HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:07

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 21:59

Akkor miért gondolod, hogy pont a PC-játékpiac, ami egyébként is döglődik, szóval hogy pont itt (is) szeretnének egy új programozási paradigma szárnypróbálgatásaiba sok-sok energiát invesztálni.
ezeket a technológia lépéseket/fejlesztéseket úgyis meg kell lépniük a nexgen konzolok miatt. már mais az látható, hogy a komoly fejlesztések, illetve a nagy pénzek a konzolra optimálással mennek el, a pécére már csak optimalizaálatlan, immel-ámmal elkészített, bughegyektől szenvedő tescogazdaságos kódot tesznek. ha azonos a paradigma, található egy alkalmas crossplaf compiler, abból csak a pc gaming profitálhat, mert felhasználhatja a konzolos invesztíciók hozadékát.

Milyen is lenne az általad vázolt rendszer? Lenne benne egy általános processzor, rögtön két darab maggal, aztán lenne benne x db  spéci vektorprocesszor, aztán még egy GPU szörnyeteg (ami mellesleg szintén egy spéci vektroprocesszor... :-) , ja, és még mondjuk egy physx kártya...
leírtam. spe-szerű koprocesszor, ha úgy tetszik HT-csatolt physx.

Épp egy bitang munkaállomás beszerzése előtt állok (illetve gondolkoztam egy DC a64ből álló (amikor ezen elkezdtem gondolkozni, még nem voltak woodcrest/conroe-tesztek) kisebb házi-renderfarmban is, de ezt egyelőre halasztom, ezt azért még nem használnám annyit, hogy értelme legyen), és mostanában belefutottam pár olyan dologba, hogy lassan meggyőztem magam, a DC single processzor is kevés, úgyhogy eddig dual processzoros DC Opteron volt kitűzve, aztán amikor láttam, mit tud az NGMA, akkor bejött ez is a képbe (kérdés persze az _ár_, hiszen nálam a gépvásárlás nem érzelmi kérdés, hanem hogy egy nagyon jól meghatározott feladatot mi tud minél jobb teljesítmény/ár arányon elvégezni), és most akkor bejött ez is a képbe.
kihalófélben lévő rétegigényeid vannak. számodra a jövő gépidő bérlése itaniumos vagy sun-os HPC szerveren :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#862 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:08

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 22:02

a sony szárnyalni fog :) joo ez tulzás :D

ha ez a PS3 nem jön össze karácsonyra akkor az SGI sorsára jut, cellestűl, mindenestül.

#863 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:10

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 22:59

Milyen is lenne az általad vázolt rendszer? Lenne benne egy általános processzor, rögtön két darab maggal, aztán lenne benne x db  spéci vektorprocesszor, aztán még egy GPU szörnyeteg (ami mellesleg szintén egy spéci vektroprocesszor... :-) , ja, és még mondjuk egy physx kártya...

Ja, és akkor azt még ki is hagytam a számításból, hogy ez ugye a teljes PC-bázis _töredékét_ jelentené, szóval mi a fenéért szivatnák magukat a játékfejlesztők, hogy erre a kis részre optimalizáljanak...

A PS3 sokkal-sokkal jobb helyzetben van (a teljes piacon fix és egységes hardver 3-5 évig, és biztosan megtérülő befektetés az eladott játékokból)

#864 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 23:07

Idézet

leírtam. spe-szerű koprocesszor, ha úgy tetszik HT-csatolt physx.

Én meg azt írtam le, hogy a töredék legális PC-játékpiac mégkisebb töredékére (értsd: azon kevesek, akiknek ilyen rendszerük van) miért érné meg a játékgyártóknak optimalizálni?

Van a PC-ben épp elég komponens kommersz célokra, nem kell ezt tovább bonyolítani.

A server/workstation/tudományos szuperszámítógép persze más ügy, de most nem erről volt szó.

#865 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:15

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 22:10

A PS3 sokkal-sokkal jobb helyzetben van (a teljes piacon fix és egységes hardver 3-5 évig, és biztosan megtérülő befektetés az eladott játékokból)

rosszab helyzetben van, mert egzisztencuiális problémákkal küzködik jelenleg :D

#866 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:17

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 22:15

Én meg azt írtam le, hogy a töredék legális PC-játékpiac mégkisebb töredékére (értsd: azon kevesek, akiknek ilyen rendszerük van) miért érné meg a játékgyártóknak optimalizálni?

a creative augagyi is egy kalap szar, mégis megveszik az emberek mert a játékok hangrésze egész egyszerűen arra van behúzva.

#867 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 23:17

a creative augagyi is egy kalap szar, mégis megveszik az emberek mert a játékok hangrésze egész egyszerűen arra van behúzva.

Hát azért ez nagggyon nem ugyanaz... :)

Bár egyébként én az SLI sikerében sem hittem, azt' mégis...  :Đ

Mondjuk ez még ehhez sem hasonlítható. Én nem hiszek a játékpiaci sikerességében (örülnek, ha a DC-t ki tudják valamennyire használni, nemhogy QC), de saját önös érdekből várom nagyon: mint írtam, kiváncsi leszek, mit tud 3dsmax alatt...  :cool:

Ott szép rendben jönnek az adatok, talán még egy hack-elt quad-core is egész jól fog skálázódni... Aztán remélem kiadják Opteronban is, ( persze emberbaráti áron  ;)  ) és még a végén pár hónap múlva egy összesen nyolcmagos rendszer fog itt nekem dorombolni az íróasztalom mellett...

#868 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 01. 23:11

"és még a végén pár hónap múlva egy összesen nyolcmagos rendszer fog itt nekem dorombolni az íróasztalom mellett..."

nekem is:D
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#869 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 23:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 21:27

hátpedig de. ha elolvasod amit Fiery írt abból nyilvánvaló, hogy az L2$ szervezése erkölcsileg elavult mára és az okozza a memsávszél gondokat. igen, lassú a cahe  :omg: és nem pedig a DDR2-es IMC agyenge láncszem. Ne feledjük a DC-ben nem sikerült a shared L2$ sem. Ez kérem jelentős technológiai versenyhátrány. egy ujjabb randa fal, amibe beleütközött az amd, pontosan úgy mint 2001-2003 körül az axp-vel az órajel ügybe.

Azt azert ne feledd, hogy az L2 cache korlatai csak 1 core-nal ervenyesek. Vagyis egy 2 vagy 4 core-os K8 Rev.F/G procinal az L2 cache savszelek osszeadodnak, es ugy mar boven eleg a DDR2-hoz.

Egyebkent sajat mereseink szerint a 2 GHz-es AM2 procinal az L2 cache olvasasi savszel kb. 9 GB/s, ugyanez a 2.6 GHz-es procinal 11 GB/s. Sajnos ugy nez ki, a gyakorlatban ennel joval kevesebb adatot lehet atpreselni az L2-n :(

Fiery

Szerkesztette: Fiery 2006. 06. 01. 23:15 -kor

#870 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 01. 23:17

Idézet: Fiery - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 22:12

Azt azert ne feledd, hogy az L2 cache korlatai csak 1 core-nal ervenyesek. Vagyis egy 2 vagy 4 core-os K8 Rev.F/G procinal az L2 cache savszelek osszeadodnak, es ugy mar boven eleg a DDR2-hoz.

Egyebkent sajat mereseink szerint a 2 GHz-es AM2 procinal az L2 cache olvasasi savszel kb. 9 GB/s, ugyanez a 2.6 GHz-es procinal 11 GB/s. Sajnos ugy nez ki, a gyakorlatban ennel joval kevesebb adatot lehet atpreselni az L2-n :(

Fiery

a cell cacheszerüségeinek összesen fél terabyte az átvitele, khm khm
tudom nem  a cell topic
, megyek is vissza , ne üssetek :D

Szerkesztette: vers 2006. 06. 01. 23:17 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#871 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 23:18

Idézet: Asker - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 19:36

csak az a gond hogy mi lesz ha fél év után már mit sem ér?

ps: olvasva vukit nem is tom mit mondjak...

Nemtom ezt mire irtad, de ha a Conroe-ra, akkor megnyugodhatsz: valosagban, fel ev mulva is az lesz a legerosebb desktop CPU. A "tesojai" (Woodcrest, Merom) pedig a sajat szegmensuket ugyanigy lealazzak.

Megjegyzem, ha a 4 magos Conroe (Kentsfield/Tigerton/Clovertown) kijon, az siman le fogja alazni az aktualis legdurvabb Itanicot is :Đ Kivancsi leszek, a specint/specfp eredmenyeket hogyan fogja tudni az Intel kimagyarazni majd :D

Fiery

#872 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 23:21

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 23:17

a cell cacheszerüségeinek összesen fél terabyte az átvitele, khm khm
tudom nem  a cell topic
, megyek is vissza , ne üssetek :D

Mondjuk annak fenyeben, hogy a 2.8-as, "nagy oreg" Northwoodnal is mar 18 GB/s volt ez az ertek, erre az AM2 valoban nem lehet buszke :)

Eddig csak azert nem bukott ez ki, mert a memoria (DDR1-400) epp olyan gyors volt (savszelesseget tekintve) mint az L2 cache... Mondjuk ez igy leirva is mar borzaszto  :reklamacio:

Fiery

#873 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 23:29

a p4 eredetileg RDRAM-hoz volt tervezve, ami adata ezeket a paramétereket. ott a latency volt az, ami problémát okozott.

nem kell a 4 magos conroe-ra várni. az itanium már a woodcrest-tel szemben is vesztésre áll. csakhát ugye be vagyon építve hardlimitként, hogy max DC skálázódhat.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 01. 23:37 -kor

#874 Felhasználó inaktív   Vajonész 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:53

Még 2 érdekesség:
- A 65 => 45 nm-es átállást 1,5 év alatt szeretnék meglépni, ezzel közelítenének az intelhez(bár csak a mobil procinál említik featureként 2008-ra).
Attól most tekintsük el, hogy még 65-ről sem tudjuk, hogy mennyire megy :D

- Ellentámadásban lendültek a fogyasztás összehasonlítás terén: nem csupán a processzorok fogyasztását hasonlítják össze, hanem a proc+mc+memóriát, így még mindig náluk az előny a woodcresttel szemben is.

#875 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 09:12

Idézet: Vajonész - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 9:53

- Ellentámadásban lendültek a fogyasztás összehasonlítás terén: nem csupán a processzorok fogyasztását hasonlítják össze, hanem a proc+mc+memóriát, így még mindig náluk az előny a woodcresttel szemben is.

Ez teljesen logikus. Én már régebb óta mondom ezt, épp ezért hoztam rendszer szintű összehasonlítást ha csak tudtam. Van különbség a procik között, más memóriát használnak, egyiken van IMC, másikon nincs, stb...

A proci fogyasztás úgyis inkább csak tuning és zaj szempontjából számít. Előbbit könnyen le lehet tesztelni, utóbbit meg ki lehet mérni műszerrel.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#876 Felhasználó inaktív   Poci76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 11:04

http://www.sg.hu/cik...az_amd_az_ati_t

#877 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 02. 11:16

Idézet: Poci76 - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 10:04

"Új pletykák az Intellel kapcsolatban is érkeztek, igaz nem éppen kedvező értelemben. Az egyik értesülés szerint a processzorgyártó közel 16 ezer dolgozójától kíván megszabadulni, ami valószínűleg a kevésbé eredményes részlegek felülvizsgálásával kapcsolatos. A leépítésekre még ebben a hónapban sor kerülhet - egyelőre annyit biztos, hogy a 99 ezer embert foglalkoztató óriás vezérigazgatója, Paul Otellini június 15-én tart beszámolót. "

nem is kell hozzá 3 év :D igy váljanak be a joslataim, de ez még csak az elöszele a dolgoknak
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#878 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 11:24

Idézet: Poci76 - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 12:04

Szerintem ez a felvásárlás totál értelmetlen lenne. Az AMd egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb partnere az NVidia, ennek a kapcsolatnak pedig nem kedvezne az ATI-val történő egyesülés. Az AMD-nek épp az az egyik erőssége, hogy gyakorlatilag nem gyárt chipsetet (sem alaplapot), nem érdekelt ebben a bizniszben, így sok partnere lehet. Ami kimondottan kedvező, lásd az Intel chipset ellátási gondokat tavaly év végén. Persze hátránya is van, de előnye több.

Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 02. 11:25 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#879 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 11:31

evidens ökörség. ingyen pr a cégnek, vagy egy kis tőzsdei manipuláció.

#880 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 11:38

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 12:24

Szerintem ez a felvásárlás totál értelmetlen lenne.

És ha "grafikus co-processzort" akarnak csinálni? :)

Vagy valami más típusú vektoros "co-proszesszort"? :)

Persze (félig) csak hülyéskedek, de ezt leszámítva túl sok értelmét nem látom.

(Illetve még egyet igen: így az AMD is tudna platformot kihozni (lásd centrino, viiv meg a többiek)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.