Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 9:43
Idézet: gekmage
Mivel a kernel problémázik dist-upgrade bug kb. kizárható. Én mivel intel lapról van szó, a 2B verzióra teszem a vodkatonicot.

Na kb 2,5 órán át takarítottam a gépet, szétszedtem teljesen, ami por volt benne, az már félelmetes.
Új diskeket belepakoltam és indult az etch install. Gondoltam egyet bátor leszek és guis magyar nyelvű telepítésnek estem neki. Hát a raid device-oknál valami loopba került, mert mindig úgyanazt az md-t akarta létrehozni (ha jól emlékszem az első négy után), de lehet, hogy én voltam a béna és az egerészés megzavart
Szóval újraboot és a jó öreg ncurses + angol felület és biztos ami biztos konzolt váltva kézzel csináltam meg a raid tömbjeim.
Telepítés hamar megvolt. DriveReady hibaüzenet sehol. Fordítom a saját kernelem újraboot hibaüzenet sehol.
Ez már erősen hajnalban volt, ezért nem akartam zajongani a szereléssel, így ma visszaraktam az egyik régi disket is. Hibaüzenet most sincs
root@blackdragon:~# grep DriveReady /var/log/syslog
root@blackdragon:~# mount
/dev/md1 on / type xfs (rw,nobarrier)
tmpfs on /lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
udev on /dev type tmpfs (rw,mode=0755)
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=620)
/dev/md0 on /boot type ext3 (rw)
/dev/md6 on /home type xfs (rw,nobarrier)
/dev/md2 on /opt type xfs (rw,nobarrier)
/dev/md5 on /tmp type xfs (rw,nobarrier)
/dev/md3 on /usr type xfs (rw,nobarrier)
/dev/md4 on /var type xfs (rw,nobarrier)
/dev/hdb1 on /mnt/old_boot type ext3 (rw)
/dev/hdb2 on /mnt/old_system-root type xfs (rw,nobarrier)
/dev/hdb3 on /mnt/old_opt type xfs (rw,nobarrier)
/dev/hdb5 on /mnt/old_usr type xfs (rw,nobarrier)
/dev/hdb6 on /mnt/old_var type xfs (rw,nobarrier)
/dev/hdb8 on /mnt/old_home type xfs (rw,nobarrier)
root@blackdragon:~#
Még majd megpróbálom, hátha a másik diskem volt a lúdas visszatenni azt, hátha az miatt volt az egész, de az megint szerelés, mert tele a ház IDE cucokkal és most hétvége a családra is kell idő.
Viszont ha azzal a diskkel sem lesz gond, akkor már egyértelmű, hogy a dist-upgrade kavart be valamit :o De mit? :confused: