HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen böngészőt IE helyett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen böngészőt IE helyett? Opera? Mozilla? Firefox? egyéb?

#1 Felhasználó inaktív   kisslas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 04. 11:39

Sziasztok

Annyi rosszat olvasok mostanaban az IE-rol, hogy vegre en is raszantam magam, hogy ataljak valami mas bongeszore. Ugy latom itt a HWSW-n az Opera es a Mozilla Firefox a legnepszerubb. Tudna valaki segiteni, hogy melyiknek milyen elonyei vannak?

Kosz

Laci

#2 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 11:56

Elfogult leszek ;) a firefox jelenleg még csak ott tart, hogy egyre jobban lekoppintja az operát. Ezt nem is lehet elítélni mivel gyakorlatilag minden jó ötlet amit egy böngészőbe rakhatnak az jó ideje benne van az operában.  Az IE ről váltás nagyon helyes, hidd el nem csak szóbeszéd meg divat a szidása.

Hogy melyiket válaszd? Igazából mindegy. Ezt neked kell eldöntened ez benne a szép, nem kötelez senki semmire nem akarjuk ráderőltetni egyiket sem (ellenben ugye az IEvel...). Ami a két böngészőben eltérő az maga a renderengine, az operáét prestonak a firefoxét nemtomminek hívják :) a lényeg, hogy mindkettő nagyon gyors (IE6hoz képest ami ugye már harmadik éves) és mindekettő szinte teljes "IE kompatibilitással" rendelkezik, azaz gyakorlatilag minden oldalt ugyanúgy megnézhetsz velük. A döntésben mérleged, hogy az operának van egy kis reklámcsíkja (tényleg nem zavaró, valamint ha nem vagy túl lelkiismeretes kis utánajárással eltüntethető) , az opera hihetetlenül testreszabható valamint  rengeteg kis progit kapsz az 3,5 megás (win,java nélkül) csomagban (böngésző,levelező,irc kliens,popupblokkoló...) amúgy itt a teljes lsita.
A firefox nagyon jó úton halad, viszont egyenlőre még végül is beta, a 0.91es verziónál tart. Kipróbáltam, tényleg nagyon jó, szintén kicsi és egyre több dolgot raknak bele. A popupblocker már szinte alap de a füles böngészés is egyre jobban megoldott, bár szeintem még midnig nem az igazi.
A legegyszerűbb, hogyha letöltöd mindkettőt használod őket aztán eldöntöd melyik jön be jobban. (az opera nagyágyúihoz mint az egérparancsok ugyan kell kis idő, hogy hozzá tudj szokni de utána nem bírsz meglenni nélkülük :) )
Az opera és a mozilla kiterjedt támogatással rendelkezik, a felhasználók mindkét táborban nagyon segítőkészek. Az operának talán sikerült jobban összeszednie a dolgokat, gyakorlatilag mindent megtalálsz a my.opera.comon. Ellenben a mozillához mintha több kis fan oldalon lennének érdekes dolgok, habár a csokorbagyűjtés ott is megkezdődött (mozdev).

Na dejó terjengős lettem, mindegy :) ha bármi nem tiszta kérdezz bátran itt is a mozillás topicokban is, aztán válassz szíved szerint ;)
In Flames We Trust

#3 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 12:01

Hát... Én azt mondom, rakd fel mind a kettőt, aztán próbálgasd őket. A legtöbb dolog, ami miatt beleszeret az ember egy böngészőbe, teljesen a saját "ízlésével", szokásaival van összefüggésben.
A Mozillát innen tudod letölteni (magyar): http://mozilla.fsf.hu/mozilla.html (1.7-est válaszd)
Az Operát innen: http://www.opera.com/, a magyarítást erről az oldalról: http://www.magyaropera.blogspot.com/
A Mozillában benne van egy levelezőkliens, HTML-szerkesztő és egy naptár is, ha ezekre nincs szükséged, akkor csak a böngészőt (Firefox) innen tudod lehúzni: http://www.mozilla.o...oducts/firefox/, a magyarítással kapcsolatos instrukciókat itt találod: http://mozilla.fsf.hu/firefox.html

#4 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 12:02

Idézet: kisslas - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 11:39

Sziasztok

Annyi rosszat olvasok mostanaban az IE-rol, hogy vegre en is raszantam magam, hogy ataljak valami mas bongeszore. Ugy latom itt a HWSW-n az Opera es a Mozilla Firefox a legnepszerubb. Tudna valaki segiteni, hogy melyiknek milyen elonyei vannak?

Kosz

Laci

Mindkettőnek az a legnagyobb előnye, hogy nem ie :)
De komolyan: mindkettőt ingyen ltöltheted és kipróbálhatod, aztán amelyik jobban tetszik azt használd egészséggel.
Nekem az Opera jobban bejött, mert gyors, van popup blocking (és ez nem új feature) és minden funkcióhoz kényelmesen hozzárendelhetek hotkey-t (ha a default nem felel meg, de általában megfelel), F12-re előjön egy quick preferences nevű panel ahol sok számomra fontos szirszart gyorsan kapcsolgathatok (pl. nálam alapban ki van kapcsolva a java, gif animáció, mindenféle plugin, egyedül a javascript megy - de ha kell akkor egy pillanat alatt  bekapcsolom), képek letöltését állítgathatom, normális cookie manager, stb.
Biztosan lenne még egy csomó, de most ennyi jutott eszembe.

#5 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 12:13

mozilla!=firefox
a mozilla az szabaddá tett necckép motor továbbfejlesztése és lassan elhaló project. A helyét a firefox fogja átvenni amit alpjaitól a mozillás srácok raktak  össze...
In Flames We Trust

#6 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 04. 12:40

Ezt leválasztottam az Operás témából, mivel semmi keresnivalója nem volt ott.

#7 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 13:31

Idézet: pascal - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 13:13

mozilla!=firefox
a mozilla az szabaddá tett necckép motor továbbfejlesztése és lassan elhaló project. A helyét a firefox fogja átvenni amit alpjaitól a mozillás srácok raktak  össze...

non..

a firefox az a mozilla böngésző része, + a felesleges sallangok ki vannak szedve (amit az átlag user soha a büdös éetben nem fog használni..)

viszont a mozillában van irc kliens, popup blokkoló, email kliens, naptár stb...
jól beállítható, viszont kissé lassan töltődik (de ha az ember bekacsolja a gyorsindtót akkor nem vészes, mevihogy a memóriában tartja a programot).

ha a mozilla ramdisken fut, akkor kegyetlen gyors...

De ugye az IE helyett minden jobb!!!
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#8 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 13:52

Én nemtom miért kárognak sokan az IE-re, nekem soha semmi gondom nem volt vele.

Viszont tény, hogy a Firefoxban tetszik a tabbed böngészés, és ezért áttértem rá.
Próbáltam előtte az Operát is, több verzióját is, de mindegyikben elég gázos bugokat fedeztem fel. Több weboldal működése, kinézete lett szar alatta, olyanok is, amelyek pl Firefox (és IE) alatt tökéletesek. Ezenkívül rendszeres kilépegetéssel, összeomlással bájolgott nekem, aminek folytán szépen visszatértem az IE-hez.
Aztán felraktam a Firefoxot, amiben benne van az IE-ből hiányzó tabozás, ugyanakkor ugyanolyan jól jelenít meg mindent (99%), ráadásul full stabil is, skinnelhető, jókis pluginok vannak hozzá...

#9 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 13:52

Idézet: charlie - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 14:31

a firefox az a mozilla böngésző része, + a felesleges sallangok ki vannak szedve (amit az átlag user soha a büdös éetben nem fog használni..)

Idézet

Is Firefox just Mozilla with a couple UI tweaks?

Firefox is substantially different, featuring a number of exclusive features and countless refinements. Well over 120,000 lines of code have been added or changed in the browser and toolkit CVS directories since the project began.

Kép
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#10 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 14:45

A Mozillát én is használom, nekem nagyon bejön a tabok használata, és kényelmesen minden kiegészítő benne van :)
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#11 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 14:58

Idézet: kisslas - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 12:39

Sziasztok

Kosz

Laci

Mozilla 1.7 a baratod, IE+OE duot teljesen kivaltja, es ha WinXP SP1-ed van akkor ezeket le is zuzhatod vegleg. :)

#12 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 15:14

Idézet: charlie - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 14:31

non..

viszont a mozillában van irc kliens, popup blokkoló, email kliens, naptár stb...

Ezt egy kicsit rosszul tudod, mert a FireFox-ban is van popup blokkoló.
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#13 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 15:38

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 16:14

Ezt egy kicsit rosszul tudod, mert a FireFox-ban is van popup blokkoló.

kimondta, hogy nincsen?

#14 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 04. 16:45

Egy-két kérdésem nekem is lenne. :)
Wink2K+SP4+IE5.5 van a gépen. Gondolom ha sok embernek ennyire bejön más böngésző, akkor teszek egy kísérletet. A kérdés az, felrakok mondjuk egy Operát, le lehet-e szedni az IE-t (teljesen), és ha igen mivel? A második kérdés ugyanez tovább: van néhány program, ami sipákol, hogy min. IE x.x-re települ. Azokkal mi lesz? (Vagy csupán a helphez kell nekik?)
Mert ha feltelepítek egy új böngészőt, a régi már nem nagyon érdekel, csak a helyet foglalja.
Előre is kösz. :up:

#15 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 18:15

Idézet: John Black - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 17:45

Egy-két kérdésem nekem is lenne. :)
Wink2K+SP4+IE5.5 van a gépen. Gondolom ha sok embernek ennyire bejön más böngésző, akkor teszek egy kísérletet. A kérdés az, felrakok mondjuk egy Operát, le lehet-e szedni az IE-t (teljesen), és ha igen mivel? A második kérdés ugyanez tovább: van néhány program, ami sipákol, hogy min. IE x.x-re települ. Azokkal mi lesz? (Vagy csupán a helphez kell nekik?)
Mert ha feltelepítek egy új böngészőt, a régi már nem nagyon érdekel, csak a helyet foglalja.
Előre is kösz. :up:

leszedni úgy nem lehet, mint amit pl. a 98lite csinál, csak el lehet rejteni a programok hozzáadásánál. ezen oknál fogva nem is fog nyavajogni, hogy nincs ie.

#16 Felhasználó inaktív   kisslas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 19:26

Koszonom a sok segitseget.
A mozilla levelezojebe valahogy be lehet vinni az Outlook adatait? Ha az export-importot hasznalom, akkor a csatolasokat nem tudom atvinni.

Laci

#17 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 19:55

Idézet: kisslas - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 20:26

A mozilla levelezojebe valahogy be lehet vinni az Outlook adatait? Ha az export-importot hasznalom, akkor a csatolasokat nem tudom atvinni.

Laci

SZVSZ a csatolásokat mentsd le, és úgy exportáld mozillába...

de vannak ilyenre szakosodott progik, azok lehet tudnak ilyet.

#18 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 20:16

Idézet: kisslas - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 20:26

Laci

Viszont innentol megszunik ez a gond, mert a mozilla unix mailbox formatumban tarolja a mailjeid. :) Az pedig jol hasznalhato. Azt probald meg, hogy az outlookban exportalod oket, vagy favago megoldas: kuldd el ujra mindet magadnak. :D

#19 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 20:21

Ha nincs szükséged a chatre meg egyéb csicsákra, akkor szerintem NE a teljes Mozilla csomagot telepítsd, csak a Firefox / Thunderbird párost (mindkettő elérhető a Mozilla honlapról). A Firefox a böngésző, a Thunderbird a levelező.
A legújabb verziók (Firefox 0.9.1, Thunderbird 0.7.1) telepítéskor már automatikusan importálják az Internet Explorer illetve Outlook Express minden beállítását (MINDENT!), szóval igyekeznek szinte észrevétlenné tenni az átállást...

R.
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...

#20 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 21:34

Idézet: charlie - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 19:15

leszedni úgy nem lehet, mint amit pl. a 98lite csinál, csak el lehet rejteni a programok hozzáadásánál. ezen oknál fogva nem is fog nyavajogni, hogy nincs ie.

Kösz. Akkor még marad. :fear:

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó