HWSW Informatikai Kerekasztal: Format - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Format legjobb, legbiztonságosabb megoldás Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 19. 11:31

szoasztok

azzal kérdéssel fordulnék megint hozzátok hogy, ujra szeretném telepiteni a windows-omat és formatálni szeretném a winyómat. és nem csak sima format c:\ -t szeretnék mert az ugyebár csak a könyvtárstrukturát törli. nekem olyan kellene ami a MBR-t is törli. /Master Boot Record/. nekem 3 részeb van particonálva a winyóm. először az lenne a kérdésem hogy ha a Windows XP CD-ről bootolok és azzal törlöm csak a C:\ rendszer particiot. és utána létrehozom ujra ugyanakkora mérettel, akkor ez a megoldás törli a Master Boot Recordot? és ez igy jo megoldás lenne e?
mert fdisk /mbr parancs ugy tudom nem jo NTFS-hez ill. nagy winyóhoz.

#2 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 13:00

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 12:31

szoasztok

azzal kérdéssel fordulnék megint hozzátok hogy, ujra szeretném telepiteni a windows-omat és formatálni szeretném a winyómat. és nem csak sima format c:\ -t szeretnék mert az ugyebár csak a könyvtárstrukturát törli. nekem olyan kellene ami a MBR-t is törli. /Master Boot Record/. nekem 3 részeb van particonálva a winyóm. először az lenne a kérdésem hogy ha a Windows XP CD-ről bootolok és azzal törlöm csak a C:\ rendszer particiot. és utána létrehozom ujra ugyanakkora mérettel, akkor ez a megoldás törli a Master Boot Recordot? és ez igy jo megoldás lenne e?

A fdisc/mbr megy ntfs-el, meg nagy wincsikkel.
Amúgy a wincsi gyártó honlapjáról szedj le egy low level formatáló programot és csináld meg azzal, vagy keresd meg az interneten a zero fill progit, ami 2 óra alatt legyalulja fullra a wincsit.
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#3 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:06

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 11:31

szoasztok

Több ponton is zavaros a kérdésed. Szeretnéd megakadályozni, hogy a korábbi (mostani) adatok viszanyerhetők legyenek a merevlemezedről a későbbiekben, ezt érted "biztonságos" törlés alatt? Mert ha újratelepíted a rendszert, a formatálás miért nem jó? Vagy szeretnéd átvariálni a jelenlegi partíció elosztást? Vagy most több operációs rendszer közül tudsz választani bootoláskor és ezt szeretnéd megszüntetni?

#4 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 17:28

biztonságos format alatt azt értettem hogy ne csak törölje a fileokat, mappákat, hanem javitani is probálja a filerendszerhibákat, ill bad sectorokat. ujraparticionálni nem szeretném csak akkor ha a masterbootrecord törlése csak ezáltal lenne lehetséges. MBR-t meg azért szeretném törölni, mert gyanitom hogy azért vannak bootolási gondok...

#5 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 19. 17:35

Miféle gondok?
Ha formázol, akkor nem kell fájlrendszerhibákat javítani, mert újból létrehozza. Ha fizikai ellenőrzést akarsz végrehajtani, arra a scandisk /chkdsk való, nem a format.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#6 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 20. 02:08

bad sectort nem lehet javítani, XP telepítés meg úgyis kigyakja az MBR-t...

Ha nem bízol benne, akkor bootCD, majd parancssorba kézzel ez a két parancs a nyerő: fixboot, fixmbr

XP telepítésnél meg ne gyorsformázást válassz, oszt kész.
Make love not Wor.

#7 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 02:22

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 17:28

biztonságos format alatt azt értettem hogy ne csak törölje a fileokat, mappákat, hanem javitani is probálja a filerendszerhibákat, ill bad sectorokat. ujraparticionálni nem szeretném csak akkor ha a masterbootrecord törlése csak ezáltal lenne lehetséges. MBR-t meg azért szeretném törölni, mert gyanitom hogy azért vannak bootolási gondok...

a modern ATA lemezek nem lehetnek bad szektorosak. ha mégis ilyet érzékel a drive, akkor a kérdéses szektorokat átiránytja a salvage teruletre, ez a lemez pár százaléka és ATA szinten nem nagyon érhető el. ha az ilyen relokációk elszaporodnak az a merevlemez életciklusának a végét jelzi.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#8 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 12:19

van a c:\ particiomon egy kevés bad sector, de nem terjed viszont nem lehet kijavitani semmivel. CHKDSK a végén összegzésben kiirja. szóval le van zárva. viszont azért gondolom hogy a MBR-al gond van mert friss XP telepités után már a 2. bejelentkezésnél is lassan tölt be és ki kell jelentkezni a widnowsból és ujra be a felhasználói fiókba hogy betöltsön minden ikon, program jól. ha a windows telepitő kijavitja a MBR-ot, ha formatálom a telepitővel a particiot NTFS-be és nem gyiorsformázással akkor az tényleg jolenne, mert nem kellene másik gépbe átvinni a winyót.

#9 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 12:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 3:08

bad sectort nem lehet javítani, XP telepítés meg úgyis kigyakja az MBR-t...

Ha nem bízol benne, akkor bootCD, majd parancssorba kézzel ez a két parancs a nyerő: fixboot, fixmbr

XP telepítésnél meg ne gyorsformázást válassz, oszt kész.

miylen bootcd-re gondolsz? windows98 boot cd-re?
mert xp bootcd-nél nekem rögtön a telepités indul :|

#10 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 12:35

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 12:19

van a c:\ particiomon egy kevés bad sector, de nem terjed viszont nem lehet kijavitani semmivel. CHKDSK a végén összegzésben kiirja. szóval le van zárva. viszont azért gondolom hogy a MBR-al gond van mert friss XP telepités után már a 2. bejelentkezésnél is lassan tölt be és ki kell jelentkezni a widnowsból és ujra be a felhasználói fiókba hogy betöltsön minden ikon, program jól. ha a windows telepitő kijavitja a MBR-ot, ha formatálom a telepitővel a particiot NTFS-be és nem gyiorsformázással akkor az tényleg jolenne, mert nem kellene másik gépbe átvinni a winyót.

Szerinted mi köze van az XP összezuhanásának, az ikonok eltűnésének az MBR-hez? Elárulom: semmi. Teljesen összefüggéstelen jelenségeket kapcsolsz össze és zagyvaságot magyarázol. Ha a merevlemezed halódik és szaporodnak rajta a hibás területek, akkor új vinyót kell venni (vagy ha garanciális, akkor cseréltetni), ha meg az XP-d hülyeséget csinál, akkor a rendszeredet (egyéb hardverkomponenseket) illetve a felhasználót kellene felülvizsgálni, mert ha a gyorsformázás után felrakott XP-d, rendszered rendetlenkedik, akkor azon nem fog segíteni a teljes formázás sem, ha mindent úgyanúgy csinálsz ezt leszámítva.

#11 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 13:22

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 13:25

miylen bootcd-re gondolsz? windows98 boot cd-re?
mert xp bootcd-nél nekem rögtön a telepités indul :|

Nekem meg nem  :p Ott van a javítókonzol, mint választási lehetőség...

#12 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 17:54

jo most akkor mindentől függetlenül:

ha WindowsXP CD-vel bootolok és törlöm csak a C:\ particiot és ujra létrehozom ugyanakkora mérettel akkor ezzel a MBR-ot is ujra létrehozza? vagyis felülirja a régit?

#13 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 22:01

Installkor igen.

#14 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:07

Idézet: gxa - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 23:01

Installkor igen.

oké köszi rendben.és akkor azt ugy lehet csinálni hogy ha 3 particio van C: D: E: és a winxp cdvel csak a C: -t törlöm és ujra létrehozom uyganugy? és ide telepitek? akkor nem fog megkavarodni a winyón valami? igy akkor lehet csinálni?

#15 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 19:20

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 0:07

oké köszi rendben.és akkor azt ugy lehet csinálni hogy ha 3 particio van C: D: E: és a winxp cdvel csak a C: -t törlöm és ujra létrehozom uyganugy? és ide telepitek? akkor nem fog megkavarodni a winyón valami? igy akkor lehet csinálni?

Elvileg nem fogja bántani a másik kettőt, de azért egy backup soha nem árt... ;)

#16 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:23

és ez hogy csak a C:\ particot törlöm ez nem fog a windows működésének ártani? nem lehet hogy csak lassabban fogja kezelni a winyót mert össze lesz keveredve? mert szabályosan ugy lehet ujraparticionalni hogy először visszafelé E: -től törlöm a particiokat legvégül a C:\ -t, és utána ujra lértehozom (C: t legelőször).

#17 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:37

Ha formatálsz és újratelepíted a windowst, akkot az új Win a régi MBR-ját kinyírja.

Én is ugyanazt mondom, mint Péter, a problémádnak semmi köze a MBR-hoz sem a bad sectorokhoz.

Vagy a wined omlott össze, amit egy egyszerű újratelepítéssel megoldhatsz vagy a háttérben szaladgál valami, ami zabálja a memóriát és a procit. CTRL+ALT+DEL és akkor a folyamatok között meg tudod nézni melyik futó folyamat mennyi erőforrást eszik. Ha nem használsz túzfalat+vírusölőt, akkor könnyen kaphattál valamit a netről, ami ezt csinálja.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#18 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:32

már az ujratelepitést követően is ez volt a probléma hogy lassan töltött be bejelentkezés után.
miután feltettem a drivereket meg az SP2-őt.
használok mindig naprakész viruskeresőt és tűzfalat is.
antyspyware progik sem találnak smmi virust és a viruskereső sem.

#19 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:35

Egymással összeakadó programok (különböző driverekkel együtt települő kéretlen segédprogramok), CD/DVD-író alkalmazások, codec pack, nyakra-főre felrakott felesleges codekek, konverterek, filterek is okozhatnak ilyet.

#20 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 16:26

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 13:35

Egymással összeakadó programok (különböző driverekkel együtt települő kéretlen segédprogramok), CD/DVD-író alkalmazások, codec pack, nyakra-főre felrakott felesleges codekek, konverterek, filterek is okozhatnak ilyet.

igen, valóban. csak az a fura, hogy én XP-cd vel leformatáltam a csak a C:\ meghajtót sima NTFS-sen (nem gyors verzioval) utána feltettem az Xp-t, majd ahogy elindult fel a drivereket. IDE, AGP, hang, stb. utána ujrainditottam és rögtön fel az SP2-őt, majd megint ujrainditottam (ja és a hálókábel ezalatt ki volt húzva! szal virus sem mehetett addig fel...), és már akkor is baromi lassan töltött be. na de mért? a driverek a legujabbak, az sp2 is a microsoft oldaláról van (és cd-ről tettem fel amit még régebben töltöttem le), windows update-eket is feltettem utána semmi változás. viszont 5 alkalomból 1 szer gyorsan tölt be bejelentkezés után. de 4 szer baromi lassan. ezért gondoltam arra hogy valami file-rendszeres hiba lehet, ezért szeretném csak a C:\ particiot letörölni és a D:\ E:\-t meghagyni ha lehet igy. és ha ettől nem kavarodik össze a winyó hogy csak az első particot törlöm és hozom létre ujra kakor kiprobálnám, mert hát ennél csak jobb lehet! :D

Szerkesztette: balazs-_ 2005. 11. 26. 16:29 -kor

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó