HWSW Informatikai Kerekasztal: processor upgrade - hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

processor upgrade - hol? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 15:57

nem kell abithoz se ragaszzkodni, felsoroltam egy rakat másikat és nincs vége...
megjegyzem 2db abit alaplap és 2db abit videókari elfogyasztása után nincs velük semmi gond

alaplapokból meg a built by intel lapok a legdrágábbak, annak ellenére, hogy nem jobbak
az isten szerelméért igérd meg nekem, hogy nem csak egy bolt listáját nézed ezentúl kérlek :respect:
valahogy megtalálo a legdrágább boltokat :think:

az első amit beírtál az egy fullos 925 chipsetes lap pci-e -el és lga775 tokozású p4procikhoz való integrált videókártyával, a második meg egy mikro-atx lap mégfullostabb 925XE chipsettel
következmény: neked amúgy se lenne jó egyik sem azon kívül, hogy p*csadrágán vennéd
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#162 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 16:19

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 14:57

az isten szerelméért igérd meg nekem, hogy nem csak egy bolt listáját nézed ezentúl kérlek :respect:
valahogy megtalálo a legdrágább boltokat :think:

nem kell megigernem, mert  igy is legalabb 3 bolt (Mistral, Mikland, Ready computer) listajat szoktam nezni, es az arak meglehetosen hasonloak. Probaltam nezni mas (talan meg nagyobb bolt vagy uzletlanc) listajat is, de mit csinaljak, ha ezekben joval kisebb a valasztek. Most pl. hogy kajtattam a P4-es proci utan, volt olyan ahol nem volt mas Intel csak Celeron)

Mint mondtam, nem ertek a hw-hez, (pl. az, hogy ilyen chipset meg olyan chipset, meg a micro atx az egvilagon nem mond semmit) ezert par szoban magyarazd el, hogy nekem miert nem lenne jo?
Pl. azon mar regota meditalok, hogy legkozelebb olyan lapot kellene venni, amin nem csak beepitett audio meg lan van, hanem video is. Annal tobb hely marad masra, videobol pedig ugy sincsenek extra igenyeim.
Legfeljebb a DVI kimenet, ha mar a TFT tudja.

Tovabb megyek (persze csak "sw-es fejjel" gondolkodva): most eppen az a baj, hogy az en alaplapom nem tud csak FSB400-at (olvastam, hogy azokban az alaplapokban, ahol allithato 400/533 az FSB, ott mukodik az atalakito FSB533-as procikkal is - es ezek beszerzese persze nem lenne problema) Szoval az en szemem azt latja az egyik alaplap leirasaban, hogy FSB 1066/800. Na akkor ez talan ujabb 4 ev mulva nem okoz ilyen problemat ...

u.i. kivancsisagbol megneztem "video" ugyileg az  D925XECV2 -t:
Video: One PCI Express* x16 bus add-in card connector supporting PCI Express* x16 graphics cards
Hat ez nem ugy nez ki, mintha beepitett video lenne. Igaz, nincs benne a "Culvercity"  :think:  :confused:

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 24. 17:07 -kor

#163 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 16:54

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 15:49

ez biztosan egy AMD, nem?
Csak azt nem tudom, hogy akkor miert vesznek az emberek draga intel procit?
Pl. tegnap is, amikor a szobanforgo upgrade-re kerestem szemelyesen kivitelezot, egy hasznalt gepekkel is kereskedo uzletben vki eppen egy teljes AMD-s geptol kivant megszabadulni.

Semmiképpen sem szeretnék AMD vs. Intel vitát, és nem akarlak AMD-re rábeszélni, de ha ezen a fórumon körülnézel, láthatod, hogy korántsem vesz mindenki drága Intel procit. Manapság az AMD-s gépek vannak olyan stabilak, mint Inteles társaik és olcsóbb ár mellett nyújtják ugyanazt a (vagy jobb) teljesítményt. Mondjuk az Athlon 64 már nem is mondható igazán olcsóbbnak. Nekem '99 óta vannak AMD-s gépeim és teljesen elégedett vagyok velük. Ne vegyél AMD-t, csak légyszi felejtsd el a régi beidegződéseket!

Szerkesztette: zotyesz 2005. 11. 24. 16:57 -kor

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#164 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 17:20

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 15:54

Ne vegyél AMD-t, csak légyszi felejtsd el a régi beidegződéseket!

na, en a kereskedokrol (ez alatt ertem a gyartonal az ertekesitest, a nagykereskedot es a kiskereskedot) sok mindent el tudok kepzelni, csak azt nem, hogy a jobbat olcsobban adja. Plane hosszu tavon.
(igaz remlik valami suru filler meg ritka forint... de ez az allat szerintem mar a mult szazad elejen kihalt. )
Szoval itt valami ...

Arrol is irhatnak, hogy hanyszor tapasztaltam meg, hogy olcso husnak hig a leve..., de ez nem volna igazan erv, mert sajnos gyakori, hogy a draga (dragabb) husnak is bizony hig a leve...

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 24. 17:35 -kor

#165 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:28

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 17:20

na, en a kereskedokrol (ez alatt ertem a gyartonal az ertekesitest, a nagykereskedot es a kiskereskedot) sok mindent el tudok kepzelni, csak azt nem, hogy a jobbat olcsobban adja. Plane hosszu tavon.
(igaz remlik valami suru filler meg ritka forint... de ez az allat szerintem mar a mult szazad elejen kihalt. )
Szoval itt valami ...

Arrol is irhatnak, hogy hanyszor tapasztaltam meg, hogy olcso husnak hig a leve..., de ez nem volna igazan erv, mert sajnos gyakori, hogy a draga (dragabb) husnak is bizony hig a leve...

Hallottál már olyanról, hogy haszonrés? Nos, az AMD-nek ebből van kevesebb. Meg piaci részesedésből és gyártókapacitásból.
Az Intel megteheti, hogy drágábban adja, mert pl. Te úgyis azt fogod megvenni és így van vele a nagyvállalatok jó része is. Az AMD-nek maradt az otthoni gépek piaca, ahol elég jól is teljesít, csak ez aprópénz.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#166 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 19:13

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:20

sok mindent el tudok kepzelni, csak azt nem, hogy a jobbat olcsobban adja. Plane hosszu tavon.

Szó sincs arrol hogy az AMD olcsobban adná a jobbat. Sokkal inkább az hogy az INTEL (
Kihasználva a megszállott INTEL rajongokat, és a nevét ) joval drágábban adja a NEM jobb prociját.
Azok az érvek amit felhoznak általában az INTEL mellett, nem egy mezei felhasználó szemszögéböl való megfogható elönyök. És természetesen vannak az AMD vonalnak is elönyei, amik nem mindekinél érvényesülnek. Ha félsz összerakni (rakatni) egy uj gépet, akkor rendelj valakitöl egy már belött, kiprobált, megbizható, komplett gépet. Amire esetleg kapsz mint komplett gépre garanciát, és nem részegységekre.
Azért el kellene azon gondolkodnod hogy az általad emlitett cégek (meg persze mások is) olyan "szakambereket" alkalmaznak szervizesként, akik akkor születtek amikor (Pl: én, meg még itt pár százan) már összeraktuk az első számitógépünket. Természetesen csak a jószándék mondatja ezt velem, megfogadni nem muszály. Amenyiben ennek a gépnek az életbentartása lett a hobid akkor nosza. Nekem is van olyan masinám amit nem dobtam ki mert ugy a szivemhez nött. És beleöltem már egy másik UJ gép árát.

#167 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 19:31

Idézet

Intel D925XECV2 Culvercity LGA775 VGA, GLAN Pentium 4 CPU, socket LGA775, 800/533MHz FSB  --- 35K

ott van pedig jelölve

fúhh, de nehéz veled :)
ok, hogy nem értesz a hw-ekhez, de legalább akkor hallgatnál ránk és nem ismételgetnél olyan hátrányokat félelmeket és árarakat, amik már évek óta nem léteznek :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#168 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 19:54

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 11:04

mivel egy 3.2-es processor meg a bolhan (gianni27) is 48K (btw. ezek netto v. brutto arak?)
egy "olcso" intel alaplap 30K+Afa (a bolhan mem talaltam intelt)
es akkor meg kell memoria is...
Tehat, ha bejonne az, amit a sandra szerint a 2.8-as tud akkor nem is volna olyan rossz az ar/ertek arany.

u.i. erdekes, hogy a sandra szerint az 1.7-es Celeron tkp. majdnem u.olyan, mint az 1.7-es P4. (egy masik osszehasonlitasban latszik is, hogy hatarozottan jobb, mint egy 1.6-os P4).
Esetleg ez igaz a 2.8-as Celeronra is?
Mert azt, ha jol emlekszem meg kapni is Mo-on, meghozza eleg olcson.

Az a 3.2-es nem éri meg, inkább 3 gigásat kell venni és egy kicsit megpöckölni. :) Annak a procinak a Te lapodben semmi értelme nem lenne (P4 640), egy csomó mindent nem tudna kihasználni a lap még BIOS frissítéssel se. Szerintem nem is menne benne, ha menne is akkor meg a lapot nyirná ki elég hamar.

Az új cerkában modernebb mag van, az L2 cache ugyanannyi mint a mostani procidban, az FSB-je magasabb, szóval egy új cerka megveri azt a régi P4-et. ;)

Bruttó árak. Az a legújabb P4, gondolom ezért drágább, sima 530-540-es sokkal olcsóbb.

Idézet

Na hat en eppen ezzel szivtam tobb mint egy evig.
Valaki talan irta is, hogy az Abit-bol "ki lehet fogni egy rossz szeriat", es en nem akarom felterkepezni, hogy meg milyen mas alaplapokrol lehet ezt elmondani. Az Intelrol ellenben ezt meg senki nem allitotta.

Abitból volt rossz széria, de az jópár évvel ezelőtt volt, azóta nem hallani komolyabb bajokról. Nekem sincs semmi bajom az Abit lapjaimmal.
Intelről biztos, hogy kevesebb hibát olvasol itt, csak nem mindegy az oka. Itt a konfigok nagy részében Abit/Asus/DFI/MSI/Gigabyte/stb lap van mint Intel, ezért olvasni többet ezekről.

Szerkesztette: Lipton 2005. 11. 24. 20:02 -kor

#169 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 22:15

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:54

Annak a procinak a Te lapodben semmi értelme nem lenne (P4 640), egy csomó mindent nem tudna kihasználni a lap még BIOS frissítéssel se.

na, azert nem artana egy kicsit odafigyelni.
Arrol szo sem volt, hogy ezt a processzort az en regi alaplapomban akarom hasznalni.
Az ugyanis meglehetosen alaposan ki lett targyalva, hogy ebbe a lapba meg atalakitoval is csak max. 2.8GHz-es (raadasul csakis FSB400-as es Northwood magos) proci teheto.
Erre volt sokaknak az a velemenye, hogy "kidobott penz", es ezert a penzert (sot ennel kevesebb penzert) vehetek ennel jobb uj alaplapot, procit, stb.
Na ennek probaltam azert  en is utanna nezni, es szamomra az derult ki, hogy azert jocskan kell meg hozzapotolni az atalakito arahoz, ahhoz, hogy  kijojjon belolle egy uj. 

Ami a

Idézet

evek ota nem letezo arakat
illeti, az osszes altalam idezett ar egy eppen megnyitott arjegyzekbol lett cut-olva. Szoval leteznek, meg akkor is ha ezekkel "valaki" eppen nem talalkozott.

Es az a VGA is cut-olva lett egy arjegyzekbol.
Meg a masik idezet is az Intel oldalarol.
En speciel az Intelnek hiszek jobban, de ha valaki utanna jar, hogy mit is jelenthet az a VGA az arjegyzekben, akkor szivesen meghallgatom a magyarazatot.
(lehet pl. egy egyszeru eliras is. Ki az aki meg nem latott pontatlan arjegyzeket?)

#170 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:23

Én figyeljek oda? :)
Te idázted be azt a procit nem én! (Amúgy az a proci sehogy se menne a lapodban, mert LGA775).
Azt hiszem én is kiszállok a dologból, ha ennyi idő alatt nem sikerült meggyőzni, akkor ezután se lehet. ;)

#171 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:35

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 11:04

egy "olcso" intel alaplap 30K+Afa (a bolhan mem talaltam intelt)

Annyiért vadállat drágát lehet kapni, maadjunk bruttó 30-ban. Bár dzsunka mellett ez is drága, de alapban meg lehet venni 3 év garival is, kampó szöveg meg értékvesztős duma nem érdekel, meg az sem, hogy az Asrock is stabil, mert Intelből még nem láttunk rosszat, ami úgy alapban biztató.
Make love not Wor.

#172 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:37

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 19:13

Kihasználva a megszállott INTEL rajongokat, és a nevét ) joval drágábban adja a NEM jobb prociját.
Azok az érvek amit felhoznak általában az INTEL mellett,

AMDben sem a processzorral van bajom jahh, bár ezek a kétmagos Intel cuccok mennek, mint a veszedelem, meg nem melegszenek. Valami buzi hibába mindig belefutunk, vagy csak éppan az alaplap szopat. Foxconn baszki, 1 hét alatt tudtam benne biosfrissíteni, vagy mennyi...
Make love not Wor.

#173 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:39

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 16:19

nem kell megigernem, mert  igy is legalabb 3 bolt (Mistral, Mikland, Ready computer) listajat szoktam nezni, es az arak meglehetosen hasonloak.

u.i. kivancsisagbol megneztem "video" ugyileg az  D925XECV2 -t:

Második az jó, többit pedig légyszi ne merd leírni mellé. Kösz  :D

Ebből meg D945GNTL, 27ezer körül mozog, van rajt integra VGA, ha kinövöd, akkor mehet bele egy jó PCI-E VGA, aztán kész. Sima ügy, de nem occsó. Valamint biosa kiborított, de hamar jönni fog az update, és nem olyan oltári nagy hiba, mint amit egyes lapok csináltak...
Make love not Wor.

#174 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:43

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 14:22

miért ragaszkodsz az built by intel lapokhoz :think:
nem vmi elterjedtek, mert semmi extra nincs bennük, ellenben olcsón egy abit, msi, asus vagy gigabyte lap ugyanolyan stabil, megbízható és még ott a nemkis

Vállald be nekem légyszi az MSI/Abit lapokat ugyanolyan feltételekkel, mint én az Inteleket. Nem szeretem tépni a pofám, de Abit az sokszor raklappal megy vissza gariban. Nahh, ilyet nem szeretnék látni, de ha hozol nekem amikor kell, akkor legyen mondjuk bolti ár és Intel ára közti közép, amit fizetek, de akkor 3 év helyszíni gari, és alapesetben ha fagy, vagy kicsit kékül, bármi, akkor jöszöl ide mosolyogva cserélni. Hümmm?

MSI 1.5 éves P4 lapjaim úgy púposodnak, mint állat...
Make love not Wor.

#175 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 07:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:23

Én figyeljek oda? :)
Te idázted be azt a procit nem én!

Igen, Te figyelj oda!
Egy idezetnek van szovegkornyezete is.
Adott esetben en arra ideztem ezeket a proci es alaplap arakat, hogy nem igazan talalom megalapozottnak azokat az allitasokat, hogy nehany tizezer forintbol vehetek teljesen vadi uj alaplapot, procit, memoriat, es ezert ezt a regit ugy ahogy van dobjam ki.
Es azert ideztem most ezeket az arakat, mert ezek kaphatok a "sokat ajanlott bolhan", de ha egy kicsit visszaolvasol, akkor megtalalod a 2.8GHz-es processzorok altalam ismert bolti arait is. (ezek is kb. 40K brutto - mert ugye "kedves kereskedessel vagy egyebb vallalkozassal foglalkozo hozzaszolok" en nem nagykereskedelmi aron vasarolok es nem igenyelhetem vissza az Afa-t)

Akarhogy es akarhol nezem is (mar persze akkor, ha intelben es boltban gondolkodom), hogy bizony nem jon ki par tizezerbol.
Mellesleg a felvetodott AMD-s vonal is afele oriental, hog legyen az embernek egy elfogadhato Inteles gepe, es akkor konnyebben "kiserletezik". (Az Abit alaplapos gepet is ugy tundtam tulelni, hogy egy ido utan ott ketyegett mellette az Inteles - mar amikor az Abit-es eppen nem volt a szervizben).

Jahno

Idézet

Második az jó, többit pedig légyszi ne merd leírni mellé. Kösz :D 

Jo, de akkor - mert azert az tenyleg megfogadando tanacs, hogy ne csak egy bolt arait nezgessem - ajanlj ket masikat, amit "le lehet irni", mert pl. a Mikland-nal - ha jol emlekszem - nincsenek Intel alaplapok.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 25. 07:33 -kor

#176 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 08:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:39

Ebből meg D945GNTL, 27ezer körül mozog,

pontosan 22730+Afa+forgalmi jutalek. Ez azert inkabb 30K, raadasul ugy tunik, mar nem kaphato. (ez az ar egy regebbi arjegyzekbol valo. A legujabban mar nincs benne. De biztosan van hasonlo, tehat lepjunk tovabb...
Ehhez jon 3.0-as proci (s775-ben 2.8-ast nem talaltam, pedig akkor lenne egeszen korrekt az osszehasonlitas), szoval az 40K. Ez osszesen 70K.
Az atalakito viszont 2.8-as processzorral egyutt kb. 55K
Es akkor nem kell memoria, es foleg nem kell szetszedni es ujra osszerakni a gepet.
Csak egy processor csere  ;)
Kar hogy akarhany szervizt megkerestem ez ugyben (szemelyesen vagy e-mail-ban) ugy elhajtottak mint a fene ill.nem is valaszoltak.

Melesleg tenyleg erdemes olvasgatni a bolhat, akar ez ugyben is:
... Ahogy mondtad, ki szerettem volna cserélni a radeonon a ventit, arra, amit adtál. ez eddig igy okes is ugyebar.  Hiszen mondtad, hogy nyugodtan csereljem ki.
OK, csak arrol nem volt szo, hogy valaki, vagy ez a tetves banda valami palmatexxel, vagy mi a szarral odaragasztotta a bordat a gpu-hoz. Persze lejött, csak pár ellenállással együt...

Ha esetleg valakit vizualisan is erdekel a dolog
Gondolom, processzor csere kozben is erhetik az embert meglepetesek, ezert  inkabb maradnak annal, hogy profikkal csinaltatnam a dolgot.
5let? - mert hogy tkp. ez lett volna a topic eredeti celja.

#177 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 09:43

nyáhh én megyek, innen, mert csak felidegesítem magam :D

vegyél ps3-at :p

#178 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 10:50

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 7:03

Igen, Te figyelj oda!
Egy idezetnek van szovegkornyezete is.
Adott esetben en arra ideztem ezeket a proci es alaplap arakat, hogy nem igazan talalom megalapozottnak azokat az allitasokat, hogy nehany tizezer forintbol vehetek teljesen vadi uj alaplapot, procit, memoriat, es ezert ezt a regit ugy ahogy van dobjam ki.

Jópár hozzászólással előbb leírtam, hogy kb mennyi lenne a csere, 60K körüli összeget írtam (lap, proci 1GB memória), amiből lejön még az amennyiért a mostanit eladod.
-----
Vegyél egy régi 2.8-as procit, egy átalakítót hozzá és kész, ez megvan 55-ből mint írtad. Ezt vagy kicseréled Te, vagy egy szervíz gari nélkül berakja neked pár ezerért.

#179 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 11:11

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 10:43

nyáhh én megyek, innen, mert csak felidegesítem magam :D

vegyél ps3-at :p

Csatlakozom, mert biztos én vagyok a hülye. Én képes voltam 28E Ft ot rááldozni egy ASUS lapra + egy XP 2600+ os procira (amit most csupán FSB állitással is 2300 MHz en hajtok, ugy hogy kevésbé melegszik a régi procinál) + 512 MB 400 as samsung ramra a bolhán. Apámnak vettem még februárban. Azota minden nap használja napi 12 órát. Eddig egyszer volt vele gondja (amikor is tápot kellet benne cserélni mert a márkás -Chiftek- tápja 2 év alatt kiszáradt -bizony az elektronikai alkatrészek öregszenek-). Ja és elötte egy Celleron 2400 as volt. Na ez most lényegesen (nem csak a tesztekben) gyorsabb. Az a baj hogy feldobsz egy témát, és a joszándéku válaszolokat kioktatod hogy neked van igazad, miközben töbször kihangsulyozod menyire nem értesz a vashoz. Semmi gond nincs ebben. De ha már ennyire elhatároztad magad, az 55E Ft-os megoldáson (ami 4X annyi mint az én általam választott megoldás, mivel  eladtam 15E Ft ért a régi lapot+procit). akkor csináld. Én mindenesetre törlöm a könyvjelzök közül ezt a topikot, nehogy visszataláljak.
Sok sikert a továbbiakra.

#180 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 13:14

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 9:50

... vagy egy szervíz gari nélkül berakja neked pár ezerért.

Legalabb egy ilyet mondjal - es akkor legalabb 1x a topic felveteserol is szo esik.

Ez szol amugy mindazoknak, akik most felkaptak a vizet, azert hogy "en nem fogadom meg a tanacsokat".
Nagyan tanulsagos volt elbeszelgetni arrol, 60-ert, 70-ert vagy esetleg csak 80-ert lehet mas - lehet hogy jobb! - megoldast talalni. De nem ez volt a kerdes.

Most nincs kedvem visszakeresni, de azt hiszem, mar napokkal ezelott leirtam, hogy bar en hazai beszerzzert szamolva csak egy 20-asra gondoltam, de ha csak importbol 55-ert megy, akkor is ezt valasztom. A kerdes az, hogy hol csinaljak meg? 

Valoban nem ertek a vashoz - sem gyakorlatban sem elmeletben - de azert nem vagom magam haptakba, ha valaki azt mondja pl. hogy "ilyen alaplapot ne vegyel, mert azt ugy sem tudod kihasznalni". En leirtam, hogy mitol lett nekem szimpatikus (persze csak potencialisan, majd a jovoben!) ez az alaplap, es vartam a valaszt, hogy "megis miert ne" es hogy "mit is takar tkp. az, hogy nem tudom kihasznaln" - de mela kuss

Szoval kinyilatkoztatni meg megsertodni lehet es konnyu, de a kerdesekre valodi valaszokat adni ugy latszik nem megy.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 25. 13:18 -kor

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.