HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1591 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 22. 22:36

Néháy napja a gép bekapcsolásakor ez az üzenet fogad: link. F1-et kell nyomnom, hogy folytatódjon a poszt és bootoljon. Utánna minden müködik rendesen. Mi lehet ez?
Köszi.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1592 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 06:04

szeva mindenki! voplna egy olyan problémám, hogy a gépen megnyomom a power gombot, nem indul el, csak a ventik pörögnek , de sem a bios semmi egyéb meg se mukkan. ha kikapcsolom és ujra be akkor esetleg elindul, de lehet ez tobbszöri probáklkozásra is, de van amikor elsőre! volt ez egy régi abit alaplapomon, és most egy soltek alaplapon is találkoztam vele! táp nem lehet mert uj hazba raktam... mi lehet a gond???
Kössz!

#1593 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 23. 20:42

Viniktor, vkrisz: Tápegység milyen? Viniktornál ilyet tud okozni CPU tápcsatijának kontakthibája pl.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1594 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 23:25

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 21:42

Viniktor, vkrisz: Tápegység milyen? Viniktornál ilyet tud okozni CPU tápcsatijának kontakthibája pl.

Volt egy áramkimaradásom és ez után kezdődött a zűr. Most viszont elmúlt (?) igy nem tudom megmutatni a szerviznek.  :think:
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1595 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 01:33

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 23:25

Volt egy áramkimaradásom és ez után kezdődött a zűr. Most viszont elmúlt (?) igy nem tudom megmutatni a szerviznek.  :think:

lehet, hogy az áramszünetkori geller betett a cmosnak. gondolom nincs zavarszűrőd. érdemes megjáccani, hogy egy cmos reset és a bios újrabeállítgatása gyógyítja-e. a reset csak akkor kell, ha újrakezdi. ez a hibaüzi annyi, hogy a CPU-t a lap át próbálta lökni a konfig szerinti feszekre és frekikre, de az nem sikerült. ilyenkor a lap megpróbálkozik failsafe értékekkel.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1596 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 08:32

kossz az infot, de az nem hiszem problema mert uj hazba meg tapba lett rakva az alaplap es a csuggelekek :)
egyeb lehetoseg???

#1597 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 16:39

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 9:32

kossz az infot, de az nem hiszem problema mert uj hazba meg tapba lett rakva az alaplap es a csuggelekek :)
egyeb lehetoseg???

Le kéne írnod:
Konfig, tuning, táp, külső venti szabályzó kütyü, frászkarika, miegymás...........?
Ezek nélkül nehéz.....

Szerkesztette: arsenlupin 2006. 10. 24. 16:41 -kor

Üdv:Arsene

#1598 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 18:03

1 középkategóriás géphez keresek jó védelmet.

Milyen összeállítás mondható stabilnak?

#1599 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 17:26

Hellósztok!
Nekem a problémám a géppel, hogy sokszor lefagy, kékhalálozik. Mindenfélét megpróbáltam, és arra jutottam, hogy a memóriák a ludasak ezért. 2x512 400as elvilegSamsung memóriám van. Memtest86-al leteszteltem így, hagytam éjjelre, és 4200 hibát talált. Gondoltam letesztelem külön-külön is, hogy rájöjjek, melyik modul a ludas (avagy mindkettő). Első modul teszt egy éjjelen át, semmi hiba. Ugyanakkor feltűnt az is, hogy az időmérő 50 percet mutat, 0 passt és 0 errort. Furcsa. Gondoltam gebasz van, leteszteltem megint, most vagy 12 órára hagytam. Ugyanez fogadott, de közben ránéztek párszor és 12 pass volt. Error most sincs. Najó, akkor nézzük a másikat. Tökugyanez, semmi hiba. Most akkor mivan? Külön-külön mennek de együtt nem? Ugyan nem talált hibát a memtest de kékhalálok és fagyások ugyanugy előfordultak...
Az fsb miatt a memók 333-on mennek, minden időzítés alapon egy Abit nf7s-2 lapban.
Próbáltam más memóriateszttel, pl goldmemoryval, windows memory diagnostics-al de ezek se találtak semmit.
Ja és mit jelent a memtest86 beállítások közül hogy a memória mérete BIOS->all? Mert BIOS->std.-n nem talál hibát, de bios allon 2 perc alatt kb 100 000-et O_o
Köszi a segítséget!
M4R1NE

#1600 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 17:38

Idézet

2x512 400as elvilegSamsung memóriám van

Nade milyen a tipusuk, ugyanolyan?
Vagy 2db más kiépítés.
Illetve melyik slotba vannak, milyen alaplapon?
Milyen a hardverkörnyezet?

#1601 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 18:52

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 17:38

Nade milyen a tipusuk, ugyanolyan?
Vagy 2db más kiépítés.
Illetve melyik slotba vannak, milyen alaplapon?
Milyen a hardverkörnyezet?

Mindkettő tökugyanolyan, és 400 mhz-s de csak 333on futnak. Slotokat próbáltam cserélgetni, eddig nem sok sikerrel. Most játszottam vagy 2 órát fagyás nélkül (ami már rekordnak számit), aztán fagytam :( Egyik modul nincs bent most.
gép abit nf7s-2, xp 2600+, ezek a ramok, 420W-os chieftec táp.

#1602 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 19:16

Most már kezd a hócipőm telelenni a ritka BSOD és 1xű lefagyásokkal! :reklamacio: Előbb is win32k.sys-re hivatkozott a BSOD képernyőn! :think: Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a gond! :( Aláírásban a konfig! Procidriver-t nem tettem fel, csak a Dual-Core Optimizer-t, de nélküle is fagyogat! :( Kezdek az alaplapra gyanakodni. :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1603 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 20:40

Idézet: M4R1NE - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 18:26

Hellósztok!
Nekem a problémám a géppel, hogy sokszor lefagy, kékhalálozik. Mindenfélét megpróbáltam, és arra jutottam, hogy a memóriák a ludasak ezért. 2x512 400as elvilegSamsung memóriám van. Memtest86-al leteszteltem így, hagytam éjjelre, és 4200 hibát talált. Gondoltam letesztelem külön-külön is, hogy rájöjjek, melyik modul a ludas (avagy mindkettő). Első modul teszt egy éjjelen át, semmi hiba. Ugyanakkor feltűnt az is, hogy az időmérő 50 percet mutat, 0 passt és 0 errort. Furcsa. Gondoltam gebasz van, leteszteltem megint, most vagy 12 órára hagytam. Ugyanez fogadott, de közben ránéztek párszor és 12 pass volt. Error most sincs. Najó, akkor nézzük a másikat. Tökugyanez, semmi hiba. Most akkor mivan? Külön-külön mennek de együtt nem? Ugyan nem talált hibát a memtest de kékhalálok és fagyások ugyanugy előfordultak...
Az fsb miatt a memók 333-on mennek, minden időzítés alapon egy Abit nf7s-2 lapban.
Próbáltam más memóriateszttel, pl goldmemoryval, windows memory diagnostics-al de ezek se találtak semmit.
Ja és mit jelent a memtest86 beállítások közül hogy a memória mérete BIOS->all? Mert BIOS->std.-n nem talál hibát, de bios allon 2 perc alatt kb 100 000-et O_o
Köszi a segítséget!
M4R1NE

elvileg samsung=samsung csipes gagyi? Memótáp kondijai szoktak ilyet viccelni, meg korrupt SPD-adatok, aztán BIOS-ban az időzítések körül érdemes nézelődni. A BIOS-all opcióval a memória eleje is tesztelve van, ezek szerint ott lesz hiba, az baj, mert a rendszer azt elég inteníven használja.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1604 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 20:58

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 20:40

elvileg samsung=samsung csipes gagyi? Memótáp kondijai szoktak ilyet viccelni, meg korrupt SPD-adatok, aztán BIOS-ban az időzítések körül érdemes nézelődni. A BIOS-all opcióval a memória eleje is tesztelve van, ezek szerint ott lesz hiba, az baj, mert a rendszer azt elég inteníven használja.

Hm... akkor azt jelenti kuka a memória?  :mad: Mennyire megbízható a memtest? Pl prime95 is lefagy kb 30 mp után de úgy hallottam az stabil gépeket is kikészít. Melyik programmal érdemes tesztelni?

#1605 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 21:05

marine próbáld meg a memót 8-3-3-2.5T időzítéssel. nem tudnád esetleg beírni ide a modul terméxámát? hosszú, betűkből és számokbó álló izé :)

Szerkesztette: SFIJ 2006. 10. 26. 21:07 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1606 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 21:07

azé annyira ne siess.
Nekem a NF7-S alaplapba volt 2 db nem egy évben gyártott samsung és semmi baja nem volt.
Azt hiszem az 1-2 slotba voltak 333mhz-n mentek.
szerintem egyesével próbálgasd melyik a gyanús.
Szal 512 megával menjen a géped, csak kidob valamit.
Duálba nem mentek, viszont a 478-s intel cerka a mai napig gyönyörűen ketyeg vele.
Szóval inkább egyesével használd, hátha kidob valamit az egyik.

#1607 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 21:31

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 21:07

azé annyira ne siess.
Nekem a NF7-S alaplapba volt 2 db nem egy évben gyártott samsung és semmi baja nem volt.
Azt hiszem az 1-2 slotba voltak 333mhz-n mentek.
szerintem egyesével próbálgasd melyik a gyanús.
Szal 512 megával menjen a géped, csak kidob valamit.
Duálba nem mentek, viszont a 478-s intel cerka a mai napig gyönyörűen ketyeg vele.
Szóval inkább egyesével használd, hátha kidob valamit az egyik.

Most is csak az egyik van bent, mintha ritkábban lennének fagyások, de még vannak és még ez is túl sok... Jelenleg a 2.slotba van.

SFIJ: SAMM386L6424DTM-CC4 <- erre gondolsz?

#1608 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 05:29

Nem értem... Áttettem másik (az első) slotba az egyik ramot, megint teszteltem, de megint nem talált semmit. Ezzel szemben BIOS->All beállítás mellett gyakorlatilag csak a hibaszámláló pörög felfelé, 2 perc alatt 170 000 hiba... Ez nekem gyanús. Biztos hogy megbízható ez a memtest? :confused:

#1609 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 18:40

Lehet az is hogy a biost át kéne újra iratni, frissíteni kéne.
Illetve  törölni a biost, és updatelni.
És az új biost jól beállítani, utánna megnézni , mi a helyzet.
De ha ennyire zavaróak a problémáid szerintem  ezek után se jó az egész rendszert újratenni!

#1610 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 19:04

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 18:40

Lehet az is hogy a biost át kéne újra iratni, frissíteni kéne.
Illetve  törölni a biost, és updatelni.
És az új biost jól beállítani, utánna megnézni , mi a helyzet.
De ha ennyire zavaróak a problémáid szerintem  ezek után se jó az egész rendszert újratenni!

Rendszerújratétel már megtörtént töbször is, hardveres hiba lesz szerintem... BIOSból a legújabb van fent.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.