HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:11

Na jó.

Légyszíves mindketten mondjátok el, hogy az olvasott infók alapján (mivel egyikünk sem volt ott) szerintetek mi történt. Ezt most azért kérdem, mert konkrét dolgot még nem olvastam tőletek, csak a miniszteri sofőr g@cizése folyik. :)

Szerk.: bocsánat, hobizoli a kiugrást emlegette

Szerkesztette: Lauda 2006. 03. 17. 21:13 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#902 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 20:51

Fel fullel hallottam csak az ajtoban allo rendort, de o notoriusan a "cserbenhagyas" szot hasznalta.

Fonokom ezt szova is tette, hiszen nem utott el senkit, szemelyi serules nem tortent, akkor miert akarjak egybol elvenni a jogsijat?

Eredeti hosszaszolasomat visszakeresve tavaly aprilisban bilincseltek.

Mikor valtozott a jogszabaly?

Ha utana valtozott a szabaly, akkor rendben van.
Ha elotte, akkor...

1. Rosszul tette, ha ezt mondta. Ezek szerint ő sem tudja, melyiket mikor kell használni.
Keress rá a google-ban, mikor melyik szót használják!

2. 2005. július 1-je óta NEM bilincselnek ha az autós EGYETLEN bűne a parkolójegy hiánya. Ennek megfelelően nem is a parkolási társulás dolgozói, hanem a Közterületfelügyelők végzik a kerékbilincselést. És kizárólag abban az esetben, ha a KRESZ szabályait szegi meg az autós, DE nem áll forgalmat akadályozó helyen ill nem okoz balesetet (ez utóbbit azért kifejthették volna érthetőbben is).
Nyilvánvaló, hogy hivatalos parkolóhelyet csak olyan helyen jelölnek ki, ahol nincs forgalmi akadályozás.
Gondolkoztál már ma?

#903 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:42

Idézet: fram - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 16:41

Legközelebb alaposabban meg kell gondolni, érdemes-e hidegben szájsebészeti műtétnek alávetni magunkat, mert Putyin nemismerete nem mentesít minket a felelősség, valamint a következmények alól.

Kivételesen kiválóan és előre felkészülten, úgymond európai módon járt el a rendőrség. OTT VOLTAM, TUDOM!

A táblák kihelyezése ELŐTT videora rögzítették az adott útszakaszokon a parkoló járműveket (ezt láttam én is, amikor videoztak, beszélgettünk is, hogy miért KELL ezt csinálniuk).
Majd UGYENEZEKET a szakaszokat szintén rögzítették a hajnali elszállítás előtt is.

Innentől kezdve a napnál világosabb, NEM LEHET VITA.

Akinek szerepel az autója az első felvételen IS és a másodikon IS, az nem felelős az elszállításért, ezért ingyen szállítják neki oda-vissza.

Amennyiben az elsőn nincs ott a jármű, akkor annyi volt. Ezzel bizonyított, hogy az első felvételen nem szereplő jármű vezetője a tábla kihelyezése után, annak ismeretében, később hatálya alatt parkolt le oda.
És még mindig nincs probléma, ha a táblán jelzett kezdeti időpontig elhagyta a járművel a területet.
Innentől kezdve viszont reklamációnak (jogosan) nincs helye!
Még ilyen szép, amúgy sajnálatos történettel sem!
Gondolkoztál már ma?

#904 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:50

Vazzeg, ez tényleg rafkós. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#905 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 22:30

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 21:02

itt én kiszállok.

Én is. Keressetek egy olyan képet, ahol a Trabi bal oldala, is látszik. Ennyi.
Még ha a trabis valóban vétett is volna a kanyarodási szabály ellen, a 192-vel, záróvonal ellenére előző, a kék villogót hangjelzés nélkül használó Audi sófőrje (igen, a g@ci még mindíg vigyorogva autót vezet) talán markánsabban kivette a részét 2 ember halálában. Úgy minimum 80%-ban. Erről ennyit, én tényleg befejeztem ezt a témát. Macika, neked csak annyit tudok tanácsolni, hogy mint szerencsére annyiszor, most is vedd elő az objektivitásod, tedd a szívedre a kezed és gondold át még egyszer, logikusan. Tudni fogod, hogy igazam van.

#906 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 22:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 21:42

...Innentől kezdve a napnál világosabb, NEM LEHET VITA...

Valószínűleg ezt a módszert nem egy olyan ország számára találták ki a gyakorlatban való alkalmazásra, ahol felettébb gyakran el szokott tűnni egy gyorshajtás által generált feljelentés dokumentuma.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#907 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 22:40

Idézet: brd - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 22:38

Valószínűleg ezt a módszert nem egy olyan ország számára találták ki a gyakorlatban való alkalmazásra, ahol felettébb gyakran el szokott tűnni egy gyorshajtás által generált feljelentés dokumentuma.

Meg a vérminták..... meg a mentelmi jog... meg a.......
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#908 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 22:42

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 22:30

...még mindíg vigyorogva autót vezet...

Olvasgatom itt a vitát, nekem is az szúrja a szemem, hogy a szakértők szerint egy 2 ember halálával járó balesetben 50%-os résszel szereplő okozó ugyanúgy vezetget.
A többi csak tupírozás.

Tulajdonképpen mit is jelent az 50%? Az okozott kárért fele arányban felelős? Akkor 1 ember haláláért minimum?

#909 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 23:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 21:31

2. 2005. július 1-je óta NEM bilincselnek ha az autós EGYETLEN bűne a parkolójegy hiánya. Ennek megfelelően nem is a parkolási társulás dolgozói, hanem a Közterületfelügyelők végzik a kerékbilincselést. És kizárólag abban az esetben, ha a KRESZ szabályait szegi meg az autós, DE nem áll forgalmat akadályozó helyen ill nem okoz balesetet (ez utóbbit azért kifejthették volna érthetőbben is).
Nyilvánvaló, hogy hivatalos parkolóhelyet csak olyan helyen jelölnek ki, ahol nincs forgalmi akadályozás.

Akkor meg mindig nem ertem, milyen alapon bilincseltek ott 2005. aprilisban a kozteruletfelugyesek.

Parkolasi jegy megvolt, rendor szerint meg az a jardaresz kijelolt parkolohely...

#910 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 23:49

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 23:27

Akkor meg mindig nem ertem, milyen alapon bilincseltek ott 2005. aprilisban a kozteruletfelugyesek.

Parkolasi jegy megvolt, rendor szerint meg az a jardaresz kijelolt parkolohely...

Tulajdonképpen a parkolójegyhez SEMMI közük nincs a közterületeseknek.
A fizető parkolási övezetben is vannak olyan részek, ahol SZABÁLYTALAN a parkolás, akkor is, ha vett parkolójegyet az illető (pl. kapualjba, megállni tilos tábla hatálya alá nem állhatsz meg akkor sem, ha van parkolójegy a szélvédő mögött). Ha jól emlékszem a tavalyi ügyetekre, már akkor is ismert volt előtted, hogy ott, azon a helyen (ha jól emlékszem járdára felállva) tilos a parkolás.
Az, hogy azóta ezt legalizálták, az nem jelenti azt, hogy tavaly ne lett volna jogos a kerékbilincs felhelyezése.
Gondolkoztál már ma?

#911 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 00:03

Idézet: brd - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 22:42

Olvasgatom itt a vitát, nekem is az szúrja a szemem, hogy a szakértők szerint egy 2 ember halálával járó balesetben 50%-os résszel szereplő okozó ugyanúgy vezetget.
A többi csak tupírozás.

Tulajdonképpen mit is jelent az 50%? Az okozott kárért fele arányban felelős? Akkor 1 ember haláláért minimum?

Nem nagyon hallottam még 70-30%-ban megosztani felelősséget balesetben. Általában ha nem mondható ki valamelyik fél teljes vétlensége a balesetben, akkor 50%-ra szokták kihozni. Ennek különösebben nincs jelentősége, nincs értelme árnyalgatni, hogy 49-51% vagy ilyesmi.
Meghalt 2 olyan ember, aki a SAJÁT, valóban elkövetett hibája miatt akár 100 évig is élhetett volna.
Csak abban az esetben vált halálossá ez a 'szabálytalanság', ha egy ilyen nagy sebességű jármű pont így, pont ott, és pont akkor közlekedik.
A véletlenek szerencsétlen összejátszása.

És ilyen 'össze nem illő' véletlenek naponta tucatnyival történnek, csak szerencsére nem lesz belőlük baj.

Csak mindenki gondoljon bele, hányszor halljuk, hogy 'ha 1 perccel később vagyok ott, akkor...', 'ha a másik oldalon megyek, akkor...', 'ha én is ott álltam volna, akkor...'.

Ezeknek a szerencsétleneknek nem volt ha, ők pont akkor voltak ott. :(

Felelősek voltak ők is, de ez a felelősség NEM halállal büntetendő!

Az Audi sofőrje (bár nem ismerem) nem saját szórakozásából ment úgy, ahogy ment.
Ki kell szolgálnia az 'urak' kívánságait, MAGAM hallottam már olyat (első kézből elmondva), hogy az autóban utazó védett személy maga utasította a sofőrt, hogy kapcsolja ki a visítót, mert fáj a feje.
Kétségtelen, ő hibázta a nagyobbat.

Sajnos ez a két értelmetlen halál adta meg az utolsó löketet a kéklámpa jogszabályának szigorításához. Mára már sokkal szigorúbb az egész, na persze mindne jogszabály annyit ér, amennyit betartatna kbelőle.
Gondolkoztál már ma?

#912 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 04:29

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 20:50

A képből egyértelműen látszik, hogy hátulról kapta el az audi. Az audi fékezés nélkül rohant bele, tehát fékezni sem volt ideje, mert gondolom nem akart öngyilkos lenni.

Nem pártolom egyik oldalt sem!

Viszont nekem ebből inkább az szűrődik le, hogy nem az audis ugrott ki hírtelen a sor mögül, s ezért nem látta a trabis, hanem inkább a trabis ugrott ki olyan közelségben az audi elé, hogy már feleszmélni sem volt ideje az audi sofőrjének, és már csattantak is.

Bár a Trabant igen pörgősen tudott indulni, azért ez a "hirtelen kiugrott" valószínűleg úgy érthető, hogy - miközben előrehaladt egyre lassulva, hiszen kanyarodni készült - oldalirányban pattant egy teljes sávot.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#913 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 10:31

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 4:29

Bár a Trabant igen pörgősen tudott indulni, azért ez a "hirtelen kiugrott" valószínűleg úgy érthető, hogy - miközben előrehaladt egyre lassulva, hiszen kanyarodni készült - oldalirányban pattant egy teljes sávot.

Te még egy rohadt elméletet nem írtál le, hogy a tények alapján szerinted hogyan történt az eset. Csak a másikat köpködöd.

Szerintem gyorsan zárjuk le ezt a trabis ügyet, amíg nem kerül elő több kép róla. Jólenne mitmondjak.

#914 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 12:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 0:03

Nem nagyon hallottam még 70-30%-ban megosztani felelősséget balesetben. Általában ha nem mondható ki valamelyik fél teljes vétlensége a balesetben, akkor 50%-ra szokták kihozni. Ennek különösebben nincs jelentősége, nincs értelme árnyalgatni, hogy 49-51% vagy ilyesmi.

Hasonlóan gondoltam én is. Tehát nem elterjedt szokás a valós hibának megfelelő felelősséget megállapítani. Ez alapján mondhatjuk, hogy a legtöbb, legalább 2 fél részvételével járó balesetben mindkét fél egyenlő módon hibáztatva van, bármilyen, a balesettel összefüggésbe hozható apró szabálytalanságot követett is el a morálisan kisebb vétkes? Esetleg ennél azért árnyaltabb a kép? Van erre rálátásod?

Idézet

Az Audi sofőrje (bár nem ismerem) nem saját szórakozásából ment úgy, ahogy ment.
Ki kell szolgálnia az 'urak' kívánságait, MAGAM hallottam már olyat (első kézből elmondva), hogy az autóban utazó védett személy maga utasította a sofőrt, hogy kapcsolja ki a visítót, mert fáj a feje.
Kétségtelen, ő hibázta a nagyobbat.

Szó se róla, valószínűleg (sőt, van ilyen ismerősöm, úgyhogy mondhatom, tudom) ő (ők) is ugyanolyan törvénytisztelő állampolgár(ok), mint a többi "átlag" autós. Ám ha meg akarja tartani a munkáját úgy kell végeznie, ahogyan mondják neki. A probléma az, hogy ilyen eseteknél valahogy az egyik oldalon nincs felelős. :( A sofőr ugye azért nem, mert parancsra, a politikus meg ugye azért nem, mert politikus...

#915 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 13:07

Ezek pedig a tények: Nem bűnös Nógrádi László sofőrje.

2000-ben még bűnös volt, most pedig már nem bűnös. Ez a Legfelsőbb Bíróság határozata...

#916 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 13:59

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 13:07

Ezek pedig a tények: Nem bűnös Nógrádi László sofőrje.

2000-ben még bűnös volt, most pedig már nem bűnös. Ez a Legfelsőbb Bíróság határozata...

Idézet

Az LB indoklása szerint a megkülönböztető jelzést használó Audi 133-141 kilométeres sebességgel kezdett előzésbe egy záróvonal előtt a bal oldali sávban. Szemből nem jött semmi, a jobb sávban haladó Trabant azonban 21-23 kilométeres sebességre lassított és az elágazás előtt körülbelül 24 méterrel a majdani balra kanyarodás céljából átlépte a záróvonalat.
...
Az LB döntése szerint a veszélyhelyzetet egyértelműen a Trabant vezetője idézte elő a záróvonal átlépésével, ugyanakkor Letenyei Ferenc nem szegte meg a Kreszt, így közlekedési bűncselekményt sem követhetett el.

Hogy is van az a zarovonal???

Trabis felelos, mert kanyarodas elott atlepte a zarovonalat, de az ot elozo teljesen szabalyos volt, mert zarovonal elott kezdett elozni??? :think:

Ez a ket bekezdes valahogy agyonuti egymast...

Biztos en ertelmezem rosszul a Kreszt, amikor zarovonalnal igyekszem visszasorolni a sajat savomba.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 03. 18. 14:01 -kor

#917 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 14:31

Pedig egyszerű, a záróvonalat nem szabad átlépni, ha már előtte áttértél a másik sávba, akkor maradhatsz ott. (Legalábbis, utasításra cselekvő minisztériumi sofőrök számára.) A Legfelsőbb Bíróság jóváhagyta.

#918 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 15:13

A záróvonal kezdetekor 99%-ban kint van az előzni tilos tábla is, mert ugye a vonal lekophat, ráeshet a hó stb. Ha kint a tábla, akkor annak a vonaláig be kell fejezni az előzést, vagy fel kell hagyni vele. Kivéve, ha megy mindkét megkülönböztető jelzése a kocsinak. Hang+fény együtt!! :)

Szerkesztette: Lauda 2006. 03. 18. 15:13 -kor

#919 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 15:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 13:59

Biztos en ertelmezem rosszul a Kreszt, amikor zarovonalnal igyekszem visszasorolni a sajat savomba.

Mi is vonatkozik a megkülönböztető jelzéseit használó gépjárműre?

#920 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 15:53

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 15:13

Ha kint a tábla, akkor annak a vonaláig be kell fejezni az előzést, vagy fel kell hagyni vele. Kivéve, ha megy mindkét megkülönböztető jelzése a kocsinak. Hang+fény együtt!! :)

Ez biztosan így van?
Most nincs időm megkeresni, de én mintha úgy tudnám, hogy nincs konkrét határ megadva az előzés befejezésére, csak annyi, hogy be kell fejezni az előzést, és a lehető leghamarabb visszamenni a saját sávba.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.