HWSW Informatikai Kerekasztal: processor upgrade - hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

processor upgrade - hol? Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:46

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 16:19

nem kell megigernem, mert  igy is legalabb 3 bolt (Mistral, Mikland, Ready computer) listajat szoktam nezni, es az arak meglehetosen hasonloak.

www.kiskerarak.hu
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#202 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:47

Ezért írtam, hogy a legújabb Celeron még ok lenne, mert abban legalább ugyanannyi a cache mint a mostani procidban, és a bus sebessége még gyorsabb is.

A régebbi Will celeronban csak 128K-s van, de az NW cerkák között van már olyan, amiben 256K L2 van és a bus sebessége is 400. Egy ilyen még ok lenne, de én ezt se igazán ajánlanám. Ha már veszel akkor rendes P4 procit kéne.

Azt, hogy a bolt pontosan milyet árul, azt csak ők tudják megmondani.

Annyi segítség van, hogy a legújabb Celeron a Celeron D, ezeket már az új rendszer szerint számozzák (351, 346, 341, 336, 331, 326; 350, 345, 340, 335, 330, 325, 320, 315).

Sajnos a másik kettőt nem lehet ilyen egyértelműen megkülönböztetni (max az órajelből lehet megsaccolni), de a boltban, vagy akitől veszed meg kell kérdezni. Ilyen cerkákat már nem gyártanak.

Szerkesztette: Lipton 2005. 11. 25. 18:50 -kor

#203 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:59

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 17:28

Hát Malvin ez már kabaré amit itt művelsz.

Te vagy magad egy kabare!

direkt vegigneztem, hogy mit szoltal eddig hozza.
Ezek voltak a leg konstruktivebbek:

1. Nekem is kéne lehet egy 2.4-2.6/400-as procc  :)
miutan jocskan ki lett targyalva, hogy FSB400-as P4 Mo-on ritka mint a feher hollo.

2. miutan egyes (szervizesektol szarmazo) infok szerint az FSB400-as lapokban "van, hogy elmegy" az FSB800-as proci, es erre en rakerdezek, a te - igy csupa kisbetuvel - valaszod:
Valszeg lasabb lenne mint mostanid (1.7 - 1.4).
Ne akarj te 800-ast belerkani. Jó a 400-as is. :) 

Szoval szorakkozz a jo q..a ...

#204 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:43

Nem szeretem tépni a pofám, de Abit az sokszor raklappal megy vissza gariban.

Az intel csak azert nem megy vissza raklappal gariban ment a penetracioja sokkal kisebb, mint itthon. ha eleadott/gariztatott aranyra nezed kb azonos szamokat fogsz latni. nagyon meglepodnel ha kiderulne, hogy az abit es az intel lapokat effektive ugyanaz a - szamunkra noname - ceg gyartja? :D

#205 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:18

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 17:05

De ha pl. kiderulne, hogy a Celeronok megsem annyira gagyik, (ld. a sandra-t valahol elebb, ami azt mondja, hogy a mostani 1.7-es P4-em tkp. u.olyan mint egy 1.7-es Celeron), akkor - mivel 2.6-os  FSB400-as Celeront Mo-on is talaltam  - lenne ugy 20K.

offisz futtatasara kituno a celeron.

#206 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 17:46

www.kiskerarak.hu

Hat ez kolosszalis:

Intel Celeron 2800 MHz
Socket 478     
Intel processzor órajel  2800 MHz
FSB (Front Side Bus)  400 MHz

Cég Info, Név      Nettó ár      Bruttó ár      +%      Bruttó +Ft      Dátum
Hornyák PC Trade    17 710 Ft    22 138 Ft      +0.00%      +0 Ft      nov. 21

Most azt nem firtatva, hogy ez mennyire up-to date (magyarul, tennyleg van-e), egyetlen kerdesem van:
milyen P4-nek (valahol az 1.7 es 2.8 kozott elheyezve) felelhet meg ez a proci?

Mert ha jo (Northhwood), akkor ez az upgrade kijon 25K-bol.

Hatter informacio:
2.6-os Northwood P4 100-150 euro kozotti aron barmikor veheto a nemet internetes bolhapiacon
2.8-as Northwood P4 amerikabol 200$ (de ez mar unos-untig ismert)

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 25. 19:43 -kor

#207 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:55

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 18:59

Te vagy magad egy kabare!

direkt vegigneztem, hogy mit szoltal eddig hozza.
Ezek voltak a leg konstruktivebbek:

1. Nekem is kéne lehet egy 2.4-2.6/400-as procc  :)
miutan jocskan ki lett targyalva, hogy FSB400-as P4 Mo-on ritka mint a feher hollo.

2. miutan egyes (szervizesektol szarmazo) infok szerint az FSB400-as lapokban "van, hogy elmegy" az FSB800-as proci, es erre en rakerdezek, a te - igy csupa kisbetuvel - valaszod:
Valszeg lasabb lenne mint mostanid (1.7 - 1.4).

Szoval szorakkozz a jo q..a ...

Asszem kicsit visszavehetnél. Elöször is attól hogy nem írok bele, még végigkövethettem a topicot.

Másodszor néztd végig hogy hány oldalas a topicod, és szép hosszú ahhoz képest hogy viszonylag egyszerü a problémád és rengeteg segítséget kaptál mindenkitől.

Szóval no comment. Kicsit kinyilt a bicska a zsebemben, de most nem írok semmi olyat amit te írtál nekem oké?

Szerkesztette: Valdy 2005. 11. 25. 19:56 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#208 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 20:04

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:31

milyen P4-nek (valahol az 1.7 es 2.8 kozott elheyezve) felelhet meg ez a proci?

Programtól függ.
WoT nick: Atti77

#209 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 20:31

Idézet: Atti - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:04

Programtól függ.

nekem eleg volna egy "Sandra szintu kozelites" is.

#210 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 20:39

Pár % lehet a P4 javára. De mint említettem ez valós helyzetekben 15-20% is lehet! 
WoT nick: Atti77

#211 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 20:40

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 20:31

nekem eleg volna egy "Sandra szintu kozelites" is.

Már írták neked hogy a sandra nem mérvadó, ha arról van szó hogy az adott proci valójában hogyan teljesít.

De ha neked mérvadó, akkor vegyél celeront, mert sandra-ban jól teljesít az is.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#212 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 21:06

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 18:55

néztd végig hogy hány oldalas a topicod, és szép hosszú ahhoz képest hogy viszonylag egyszerü a problémád és rengeteg segítséget kaptál mindenkitől.

valoban hosszu a topic, es valoban sok segitseget is kaptam, de a problema messze nem egyszeru, mert

1. arra az alapveto problemara, hogy hol tudnam "szakerto kezekkel" kiviteleztetni ezt az upgrade-t nem jott egyetlem valasz sem. Ahhoz mar messze nem vagyok eleg fiatal es tapasztalatlan, hogy elhdjem, "betesszuk es kesz". Ha mukodik jo, ha nem akkor "sz...r". (bar "annyi forintom lenne", ahanyszor mar lattam ilyet, azutaan jott valaki mas, betette, es erdekes neki mukodott)

2. arrol mar joval tobb informaciot kaptam, hogy megeri-e vagy sem.
Valoszinuleg nem. De ezert nem "olyan baromi nagy rafizetes". Es engedtessek meg nekem, hogy a "nem eppen leg rentabilissabb megoldas" meg az "egyebb egyeni szempontok" kozotti merlegelest en vegezzem el.

3. A legtobbet talan azon a teruleten profitaltam ebbol a diskurzusbol, hogy milyen uj gepet vegyek majd legkozelebb. Bar ez all legtavolabb e topic kerdesfelvetesetol, es hat vannak "nyitott kerdesek" (pl. alaplap ugyben).

Szoval, koszonom mindenkinek, aki erdemben hozzaszolt.

De ezt a gunyolodast

Idézet

Nekem is kéne lehet egy 2.4-2.6/400-as procc  :) 

Idézet

kikerem magamnak.
Modhatni, nekem is kinyilt a bicska a zebemben (meg akkor, amikor irtad).
Akkor nem szoltam, de most, hogy ugy gondoltad, hogy "ez kabare" nem hagyhattam szo nelkul.
Es nem hagyhatom szo nelkul azt sem, hogy meg mindig ugy gondolod, hogy "en fogjam magam vissza".
Inkabb gondolkozz el azon, hogy Te mit szoltal volna ahhoz, ha egy szamodra fontos kerdesre igy reagaltak volna?
Bar lehet, hogy tenyleg nem erintett volna melyen. Vannak akik megszoktak hogy csak "poenkodnak" egymassal. 

#213 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 21:14

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:40

Már írták neked hogy a sandra nem mérvadó, ha arról van szó hogy az adott proci valójában hogyan teljesít.

Igen irtak.
Meg azt is irtak, hogy "vannak celik, amik azert eleg jol teljesitenek".
Na ezt kene talan egy kicsit konkretizalni ERRE a celi-re.

Mellesleg en "Sandra szeru" ertekelesrol beszeltem.
(Vki a sandrat sokkal kifejezobb szoval jellemezte, de ez most nem jut eszembe, es nincs is kedvem vissza keresni. De azt nem modta hogy egyaltalan nem mervado.)

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 25. 21:29 -kor

#214 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 21:25

Látom, hogy nagyon nem akarsz belenyúlni a gépbe, de egy procicsere tényleg nagyon egyszerű dolog, el se lehet rontani.
Úgy van ahogy írtad, beteszed, megy és kész. Legrosszabb esetben egy CMOS törlés kell. Lesarkazni se lehet ezeket a procikat.
(Azzal nem is rémisztgetlek, hogy a hűtő és a proci úgy össze tud gyógyulni, hogy a borda levételével jön a CPU is a foglalatból. :D Ez viszont független attól, hogy ki szedi ki, ha ragaszkodik akkor jön és kész, én is kiszedtem már pár procit így.)

A Sandra teszt tényleg nem jó ilyesmire, nem mutat valós erőviszonyokat.

A berakással kapcsolatban akár nyithatnál egy topicot a bolhán, biztos akad valaki aki megcsinálja.

#215 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 21:40

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 20:25

Lesarkazni se lehet ezeket a procikat.

Na ez pl. mit jelent.

Azutan pl. mi az az "Core Voltage"?
Mert olvastam pl. ennek az atalakitonak "egy tenyleg azsiai kiadasarol", ahol ezt dip switch-ekkel kell allitani. (ennel nem tudom).

Maradjunk abba, hogy ehhez teenyleg es nagyon nem ertek.

Masreszt viszont amennyire lehet szeretnek olyan kivitelezot talalni, aki ha egy mod van ra, akkor biztosan jol megcsinalja.
Erre nem hiszem, hogy a bolha a legjobb terep.
Valahol a topicban mar el is hangzott - nem tolem, tehat biztosan igaz - hogy manapsag sokkal tobben kepzelik magukrol, hogy hw-esek (szervizesek), min ahanyan valojaban azok.

u.i. A Celeronos kerdes storno.
Volt egy olyan erzesem, hogy ebbol megint "tengeri kigyo" lesz, es bar ez joval olcsobb lenne, hirtelen elhatarozassal megrendeltem az "eredetit". Tehat a kocka el van vetve.
Most mar csak kivitelezo kell.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 25. 21:50 -kor

#216 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 22:06

Régebben a processzoroknak a magja védtelen volt, a hűtőt egyből a magra kellett rakni, így sokan megsértették, lesarkazták a magot a hűtő felrakása közben.
A magot ezért már egy fém sapkával védik, így nem lehet lesarkazni (már a 423-as is fémsapkás).

Core Voltage az a fesz amit a CPU kap, ezt a lap magától szokta állítani, ehhez neked nem kell nyúlni. Kapcsolót talán pont az olyan lapok miatt raktak rá, ahol a BIOS-ból nem lehet feszt állítani.

A bolhás dolog csak egy ötlet volt, találnál ott megbízható embert aki megcsinálná neked, de ha nem hát nem.

Pontosan mit rendeltél és mennyiért?

#217 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 22:21

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 21:06

valoban hosszu a topic, es valoban sok segitseget is kaptam, de a problema messze nem egyszeru, mert

1. arra az alapveto problemara, hogy hol tudnam "szakerto kezekkel" kiviteleztetni ezt az upgrade-t nem jott egyetlem valasz sem. Ahhoz mar messze nem vagyok eleg fiatal es tapasztalatlan, hogy elhdjem, "betesszuk es kesz". Ha mukodik jo, ha nem akkor "sz...r". (bar "annyi forintom lenne", ahanyszor mar lattam ilyet, azutaan jott valaki mas, betette, es erdekes neki mukodott)

2. arrol mar joval tobb informaciot kaptam, hogy megeri-e vagy sem.
Valoszinuleg nem. De ezert nem "olyan baromi nagy rafizetes". Es engedtessek meg nekem, hogy a "nem eppen leg rentabilissabb megoldas" meg az "egyebb egyeni szempontok" kozotti merlegelest en vegezzem el.

3. A legtobbet talan azon a teruleten profitaltam ebbol a diskurzusbol, hogy milyen uj gepet vegyek majd legkozelebb. Bar ez all legtavolabb e topic kerdesfelvetesetol, es hat vannak "nyitott kerdesek" (pl. alaplap ugyben).

Szoval, koszonom mindenkinek, aki erdemben hozzaszolt.

De ezt a gunyolodast

kikerem magamnak.
Modhatni, nekem is kinyilt a bicska a zebemben (meg akkor, amikor irtad).
Akkor nem szoltam, de most, hogy ugy gondoltad, hogy "ez kabare" nem hagyhattam szo nelkul.
Es nem hagyhatom szo nelkul azt sem, hogy meg mindig ugy gondolod, hogy "en fogjam magam vissza".
Inkabb gondolkozz el azon, hogy Te mit szoltal volna ahhoz, ha egy szamodra fontos kerdesre igy reagaltak volna?
Bar lehet, hogy tenyleg nem erintett volna melyen. Vannak akik megszoktak hogy csak "poenkodnak" egymassal. 

1.
szakértő kezek: mit értesz ezalatt? aki boltban dolgozik?
sztem van itt pár ember(sztem 2-more tuti) aki egy sörért bármikor megcsinálja neked, csak lehet a stílusod miatt már rég kikoptak a topicból. Ja hogy garit nem vállalna rá? Ki vállalna? SENKI.

2. ezt a kérdést elsősorban neked kell tisztázni. Akarsz teljesen uj alaplapot procit ramot vagy nem? Amig ezt nem döntöd el addig felesleges bárhogy is vergődni.

Valamit nagyon félreérttél az a jó lesz neked a 400-as is nyilván arra ment hogy a mostani lapodba. Mert abba sztem csak egy ujabb rizikófaktor rakni egy 800-ast. És ha nem megy akkor szopacs van, meg ha megy is akkor sem fogja bírni a 800-as fsbt, és máris van egy gyengébb géped mint eddig.

Nekem azért kell 400-as mert azt tuti h vinné a lapom esetleg egy kis tuninggal az 533-ast fsb-t is.

A számodra fontos kérdésre már millió válasz érkezett. És fogd vissza magad ha kurvaanyázol, mert nem otthon vagy.

Szerkesztette: Valdy 2005. 11. 25. 22:23 -kor

#218 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 22:25

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 21:14

Igen irtak.
Meg azt is irtak, hogy "vannak celik, amik azert eleg jol teljesitenek".
Na ezt kene talan egy kicsit konkretizalni ERRE a celi-re.

Mellesleg en "Sandra szeru" ertekelesrol beszeltem.
(Vki a sandrat sokkal kifejezobb szoval jellemezte, de ez most nem jut eszembe, es nincs is kedvem vissza keresni. De azt nem modta hogy egyaltalan nem mervado.)

EZ a celi sehogy sem teljesít. Sztem keresve sem találsz gyengébb procit mint a northwood celeron.

#219 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 22:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 21:06

Pontosan mit rendeltél és mennyiért?

ezt:
http://shopping.netledger.com/s.nl/c.ACCT7.../it.A/id.586/.f

Idézet

Kapcsolót talán pont az olyan lapok miatt raktak rá, ahol a BIOS-ból nem lehet feszt állí

ezen a lapon semmi ilyet nem lehet allitani. (mondtam meg nem is olyan reg)
De azota olvastam egys es mast. Ennek az alaplapnak is van valami "setup modja" (ezt az alaplapon levo  jumper-el lehet elocsalogatni - szoval vmi gepbe belenyulkalas) es akkor a BIOS setup-ban elo kell jonnie vmi Maintance menupontnak. Hogy abban mit lehet allitani fogalmam sincs.
A jumper-t talan meg megtalalnam, de minek. Ugysem tunam, hogy mi micsoda abban a menuben.
Pl. hogy ezt a Core Voltage valamit (ami ha jol sejtem nem is valami hanem valamik) mire (mikre) kell allitani.

#220 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 22:58

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 21:21

2. ezt a kérdést elsősorban neked kell tisztázni. Akarsz teljesen uj alaplapot procit ramot vagy nem? Amig ezt nem döntöd el addig felesleges bárhogy is vergődni.

Sosem akartam.
Tudomasul vettem, hogy ha fejlodni akarok, akkor "utobb vagy elobb" szuksegem lesz egy uj gepre sokkal modernrebb alaplappal, meg processzorral, meg miegyebbel. De most csak upgrede-elni akarok.
A kerdes csak az volt, hogy milyen "alkatreszekkel".
De ha tenyleg figyelemmel kisered a topicot, akkor mar tudhatod, hogy mar ez sem kerdes.

FSB400 ugy:
ha neked is szukseged van fsb400-as P4-re, akkor neked is nagyon jol kell tudni, hogy ez gyakorlatilag Mo-on nem beszerezheto. Nemetorszagban is eleg elenk piaca van a hasznalt FSB400-as P4-eseknek (ugy 100-150 euro kozott). Tehat Te nagyon jol tudtad, hogy mivel poenkodsz. (ott volt a "smile" is - ertsek az olvasok, hogy Te milyen ... legeny vagy.).

Persze most lehet magyarazin, hogy "neked tenyleg kell"...
Na de minek a smile? (na legfeljebb egy "szomoru", mert Te is tudod, hogy nem kapni), de azert nehezen hiheto, mert Te ugye melyen egyetertessz azzal a sok tanaccsal amit en kaptam, hogy tudnilik, az ilyen alaplapot ki kell dobni - na jobb esetben eladni, ha van olyan aki megveszi.

Jo bele a 400-as is. (Es persze megint smile) Na ez megint magaert beszel. Persze, hogy 400-ast tenne bele az ember, mar ha lehetne kapni. ...

Szoval Te sem vagy otthon, es
azt meg most nem akarom megmondani, hogy az ilyet mifelenk minek nevezik...

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.