HWSW Informatikai Kerekasztal: processor upgrade - hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

processor upgrade - hol? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 22:58

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 21:40

u.i. A Celeronos kerdes storno.
Volt egy olyan erzesem, hogy ebbol megint "tengeri kigyo" lesz, es bar ez joval olcsobb lenne, hirtelen elhatarozassal megrendeltem az "eredetit". Tehat a kocka el van vetve.
Most mar csak kivitelezo kell.

Csak most olvastam ezt. Az elözö postom erre vonatkozó része érvényét vesztette :)

Sok sikert.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#222 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 23:05

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 22:58

FSB400 ugy:
ha neked is szukseged van fsb400-as P4-re, akkor neked is nagyon jol kell tudni, hogy ez gyakorlatilag Mo-on nem beszerezheto. Nemetorszagban is eleg elenk piaca van a hasznalt FSB400-as P4-eseknek (ugy 100-150 euro kozott). Tehat Te nagyon jol tudtad, hogy mivel poenkodsz. (ott volt a "smile" is - ertsek az olvasok, hogy Te milyen ... legeny vagy.).

Persze most lehet magyarazin, hogy "neked tenyleg kell"...
Na de minek a smile? (na legfeljebb egy "szomoru", mert Te is tudod, hogy nem kapni), de azert nehezen hiheto, mert Te ugye melyen egyetertessz azzal a sok tanaccsal amit en kaptam, hogy tudnilik, az ilyen alaplapot ki kell dobni - na jobb esetben eladni, ha van olyan aki megveszi.

Jo bele a 400-as is. (Es persze megint smile) Na ez megint magaert beszel. Persze, hogy 400-ast tenne bele az ember, mar ha lehetne kapni. ...

Szoval Te sem vagy otthon, es
azt meg most nem akarom megmondani, hogy az ilyet mifelenk minek nevezik...

Valamit nagyon benéztél öregem.
Én még nem néztem utána hogy mennyire beszerezhető egy 400-as northwood, mert nem most akarok feljleszteni hanem majd valamikor amikor kedvem lesz. Szóval majd akkor utánanézek, ha tényleg upgradelni akarok.
Nem poénkodtam az csak egy smiley mint ez:  :omg:  :rolleyes:

Ha valaki jó tanácsot ad azt is szokta smiley követni, nem azért van ott mert hülyének néznek bár most már lehet hogy azért rakják oda.
Vagy csak azért van smiley mert jó a kedve az illetőnek.

Mindegy....  :rolleyes:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#223 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 23:22

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 22:05

Én még nem néztem utána hogy mennyire beszerezhető egy 400-as northwood, mert nem most akarok feljleszteni hanem majd valamikor amikor kedvem lesz.

Akkor en most megsugom: arany aron merik - ha egyaltalan merik.

Ax meg csak "most esett le", hogy Te pockolessel 533-on akarod hajtani.
Akkor jobb, ha 533-ast veszel, mert azt meg fillerekert utannad dobajak.

A smile-okkal meg nem art csinjan banni.
En speciel azt is az uzenet tartalmi reszenek tekintem.
Nem is szoktam, csak nagyon ritkan hasznalni, mert esetleg tenyleg felreertheto.

#224 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 23:29

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 21:14

Igen irtak.
Meg azt is irtak, hogy "vannak celik, amik azert eleg jol teljesitenek".
Na ezt kene talan egy kicsit konkretizalni ERRE a celi-re.

Mellesleg en "Sandra szeru" ertekelesrol beszeltem.
(Vki a sandrat sokkal kifejezobb szoval jellemezte, de ez most nem jut eszembe, es nincs is kedvem vissza keresni. De azt nem modta hogy egyaltalan nem mervado.)

kérdés. mi az a pont ami miatt elégedetlen vagy a jelenlegi processzorod teljesítményével?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#225 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 23:35

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 22:58

Sosem akartam.
Tudomasul vettem, hogy ha fejlodni akarok, akkor "utobb vagy elobb" szuksegem lesz egy uj gepre sokkal modernrebb alaplappal, meg processzorral, meg miegyebbel. De most csak upgrede-elni akarok.

továbbra is az a kérdés, hogy mi az az ok, ami miatt upgrade-elni akarsz. amig ezt nem tudod megválaszolni addig csak szórod kifele a pénzt az ablakon, 2 kézzel.

#226 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 23:41

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 23:22

Akkor en most megsugom: arany aron merik - ha egyaltalan merik.

Ax meg csak "most esett le", hogy Te pockolessel 533-on akarod hajtani.
Akkor jobb, ha 533-ast veszel, mert azt meg fillerekert utannad dobajak.

A smile-okkal meg nem art csinjan banni.
En speciel azt is az uzenet tartalmi reszenek tekintem.
Nem is szoktam, csak nagyon ritkan hasznalni, mert esetleg tenyleg felreertheto.

Látom neked még mindig nem esett le.

Nem akarom huzni mindenáron csak HA megy. Mert ha nem megy akkor lasabban fog menni mint ami rá van írva a procira. Érthető???? A tuning az csak plussz. Vagy megy vagy nem. Ha megy akkor jó, ha nem az sem baj, mert amit vettem az megy. ENNYI.
Idegesítő a stílusod.
Smiley-k meg azért vannak mert azzal ki lehet fejezni hogy milyen hangulatban írta azt amit. Ha mosolygós akkor valszeg abban semmi rosszindulat nincs. De ezt NEKED kellene tudnod és nem kioktatni ebből azokat akik már jópár éve használják.

Itt én is befejeztem  :mad:

U.i.: kiváncsi lennék a KCS rendszerben mennyi lenne a csillagaid száma  :p

#227 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:09

malvi ajánlom figyelmedbe a cinebench a sciencemark vagy gaming teren az aquamark ill 3dmark/pcmark csomagokat. igy arnyaltabb kepet kapsz mint asandra"

#228 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:27

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 22:41

Smiley-k meg azért vannak mert azzal ki lehet fejezni hogy milyen hangulatban írta azt amit. Ha mosolygós akkor valszeg abban semmi rosszindulat nincs. De ezt NEKED kellene tudnod és nem kioktatni ebből azokat akik már jópár éve használják.

Hat en eddig ugy tudtam, hogy a smile-ok nem az en hangulatomat kell hogy tukrozzek, hanem a mondanivalomat erositsek/illusztraljak. (Pl. q..a jo hangulatom van, meg megnyertem a lotto 5-ost, de valakit valamiert le...ok, akkor oda mindenfele ronda pofakat teszek - bar mint mondtam nem igazan szotam elni ezzel a lehetoseggel)

Amugy en 1993-ota hsznalok internetet.
Te miota?

#229 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:28

Idézet

ezen a lapon semmi ilyet nem lehet allitani. (mondtam meg nem is olyan reg)

Hmmm... Erre írtam, hogy az átalakítón azért van VCore fesz állítás, hogy ha az alaplap nem tud, akkor az átalakítón pár kapcsolóval be tudod állítani a kívánt értéket.

A linken egy átalakító és egy proci van 260 dolcsiért, gondolom még erre jön a posta, ennyiért rendelted meg? 260$ kb 55000 forint + posta, ha tényleg ennyit kiadtál ezért...
55K-ból egy rendes cuccot vehettél volna, lapot, procit (800-as FSB, HT, stb), DDR400-as memóriával. Elmondásod szerint az átalakítót meg tudtad volna venni 3K-ért, procit pedig találtál volna, csak keresgélni kell.

#230 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:40

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 23:28

Elmondásod szerint az átalakítót meg tudtad volna venni 3K-ért, procit pedig találtál volna, csak keresgélni kell.

ez igy igaz.

De egyszeruen meguntam.
Ez a Celeron tenyleg igeretesnek tunt, de megint kezdodott, volna, hogy ez jo Celeron, vagy rossz Celeron, vagy ersetleg megis jobb meg egy 2.4-es P4-es is - ld. az elozo oldalakat.

Amugy mar arrol is szo volt, hogy ennyi penzbol "rendes cuccot" nem lehetett volna venni, mert en pl. csokotten ragaszkodom az Intel alaplaphoz - ez mar mindjart 30K (vagy tobb, mert ugye, ha az ember alaplapot vesz, akkor gondol a jovore is - de errol is volt szo)

#231 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 23:09

malvi ajánlom figyelmedbe a cinebench a sciencemark vagy gaming teren az aquamark ill 3dmark/pcmark csomagokat. igy arnyaltabb kepet kapsz mint asandra"

Köszi!
majd ha megjon a 2.8-as P4-es - es mukodik! - akkor megmerem vele.
Meg persze megmerem a jelenlegi 1.7-est is, hogy tudjam mennyit nyertem.
Az persze orok titok marad, hogy milyen lett volna a 2.8-as Celeron. Ahhoz egy ilyet is kellene venni - de azt azert megsem! Ezt legfeljebb azok tudnak (tudtak) volna megmondani, akik talalkoztak ilyen meresi eredmenyekkel.
De most mar mind1.

#232 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 26. 01:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:12

Az intel csak azert nem megy vissza raklappal gariban ment a penetracioja sokkal kisebb, mint itthon. ha eleadott/gariztatott aranyra nezed kb azonos szamokat fogsz latni. nagyon meglepodnel ha kiderulne, hogy az abit es az intel lapokat effektive ugyanaz a - szamunkra noname - ceg gyartja? :D

Igazából mivel én csak Intelt adok el, és egy sem megy vissza gariba, így töknyóc mit arányosítunk, mert amíg Abitból sok megy vissza gariba, addig nincs miről pofázni, százalékosan meg darabra is több, oszt kész. De gondolom mindegyikből megfordul 1-2ezer darab a kezeid közt évente, aztán tudod miről beszélsz. Felőlem legyen.

De ugyanott gyártással már marhára nem értek egyet, teljesen külön kategória. Puzzle topikban is ezt írták valami noname gyártóra, hogy ugyaaz csinálja, mint a 3x drágább X. nevezetű cuccost. Nomost X. nevezetű cuccnál ha sokszor megfogok egy darabot, akkor nem kopik le, a darabok rés nélkül rendesen illeszkednek, valamint teljesen más a vágási formája is. Beismerem, hogy márkabuzi vagyok, de az a disztrib szívjo le, aki azzal érvel, hogy ugyanaz a futószalag. Egyiknél vagy 200szor is meg lehet fogni egy darabot, másiknál meg 3 fogás után lekopik a színezés.

Autóknál ugyanaez, nincs Rönó, nincs Audi, nincs semmilyen gyártó, mert ugyanonnan jön. Laptopot is Lenovo, Quanta, Compal, Clevo, Uniwill, estébé gyárt, érdekes módon Toshiba/IBM vonal nem megy vissza gariba annyit, mint az egyéb, amúgy ugyanazon a szalagon, ugyanolyan technológiával gyárott cuccok. Most akkor mi is van tulajdonképpen? Miért törik el a Mitac csuklópántja, ami amúgy elvileg OEM gyártója az összes cégnek, aztán miért nem törik el az IBMnek, Toshibának?

Ezt nekem 1.0 usernek sem fogod tuni megmagyarászni. Mert a kurvakibaszott Foxconn lap is elvileg Intel OEM beszállító, uyganaz a szalag, Intelen ezer kilméterről merek biost frissíteni pár perc alatt, Foxconnal meg órákat szívtam közvetlen közelben leizzadva párszor.

Szóval szar duma.
Make love not Wor.

#233 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 01:15

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 14:36

Tehat Te vallalod?
Persze szigoruan garancia nelkul.

Hozzad ja. Amit megcsiholok, arra gari is van, ha elindul és megy fél napig, az akkor már az én hibámból elromlani aligha bír :-)

De Komelben vannak ilyen szervizcuccok is, tudok adn kontaktot, ha kell. Meg privátban is hozzáértő embert jól.
Make love not Wor.

#234 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 02:32

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 0:40

Amugy mar arrol is szo volt, hogy ennyi penzbol "rendes cuccot" nem lehetett volna venni, mert en pl. csokotten ragaszkodom az Intel alaplaphoz - ez mar mindjart 30K (vagy tobb, mert ugye, ha az ember alaplapot vesz, akkor gondol a jovore is - de errol is volt szo)

Ha hiszed, ha nem, nem csak az Intel lap "rendes". Ha neked megért ennyit, hogy azt mondhasd, hogy Intel lap van a gépben, akkor ok.
60K körül lesz a proci mire ideér, ehhez már nem kellett volna sokat hozzátenni és meglett volna az Intel lap jó procival, memóriával (ha a régit eladod, akkor talán ki is jön 60-ból).

Új lappal lett volna egy 2,8-3 gigás proci, 800-as FSB, HT, 1 mega L2. Ehelyett inkább a 400-as FSB-s, HT nélküli, fél megás proci mellett döntöttél aranyáron.

Szerintem a sok lehetőség közül a lehető legrosszabbat választottad.

#235 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 05:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 1:12

Igazából mivel én csak Intelt adok el, és egy sem megy vissza gariba, így töknyóc mit arányosítunk, mert amíg Abitból sok megy vissza gariba, addig nincs miről pofázni, százalékosan meg darabra is több, oszt kész. De gondolom mindegyikből megfordul 1-2ezer darab a kezeid közt évente, aztán tudod miről beszélsz. Felőlem legyen.

De ugyanott gyártással már marhára nem értek egyet, teljesen külön kategória. Puzzle topikban is ezt írták valami noname gyártóra, hogy ugyaaz csinálja, mint a 3x drágább X. nevezetű cuccost. Nomost X. nevezetű cuccnál ha sokszor megfogok egy darabot, akkor nem kopik le, a darabok rés nélkül rendesen illeszkednek, valamint teljesen más a vágási formája is. Beismerem, hogy márkabuzi vagyok, de az a disztrib szívjo le, aki azzal érvel, hogy ugyanaz a futószalag. Egyiknél vagy 200szor is meg lehet fogni egy darabot, másiknál meg 3 fogás után lekopik a színezés.

Autóknál ugyanaez, nincs Rönó, nincs Audi, nincs semmilyen gyártó, mert ugyanonnan jön. Laptopot is Lenovo, Quanta, Compal, Clevo, Uniwill, estébé gyárt, érdekes módon Toshiba/IBM vonal nem megy vissza gariba annyit, mint az egyéb, amúgy ugyanazon a szalagon, ugyanolyan technológiával gyárott cuccok. Most akkor mi is van tulajdonképpen? Miért törik el a Mitac csuklópántja, ami amúgy elvileg OEM gyártója az összes cégnek, aztán miért nem törik el az IBMnek, Toshibának?

Ezt nekem 1.0 usernek sem fogod tuni megmagyarászni. Mert a kurvakibaszott Foxconn lap is elvileg Intel OEM beszállító, uyganaz a szalag, Intelen ezer kilméterről merek biost frissíteni pár perc alatt, Foxconnal meg órákat szívtam közvetlen közelben leizzadva párszor.

Szóval szar duma.

naszóval. nézzük ezt a foxconn-t aki az intelnek gyárt. az intel szépen megcsinálja a referenciadesign-t, hogy ezt kérem. az intel megkapja. no igen. mivel az intel lapok len lényegesen drágábbak mint a foxconn lapok, valahol be kell a foxconnak hozni a dolgokat. az intel lapjába teszi bele az elsőosztályú alkatrészt, míg ugynazon lapot kihozza foxconn néven is, de már másodosztályú alkatrészbázissal. ez még önmagában nem baj, mert a másodosztályú alkatrészbázis is garantálna 4-5 év stabil működést (ennyi ideig a lap nem lesz használatban) De jön a nonplusz ultra. A laphoz jár ugye egy BIOS. A BIOS-t az Ami vagy aPhoenix szállítja, jól hangolt paraméterezéssel. Csakhogy a Foxconn a "tuningőrület miatt" a végfelhasználó számára beállíthatóvá tesz olyan rendszerparamétereket, amit nagyon nem kéne a kezébe adni. Megkezdődik a CPU tuning, elkezdjük Húzni a processzort. A nagyobb freki már eleve megterhel a a processzor stabjait ( a TDP közel lineárisan nő a frekvenciával). Erre még tóljunk egy lapáttal, mer a nagyobb frekin való stabilitáshoz nagyobb betápfeszek tartoznak. Mint mondtam volt az intel számított valamit, designolt egy jó stab-ot. Csak ugye mi gyártottuk azt a stabot gyengébb alkatrészekből és az end júzer ez a már gyengébb stabot villamosan jól túl is terhelte. És akkor megy tovább: chipsethúzás, RAM-húzás. Ez mind-mind odabasz a staboknak. A chipset hűtése egy adott frekin megadott dissziőációra van tervezve, de a júzer eztis alaposan túlterheli. Ezek után nem kell csodálkozni, hogy hullanak a foxconn lapok mint a legyek.
Az abit lapokról is azt tudom mondani, hogyha mindent plug-and-play-re veszel a BIOS-ban, töltesz egy "load optimezd defaults"-ot, akkor az ilyen Abit lap 6 év alatt sem pusztítható el. De jön a 30%-os clcoktuning. a 20%-os fesztuning, indehhez batárnagy hűtőventillátorok. Jön a csiptuning meg a lóf@sztuning. Mivel mindenki aki abitot vesz "fukar", szándékosan két számmal kisebb processzort vesz a lapjába mint a volós igénye, aztán jól megkínozza azt. Ittis megjelent hogy vegyél 3Gigás procit, nem 3.2-eset és jól huzasd ki, lesz az akkor 3.2-es. a 2 processzormodell között valami nevettséges 6-7 ezer forintos árdifi van. De spóroljuk ezt meg, reszkírozzuk meg, hogy kinyírjuk alpot, mert "jó tuning lap, tutira bírja", hameg nem, akkor úgyis visszük gariztatni a lopt, aprocesszort meg esetleg a memóriákat is...
az intel lapok tehát nem eredendően jobbak, hanem más a felhasználók mentalaitása: aki intelt vesz, az nem szarakodik sufnituninggal, hanem mindenből megveszi azt amire szüksége van. És azért teszi ezt, mert a számítógépe munkaeszköz nem pedig drága yuppieknek szánt játékszer.

#236 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 06:24

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 1:32

Ha hiszed, ha nem, nem csak az Intel lap "rendes". Ha neked megért ennyit, hogy azt mondhasd, hogy Intel lap van a gépben, akkor ok.

szomoru, ha eddig nem derukt ki (vagy csak nem fogtad fel?), hogy nem sznobsagbol ragaszkodom az intelhez. Mas teruleten is van, hogy valaki megszokik, megszeret egy markat, es ragaszkodik hozza, meg akkor is ha esetleg massal jobb boltot csinalna. Es ez nem mindig a "legmenobb" marka. Ez itt most veletlenul egybeesik.

A rendes cucc alatt sem markat ertettem. Ti hasznatatok ezt a kifejezest arra, hogy "uj alaplap, uj processor, stb...En csak atvettem. "Szoval, ahogy a nagy konyvben meg van irva". De 100x elmondtam, hogy nekem meg valamennyi "rafizetessel" is fontos ezt a gepet eletben tartatani.  De vegul is nem is volt szukseg rafizetesre: azert egy kicsivel csak olcsobb lett mint a "rendes cucc", igaz egy kicsivel roszabb is. Szoval nullszaldos az uzlet.

Legrosszabb megoldas? Maradjunk annyiban, hogy nem a legjobb ar/ertek aranyos megoldas.
Remlik, hogy Te sem mindig ilyet valasztassz.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 26. 06:39 -kor

#237 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 09:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 2:32

Ez nálam úgy kezdődött, hogy éppen az aktuális baszakodás miatt fikáztam egy Asust meg egy Abitot. Aztán kolléga itt topikon benyögte, hogy nem 2 gépet lát évente, próbáljunk ki egy Intel.

Ugyanígy leugattam, hogy MSI, GigaByte, most vettem párat fele annyiért, aztán extrakirályság, de rádumált, hogy vegyek 1 azaz EGY darab Intelt egyből tőle, aztán ha szopás van, akkor bevállallja, fejéhez vághatom, estébé. Én megvettem (2001. október), mert rosszabb nem lehet. Azóta vettem mellé sok százat, kolléga is csak azzal szereli a gépét, környékemen lévőket is kezdem rászoktatni.

Nomost akkor melyik az a lap, amivel így ezer százalékra hosszú távon nem fogok beszopni, és hol tudom fejedhez vágni, ha mégis?

Szóval azóta nekem csak Intel lap van rendes, de a 945GNTL bioshoz várom az upgradét, mert van benne bug :-)
Make love not Wor.

#238 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 09:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 5:22

naszóval. nézzük ezt a foxconn-t aki az intelnek gyárt. az intel szépen megcsinálja a referenciadesign-t, hogy ezt

staboknak. A chipset hűtése egy adott frekin megadott dissziőációra van tervezve, de a júzer eztis alaposan túlterheli. Ezek után nem kell csodálkozni, hogy hullanak a foxconn lapok mint a legyek.

Csakhogy én nem húztam, viszont faszkivolt a supporttól, meg a két darab hülye beállításától. Defaulton ment volna az egész cucc, ha nem lett volna benne gyárilag szar bios, aztán vártunk sokat a frissítésre, majd marhára nem sikerült értelemszerűen felrakni.

De este megírom az egész sztorit...
Make love not Wor.

#239 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:30

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 6:24

szomoru, ha eddig nem derukt ki (vagy csak nem fogtad fel?), hogy nem sznobsagbol ragaszkodom az intelhez. Mas teruleten is van, hogy valaki megszokik, megszeret egy markat, es ragaszkodik hozza, meg akkor is ha esetleg massal jobb boltot csinalna. Es ez nem mindig a "legmenobb" marka. Ez itt most veletlenul egybeesik.

A rendes cucc alatt sem markat ertettem. Ti hasznatatok ezt a kifejezest arra, hogy "uj alaplap, uj processor, stb...En csak atvettem. "Szoval, ahogy a nagy konyvben meg van irva". De 100x elmondtam, hogy nekem meg valamennyi "rafizetessel" is fontos ezt a gepet eletben tartatani.  De vegul is nem is volt szukseg rafizetesre: azert egy kicsivel csak olcsobb lett mint a "rendes cucc", igaz egy kicsivel roszabb is. Szoval nullszaldos az uzlet.

Legrosszabb megoldas? Maradjunk annyiban, hogy nem a legjobb ar/ertek aranyos megoldas.
Remlik, hogy Te sem mindig ilyet valasztassz.

Nem is a sznobságra gondoltam, félreértetted. Csak Te pl úgy gondolod, hogy egy Intel lap az igazi minőség, az a legjobb. Persze, hogy nagyon jók, de hasonló felhasználás mellett egy jó minőségű nem Intel lap is bírja addig. Vannak márkák amihez én is ragaszkodok, de csak addig ameddig tényleg megéri.
Azt, hogy megért e neked ennyit ez a csere csak te tudhatod, csak a véleményemt írtam le, én mást vettem volna az 100%.
Én se mindig a legolcsóbb helyen vettem az alkatrészeket, a mostani gépből pl csak az egyik vincsi van a bolháról. Ennek viszont csak az az oka, hogy hirtelen kellett az összes alkatrész, és mivel Svédországban vagyok, ezért nem tudtam várni arra, hogy hazamenjek és otthon megvegyem az alkatrészeket, mert a gépen dolgozni kellett.

#240 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 9:52

Ez nálam úgy kezdődött, hogy éppen az aktuális baszakodás miatt fikáztam egy Asust meg egy Abitot. Aztán kolléga itt topikon benyögte, hogy nem 2 gépet lát évente, próbáljunk ki egy Intel.

Ugyanígy leugattam, hogy MSI, GigaByte, most vettem párat fele annyiért, aztán extrakirályság, de rádumált, hogy vegyek 1 azaz EGY darab Intelt egyből tőle, aztán ha szopás van, akkor bevállallja, fejéhez vághatom, estébé. Én megvettem (2001. október), mert rosszabb nem lehet. Azóta vettem mellé sok százat, kolléga is csak azzal szereli a gépét, környékemen lévőket is kezdem rászoktatni.

Nomost akkor melyik az a lap, amivel így ezer százalékra hosszú távon nem fogok beszopni, és hol tudom fejedhez vágni, ha mégis?

Szóval azóta nekem csak Intel lap van rendes, de a 945GNTL bioshoz várom az upgradét, mert van benne bug :-)

Ugyanígy leugattad? Dehát én nem ugattam le senkit. ;)
Az viszont nem olyan nagy szám, hogy egy 4 éves lap még megy rendesen. Csak saját tapasztalatot tudok mondani, és nekem nem szoktak meghalni a lapjaim (más se nagyon). Amit eladtam 423-as konfigot még mindig megy, pedig Asus lap volt benne.
Felesleges ezen vitázni, mert egy szóval se mondtam, hogy nem jók az Intel lapok, sőt!

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.