...a voice from the darkness.....
Srácok!
Video: Experience V. - Penta Anniversary (2004-2009.)
Na most, valami speciálissal állok elő akkor. Ez talán a legutolsó E-videóm (bár nem vagyok biztos benne, sosem lehetek), olyan album vagy kollekció-féleség, a korábbi E-videókból. Ezt már tudjátok, mivel említettem, az jutott eszembe a "jubileumi szám" kapcsán is, hogy milyen klassz lenne egybefűzve és magas minőségben látni főleg a régebbi darabokat. Itt főleg az első háromra gondolok, szerintem az E#4 már egész jól nézett ki. De ha visszaemlékezünk, az E#1 még csak 400x300-as volt és szaggatott, mert hát, nemigen volt gépem az ilyesféle mókákhoz. Az E#2 és E#3 pedig 320x240-ben lett felvéve és utána újramintavételezve 640x480-ra, szóval az sem volt az igazi. Az E#4 volt az első igazi 640x480-as videó, ami még mindig nem magas minőség, de sokkal jobb az előzőeknél. Emiatt abból elég sok jelenetet kihagytam...
Szóval amit most tudok ajánlani...
Minőség, részletek...
- Felbontás: 1280x720 (16:9)
- Frame Rate: 60 FPS
- Formátum/Codec: video x264-es 9mbiten (MKV-konténer), az audio pedig FLAC lossless...
- Hossz: majdnem 40 perc...
- Fileméret: 3.57 GiB (bocsi

)
- Effektek, filterek: bocs', de most nem. Egyrészt rohadt nehéz volt a tömörítetlen és helyenként 8-17 GiB-os file-okat editálni, és a szerkesztőben nem is tudtam rendesen visszanézni, hogy éppen mit alkottam (diavetítés). Szeretem a minimalizmust.

Lusta is vagyok, meg kreatív sem vagyok annyira, mint mások. Ez van, csak kristálytiszta gyors akciót kaptok, többé-kevésbé szinkronban a zenékkel (az legalább viszonylag megyeget)...
- Természetesen ezúttal a SinglePlayer dominál (hiszen az MP csak az E#4-ben tűnt fel először), a MultiPlayer-téma mindössze egy kevesebb, mint 6 perces, és totálisan átlagos/unalmas egyveleg (bizonyosan a videó leggyengébb része)...
Tartalom (és forma - Amfora :Đ)...
- E#1, E#2, E#3: szinte minden jelenetet sikerült reprodukálnom, helyenként kissé másképpen és újakat is adtam hozzá itt-ott. A nagy felbontás miatt 90%-ban 60 FPS-en vettem fel őket, de néhány pl. 1024x768/100-on volt, aztán konvertálva lett 1280x720/60-ba. Nagyon ajánlom itt az E#3-ast, az SP-fragekkel...

Reprodukáltam a "szokásosakat", a többit viszont természetesen nem lehetett ugyanúgy (szerintem jobban sikerültek, hiába, nem 30-40 FPS-em volt). Szerintem ez a videó-kollekció legerősebb része (legalábbis tech-dolgokban, mer' ugye editing az láma)...
- E#4, Part #1 (SP-tricks): sok dolgot újravettem, de nem mindent...
- E#4, Part #2 (SP-frags): a legfőbbeket újravettem, valamint a chainelés mellé beiktattam a karós megoldásokat is, természetesen ezek is csak a megfelelő kártyákkal lehetségesek...
- E#4, Part #3-#6 (MultiPlayer): ez lett a legelszabott darab, bocsi miatta. Csupán néhány nem kunszt trickjumpot vettem újra, valamint nem adtam hozzá új frageket egyáltalán: meg sem próbáltam 60 FPS-en online frageket felvenni (reménytelen). Ehelyett az E#4-ből kimaradt "törmelékfrageket" használtam fel, szóval olyan "E4-ből kimaradt fragek" kategória lett az egészből. Persze azért ezek között is van talán 1-2 szép, de többnyire átlagosak, az E#4 szintjét nem ütik meg. Gyakorlatilag ezeket a részleteket újramintáztam 640-ből 1280-ba, némi filterezéssel, így egész normálisan néznek ki. Ez a rész kevesebb, mint 6 perces, mint már említettem...
- Zenék: az eredeti videók zenéit használtam fel minden egyes darabnál. Így pl. az E#1-hez a Nightwish "Wish I Had An Angel"-je szól, és így tovább (igen, az E#4-nél ismét el kell viselnetek a Hardcore-t

)...
Továbbiak a nagyon megvágott E#4 részről... Mint mondtam, az E#4 nem volt már rossz minőségű SZVSZ, és túlságosan is hosszú volt, így úgy döntöttem, hogy számos dolgot kihagyok belőle. Ha valaki hiányolja bármelyiket, az E#4-ben ott vannak. Na, és itt ismételném magamat a többi dologgal... A lényeg, hogy azért remélem, tetszeni fog így is, főleg ugye az SP részek...
Imhol a poszter (SHIFT+click az 1280x720-as méretért)...
Letöltés és lejátszás...
Mivel a cucc nagy, 5 részre osztottam (ha már 5. rész, legyen 5 részben, mellesleg 5. hó 5-e is van :Đ) a WinRAR-ral. Így lett 4 db 800 MiB-os rész és 1 db 504 MiB-os. A file-ok teszteltek, garantáltan egyik sem CRC-s a serveren, tehát nyugodtan lehet tölteni... Ha valaki ezen a ponton a nagy méret miatt nyafizna, azt pont leszarom: tudniillik nekem kb. 3 napba telt, mire ezt mind feltöltöttem FTP-n, a fos 192kbites uploadommal (amint lehet, megyek át FTTH-ra). Szóval shut up...

(ne vegyetek itt túl komolyan, ez leginkább a DreamCatcher-arcoknak szólt)
Linkek (
CRC-file, ha kellene)...
SYS_Experience5_Full.part1.EXE
SYS_Experience5_Full.part2.RAR
SYS_Experience5_Full.part3.RAR
SYS_Experience5_Full.part4.RAR
SYS_Experience5_Full.part5.RAR
Csak le kell tölteni őket ("csak") aztán klikk EXE: önkicsomagoló archívum, valahová kinyomni, és mehet a lejátszás (ha van lejátszó, kodek, stb., erről alább)...
YouTube-Link...
Csináltam egy 11 perc hosszú preview-t is a YouTube-ra, mivel ennél hosszabbat úgysem engedne, darabolni pedig nem volt túl sok értelme (akkor ott vannak az eredeti videók), hogy betekintést nyerhessetek, hogy mi van a cuccban egyáltalán. Aztán ha nem jön be, nem kell fölöslegesen lehúzni 3.57 GiB szart...

Na most, itt a link:
E#5 Preview Edition on YouTube (HD-quality) - have fun...
A lejátszásról (fontos!): nagyon ajánlom a VLC legutóbbi változatát -
klikk ide hozzá. A 0.9.9-es verzióval nekem nem voltak problémák a lejátszással...
Final words (ezt nem fordítom le

): remélem azért tetszeni fog, bár összességében elég láma cucc lett az effektek és igazi editálás hiánya, valamint a "semmitmondó" Intro/Outro miatt (OK, az Intro mondjuk számomra 100% jelentéssel bír, de kívülállóknak csak közhelyes maszlag, SZVSZ). Ha pontozni kéne - please senki ne pontozza, hehe -, akkor én max. 3/5-öt adnék rá, mert lehetett volna sokkal jobb is, csak hát én sem vagyok a topon semmiben sem mostanában, és..mondanám, hogy majd legközelebb, ha lenne legközelebb (még meglátom)...
Have fun!
SYS "No sin is too great to be forgiven."