HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   tomcz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 28. 20:13

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 17:17

A táp bőven elég a gépnek nem ez a gond, szűz windózal mi a helyzet?

Sajnos ugyanez a helyzet. Szűz Vista, szinte csak a driver felpakolva (Catalyst 8.12)
Gigabyte P35C DS3R, Intel 8400, 2 GB GEIL 800 MHz, Corsair VX450, MSI 4830OC, HyperTX2

#272 Felhasználó inaktív   sToOrm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 12:11

Sziasztok! Vettem egy Sapphire hd4870-nt beraktam felraktam a drivert az első pár órában tökéletesen működött semi baja nem volt de most viszont ilyeneket alkot
előre is köszi segítsgéget.

#273 Felhasználó inaktív   sToOrm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 12:12

Ha valaki tud pls segítsen :confused:

#274 Felhasználó inaktív   kroenen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 16:47

hi

van egy kis problémám az XpertVision (Palit) Geforce 8800 GT Super +1GB (húúú de sokáig tart csak a nevét is leírni:)) kártyámmal.

Kb 1 hónapja vettem...és azóta az összes játéknál kb 10-15 perc után kitextúrázódik a kép, a játék lefagy és aztán a windows is...én ilyet még nemb.asztam...már vagy 5 féle drivert kipróbáltam, amit adtak hozzá azt is, a legújabb 180.84-est is...de egyszerűen nem értem. gondoltam, hogy a hűtéssel van valami...de nem hiszem, mert a fan speedet is max-ra állítottam...és úgy is lefagyott...56 fok fölé alig ment játék közben...egyszerűen nem vágom...sp3 van fent. passz...végül kipróbáltam vista alatt is, ott nem csinált ilyet...direct x probléma? 9.0c van fent...

a gépem:

gigabyte EP35-DS3
Intel E7300 @2.66 Ghz
4 GB DDR2 Ram

A játékok, amelyeknél beszart a textúra: gta4, fallout 3, pronce of persia, dead space...

gondolkozok, hogy visszaviszem a boltba és a fejükhöz vágom...de előbb még benéztem, hátha tudtok segíteni

előre is kössz
Gigabyte EP35-DS3 - Intel E7300 Core2Duo @2.66GHz - 4x1GB Kingston HyperX 1066MHz - XpertVision 8800 GT Super+ 1GB - 250GB Samsung SATA - 80 GB Hitachi SCSI - Chieftec 450W

#275 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 19:49

Idézet: kroenen - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 17:47

hi

van egy kis problémám az XpertVision (Palit) Geforce 8800 GT Super +1GB (húúú de sokáig tart csak a nevét is leírni:)) kártyámmal.

Kb 1 hónapja vettem...és azóta az összes játéknál kb 10-15 perc után kitextúrázódik a kép, a játék lefagy és aztán a windows is...én ilyet még nemb.asztam...már vagy 5 féle drivert kipróbáltam, amit adtak hozzá azt is, a legújabb 180.84-est is...de egyszerűen nem értem. gondoltam, hogy a hűtéssel van valami...de nem hiszem, mert a fan speedet is max-ra állítottam...és úgy is lefagyott...56 fok fölé alig ment játék közben...egyszerűen nem vágom...sp3 van fent. passz...végül kipróbáltam vista alatt is, ott nem csinált ilyet...direct x probléma? 9.0c van fent...

a gépem:

gigabyte EP35-DS3
Intel E7300 @2.66 Ghz
4 GB DDR2 Ram

A játékok, amelyeknél beszart a textúra: gta4, fallout 3, pronce of persia, dead space...

gondolkozok, hogy visszaviszem a boltba és a fejükhöz vágom...de előbb még benéztem, hátha tudtok segíteni

előre is kössz

Ha Vista alatt nem jelentkezik az általad említett anomália, akkor nagy valószínűséggel szoftveres problémával állsz szemben. Megpróbálhatnál telepíteni egy szűz XP-t.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#276 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 15:55

Idézet: kroenen - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 15:47

hi

a gépem:

gigabyte EP35-DS3
Intel E7300 @2.66 Ghz
4 GB DDR2 Ram

előre is kössz

Szia. Nekem is ez a gondom, csak nekem Vista alatt. Még az első kettő játék is stimmel. Meg még annyi, hogy pl WoW alatt nem fagy, bár ablakban tolom, viszont ha közben elkezdek webezni akkor már előfordul. Vajon mi lehet a gond? ... A kari egy sapphire edition 4870.

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/090108/DSCN0083_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]

ilyeneket csinál. Ezt csak azért tudtam lefotózni mert épp nem indult ujra utána.
Driver meg minden volt próbálva. Driversweeper stb. semmi hatás.
Viszont ha neked működött új rendszerrel akkor lehet nekem is fog. csak azt a fránya vistát nem találom sehol...

#277 Felhasználó inaktív   kroenen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 12:29

Idézet: CitroM - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 15:55

Szia. Nekem is ez a gondom, csak nekem Vista alatt. Még az első kettő játék is stimmel. Meg még annyi, hogy pl WoW alatt nem fagy, bár ablakban tolom, viszont ha közben elkezdek webezni akkor már előfordul. Vajon mi lehet a gond? ... A kari egy sapphire edition 4870.

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/090108/DSCN0083_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]

ilyeneket csinál. Ezt csak azért tudtam lefotózni mert épp nem indult ujra utána.
Driver meg minden volt próbálva. Driversweeper stb. semmi hatás.
Viszont ha neked működött új rendszerrel akkor lehet nekem is fog. csak azt a fránya vistát nem találom sehol...

hi

megnéztem a screenshotot (lefotóztad a tv-det?:D...én is azon játszok amúgy...:)), nekem nem így nézett ki mondjuk, amikor lefagyott...de azt hiszem tudom mi a  baj. ez órajel hiba...a driver nem megfelelő, mert van olyan driver, ami nem tudja normálisan kezelni az órajelet ehhez a kártyához. ilyen pl. a 180.84, amit a gta-hoz ajánlanak. azt felejtsd el! 180.48 vagy egy régebbi 178.24, azok jók. bár nem tudom, hogy neked melyik van fent.

nekem úgy múlt el a fagyás meg a kitextúrázódaás, hogy format minden:((((...sp2-es integrált xp újra fel..
és most már ez a probléma nem fordul elő....de egy viszont még mindig!!!!

bár ezt már nemtom, h alaplap miatt-e vagy vga továbbra is....sőt már arra is gondoltam, hogy ez nem is vga probléma, hanem az alaplap szar vmiért, vagy az egész gép konzisztencája...:(

bekapcsoloma  gépet, boot minden ok...majd 10 perc után egyszer csak elmegy a kép...a gép megy tovább, de semmi hibaüzenet, semmi. reset 5-ször...csak blank screeen...elment a jel magyarul...nem kapa  monitor a vga kártyából jelet. a mobo-n az állapotjelző ledek ios később alszanak ki, de sípoló, hibát jelző hang nincs! és az egyik cooler is brutálisan felpörög! majd miután kikapcsolom és várok egy kicsit, elindul és minden ok, a 10 perc utáni meghalás sincs!!! teljesen ok utána...de amikor megint be kell kapcsolni...

na, ehhez mit szóltok???
Gigabyte EP35-DS3 - Intel E7300 Core2Duo @2.66GHz - 4x1GB Kingston HyperX 1066MHz - XpertVision 8800 GT Super+ 1GB - 250GB Samsung SATA - 80 GB Hitachi SCSI - Chieftec 450W

#278 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 11. 10:11

Üdv!
Akkor egy újabb hiba, nem sokkal az előző után.Mitől lehet az, hogy bekapcsoláskor a kép tök fekete marad?Miután semmit nem látni - és hiába kapcsolgatom a monitort, kép nincs - így ki kell kapcsolni a gépet, amire utána azt mondja a gép, hogy a win indítása sikertelen volt.Viszont ekkor gond nélkül elindul és hiba nélkül megy.
További tünet, hogy dvd lejátszásakor a gép lefagy.De csak akkor.
Lehet, hogy a vga hibás?Esetleg a végét járja?
Egy Inno3d 6800 GT.A gyártó oldala szerint a memória ddr3, a dobozára is ez van írva.Az everest mintha azt írná, hogy ddr.
Én látom rosszul vagy valami nem stimmel?
Kép
Kép
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#279 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 11. 11:42

Idézet: kroenen - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 11:29

hi

megnéztem a screenshotot (lefotóztad a tv-det?:D...én is azon játszok amúgy...:)), nekem nem így nézett ki mondjuk, amikor lefagyott...de azt hiszem tudom mi a  baj. ez órajel hiba...a driver nem megfelelő, mert van olyan driver, ami nem tudja normálisan kezelni az órajelet ehhez a kártyához. ilyen pl. a 180.84, amit a gta-hoz ajánlanak. azt felejtsd el! 180.48 vagy egy régebbi 178.24, azok jók. bár nem tudom, hogy neked melyik van fent.

nekem úgy múlt el a fagyás meg a kitextúrázódaás, hogy format minden:((((...sp2-es integrált xp újra fel..
és most már ez a probléma nem fordul elő....de egy viszont még mindig!!!!

bár ezt már nemtom, h alaplap miatt-e vagy vga továbbra is....sőt már arra is gondoltam, hogy ez nem is vga probléma, hanem az alaplap szar vmiért, vagy az egész gép konzisztencája...:(

bekapcsoloma  gépet, boot minden ok...majd 10 perc után egyszer csak elmegy a kép...a gép megy tovább, de semmi hibaüzenet, semmi. reset 5-ször...csak blank screeen...elment a jel magyarul...nem kapa  monitor a vga kártyából jelet. a mobo-n az állapotjelző ledek ios később alszanak ki, de sípoló, hibát jelző hang nincs! és az egyik cooler is brutálisan felpörög! majd miután kikapcsolom és várok egy kicsit, elindul és minden ok, a 10 perc utáni meghalás sincs!!! teljesen ok utána...de amikor megint be kell kapcsolni...

na, ehhez mit szóltok???

Hali. Köszi a választ. Még nem próbáltam meg az új wint, majd ha lesz új netem akkor rakok rendszert. (remélem 1 héten belül), viszont nem ismerősek ezek a driverek amiket mondassz. Szerintem azok Nvidiás verziók, nekem meg Ati van. Abból is 8-3_xp32_dd_59746 verziót használom épp.

A másik problémád meg nem lehet hogy a táp lesz? Bár annyira nem értek hozzá, én arra tippelnék
először a leírt adatok alapján. carcassnál is.

Szerkesztette: CitroM 2009. 01. 11. 11:43 -kor

#280 Felhasználó inaktív   d1991d 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 16:33

Helló mindenkinek!

A problémám kb 1-2 hete jelentkezett először, de az elmult 2 napba már rendszeresen előjön.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

2-3 perc után ilyen lesz a kép. Feltettem a legfrisebb Ati drivert, nem segített, majd tettem fel egy régebbit, ami anno sokáig ment a gépen, müködőképes. Direct X-et is frissítettem, viruskeresést lefuttattam, de semmi. Kártyahőmérséklet terheléskor max: 36 fok.

A kártyám: Abit Radeon 9600XT 128MB
Alaplap: Asrock k7s41gx
Proci: AMD Athlon XP 2600+ (2000MHz)
1Gb DDR1 RAM

Mi lehet a gond?

Segítséget előre is köszönöm!

Szerkesztette: d1991d 2009. 01. 12. 16:34 -kor

#281 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 17:45

Vagy melegszik, vagy döglődik valamelyik vram. Ha a hőmérséklet-kijelzésnek lehet hinni, akkor beza az utóbbi.

#282 Felhasználó inaktív   d1991d 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 19:16

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 17:45

Vagy melegszik, vagy döglődik valamelyik vram. Ha a hőmérséklet-kijelzésnek lehet hinni, akkor beza az utóbbi.

És avval pedig semmit nem lehet csinálni igaz?  :confused:

#283 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 19:17

Idézet: d1991d - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 19:16

És avval pedig semmit nem lehet csinálni igaz?  :confused:

Sajnos semmit. :( Cserélheted a kártyát.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#284 Felhasználó inaktív   d1991d 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 19:39

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 19:17

Sajnos semmit. :( Cserélheted a kártyát.

És van vmi ötletetek, amivel pontosan rálehetne jönni a hibára? Vagy letesztelni vhogy, hogy a vram rosz-e?

#285 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:30

Idézet: d1991d - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 20:39

És van vmi ötletetek, amivel pontosan rálehetne jönni a hibára? Vagy letesztelni vhogy, hogy a vram rosz-e?

megnézed több játékban is, hogy csinálja-e ugyanezt, ha igen akkor vram hiba sajna
vagy v.milyen szintetikus teszt pl. 3dmark2001 SE
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#286 Felhasználó inaktív   d1991d 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:42

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 20:30

megnézed több játékban is, hogy csinálja-e ugyanezt, ha igen akkor vram hiba sajna
vagy v.milyen szintetikus teszt pl. 3dmark2001 SE

Értem, megnézem.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

#287 Felhasználó inaktív   kroenen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 18:23

Idézet: CitroM - Dátum: 2009. jan. 11., vasárnap - 11:42

Hali. Köszi a választ. Még nem próbáltam meg az új wint, majd ha lesz új netem akkor rakok rendszert. (remélem 1 héten belül), viszont nem ismerősek ezek a driverek amiket mondassz. Szerintem azok Nvidiás verziók, nekem meg Ati van. Abból is 8-3_xp32_dd_59746 verziót használom épp.

A másik problémád meg nem lehet hogy a táp lesz? Bár annyira nem értek hozzá, én arra tippelnék
először a leírt adatok alapján. carcassnál is.

igen, aztán ugrott be, hogy neked ati-d va nem geforce...de a lényeg ugyanaz, nem szabad a legújabb drivert feltenni, csak miután eltelt 1-2 hónap, mert az gyakorlatilag béta...riva tuner fel van rakva amúgy? abban megnézhetnéd, hogy safe mode-dal hogy fut a játék?

nekem is kb tényleg ugyanaz a bajom, mint carcass-nak...hogy táp lenne a hiba? ez olyan lehetetlennek tűnik, mert 450 Watt-os, az azért nem kevés...ok, nem egy márkás, mercury/m-tech. esetleg gigabyte superb? lehet h kipróbáltatom egy olyannal...mást már nem tudok csinálni, cmos-t is reseteltem...kész...

#288 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 02:24

Sziasztok!

Nemrég vettem új gépet és nagyon elégdett vagyok vele, de van egy idegesítő "szokása", mégpedig az, hogy néha kihagy a kép, vagyis szerintem a videokártya. Olyan, mintha pislogna a gép egyet, vagyis megy minden jól, aztán egyszer csak mintha 3-4 sötét képkocka következne. Ezt windowsban nem csinálja, csak teljes képernyős játékoknál, ott is főleg a menüben, vagy mikor valami új megjelenik a képernyőn (pl térkép).
Ha valaki tapasztalt már hasonlót, vagy van valami tippje, kérem írjon!

#289 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 02:26

Jah, el is felejtettem, szóval a kari egy gyárilag tuningolt MSI 9800GT:)

#290 Felhasználó inaktív   _Geri_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 02:41

d1991d: az lehet hogy egy kicsit több fok lesz, csak hülye a mérése. Fogdosd meg kézzel, miközben hibázik. A gondot okozhatja még a kártya halódó tápellátása is.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.