Sziasztok!
Átolvastam az utolsó 100 hozzászólást, de majd az egész topikot átnyálazom. A lényeg az, hogy most sikerült szereznem egy
TV-készüléket, amihez egy kábeltévés előfizetést is kell szerválnom.
Az alap szituáció. A házban ComHem előfizetés van alapból, a fali standard kábeltévés csatlakozóra rádugva a ComHem modemet az kiad magából internetet, telefont és tévéadást is elvileg.
Megpróbáltam kideríteni, hogy mi történik, ha később majd szeretnék DVD-író berendezést is. Leszűrtem hogy ha simán csak a beltéri egységre (Samsung DCB B270Z) rádugom a TV-t, akkor ugye tudom nézni. De az nem teljesen világos, hogy ebben az esetben mit tud kezdeni egy hagyományos DVD-író a jellel.
A beltéri egység simán kinyomja azt az egyetlen adót mindkét SCART-csatlakozón, amit kiválasztok és nézek? Mert akkor wpepi leírása alapján megerősítve csak azt tudom felvenni amit nézek. Tehát éjszakára beprogramozott felvételnél logiszikázni kell.
A másik választható beltéri egyből egy 160 gigás felvevő is (Samsung DCB P850Z), de ebben nincs DVD-író. Tehát vinyóra felvesz és kész. De mivel van benne beltéri egység, így egy kütyüben van minden, tehát elvileg ha jól értelmezem, akkor bármit nézhetek vele és fel tud venni bármit, mert 2 tunerrel rendelkezik. Ez viszont még akciósan is 1500 SEK áron jönne 2 éves hűségre, tehát igazából jó drágán adják. És nem lehet kiírni a cuccokat lemezre, ha annyira tetszik egy dokumentumfilm a kurszki tankcsatáról mondjuk.
Ha viszont megveszem az alap 1 koronás beltérit és később, amikor már tudok extra dolgokra költeni veszek olyan DVD-írót külső forrásból, ami tud lemezt is írni és a tunere digitális, akkor csak simán kicserélem a szolgáltató által adott beltérit erre és egyből tudok egyszerre nézni és mást felvenni?
Például a Samsung DVD-SH873 160GB tunere DVB-T, nem analóg.
Link róla. Még kiderítem, hogy ehhez a szolgáltatóhoz milyen kell, aztán nyomozok tovább. De forró nyomon vagyok?
Üdv!
.
.
.