HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások V. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:01

Idézet: CegePetike - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 14:50

Te ennyire hívő vagy NSD?

Én már nem hiszek ennyire a kábeltévés dolgokban!

Amit te mondasz az is nagyon hangzatos, de miért takargatod te is az igazságot?
Adsl-esek se mondják a távolságot, és te sem, hogy 30Mb izmos upstreammel amit EGY darab headend tud! Nem egy előfizető.
Az ok, hogy nagyobb a távolság, de gondolom upci se fog venni egy headend-et egy előfizetőnek 5MFt-ért!?!

Szal, szerintem... nemtudom... FiberToHome!!! Indulás jövő héten! :-) 100Mbit for all! Addig csak nyüglődés...
Pedálozzál te is upci-nál, hogy koax helyett rángassák a fényszálat! :-)
Vannak már frankó cuccok 17-20eFt egy előfizetőnek Optika-->>TV,Ethernek,Rádió konverterek...
Csak húzni kell az üveget!!!

üdv

Nem hit kérdése. Dowsntremben sem annyit tud, ahány user garantáltan kapná. Nem 22 classicos user van rátéve, hanem párszáz, és így is csak 60% körül ketyegnek. Ugyanez visszirányban is igaz, tudunk best effort jelleggel több megabites visszirányt adni, egy adslnél viszont műszakilag lehetetlen.

FTTH azért nem olyan egyszerű, elég kiterjedt a hálózat ahhoz, hogy varázsütésre üveg legyen. Továbbá arra pénz kell, nagyon sok, amit az előfizetőre hárítunk vissza. És az öveget mindenhová el kell akkor vinni, pedig sok helyen csak vmi minimál catv-s csomagot fizetnek elő, megtérülési esély zéró. Te fizetnéd az emelt havidíjat?

#102 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:04

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 15:53

szerintem nem nagyon érdekel senkit, ha őt sem... azért kösz, a gesztus nemes :)

Idézet

van itt a házban egy ember, aki wireless router-ren osztja a netet, de semmi biztonsági korlátozást nem állított be, még a router config oldala is default jelszavas.

miert nem a mi hazunkban osztja? :D
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#103 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:44

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 14:59

HA mar nem lesz kozalkalmazott akkor az addigi osszes kedvezmenyt visszamenoleg vissza kell fizetnie!!!!

Azért az nagyon csúnya lenne, ha visszamenőleg kéne fizetni. :eek:
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#104 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:50

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 16:44

Azért az nagyon csúnya lenne, ha visszamenőleg kéne fizetni. :eek:

felhivtam az 1221 -et, es ott is ezt mondtak
h ahogy megszunik a munkaviszony minden kedvezmenyt vissza kell fizetni (minden megkezdett honapra)

mivel igy elengedik a bekotest es a havidij is csak 7490ft a  11ezer vmennyi helytt

viszont azt mondta a hölgy h nem tudjak leellenorizni h megszunt a munkaviszony v sem...
szoval ha nem jelented be akkor ok nem irogatnak a munkaltatonak h meg ott melozol vagy sem, es ha lejar a husegnyilatkozatod akkor felbontod irasban v mi a menete a szerzodest!

es ez a Kozalkalmazotti netre vonatkozik, a DolgozoNet ahol a ceg fizet mint vmi juttatast ott megint mas van...

#105 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:59

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 15:50

felhivtam az 1221 -et, es ott is ezt mondtak
h ahogy megszunik a munkaviszony minden kedvezmenyt vissza kell fizetni (minden megkezdett honapra)

Azért az összes addigi kedvezmény, vagy a megkezdett hónap kedvezménye az nem ugyanaz. Így már hihetőbb.  :)
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#106 Felhasználó inaktív   CegePetike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 16:13

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 16:01

FTTH azért nem olyan egyszerű, elég kiterjedt a hálózat ahhoz, hogy varázsütésre üveg legyen. Továbbá arra pénz kell, nagyon sok, amit az előfizetőre hárítunk vissza. És az öveget mindenhová el kell akkor vinni, pedig sok helyen csak vmi minimál catv-s csomagot fizetnek elő, megtérülési esély zéró. Te fizetnéd az emelt havidíjat?

Természetesen nem fizetném ki! :-)
Én húznám (húzom) az optikát! Én lennék a legrosszabb ktv-s ember, mert én ingyen adnám (vagyis a jelenlegi áron)! Egyelőre csak a társasházakban... Aztán később máshol is. :-)
(hamar kinyírni a telkókat)

Van ahol már közelítenek ehez... Igaz ők modemet raknak a társasház pincéjébe és onnan megy ethernet on koax -al az előfizető multimédiás fali csatijába ahonnan mehet a tv, sz.gép meg az aszzony vibri-je is hehehehe.
Ha továbblépnek egyeszerűen egy optika-ethernet és optika-analóg átalakítóra cserélik a modemet a pinyőben. Ja és nem elhanyagolható az sem, hogy a pinyőben kissebb az esély a házi hegessztésre, zajongások generálására... :-)

Na majd meglátjuk! (Mondta a vak és lelépett...)

#107 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 16:25

Idézet: CegePetike - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 16:13

Természetesen nem fizetném ki! :-)
Én húznám (húzom) az optikát! Én lennék a legrosszabb ktv-s ember, mert én ingyen adnám (vagyis a jelenlegi áron)! Egyelőre csak a társasházakban... Aztán később máshol is. :-)
(hamar kinyírni a telkókat)

Van ahol már közelítenek ehez... Igaz ők modemet raknak a társasház pincéjébe és onnan megy ethernet on koax -al az előfizető multimédiás fali csatijába ahonnan mehet a tv, sz.gép meg az aszzony vibri-je is hehehehe.
Ha továbblépnek egyeszerűen egy optika-ethernet és optika-analóg átalakítóra cserélik a modemet a pinyőben. Ja és nem elhanyagolható az sem, hogy a pinyőben kissebb az esély a házi hegessztésre, zajongások generálására... :-)

Na majd meglátjuk! (Mondta a vak és lelépett...)

LOL FTTH. Azt tudod hogy egy 40 lakásos társasházat hány méter Cat5e kábellel kell behálózni és a pinyőbe mennyibe kerül egy megfelelő switch/elosztó vagy bármi ami fibert fogad? Vedd azt, hogy 5 lakásban mondjuk előfizetnek és akkor a helyig elvitt optika ára, a külföldi sáv ára és a BIX csatlakozás ára. Osztán ehhez kell egy ügyfélszolgálat és kell legalább 3 szaki, aki telepíteni is tud. Soksikert.

Ja és: GE-re kérjél két pont között pont-pont kapcsolatot ajánlatot bármelyik telkótól, de lepődj meg ha STM-ekkel foglalkoznak csak. A 100Mbit perusert jó ha 10-20Mbitre ki tudod majd hozni.

Szerkesztette: andrej 2005. 11. 16. 16:28 -kor

#108 Felhasználó inaktív   CegePetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 16:47

Idézet: andrej - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 17:25

LOL FTTH. Azt tudod hogy egy 40 lakásos társasházat hány méter Cat5e kábellel kell behálózni és a pinyőbe mennyibe kerül egy megfelelő switch/elosztó vagy bármi ami fibert fogad? Vedd azt, hogy 5 lakásban mondjuk előfizetnek és akkor a helyig elvitt optika ára, a külföldi sáv ára és a BIX csatlakozás ára. Osztán ehhez kell egy ügyfélszolgálat és kell legalább 3 szaki, aki telepíteni is tud. Soksikert.

Ja és: GE-re kérjél két pont között pont-pont kapcsolatot ajánlatot bármelyik telkótól, de lepődj meg ha STM-ekkel foglalkoznak csak. A 100Mbit perusert jó ha 10-20Mbitre ki tudod majd hozni.

Sokmindenben igazad van,de azért ennyie nem kell lenézni...

Jelenleg is szolgáltatok, ismerem az árakat...

Jó kapcsolatok kellenek... Pl. van aki gürizik, a városnál hogy felkerülhessen a villanyoszlopokra a kábel , aztán fizet sok(k) pénzt érte, van aki felrakja egy hétvége alatt, és a törvény értelmébel beélesztett kábelt leszedni tilos... Sok-sok év pereskedés után fizet majd egy átlagos árat az oszlopért, de a lényeg. hogy fent van és pénzt szed az előfizetőktől.

A társasházban nem kell cat5! Van koax van olyan switch ami utp be és 10-20-30 koax csati ki... aztán az embernél multimédia csati koax, utp ki... egy háztömbnél egy előfizetőre nincs 10eFt ez a cucc!
A csillagpont szekrényben a leágat kell cserélni ilyen ethernet on koax cuccra!
A száloptikai kábel ára lassan olcsóbb mint a gerinc koax-é! Egyszer úgyis cserélni kéne... Pl. átmérőben kissebb kábelben 140 ér mehet... 2 éren 10Gbit... 1 éren ktv...

Az rendben van, hogy nem lenne 100mbit garantált az előfizetőnél, de lehetne! és ezen van a hangsuly!!!
Később a 1-10Gbit es optikai gerinc cuccok ára is lejebb megy, és akkor lehet cserélni.
Ügyfélszoli most is van! Szakik is vannak, vagyunk elegen! Sikert köszi, már megvan minden év végén a nyereség n*50MFt fölött! :-) Az előfizetőink száma n*5000 db ugyhogy talán megoldjuk valahogy... :-)

A Bix meg ha jóltudom ingyen van, csak el kell jutni odáig... Dolgozunk rajta... Hamarabb lesz ilyen mint gondolnád! Sőt mint már mondtam VAN! Tehát ez nem "LOL"! Csak reménykedhetsz, hogy erefelé legyen kiadó kégli! :-)

üdv

#109 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 17:29

Értem, és ehhez persze szolgáltatsz ip címeket, amivel aktív módban torrentezhetnek a usereid is, meg adsz nekik ugye egy puszit gigánként, mert csak így venném meg azt, ahol te egy switchel leosztasz egy netet a házban... Én meg hekkelem a házlakókat :))

#110 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 17:39

gyere hozzánk szolgáltatni. ha megcsinálod stabilan működőre, van egy előfizetőtök :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#111 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 17:46

Ide is jöhet, nekem nem kell 100Mbit, elég lesz 50 is, csak tényleg stabil legyen :) De ha valamilyen fránya ok miatt csak 20Mbit lesz, még akkor is előfizetek :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#112 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 18:20

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 16:59

Azért az összes addigi kedvezmény, vagy a megkezdett hónap kedvezménye az nem ugyanaz. Így már hihetőbb.  :)

azaz en ezt ugy ertettem h minden honapra es a megkezdettre is, csak vhogy igy sikerult leirni :)

#113 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 18:31

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 9:39

Remélem ha tényleg elindul jövőre a digit műsorszórás, akkor lesz lehetőség, hogy csak azokat a csatornákat válasszam és fizessem, amire szükségem van. Nem ilyen szemét csomag politika lesz, hogy kénytelen vagyok családi csomagot fizetni, ha kell pár jó adó.

Ott a pont. :respect:  :up:
Nálunk mikor bővített az upc kb. 3k-val kellett többet fizetni a tv-ért és + a net.
Persze ha nem lenne minden jó csatorna a legnagyobb csomagban.
Most van 59 adónk abból kb 10-et nézek és annak több mint a fele a családi(legnagyobb)
csomagban van. :(

#114 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 18:32

Idézet: CegePetike - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 16:47

Jó kapcsolatok kellenek... Pl. van aki gürizik, a városnál hogy felkerülhessen a villanyoszlopokra a kábel , aztán fizet sok(k) pénzt érte, van aki felrakja egy hétvége alatt, és a törvény értelmébel beélesztett kábelt leszedni tilos... Sok-sok év pereskedés után fizet majd egy átlagos árat az oszlopért, de a lényeg. hogy fent van és pénzt szed az előfizetőktől.

A társasházban nem kell cat5! Van koax van olyan switch ami utp be és 10-20-30 koax csati ki... aztán az embernél multimédia csati koax, utp ki... egy háztömbnél egy előfizetőre nincs 10eFt ez a cucc!
A száloptikai kábel ára lassan olcsóbb mint a gerinc koax-é! Egyszer úgyis cserélni kéne... Pl. átmérőben kissebb kábelben 140 ér mehet... 2 éren 10Gbit... 1 éren ktv...

Az rendben van, hogy nem lenne 100mbit garantált az előfizetőnél, de lehetne! és ezen van a hangsuly!!!
Később a 1-10Gbit es optikai gerinc cuccok ára is lejebb megy, és akkor lehet cserélni.
Ügyfélszoli most is van! Szakik is vannak, vagyunk elegen! Sikert köszi, már megvan minden év végén a nyereség n*50MFt fölött! :-) Az előfizetőink száma n*5000 db ugyhogy talán megoldjuk valahogy... :-)

A Bix meg ha jóltudom ingyen van, csak el kell jutni odáig... Dolgozunk rajta... Hamarabb lesz ilyen mint gondolnád! Sőt mint már mondtam VAN! Tehát ez nem "LOL"! Csak reménykedhetsz, hogy erefelé legyen kiadó kégli! :-)

üdv

Ingyer 300e/hónapért kapsz egy gigás portot ha A osztályú vagy. :D Koaxon hány mbitet is lehet átzavarni ethernettel? 10-et? Az hol 100Mbit? 10GE eszközök szintén occóért vannak, árulják a kispesti piacon is. :D

#115 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 18:42

ja, csaladi csomag 3e v most kedvezmenyben volt 2300 egy evig, de sok benne a total felesleges cucc, jo lenne vmi alap amiben van tv2 es rtl klub, viasat es kb mas ne is nagyon, de ne legyen 3e :D

ugysem nezek soha tevet, csak amikor aztan mar tenyleg semmi programom

#116 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 18:50

Nekem sajnos nincs 500 ezer forint fizetésem. De lehetne!

Most legyek boldog?
Papesz

#117 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 18:55

Na ezért tart ott ez az ország ahol, mert az ilyen és ehhez hasonló mentalitást képvisló emberek azokon élősködnek akik rendesen fizetnek és követik a szabályokat, mégha azok nem is feltétlen logikusak.

Csak gratulálni tudok hozzá, hogy ezt még igy "melldöngetve" irtad le, hányinger...

#118 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 19:12

Idézet: CegePetike - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 17:47

üdv

:nevet:  :nevet:  :nevet:  :nevet:
Nem te vagy veletlenul :banana: (bananka)? Neki volt ilyen hozzaallasa a szolgaltatashoz :) Amugy reg szorakoztam ilyen jot, koszi! :D

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#119 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 20:41

Ma éjszaka Eger és BP04 bővítés lesz 01:00-06:00 között. Se net, se tel.

#120 Felhasználó inaktív   bertife 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 21:34

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 12:01

Ha jól tudom szinte nincs infláció!
Én nem kérem, hogy a csomagon módosítson a szolgáltató, szerintem senki sem kéri.
Maradjon a nettó ár, azaz csökkenjen a díj.
Sőt szerintem lehetne több csomag,  más más kategória, akkor lehetne válogatni esetleg.
Az internetes szolgáltatás pedig legyen STABIL, függetlenül az időszaktól, és az egy headendre eső felhasználótól.
A bővítéseket pedig időben meg kell rendelni, pl Miskolc.
Tényleg a kutyát sem érdekli a UPC és partnereinek a problémája.
:reklamacio:  :D  :reklamacio:  :D

Szinte nincs infláció -ennek ellenére most néztem a honlapjukon 2006.01.26-tól az Alap csomagom díját
11,5 %-al emelték!!!!!
Annak ellenére,hogy vmelyik upc vezér nyilatkozta,hogy nem lesz több mint 10 % az emelés -a rohadék hogy szerezte a diplomáját -malacért? Nálam a 11,5  több mint 10!!!!

A csatornák száma változatlan maradt - elvitték a Szerbet és az Euronews-t -jött helyette az Europa Europa és az Echo.

Köszönöm szépen upc a sorstársaim nevében is!!

Téma megosztása:

• (179 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.