HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Lekapcsolja az analóg hálózatot a Telekom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Lekapcsolja az analóg hálózatot a Telekom Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 08. 15:13

@Jahno: Ja, csak sok helyen nincs fiber, pedig öt éve indultak vele a Telekomnál, VDSL-re meg azt mondták szintén akkortájt, hogy nálunk nem erre van szükség, hanem optikára, érdekes, a németek tudnak valamit, náluk a VDSL jobban elterjedt.
"Légy szerény mint én..."

#82 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 08. 23:55

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2014. 03. 08. 15:13

@Jahno: Ja, csak sok helyen nincs fiber, pedig öt éve indultak vele a Telekomnál, VDSL-re meg azt mondták szintén akkortájt, hogy nálunk nem erre van szükség, hanem optikára, érdekes, a németek tudnak valamit, náluk a VDSL jobban elterjedt.

Lassan 15 éve, hogy akkori kenyéradóm, és szolgáltatóm vonalát lemondtam, mert:
a megszűnt Lipót távbeszélő helyett az Angyalföld központban már nem ikerállomások voltak rézen, hanem kihelyezett isdn-ek optikán, amin akkor nem tudták a hívószámkijelzést biztosítani. Akkor (szerintük) az csak rézen ment volna, vagy csak terelni akartak a fölösleges isdn felé.
Az UPC meg épp kopogott az ajtón.
Hogy nem megy ajtódig a fiber, az nem jelenti azt, hogy végig rézen megy a vonalad.
Ez is bő tíz éve íródott: http://www.telekom.h...oad/MARUO_3.pdf
Ez sem ma volt: https://www.hwsw.hu/...l_internet.html

Ilyen, és hasonló optikai cuccok hemzsegnek a központjainkban:
Kép

A gyártótól pbx, és xdsl berendezések kerültek telepítésre, azok optikán kapják a betevőt.
A 700 lakosú faluban is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#83 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 07:21

Az hogy éveken át nem kültéren fejleszt egy hozzáférési hálózat üzemeletető cég hanem a központokban cseréli a berendezéseket az óriási stratégiai hiba volt. A könnyebb felét fogták meg a munkának, de ennek már isszák a levét. Érdemes megnézni hogy egy év alatt milyen sovány növekedést tudtunk felmutatni, és hogy lép el mellettünk Európa:
Kép

#84 Felhasználó inaktív   UnA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 10:17

@defiant9: Nagyon szép grafikon, de egy otthoni felhasználónak nem sokat jelent, mióta átlépte a 8 Mbitet.

#85 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: defiant9 - Dátum: 2014. 03. 10. 07:21

Az hogy éveken át nem kültéren fejleszt egy hozzáférési hálózat üzemeletető cég hanem a központokban cseréli a berendezéseket az óriási stratégiai hiba volt. A könnyebb felét fogták meg a munkának, de ennek már isszák a levét. Érdemes megnézni hogy egy év alatt milyen sovány növekedést tudtunk felmutatni, és hogy lép el mellettünk Európa:
Kép

Azért lásd be, hogy ugyanazt a kültéri rezet eladta kapcsolt modemnek, aztán eladta isdn-nek, aztán adsl-nek, aztán ahol tudta vdsl-nek.
Nem olyan rossz befektetés, pláne, hogy a réz egy részét még a posta húzta be az állam pénzén...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#86 Felhasználó inaktív   nunusuky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 10. 17:26

A kérdések megválaszolásához azt kellene megnézni, hogy történt ez Macedóniában? http://www.telekom.m...asp?newsid=1651 Ott hogy csinálták, csak az eloszókig van optika, vagy a házakig, mi lett a PSTN-nel, ISDN-nel.

Mert nagy valószinüséggel ugyanaz fog Magyarországon is történni, itt is ugyanezt a megoldást fogják alkalmazni.

#87 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 03. 10. 17:28

egy év alatt milyen sovány növekedést tudtunk felmutatni, és hogy lép el mellettünk Európa:
Kép

Európának szüksége is van rá, mi annál jobban állunk.
Make love not Wor.

#88 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: UnA - Dátum: 2014. 03. 10. 10:17

@defiant9: Nagyon szép grafikon, de egy otthoni felhasználónak nem sokat jelent, mióta átlépte a 8 Mbitet.

Nem értek egyet. A cikk arról szól hogy IP-re terelnek mindent, HD video stream(ek)hez pedig karcsú a 8M ADSL. Első körben kellett volna kiépíteni egy relatíve gyors sok ügyfél számára elérhető hozzáférési hálózatot, utána pedig rá lehetett volna tenni mindenféle "analóg" (értsd nem IP alapú) szolgáltatást.

#89 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 18:00

Ezt az egész kommentfüzért meg érdemes lenne Telekom illetékeseknek is olvasni.

#90 Felhasználó inaktív   nunusuky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 10. 21:15

Azért kiváncsi lennék, hogy emiatt a "fejlesztés" miatt rohad le a komplett hálózat egy héten belül már másodszor?! Mi lesz itt ha még a mostaninál is egységesebb lesz?

Szerkesztette: nunusuky 2014. 03. 10. 21:15 -kor

#91 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 10. 23:37

Ráadásul a mai leállás vitte magával a nem telekomos adsl-eket is.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#92 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 11. 11:58

Érdemes megnézni hogy egy év alatt milyen sovány növekedést tudtunk felmutatni, és hogy lép el mellettünk Európa:
Kép

Ehhez azért hozzá kell tenni, hogy ebben az országban leginkább csak elszegényedés van, továbbá a fiatalok jó része lép külföldre.

Arról nem is beszélve, hogy nekem sincs legalább 30 megabites vonalam, mert nincs rá szükségem. Persze el tudnám viselni, a szolgáltató tudna is adni, de jelenleg jobban megfelel az igényeimnek egy régi, már nem forgalmazott csomag.

#93 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 11. 12:24

@VKP: Megint leállás volt?

#94 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 11. 12:28

@xclusiv: Én is sokáig egy már nem forgalmazott csomagot használtam. A Telekom üzletpolitikáját ismerve nem meglepő, hogy csak hosszas utánjárás után lehetett hűséget hosszabbítani rá, mert ugye hivatalosan már nem forgalmazták, de persze létezett, és még létezik is az a profil a központokban.

#95 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 12. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2014. 03. 11. 12:28

@xclusiv: Én is sokáig egy már nem forgalmazott csomagot használtam. A Telekom üzletpolitikáját ismerve nem meglepő, hogy csak hosszas utánjárás után lehetett hűséget hosszabbítani rá, mert ugye hivatalosan már nem forgalmazták, de persze létezett, és még létezik is az a profil a központokban.

Nekem nincs hűség, így kicsit drágább de legalább szabadság van. No meg erre a csomagra már nem is lehetne kötni. Az új persze gyorsabb lenne, de ha hozzápakolom azt az 1-2 fizetős extrát ami nekem kellene (és a régi csomag tartalmazza ingyér'), akkor már annyival drágább lenne, hogy annyit már nem ér nekem.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó