volt sikeres vedelem? (volt itt egy topic valami rootkit-es vedelemrol, de az a legalis felhasznalok eletet is megkeseritette, azt talan ne szamoljuk ide)

Samott

volt/van. Pl bioshock (igaz, idővel ezt is törték, de sokáig bírta) vagy ott van a settlers6, amit ugyan kapásból törtek, de az első patch teljesen másfajta védelmet rakott rá, amire a mai napig nincs fix. És már a 3. patchnél tartanak.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2155 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 11:50

És ha megnézzük a sikeres védelemmel ellátott játékokat valamivel is többet adnak el belőlük mintha másolásvédelem nélkül lennének? Szerintem egyáltalán nem. Nem a a warez miatt nincsenek eladások, hanem az ár/érték arány gyengel. Ha van warezban megnézem, ha nincs warezban tojok rá, nem ér annyit. Ami viszont olyan cím, ami megéri az árát simán megveszem, pl TDU. Kár, hogy idén még egyetlen más játék sem volt, amiért kiadnék 8-10k-t. Kivéve talán a Crysis-t de azt meg 13-ért vesztegetik, az meg már kiveri a biztosítékot.

Azt nem látják be és nem is fogják soha a kiadók, hogy a warez csak nagyon kis részben szív el vásárlókat. Bőven 5% alatti a warezolók között az, aki megvenné hogyha nem tudná másképpen megszerezni. Ez viszont a játékok ötlettelensége és ótvar minősége, feszített tempóban piacra dobott bugos szarok miatt és irreális árképzés miatt van.

Szerkesztette: Mumia 2007. 12. 23. 11:52 -kor

#2156 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:02

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 9:48

Ezt úgy nem lehet megoldani, hogy mindenkinek jó legyen. Ha vmi rootkitet teszel bele, vagy driverként telepíted, akkor jön a hiszti a user oldalról. Ha figyeled a virtuális meghajtókat jön a hiszti és a következő dtben már ki is van lőve a védelmed. Igazából itt szerintem az egyetlen megoldás az online értékesítés illetve az online aktiválás. Az meg mese habbal, hogy azok miatt nem lehet, akiknek nincs elég gyors net meg blablabla, mert annak valszeg olyan gépe sincs, amin futna...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2157 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:07

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:50

És ha megnézzük a sikeres védelemmel ellátott játékokat valamivel is többet adnak el belőlük mintha másolásvédelem nélkül lennének? Szerintem egyáltalán nem. Nem a a warez miatt nincsenek eladások, hanem az ár/érték arány gyenge.

Részben igazad van. Itthon mindenképp gyenge.

De azért ha azt veszed, hogy rengeteg olyan ember van, akinek tök természetes a warez és dühöng, ha nem megy... Az eladások pedig nőnének, mert rohadt sokan megunják ám, hogy nem jön időben a crack és láss csodát megveszi, hirtelen lesz pénze rá...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2158 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:13

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:02

itt szerintem az egyetlen megoldás az online értékesítés illetve az online aktiválás

Singleplayerre úgy is könnyű törni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2159 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 12:46

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:07

Részben igazad van. Itthon mindenképp gyenge.

De azért ha azt veszed, hogy rengeteg olyan ember van, akinek tök természetes a warez és dühöng, ha nem megy... Az eladások pedig nőnének, mert rohadt sokan megunják ám, hogy nem jön időben a crack és láss csodát megveszi, hirtelen lesz pénze rá...

A másolásvédelem tudtommal különösen az első hetekben kritikus, mert a keménymag azonnal lecsap rá, és ha nem lehet warezolni, akkor sokkal többen mennek el a boltba. A warezzal a legnagyobb baj, hogy szokássá vált, gyakorlatilag a PC-kultúra szerves része, és ez azt is jelenti, hogy téves az az érv, mely szerint azokat a softokat megveszik az emerek warez mellett is, amely megéri a pénzét -- részben, persze, meg kérdés, hány év múlva, mennyiért. Szoktuk mondani, hogy ne nézzenek már minket hülyének a kiadók a mindenféle kárszámításokkal, de akkor nekünk se kellene őket hülyének nézni, hogy ezt elhiggyék. A nagy kiadóknak a warez kárt okoz. Hogy segítené az eladásokat, az legfeljebb az ismeretlen, kevéssé beharangozott neveknél igaz eleinte, de ott sem egyértemű, hogy ez ellensúlyozza-e a későbbi károkat.

#2160 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:33

Én már meguntam a szélmalomharcot, de azt tudom, hogy azt ami megéri a pénzét megveszem.Viszont 10e forint feletti összeget nem fogok kiperkálni egyetlen programért sem. Ezért is nehezen elképzelhető, hogy valaha konzolt használjak mint elsődleges játékplatform, amíg nem változik a szoftverek árszabása, márpedig nem fog.

Amíg nem volt net nem is tudtam sokszor, hogy megjelent 1-1 általam várt cím, sokszor hónapok óta piacon volt, amikor hozzájutottam mégis itt vagyok ma is, nem haltam bele. Szóval ha nincs warez nincs warez, 10e akkor is 10e, 4-5 óra szórakozásért az kissé sok. Mert a mostani játékok életciklusa nem több. Legutóbb a TDU-t vettem meg, mert az megérte, nem csak 4-5 órára tudott lekötni, és nem is volt 10e felett megjelenéskor sem. Ők miért tudták így csinálni? Le is warezolhattam volna de nem tettem vajh miért? És nem azért mert az online játék akkor nem megy, engem kifejezetten zavar ez a mostani online mizéria ami megy, hogy már lassan a passziánszból is mmo-t csinálnak.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.