HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? IV. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 13:22

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 12:06

Naja, pontatlan voltam, mivel nem is látogatom a Fórum minden szekcióját. Csak alaplap/proci/videokari/tuning/sziget/társalgó/bolha :) meg párat héba-hóba. ;)

Mondjuk speciel ez pont az alaplapban van :)
Társalgó/Bolha mennyire járul hozzá a "szakmai fórum színvonala"-hoz ? :)

Szerkesztette: Kory 2006. 06. 20. 13:23 -kor

#162 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 14:51

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 14:22

Mondjuk speciel ez pont az alaplapban van :)

Valóban. Akkor ez a topik kimaradt az életemből. :)

Idézet

Társalgó/Bolha mennyire járul hozzá a "szakmai fórum színvonala"-hoz ? :)

Ha mint szekciót kérdezed, a szakmai rész mellett a fórumozóknak lehetőséget nyújt egy kis lazításra, barátkozásra, gondok/dolgok kitárgyalására. Szerintem felettébb hasznos.
Ha a topikokat, nos talál mindenki számára jó témát, ahol a színvonal is megfelelő. Ha nem, akkor talán odébb kell állni és más fórumot keresni, hátha ez nem az igazi. ;)  Én megpróbáltam, de mindig visszajöttem ide. :)

De mindenek fölött a méltatáson kívül hozzá kell járulni a színvonalhoz, hiszen a színvonal mi vagyunk: Te, én és a többi fórumozó. Ezt persze nem azért írom, merthogy én marhára emelem a színvonalat (nem tisztem eldönteni ezt), de én nem is réjok miatta. ;)

Szerkesztette: Omega 2006. 06. 20. 14:52 -kor

#163 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 23:29

Azért ha keresünk, találunk is: https://forum.hwsw.h...howtopic=112009
Persze, ha az egész fórum ilyen lenne, akkor asszem felmondanám a net előfizetésemet. :Đ

#164 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 05:30

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 0:29

Persze, ha az egész fórum ilyen lenne, akkor asszem felmondanám a net előfizetésemet. :Đ

Idézet

Ha igazán kedvezni szeretnél nekünk, akkor ezt megtennéd minden előzmény nélkül :Đ :omg:

#165 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 07:11

Idézet: guga - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 6:30

...

De nem szeretnék. Azt akarom, hogy utáljatok. :]

#166 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 03:16

Idézet: FuckaJack - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 8:11

De nem szeretnék. Azt akarom, hogy utáljatok. :]

Te dög. :Đ

#167 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 10:33

Leírom ide is, n+1szer látom már:

https://forum.hwsw.h...howtopic=112452

Lehet a kulcsszó. Egyre nagyobb divat lett a lehet eladó akármi. Most eladják, vagy sem?
Az pedig természetes, hogy rossz ajánlatot nem fogad el, ekkor nem adja el.
Miért kell ezt?
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#168 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 10:36

Idézet: GI - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 11:33

Leírom ide is, n+1szer látom már:

https://forum.hwsw.h...howtopic=112452

Lehet a kulcsszó. Egyre nagyobb divat lett a lehet eladó akármi. Most eladják, vagy sem?
Az pedig természetes, hogy rossz ajánlatot nem fogad el, ekkor nem adja el.
Miért kell ezt?

Ez nem azt jelenti, hogy ha rendes árajánlatot kap, akkor eladja?

#169 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 10:42

Nem, az szeritnem természetes, hogy rossz ajánlat esetén nem adja. Ez mindenhol így van a "lehet" szó
nélkül is. Van irányára, ha azt kifizetnéd, akkor lehet, hogy eladja. Nekem ez jön le.
Mostanában a lehet, hogy eladó lesz valamikor jövőre c. topikok nagyszámban jelennek meg.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#170 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 24. 11:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 11:36

Ez nem azt jelenti, hogy ha rendes árajánlatot kap, akkor eladja?

Én maximálisan egyetértek GI-al. Egyébként anno volt egy Guga által nyitott topic, amelyben a mindenféle komolytalan üzletelőkről írt, óriási igazságtartalommal.

Emlékeim szerint a "lehetezők" voltak az egyik csoportban. Az ilyen módon termékeiket hirdetők megfigyelésem szerint jellemzően "gizdasából" nyitnak topicot.

Ugyanis az ilyen "lehet" témákban jellemzően vadonat új, maximum 1-2 hónapos HW-ek szerepelnek. Megveszi, aztán kiváncsiságból nyit egy témát, hogy melyik ember lesz az, aki az új termék bolti áránál többet ad a cuccért. Lássa már a világ, hogy milyen frankó cucca van neki.
Mert ilyen termékeknél a "lehetező" azt várja, hogy a sok jelentkező egymásra licitál a termék árában.

Könnyen belátható, hogy semmi értelme ennek. A büdös életben nem fogja eladni, mert nemhogy a bolti ár 80%-áért nem adja oda a cuccát, hanem az új árhoz képest magasabb árat vár. Hiszen kell neki a cucc. Friss, ropogós. Használja serényen. Azért vette. Miért is adná el? Jellemzően nem is adja.

Vagyis csak a fórumot terheli a teljesen feleslegesen nyitott témájával.

Egyébként az agyamat eldobom az ilyen embereken. Egész egyszerúen képtelen vagyok megérteni, mi járhat a fejükben. :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#171 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 12:15

Nem feltétlen. Bár most rá nem keresek, de sok olyan topikot olvastam ilyen 'lehet hogy eladó' lesz címmel, amiben abszolút nem hájend' cuccok voltak. De abban van igazság, hogy sok a hájendes topik is. Ám ezek egy része szerintem nem azért nyílik, mert a delikvens kíváncsi, hanyan vennék meg a cuccát bolti ár felett, hanem arra, hogy mennyit amortizálódott... önkínzás.

#172 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 13:01

De akkor írja azt, hogy mondjuk "radeon x1900xtx beárazása", vagy valami hasonló.
Ilyen "lehet" topikokban a vevő meg azt írja majd, hogy lehet megveszem?
Szóval szerintem nem így kellene.

#173 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 13:08

Fene tudja. Az a gond, hogy nem lehet ilyenkor eldönteni a hajlandóságot. Tehát ha azt írja, lehet eladó, akkor talán tényleg eladja, vagy csak beárazni akar. Mondjuk ez pár hozzászólásból kiderül, csak gondolom Neked itt kezdődik a gondod a dologgal. :think:

#174 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 14:54

Szerintem meg mindenki döntse el, hogy el akar-e valamit adni, vagy sem. Ha BIZTOS benne, hogy el akarja adni, akkor döntse el, hogy mennyit szeretne kapni érte. Ha BIZTOS benne, hogy mennyit szeretne kapni érte, akkor nyisson topicot. A "lehet"-ezés nem más, mint sunyizás.
Úgyhogy lehet, hogy az ilyen sunyizókat nem kéne komolyan venni és ajánlatot tenni.

#175 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 15:05

Van olyan, hogy valaki tényleg nem ismeri valaminek az árát. Akár még olyan topikot is tudnék mutatni, ahol elég aktív bolhaarcok a topikban azt mondják, beárazás után eladó. Persze el is adják...
Én is csináltam ilyet, ha jól 'rémilk. :Đ

#176 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 22:13

Erről a lehetezésről jut eszembe. Én nem látom mi a rossz benne. ÉN is nyitottam már lehetezős témát bolhapiacon, és nem sunyizásból. Nagyon egyszerű oka van, akkor nyit az ember ilyet, ha valamilyen hardvert vagy egyebet le szeretné cserélni, de még nincs meg a csere. ÉS a lehetet csakis azért írom bele, hogy ha valamilyen oknál fogva mégsem sikerül beszereznem azt amire le akarom cserélni, akkor ne érezze magát átverve senki, hogy mégsem adom (még) el a régit. Szóval ez nem sunyizás, hanem éppen az ellenkezője.

#177 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 10:50

A színvonal javítása érdekében a fórum-moderátoraink új munkaruhát és munkaeszközöket, és további jogosultságokat kaptak...  :)

Szerkesztette: Nevergone 2006. 08. 04. 10:50 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#178 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 10:53

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 4., péntek - 11:50

#179 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 19. 11:18

Nem tudtam pontosan hová írjam, ezért nézzétek el ha ez nem a megfelelő topic.
Fölmerült az a dolog hogy a vallási topicnak a színvonalát én rontottam el ill. hogy én folyamatosan térítek.
Vettem a fáradságot és a szabadidőmet nem kímélve végigolvastam az egész topicot.
Guga folyamatosan óriási hosszú idézetekkel látta el a topicot és folyamatosan mások lelki üdvével foglalkozik néhol burkoltan, néhol egyértelműbben. Ekkor én még sehol nem voltam.
Itt van az amikor én beszálok. Direkt nem írtam hogy HGY-s vagyok, és csak ájnlottam egy vallási műsort, amit én is megnéztem és nagyon érdekesenek találtam, szó nem esett a megtérésről.
Meg kell nézni a rakciókat, a hangulatkelő válaszokat. Bőven kimerítik: Tilos a fórumon bárkinek - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát megsérteni. Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni.
El kell ezeken gondolkozni. A hsz-ek magukért beszélnek. Persze lehet őket törölne, az igazságon az mint sem változtat.
Csak ennyit szerettem volna, a fórum szinvonalával kapcsolatban leírni.

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 19. 11:19 -kor

#180 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 12:24

A színvonalat valóban nem emelik a szemellenzős emberek. Tudod, ha hinni tudnék Isten létezésében (mármint abban a formában, ahogy a kereszténység ezt elképzeli), akkor abban is biztos lennék, hogy a Bibliát nem a hiányszó ész, hanem a szív helyett kapták a kezükbe az emberek.
Egy beszűkült látókörű ember attól nem lesz magasztosabb, bölcsebb - még látszólag sem -, hogy még a szöget is a Biblia gerincével próbálja beverni. Meddő dolog vitába szállni az ilyen emberekkel, hiszen a Biblia olyan sok, olyan színes (és sokféleképp értelmezhető) történetet és gondolatot (értéket) tartalmaz, hogy az érvek helyett mindig könnyen elő lehet kapni egy-egy kiragadott részletet belőle, amelyet aztán egyetemes igazságként a magunk igaza mögé lehet állítani (a törvényekkel is ugyanez a helyzet sajnos). Az igazság és szeretet azonban megállja a helyét annak hiányában is, hogy citálni tudnánk róla egy pontosan illeszkedő példabeszédet. Az meg egyértelműen szánalomra méltó, ha valaki az "ERETNEKSÉG!" felkíáltást kántálja, mint észérvet - mindezt a XXI. században -, aztán a színvonal zuhanásáról papol. Hát milyen színvonalbéli zuhanásról is beszélsz Te onnan a kútnak a mélyéről? És nem, nem azért írtam mindezt, mert HGY-s vagy.  :o Hanem mert olyan  HGY-s vagy, amilyen.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.