HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:22

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:12

Na megneztem az eredmenyt amit idelinkeltel. Azert az a osszehasonlitas abszolut nem mervado, nezd csak meg az Intelnel hany mag volt engedelyezve es az Opteronnal hany.

Esetleg nem arról van szó, hogy a jelenlegi leggyorsabb DC Opteron csak 2,8 ghz, míg single core-ban van 3,0 is?
Merthogy a 2,8as DC meg szerepelt special első idevágó postjában.

#942 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:27

Azert be kell latnotok, hogy hvuk logikajaban is van valami a tobbmagos processzorok tekinteteben.
A mostani strukturaval a processzorok orajel mizeriajanak befellegzett.
Teljesen eltero technologiakat sem tudnak elovenni (CPU tervezesben,mas elvu felepitesben,), amivel latvanyosan tobbszorosere lehetne emelni egy X86-os utasitasrendszerre epulo processzor teljesitmenyet.
Szerintem is jo fele nyultak amikor a tobbmagos rendszerek iranyaba kezdtek probalkozni.
Viszont itt a programozas tekinteteben van elmaradva a struktura, hiszen eddig nem volt igeny csak a szerver vagy mas technologia iparagakban a tobbszalu adatfeldolgozasra, ezert eddig csak odakoncentraltak, es kiaknazatlanul hasznaltak a technologiaban  rejlo lehetosegeket.
Egy otthoni felhasznalo szamara is lehet elony a tobb processzoros rendszer, csak megfelelo programozasi otletek kellenek a teljes megvalositasahoz.
S bizony en ebben igazat adok neki, sot szerintem a mostani mindossze 40%-os teljesitmenytobbletet is fellehet joval magasabbra tornaszni akar egy taskos feladatnal is, csak egyenlore ezzel nem foglalkoztak mas programozasi szferakban. Nem veletlenul lathato a jol es intelligens megirt programok oriasi teljesitmenytobbletre lehetnek kepesek, ami akar lehet ketszeres gyorsulas is +1 magnal. (lasd pl videotomorito szoftverek)
Eloszor a programozokat kellene ravenni, hogy egyre tobb ilyen programokat irjanak, aztan lehetne a  processzormag szamokrol beszelni.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 03. 08:36 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#943 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:35

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:22

Esetleg nem arról van szó, hogy a jelenlegi leggyorsabb DC Opteron csak 2,8 ghz, míg single core-ban van 3,0 is?
Merthogy a 2,8as DC meg szerepelt special első idevágó postjában.

Nem nyert.

PRIMERGY BX630, AMD Opteron ™ 254 AMD Opteron ™ 254 processor (2.80 GHz)
CPU(s) enabled:  1 core, 1 chip, 1 core/chip
My name is penis.

#944 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:47

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:27

Azert be kell latnotok, hogy hvuk logikajaban is van valami a tobbmagos processzorok tekinteteben.

Csakhogy mi _nem_ általánosságban támadtuk a többmagos processzorokat (annál is inkább, mert azokat egyáltalán _nem_ támadtuk... :) ), mi pusztán arról értekeztünk, vajon van-e értelme egy két _processzoros_ két magos (az összesen 4 mag) rendszert most bevezetni (ebből a szempontból édesmindegy, 1 év múlva mennyire fognak 4 magra játékot optimalizálni), mint high end gamer cucc.

PS: a másik kérdésben akkor passz. Majd jön special és leírja, hogy gondolta.

#945 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:01

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:47

Csakhogy mi _nem_ általánosságban támadtuk a többmagos processzorokat (annál is inkább, mert azokat egyáltalán _nem_ támadtuk... :) ), mi pusztán arról értekeztünk, vajon van-e értelme egy két _processzoros_ két magos (az összesen 4 mag) rendszert most bevezetni (ebből a szempontból édesmindegy, 1 év múlva mennyire fognak 4 magra játékot optimalizálni), mint high end gamer cucc.

PS: a másik kérdésben akkor passz. Majd jön special és leírja, hogy gondolta.

En tudom, hogy gondolta special.
Elfelejtette megnezni ezeket az adatokat is. Eloszor az embernek fel sem tunik.
Tehat emiatt meg kell vedenem, nem szandekos lehetett a hibazas.

A masik kerdessel kapcsolatban pedig. Sajnos manapsag ki kell eroszakolni erovel a szoftverfejlesztoket a valtoztatasra.
Nagyon jo peldakat lehet latni erre.
Mar pedig sajnos ha nincs ilyen termek a piacon, akkor nagyon lassan indul be a felfuttatasa is.
Sot meg elofordulhat, hogy akkor sem kapkodnak a programozok, ha a piacra kerul.
Bar sajnos lehet megegy hatraltato tenyezo is.
A legnagyobb mamuttceg akit MSnek hivnak.
Mivel sajnos az uzletpolitikaban sem egyenloek az eroviszonyok, amit mar megtapasztaltunk a 64bites processzorok tekinteteben (a'la 64bit windows huzavona), amikor az Intel lemaradt az AMDvel szemben.
Tehat nem feltetlenul lenne kihasznalva a 4magos jatekprocesszor.
Az teny, hogy jelenleg csak a tobb taskos alkalmazasoknal lehet elony egy ilyen processzor, a szoftver ellatottlansag miatt. Ez a helyzet valoszinuleg meg lehet evekig de minimum 1 evig sem valtozik, tehat ebbol elonyt egy processzorgyartonak nem lehet kovacsolnia.
A masik azt mindenkinek be kell latnia, hogy nem a gamer piacon keresik meg a betevojuket a gyartok, ezert kevesbe fogjak az ottani harcot kielezni.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 03. 09:04 -kor

My name is penis.

#946 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:12

en most olvasom, es eleg vicces, hogy senki (Jakuza elott) nem vette eszre, hogy special SC Opteronokat birt osszevetnei DC Woodcrestekkel.. :D

(az x4x es x5x alakuak SC, a DC az x6x, x7x es x8x jelolesu! azaz kerunk 285-os processzorokrol, mint eppen kaphato leggyorsabbrol eredmenyt.. az amugy 2.6GHz-es)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#947 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:12

en most olvasom, es eleg vicces, hogy senki (Jakuza elott) nem vette eszre, hogy special SC Opteronokat birt osszevetnei DC Woodcrestekkel.. :D

(az x4x es x5x alakuak SC, a DC az x6x, x7x es x8x jelolesu! azaz kerunk 285-os processzorokrol, mint eppen kaphato leggyorsabbrol eredmenyt.. az amugy 2.6GHz-es)

Azok is 2000 pont korul teljesitenek, de mint leirtam erzek az eredmenyek abszolut nem konzekvensek. Hiszen pl ezek a konfigok eredmenyei Intel compilerrel keszultek, amit lassunk be, a kapcsolokkal igencsak befolyasolni lehet, akar 30%-os elterest is lehet az Intel processzor javara nyerni.
Raadasul azert 400MHz kulonbseg is jelentosen noveli a meresi erteket.
Meg kell varni egy konzekvensen levezetett fuggetlen tesztet, azonos orajelu processzoroknal, mert ez igy semmit nem er, hiszen akar 15-20%-os kulonbsegeket is lehet produkalni az elteresekbol adodoan.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 03. 09:27 -kor

My name is penis.

#948 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:40

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:01

Mar pedig sajnos ha nincs ilyen termek a piacon

De Jakuza, könyörgöm értsd már meg, hogy ilyen termék már kb. 1 év óta van a piacon... :)

Csak eddig úgy hívták, hogy duál socket dual core grafikus munkaállomás... :D

#949 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:45

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:40

De Jakuza, könyörgöm értsd már meg, hogy ilyen termék már kb. 1 év óta van a piacon... :)

Csak eddig úgy hívták, hogy duál socket dual core grafikus munkaállomás... :D

Hoppa, itt nagy arnyekra vetodtel, hiszen en itt a maganemberekre mert (arazasban is) processzorokra ertettem, mivel Hvuk egy 4magos otthoni gamer processzorrol beszelt.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 03. 09:52 -kor

My name is penis.

#950 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:49

Volt nemrégiben egy hír , csodálom hogy nem került elö a dual socket témával kapcsolatban.
Tegyük fel, véletlenül egy ilyen reverse ht megoldás fog dolgozni a dual socket lapokon, ergo 4 magot (2x dc) le tudnak folytani 2 vagy 1 szálra, akkor jelentős teljesítmény növekedés várható már a mai app-oknál is.
Tehát nem lesz szükség olyan progikra amik ugy vannak megírva hogy mind a 4 magot kihasználja.
Persze ez csak egy hirtelen ötlet volt részemről, kitudja mi lesz belöle.

Szerkesztette: Valdy 2006. 06. 03. 09:49 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#951 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:53

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:45

...

???

Szerintem Te még nem aludtad ki magadat... :)

Nagyságrendileg 1 éve forgalmaznak duál core duál Opteron grafikus munkaállomásokat.

(Aztán később az Intel is piacra lépett a saját DC Xeonjával (persze a DChez alkalmatlan chipset miatt ez egy elég felejtős megoldás, valamint 90 nanón az órajel is kicsi volt) Most végre elstartolt a Dempsey Xeon a Bensleyvel, de sok ideje nem lesz)

PS: Vazze, Te közben kiszerkesztetted!!  :reklamacio:

:Đ :Đ

Szerkesztette: d n . r 2006. 06. 03. 09:55 -kor

#952 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:55

Valdy: anno errol kozmegegyeztunk, hogy marhasagnak veljuk..
a forum ma:

#953 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:57

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:53

???

Szerintem Te még nem aludtad ki magadat... :)

Nagyságrendileg 1 éve forgalmaznak duál core duál Opteron grafikus munkaállomásokat.

(Aztán később az Intel is piacra lépett a saját DC Xeonjával (persze a DChez alkalmatlan chipset miatt ez egy elég felejtős megoldás, valamint 90 nanón az órajel is kicsi volt) Most végre elstartolt a Dempsey Xeon a Bensleyvel, de sok ideje nem lesz)

Te most mirol beszelsz ?
Hvuk erveleseben hol beszelt munkaallomasokrol ? maganemberkent megfizetheto 4 magos processzor hol volt a piacon ? Ki beszelt a dual opteron szerverekrol ?
En annyit fogalmaztam meg, hogy  otthoni felhasznalasra ilyen processzor jelenleg nincs a piacon.
Te meg jossz Opteron munkaallomasokkal . Bladeszervereket nem akarsz meg a tortenetbe keverni ?

PS: Es nem kiszerkesztettem, hanem hozzairtam, hogy megertsd mirol beszeltem.
Amugy ne jatszuk mar el a magyar orat, hogy verseelemezni akarsz az altalam megfogalmazott es elgondolt irasrol, hiszen meg elek megtudom magyarazni, mit is gondoltam azzal amit leirtam.  :Đ

Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 03. 10:00 -kor

My name is penis.

#954 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:00

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:45

Hoppa, itt nagy arnyekra vetodtel,

Nem szokásom... :smoker:

Idézet

hiszen en itt a maganemberekre mert (arazasban is) processzorokra ertettem, mivel Hvuk egy 4magos otthoni gamer processzorrol beszelt.

hvuk a "legerősebb játékgép"ről beszélt. Ha jól lehet értelmezni az AMD híreit, a "4x4"ben _egyelőre_ szó sincs 4 magos desktop processzoról. Amiről szó van, az egy dual socket dual core rendszer.

És Te már tudsz árakat? Akkor Neked jó... :) Megosztanád velünk is?

Pont erre írtam a korai A64FX esetét (amikor drágább volt, mint az ugyanazt tudó Opteron, ráadául ugyanúgy ECCs memória kellett hozzá)

Még az sem biztos, hogy olcsóbb lesz, mint egy duál Opteron (persze valószínűleg igen - és ezzel vetődik fel a dual socket szerver/WS piac kannibalizálása)

Egyvalami viszont biztos "olcsó, az nem lesz"   :Đ

#955 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:55

Valdy: anno errol kozmegegyeztunk, hogy marhasagnak veljuk..

Mármint a hír a marhaság? Vagy maga a reverse ht?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#956 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:06

valoszinuleg a ketto egyutt. azaz nincs ilyen, es nem is lehet. a hir iroja valamit nagyon felreerthetett.
a forum ma:

#957 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:08

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:57

Te most mirol beszelsz ?
Hvuk erveleseben hol beszelt munkaallomasokrol ? maganemberkent megfizetheto 4 magos processzor hol volt a piacon ? Ki beszelt a dual opteron szerverekrol ?
En annyit fogalmaztam meg, hogy  otthoni felhasznalasra ilyen processzor jelenleg nincs a piacon.
Te meg jossz Opteron munkaallomasokkal . Bladeszervereket nem akarsz meg a tortenetbe keverni ?

PS: Es nem kiszerkesztettem, hanem hozzairtam, hogy megertsd mirol beszeltem.
Amugy ne jatszuk mar el a magyar orat, hogy verseelemezni akarsz az altalam megfogalmazott es elgondolt irasrol, hiszen meg elek megtudom magyarazni, mit is gondoltam azzal amit leirtam.  :Đ

Jakuza, kicsit dőlj hátra és lazíts.

(1) Igenis kiszerkesztetted a hozzászólásodból a "hol volt 1 éve a piacon woodcrest" mondatod.

(2) 4 magos processzor _nem_ volt a piacon, de megsúgom, egy darabig még _nem_is_lesz_ Ugyanis ez a bizonyos "4x4" sem az.

(3) Tudod mennyibe kerül egy dual socket dual opteron alaplap + hozzá két DC opteron? Nagyságrendileg 200e forintból már ki lehet hozni. *

Ennél lehet drágábban egyetlen Extreme processzort venni mindkét gyártótól.

(4) Légyszi tippelj már nekem egy árat a leendő "4x4" alaplapjára és a processzoraira. Aztán tegyél mellé egy Opteron árlistát.

- - - - -

* szerk: természetesen plusz áfa

Szerkesztette: d n . r 2006. 06. 03. 10:10 -kor

#958 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:08

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 11:00

Nem szokásom... :smoker:

hvuk a "legerősebb játékgép"ről beszélt. Ha jól lehet értelmezni az AMD híreit, a "4x4"ben _egyelőre_ szó sincs 4 magos desktop processzoról. Amiről szó van, az egy dual socket dual core rendszer.

És Te már tudsz árakat? Akkor Neked jó... :) Megosztanád velünk is?

Pont erre írtam a korai A64FX esetét (amikor drágább volt, mint az ugyanazt tudó Opteron, ráadául ugyanúgy ECCs memória kellett hozzá)

Még az sem biztos, hogy olcsóbb lesz, mint egy duál Opteron (persze valószínűleg igen - és ezzel vetődik fel a dual socket szerver/WS piac kannibalizálása)

Egyvalami viszont biztos "olcsó, az nem lesz"   :Đ

Azert most ne akarj megvezetni, mert hibaztal.
Ez Hvuk fixa ideaja, hogy ilyen proci kellene.
Mar ez is felteteles mod, tehat ne akarj igy ervelni, "ha jo lenne akkor mondj ra arat".
En semmi egyebrol nem beszeltem, mint hogy miben ertek egyet Hvuk elkepzelesevel es miert van elmaradva ez a rendszer kiaknazasa.
Az hogy te kitalaltal magadnak belole egy mondatot es belekotottel abba hibasan, az a te bajod.
Tehat ne gorgesd tovabb ezt a koloncot, teljesen felesleges.
My name is penis.

#959 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 11:06

valoszinuleg a ketto egyutt. azaz nincs ilyen, es nem is lehet. a hir iroja valamit nagyon felreerthetett.

Ja értem, úgy emlékeztem több helyen is megjelent ugyanez a hír. De akkor biztos mindenki félreértette :)
Vagy csak én emléxem rosszul :D

#960 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:21

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:12

Na megneztem az eredmenyt amit idelinkeltel. Azert az a osszehasonlitas abszolut nem mervado, nezd csak meg az Intelnel hany mag volt engedelyezve es az Opteronnal hany.
Raadasul nem ugyanolyan compilert hasznaltak.
Varjunk meg egy teljesen fuggetlen merest, azonos felteteleknel (persze ilyen nem letezik, de megkozelito igen ) aztan vonjuk le a kulonbsegeket.

Woodcrest 3 GHz, 4 MB, 1333 MHz:
CPU(s) enabled:      2 cores, 1 chip, 2 cores/chip

AMD 256 Opteron 3.0GHz, SUN Ultra 40:
CPU(s) enabled:      1 core, 1 chip, 1 core/chip

ezek single thread tesztek (execution performance/speed), így az aktivált magok száma irreleváns, mivel egy magon fut. bár kétségtelen, hogy kétmagos chip esetében a kernel overhead kisebb lehet, a teszteredmények viszont a mérési hibahatáron, természetes variancián belül maradnak, tehát nem jelenthető ki még az sem bizonyossággal, hogy egy kétmagos chipen jobb eredmények születnek, mint egy egymagoson, és ha mégis, ez a többlet 1-2 százalék körül alakul.

másrészt a 256-os opteron eredménye egyelőre elemzés céljából érdekes, ugyanis biztosan nem lesz 3 GHz-es kétmagos K8 a woodcrest megjelenésekor, néhány héten belül, persze azon néhány kivételtől eltekintve, mikor egy power app nincs multithreadelve, vagy valaki játákra veszi (persze akkor meg minek mérjük ezt, miért nem a rate-et, igaz. udp.: mert nincsenek még a specen 2.8-as rate-ek).

a compiler teljesen jogos, ha azt vizsgáljuk, hogy adott szoftvereszközökkel melyik platformból hozható ki nagyobb teljesítmény, sajnos azonban a legtöbb esetben nem áll rendelkezésre annyi mérés, hogy ezt maradéktalanul megtehessük, főleg nem az ngma-ról, egyelőre. ugyanakkor másrészt ha azt vizsgáljuk, hogy adott platformon (OS) melyik gyorsabb, akkor a compilernek nem kell ugyanolyannak lennie, sőt, minegyik azt használja, amelyikkel a legjobb eredményeket produkálja. persze sokan például megkérdőjelezik, hogy az intel compilereit ki használja productionben, mikor nem szabványosan működik.

a mérések hitelességével nincs baj (vagy nem több, mint a többiekével), ugyanis ezek az eredmények beküldésre kerültek a spechez, ugyanolyan validáción mennek át, mint bármely más ott látható adat.

Szerkesztette: special 2006. 06. 03. 12:27 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.