HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly (II)

#621 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 09. 20:22

...a voice from the darkness.....

Bizony ez igaz, nekem is feltűnt a Cathedral, meg más ilyesmi gyanús hasonlóságok is. De ha ZIP-et nézed, az abban lévő képek viszont tök újnak látszanak... Állítólag hétvégén angolul is bejelentik. Egyébként rákerestem magyar gamer site-okon: egyik se tud még róla, szóval nagyon exkluzívak vagyunk most... :D

SYS "No sin is too great to be forgiven."

#622 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 21:18

Ez a kép nekem különösen tetszik, a pájadizájnra és a látványvilágra biztosan nem lesz panasz, ha ebből indulunk ki. Félek azonban, hogy Czartynski ambientjei nélkül soha az eredeti PK-hoz fogható játékkal nem fogunk már találkozni. :( Valahogy be kellene őt is szervezni a bandába, adóm 1%-át felajánlanám rá... :Đ

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-16-1239308326.jpg

#623 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 10. 14:25

Két oldalas cikk új képekkel és concept artokkal az IGN-en...

#624 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 15:20

:respect:

Nyitottam neki topikot... végül is azt hagyhatjuk is lesüllyedni, de legalább van (és nem qrják el). :D

#625 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 13. 17:37

Idézet: SYS

Lehet, hogy megsérült valami PAK-file és azért van a Factory-hiba, akkor érdemes újratelepíteni az egész programot (mondjuk ehhez nekem se lenne kedvem)...
Az égiek is azt akarják, hogy rakjam újra a Windózt, és akkor a PK-t is letudom egy kör alatt. Érdekes mert a mostani 2 és 3/4 végigjátszás alatt elég sokszor kifagyott a játék, legalább is többször dobott ki mint szokott.

Elég unalmas mindig az 5 CD + patchek halmaza a telepítésnél (nekemnincsblackeditionöm) épp ezért gondoltam, hogy be kéne szerezni a Painkiller Universe kiadást. Az OD nem motivál a megvételében, viszont, ha fel lenne patchelve a játék, az nem lenne rossz (csak az lenne a jó :)). Esetleg erről van valakinek infója?

...nemrég volt olyan MP-ben, hogy "Black Night Maraton" [...] A rekord 44 óra...

:omg:
Erről EZ jutott az eszembe  :D 

#626 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 14. 13:57

WOW, kapható itthon is már a PK-Universe?!  :eek: Én lehet, hogy megveszem, de csak inkább a gyűjteménybe, mert vannak vele gondok... A pakk tartalmazza az eddigi PK-kat mind (PK+BOOH+OD), de pl. nem jár hozzá serial (ez mondjuk max. MP-seknek számít) és nem akart vele működni a PowerMad sem, legalábbis az OD-részével, ha jól emlékszem. Ja, és az OD-patch nem találja meg az OD-t... Közben utánanéztem: a PK+BOOH részét is patchelni kell 1.64-re, de akkor meg nem fogadja el az install CD-t. Szóval lehet, hogy "kényelmes", de én inkább maradok a szokásos PK Black Limited plusz OD 84.4-es variánsnál...

Viszont gyűjteménybe nem lehet rossz, nem is drága. Nagyon meglepett, hogy itthon is kapható, odakint ez már hosszú hónapokkal ezelőtt megjelent (azért tudom róla ezeket a részleteket, mert aki megvette kint, annak voltak vele gondjai). Ennek a párja az USÁ-ban a PK Triple Dose, ami ugyanilyen, csak a US-játékosok számára készült...

Edit: megrendeltem...  :Đ

Szerkesztette: SYS_TRhu 2009. 04. 14. 14:22 -kor

#627 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 15:44

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 15:17

Na Emberek, ezt nézzétek meg... o_O

nocsak, nocsak.
örülni majd akkor merek, ha már játszottam is vele :)
"i saw god on TV"

#628 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 22. 13:39

Nem tudom, ki szokta néha-néha nézni a XXI. századot az RTL Klub műsorán, de... Az utóbbi két rész már a 2. és 3. eset volt, hogy a PainKillerből használtak fel zenéket! Csak sokkoló, amikor nézed és meghallod..Úristen, ez a játékból van...!  :eek:  :Đ

Nézzétek csak meg, itt van számos példa a legutóbbi két részből...

2009.04.14. XXI. század - Ember a Holdon
1. Várjatok vagy seekeljetek 05:00-ra: a DM_Sacred zenéje (painkiller-mp-sacred.mp3) indul innen!
2. Aztán, 11:17-nél: a "Hell" zenéje a PK-SP-ből, ill. ugyanez van használatban a "DM_Mine"-hoz is az MP-ből..ez a zene már az egyik korábbi részben is szerepelt...

2009.04.21. XXI. század - Szellemidézés a XXI. században!
1. Várjunk vagy léptessünk 03:56-ra: felismeritek a zenét? Bizony, ez az "Old Monastery" pálya zenéje (C5L3_Monastery_Music.mp3)...
2. Aztán 05:02-nél: a "DM_Fallen1" zenéje (painkiller-mp-fallen1.mp3), az MP-ből!
3. És végül 06:33-nál: számomra a legnagyobb meglepetés! A "menu.mp3" zene, a PK-ból! Mint tudjuk, ez megvan a "Music"-könyvtárban, de a játék maga nem használja. Ez a zene később is feljön még, pl. akár 10:30-nál is ez szól, és így tovább...

Remélem, legalábbis érdekesnek találtátok! Úgy tűnik, valakik ismerik a játékot és/vagy Cedyn zenéit (Cedynnek van egy oldala, ahol a zenék fent vannak), és értékelik is őket rendesen. Szerintem klassz dolog...  :)

#629 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 05. 17:32

Srácok!

Video: Experience V. - Penta Anniversary (2004-2009.)

Na most, valami speciálissal állok elő akkor. Ez talán a legutolsó E-videóm (bár nem vagyok biztos benne, sosem lehetek), olyan album vagy kollekció-féleség, a korábbi E-videókból. Ezt már tudjátok, mivel említettem, az jutott eszembe a "jubileumi szám" kapcsán is, hogy milyen klassz lenne egybefűzve és magas minőségben látni főleg a régebbi darabokat. Itt főleg az első háromra gondolok, szerintem az E#4 már egész jól nézett ki. De ha visszaemlékezünk, az E#1 még csak 400x300-as volt és szaggatott, mert hát, nemigen volt gépem az ilyesféle mókákhoz. Az E#2 és E#3 pedig 320x240-ben lett felvéve és utána újramintavételezve 640x480-ra, szóval az sem volt az igazi. Az E#4 volt az első igazi 640x480-as videó, ami még mindig nem magas minőség, de sokkal jobb az előzőeknél. Emiatt abból elég sok jelenetet kihagytam...

Szóval amit most tudok ajánlani...

Minőség, részletek...
- Felbontás: 1280x720 (16:9)
- Frame Rate: 60 FPS
- Formátum/Codec: video x264-es  9mbiten (MKV-konténer), az audio pedig FLAC lossless...
- Hossz: majdnem 40 perc...
- Fileméret: 3.57 GiB (bocsi :))
- Effektek, filterek: bocs', de most nem. Egyrészt rohadt nehéz volt a tömörítetlen és helyenként 8-17 GiB-os file-okat editálni, és a szerkesztőben nem is tudtam rendesen visszanézni, hogy éppen mit alkottam (diavetítés). Szeretem a minimalizmust. :p Lusta is vagyok, meg kreatív sem vagyok annyira, mint mások. Ez van, csak kristálytiszta gyors akciót kaptok, többé-kevésbé szinkronban a zenékkel (az legalább viszonylag megyeget)...
- Természetesen ezúttal a SinglePlayer dominál (hiszen az MP csak az E#4-ben tűnt fel először), a MultiPlayer-téma mindössze egy kevesebb, mint 6 perces, és totálisan átlagos/unalmas egyveleg (bizonyosan a videó leggyengébb része)...

Tartalom (és forma - Amfora  :Đ)...
- E#1, E#2, E#3: szinte minden jelenetet sikerült reprodukálnom, helyenként kissé másképpen és újakat is adtam hozzá itt-ott. A nagy felbontás miatt 90%-ban 60 FPS-en vettem fel őket, de néhány pl. 1024x768/100-on volt, aztán konvertálva lett 1280x720/60-ba. Nagyon ajánlom itt az E#3-ast, az SP-fragekkel... ;) Reprodukáltam a "szokásosakat", a többit viszont természetesen nem lehetett ugyanúgy (szerintem jobban sikerültek, hiába, nem 30-40 FPS-em volt). Szerintem ez a videó-kollekció legerősebb része (legalábbis tech-dolgokban, mer' ugye editing az láma)...
- E#4, Part #1 (SP-tricks): sok dolgot újravettem, de nem mindent...
- E#4, Part #2 (SP-frags): a legfőbbeket újravettem, valamint a chainelés mellé beiktattam a karós megoldásokat is, természetesen ezek is csak a megfelelő kártyákkal lehetségesek...
- E#4, Part #3-#6 (MultiPlayer): ez lett a legelszabott darab, bocsi miatta. Csupán néhány nem kunszt trickjumpot vettem újra, valamint nem adtam hozzá új frageket egyáltalán: meg sem próbáltam 60 FPS-en online frageket felvenni (reménytelen). Ehelyett az E#4-ből kimaradt "törmelékfrageket" használtam fel, szóval olyan "E4-ből kimaradt fragek" kategória lett az egészből. Persze azért ezek között is van talán 1-2 szép, de többnyire átlagosak, az E#4 szintjét nem ütik meg. Gyakorlatilag ezeket a részleteket újramintáztam 640-ből 1280-ba, némi filterezéssel, így egész normálisan néznek ki. Ez a rész kevesebb, mint 6 perces, mint már említettem...
- Zenék: az eredeti videók zenéit használtam fel minden egyes darabnál. Így pl. az E#1-hez a Nightwish "Wish I Had An Angel"-je szól, és így tovább (igen, az E#4-nél ismét el kell viselnetek a Hardcore-t :D)...

Továbbiak a nagyon megvágott E#4 részről... Mint mondtam, az E#4 nem volt már rossz minőségű SZVSZ, és túlságosan is hosszú volt, így úgy döntöttem, hogy számos dolgot kihagyok belőle. Ha valaki hiányolja bármelyiket, az E#4-ben ott vannak. Na, és itt ismételném magamat a többi dologgal... A lényeg, hogy azért remélem, tetszeni fog így is, főleg ugye az SP részek...

Imhol a poszter (SHIFT+click az 1280x720-as méretért)...

Kép

Letöltés és lejátszás...

Mivel a cucc nagy, 5 részre osztottam (ha már 5. rész, legyen 5 részben, mellesleg 5. hó 5-e is van  :Đ) a WinRAR-ral. Így lett 4 db 800 MiB-os rész és 1 db 504 MiB-os. A file-ok teszteltek, garantáltan egyik sem CRC-s a serveren, tehát nyugodtan lehet tölteni... Ha valaki ezen a ponton a nagy méret miatt nyafizna, azt pont leszarom: tudniillik nekem kb. 3 napba telt, mire ezt mind feltöltöttem FTP-n, a fos 192kbites uploadommal (amint lehet, megyek át FTTH-ra). Szóval shut up... :D (ne vegyetek itt túl komolyan, ez leginkább a DreamCatcher-arcoknak szólt)

Linkek (CRC-file, ha kellene)...
SYS_Experience5_Full.part1.EXE
SYS_Experience5_Full.part2.RAR
SYS_Experience5_Full.part3.RAR
SYS_Experience5_Full.part4.RAR
SYS_Experience5_Full.part5.RAR

Csak le kell tölteni őket ("csak") aztán klikk EXE: önkicsomagoló archívum, valahová kinyomni, és mehet a lejátszás (ha van lejátszó, kodek, stb., erről alább)...

YouTube-Link...
Csináltam egy 11 perc hosszú preview-t is a YouTube-ra, mivel ennél hosszabbat úgysem engedne, darabolni pedig nem volt túl sok értelme (akkor ott vannak az eredeti videók), hogy betekintést nyerhessetek, hogy mi van a cuccban egyáltalán. Aztán ha nem jön be, nem kell fölöslegesen lehúzni 3.57 GiB szart... :D Na most, itt a link: E#5 Preview Edition on YouTube (HD-quality) - have fun...

A lejátszásról (fontos!): nagyon ajánlom a VLC legutóbbi változatát - klikk ide hozzá. A 0.9.9-es verzióval nekem nem voltak problémák a lejátszással...

Final words (ezt nem fordítom le :D): remélem azért tetszeni fog, bár összességében elég láma cucc lett az effektek és igazi editálás hiánya, valamint a "semmitmondó" Intro/Outro miatt (OK, az Intro mondjuk számomra 100% jelentéssel bír, de kívülállóknak csak közhelyes maszlag, SZVSZ). Ha pontozni kéne - please senki ne pontozza, hehe -, akkor én max. 3/5-öt adnék rá, mert lehetett volna sokkal jobb is, csak hát én sem vagyok a topon semmiben sem mostanában, és..mondanám, hogy majd legközelebb, ha lenne legközelebb (még meglátom)... :)

Have fun!

#630 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 21:34

gyün már. pár nap és meg is nézem :D
ilyenkor hiányzik a céges 100/100
"i saw god on TV"

#631 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 20:17

hát nagyon nincs mit mondani.
jó volt nézni  :up:

felidézte a fiatalságomat  :omg:  :D
"i saw god on TV"

#632 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 10. 22:08

SYS, ez az egész már "besza-behu" kategória :up:  :respect:
Nagyon jó lett ez a kis válogatás. Tényleg úgy van ahogy rémlátó írta:

Idézet

felidézte a fiatalságomat
:D

Felraktad a koronát, de most pihenj és tartogasd az energiát a Resurrectionre  :Đ

Nekem bejött és gyorsan lejött (munkahelyi net :rock: ) a HD. Jó volt látni a régi vidiket nagyban.

nekem kb. 3 napba telt, mire ezt mind feltöltöttem FTP-n, a fos 192kbites uploadommal
anyááám tyúkja  :respect:

Edit: megrendeltem...
Én is akarok Editet rendelni, lehetőleg vöröset, ha van  :D
BTW: gratulálok. Az általad leírtakból ítélve, nekem valószínűleg kimarad az életemből, bár a fene se tudja lehet, hogy a későbbiekben lecsapok rá.

Újra raktam a Wint, és rá frissiben a PK-t + mentések, de a Factorynál továbbra se enged át. Kénytelen voltam rossz fiút játszani, és máshogy megoldani a problémát.

SYS! A stáblistád felülmúlhatatlan!  :up:

#633 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 11. 01:22

Hehe, köszi Srácok, nagyjából ez is volt a cél! :) A magyar nosztalgikus nép, hiába...  :Đ

#634 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 21:31

SYS videójának köszönhetően (a végén a kredits-ben néztem a pályákat) megint elővettem az od-ot.
a hétvégén végig is nyomtam és be kell ismernem, jó volt.
nem annyira mint az alap meg a bú, de el lehet vele szórakozni. szégyenszemre insomnián nyomtam végig, de hiába no, öregszem :)

tegye fel a kezét akinek megvolt elsőre powermad nélkül az utsó ojjekt a loony park-on. :D

SYS, ha megvan minden 5 csillagra lesz valami juti?
"i saw god on TV"

#635 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 18. 17:06

Na, ennek nagyon örülök, akkor még egy kicsit többet is elértem a videóval, mint amit akartam. Egyébként titkon reméltem, hogy a helyszínek bemutatása esetleg motiváló hatású lesz, de az OD iránti csalódottságot (végül is, nemcsak itthon) ismerve, nem sok esélyt adtam neki azon túl, hogy valaki esetleg megjegyzést tesz rá, hogy "lám, pár helyszín azért érdekesnek tűnik az OD-ból (pl. a "Riot" villamosa)"... (OK, megvan a hónap tőmondata.)

Az Insomnia szinte "kötelező" kezdésnek az OD-hez. Ott érdemes kioldani minden kártyát, aztán esetleg lehet használni a jobbakat, magasabb fokozatokon, ha kell, legalábbis az elején... Szerintem azért nem lett olyan rossz az OD, van egy sajátos hangulata és vannak jó helyszínei annak is. Amivel a baj van, az a Secretek hiánya, az ellenfelek eltúlzása (sebzés, sebesség, HP, stb.), és a gyenge pajzsok (szóval nincsenek készen a pályák igazából)..utóbbi miatt már ledegradálódna a játék az "agyatlan hent" kategóriába valóban, de pl. Traumán még azt sem lehet, mert kb. egyetlen találatot sem szabad beengedni, mert lesz 100-ról 20 HP egyes helyeken... A visszatöltés meg hosszú idő...

Az egyetlen igazán jó Secret a "Nuclear Plant"-en van, amit az E#4-ben is láthattatok. Szerintem az a jó Secret, amelyik nehezen észrevehető, nehezen elérhető, de mégis, sok variánst lehet hozzá találni. Például az alap PK-nál az "Abandoned Factory" legelső Secretje, vagy a BOOH "Colloseum"-jának 2 Secretje abban a kis teremben. Ezekhez 10+ különböző variáns létezik, na ezek jók... De OD-ben egyrészt alig van Secret, másrészt meg tök egyértelműek és az útvonalon sem lehet túl sokat "kreatívkodni"...

Utolsó object "Loony Park"-on - nem, szégyenszemre bekapcsoltam a PM-et elég elhamarkodottan, türelmetlen voltam és bugra gondoltam (néha van is bug ott az objectekkel, pl. a "petárdák" nem mindig robbannak fel). Szóval ha Neked mind megvolt simán ott, akkor gratulálok...  :respect:

Az 5-csillagra pedig nincs semmiféle jutalom, de még az összes Secretre sem.  :eek:  Ez is röhej, meg mondjuk én a Weapon Modifiert is hiányoltam belőle...

#636 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 20:03

igen én is meglepődtem, hogy tetszett a játék, igaz másfél évvel a megjelenés után futottam neki újra, jócskán csökkentek mostanra az elvárásaim.
a secreteket már írtam sokszor, de abban is igazad van, hogy nem voltak túl bonyolultak.
ami mindenképpen pozitívum, amit te is említettél, a pályák nagysága és ötletessége (a nevüket nem tudom, volt egy két igazán hangulatos, alap pk-ba is beillő map). én megemlíteném még a szörnyeket, ha jól emlékszem minden pályán voltak új monszták, és itt is volt jó pár ami kifejezetten tetszett.

természetesen én sem találtam a loony eldugott objektumát :) (én is bugra gyanakodtam, volt jó pár a játék során)

azt nem mondom, hogy traumán is végig fogom nyomni kártyák nélkül 5 csillagra, de egy nightmare run még simán van a játékban.
"i saw god on TV"

#637 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 20. 17:17

Közben egy kis OFFTOPIC-korrekció: http://hosted.filefr...SYS1979/2406592 - Experience V. FileFront-mirror... Ugyanis a pesti serveren lévő file-ok bedöglöttek, CRC-hibásak. Fogalmam sincs, mi okozza ezt, de ha netalántán bárki arra vetemedne, hogy letölti a cuccost, akkor CSAK a FileFront-linket ajánlott használni. Bocsi, hogy ez van, idegesít is, mert szerintem más file-ok is ugyanígy tönkrementek (még tesztelgetem őket)...  :omg:

#638 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 31. 20:00

neten mászkáltam egy kicsit és szembejött ez:

Kép

ez egy starwars rohamosztagos steampunk verzióban :)

na de, kinek mi ugrik be róla? :D

#639 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 01. 19:07

DOOMER, ez a kérdés nem kérdés...  :Đ Poén viszont, hogy itt még nincs átlőve a mellkasa... :)

#640 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 18:29

Rise! :Đ

Grat az E#5-höz SYS, inspiráló volt. :respect: Előkotortam a csonthalmok közül a Black Limited Edition-ömet, letörölgettem a rászáradt vért a lemezről, most megint itt figyel a PK a gépemen. Ez a játék még mindig gyönyörű, a zenéktől (ambient) meg széjjel szakadok belülről. :D

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.