HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:59

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:56

Oké, leesett. :) Először is probáld ki a másik ide-foglalatba dugni a rendszervinyit, hogy onnan is feláll-e a rendszer, azaz műx a másik csatorna is.

Az jutott eszembe, hogy az IDE0 csatornán eddig csak a rendszer (master) vinyó volt. Rádobok egy slave vinyót is, hátha azzal megy. Ha azzal sem, akkor nem tudom. :think:
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#202 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:07

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:59

Az jutott eszembe, hogy az IDE0 csatornán eddig csak a rendszer (master) vinyó volt. Rádobok egy slave vinyót is, hátha azzal megy. Ha azzal sem, akkor nem tudom. :think:

Tedd meg! :) Minden esetre tudjuk már meg, hogy mindkét ide-csatorna működik-e? A biosban ugye auto-n van mind a négy ide eszköz?

#203 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:09

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:07

Tedd meg! :) Minden esetre tudjuk már meg, hogy mindkét ide-csatorna működik-e? A biosban ugye auto-n van mind a négy ide eszköz?

Igen, minden auto-n van. :) Meg fogom nézni, hogy a másik kábellel mit csinál, ami most az IDE1-es csatornán van.

#204 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:14

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 13:09

Igen, minden auto-n van. :) Meg fogom nézni, hogy a másik kábellel mit csinál, ami most az IDE1-es csatornán van.

Jó. Továbbá vizsgáld meg, hogy nincs-e véletlenül fordítva feldugva a szalagkábel a cd-re. A rack egyelőre ne legyen a rendszerben, kábelek kihúz belőle.

#205 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:16

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:14

Jó. Továbbá vizsgáld meg, hogy nincs-e véletlenül fordítva feldugva a szalagkábel a cd-re. A rack egyelőre ne legyen a rendszerben, kábelek kihúz belőle.

Ennek eléggé minimális az esélye (Pio-109-es be lehet egyáltalán fordítva dugni?), de megnézem.

#206 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:21

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 13:16

Ennek eléggé minimális az esélye (Pio-109-es be lehet egyáltalán fordítva dugni?), de megnézem.

Ja, és szemrevételezd a lapon meg a cd ill. rack fenekén a csatlakozó tüskéket, nincs-e elhajolva valamelyik. Sajnos minden megtörténhet. :)

#207 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:23

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:21

Ja, és szemrevételezd a lapon meg a cd ill. rack fenekén a csatlakozó tüskéket, nincs-e elhajolva valamelyik. Sajnos minden megtörténhet. :)

Meg lesz! ;) Köszi az eddigi segítséget és ötleteket, még igénybe fogom venni! :cool:

#208 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 13:28

Ide is beírom, hátha valaki tudja a megoldást....

Sziasztok!

A lenti deszkával eddig vagy nem idult el a gépem, vagy csíkozott az egész... Aztán rájöttünk, hogy a 7800Gt a szar, úgyhogy ment vissza gariba, addig van benne egy ati x300-as, de ezzel is csinálja randomba, hogy bekapcsolom, aztán feketeség minden, nem indít el semmit, vagy lehet hogy elindít, de aztán le is áll, még a vinyókat is lehet hallani hogy kattannak, tehát csak világít a led, de nem történik semmi, ugyanez a dolog áll fennt az újraindításkor is, egyszerűen csak feketeség van a képernyőn...

Az a gondom, hogy mindezt randomban csinálja, de napjában 1x biztos, olyankor vagy reset gomb, vagy power gomb, és már legközelebb megy.

Már volt másik táppal is próbálva, azzal is ezt csinája...

5let?

D.
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#209 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 15:03

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 16:35

Azota nem is nyultam a gephez, mert nem volt ra idom, csak most nyomtatnom kellene, igy gondoltam megprobalom, hatha beindul.
ellenben egyre rosszabb a helyzet. Tap bekapcsolasakor ledek felvillannak, ventik felporognek. A kijelzopanelon ennyi all csak: F. A masodik digiten semmi!  Jahh es nem reagal semmit bekapcsra.

Ezek utan valoszinusithetoen meg mindig tap vagy elem?

Kicsereltem az elemet. A jelenseg ugyanaz. :(

#210 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 15:10

Hasonlóképpen jártam az alant lévő konfigommal, csak akkor még egy Ti4200-es volt benne. Ilyen fekete képernyő - no respond (vagy elindul - azonnal leáll) dolgot akkor csinált (nálam), ha a vidkártya nem volt megfelelően a helyén. Kicsit már kitágulhatott az AGP slot, és meghatározott szögben kellett belerakni, és meghatározott mélységig kellett meghúzni a csavart, és akkor semmi baja nem volt :) - egészen addig, míg a gép finom rezgésétől megint el nem mozdult (de általában hetekig bírta). Aztán a kártya meghalt (csíkozások nálam is), belekerült a mostani 9550-es, és úgy tűnik, sikerült jól a helyére raknom, mert azóta (kb. ősz óta) nem csinálja ezt a dolgot.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#211 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 16:54

Úgy tűnik megtaláltam a hibát. Az IDE0 csatornán lévő kábelre rádobtam a rendszervinyó mögé slave-nek egy másik vinyó és azzal tökéletes volt. Lehetett egyik meghajtóról a másikra másolni olda-vissza.
Kicseréltem az IDE1-esen lévő kábelre és azzal "black-out". Ebből arra következtetek, hogy megszakadhatott a kábel szétszedés közben. Szerintetek?

szerk.: Ez a feltételezésem alá is tudtam támasztani: átraktam az IDE0-ról az IDE1-re a kábel a rendszervinyóval és műkszik. :) Ebből egyelőre csak egy kábelcsere lesz.

Szerkesztette: Lali-213 2006. 01. 16. 17:12 -kor

#212 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 17:17

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 17:54

Úgy tűnik megtaláltam a hibát. Az IDE0 csatornán lévő kábelre rádobtam a rendszervinyó mögé slave-nek egy másik vinyó és azzal tökéletes volt. Lehetett egyik meghajtóról a másikra másolni olda-vissza.
Kicseréltem az IDE1-esen lévő kábelre és azzal "black-out". Ebből arra következtetek, hogy megszakadhatott a kábel szétszedés közben. Szerintetek?

Naggyon olybá tűnik.  :up:  Dugd át IDE1-re, és úgy is indítsd el. Ha bebutul jól, akkor okés a másik ide-csatorna is, ezzel alaplap hibátlannak nyilvánítható. Usb-billentyűzettel fullos leszen.  ;)

Közben beelőztél :)

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 01. 16. 17:17 -kor

#213 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 17:21

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 17:17

Naggyon olybá tűnik.  :up:  Dugd át IDE1-re, és úgy is indítsd el. Ha bebutul jól, akkor okés a másik ide-csatorna is, ezzel alaplap hibátlannak nyilvánítható. Usb-billentyűzettel fullos leszen.  ;)

Közben beelőztél :)

Akkor nincs más hátra, mint venni 2db IDE kábelt (+1 tartalékba;)) és egy PS/2 -> USB átalakítót. Viszont azt nem tudom, hogy USB-ről lehet-e bekapcsolni a gépet, mert most Space-re indul. :)
Az új alaplap meg csak akkor kerül bele a gépbe, ha találok végre A7N8X-E Deluxe-t (ezt vehetitek célzásnak is! ;))

#214 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 17:38

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 18:21

Akkor nincs más hátra, mint venni 2db IDE kábelt (+1 tartalékba;)) és egy PS/2 -> USB átalakítót. Viszont azt nem tudom, hogy USB-ről lehet-e bekapcsolni a gépet, mert most Space-re indul. :)
Az új alaplap meg csak akkor kerül bele a gépbe, ha találok végre A7N8X-E Deluxe-t (ezt vehetitek célzásnak is! ;))

Legfeljebb visszaszoksz a Powa gombra.  :D 
Mondjuk innentől nem sok értelmét látom az alaplap cseréjének, de emmán a te dolgod.

#215 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 17:47

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 17:38

Legfeljebb visszaszoksz a Powa gombra.  :D 
Mondjuk innentől nem sok értelmét látom az alaplap cseréjének, de emmán a te dolgod.

Amíg nem veszem meg, addig még lehet gondolkodni a vásárláson. :) Köszönöm szépen a segítséget. :respect:

#216 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 17:58

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 18:47

Amíg nem veszem meg, addig még lehet gondolkodni a vásárláson. :) Köszönöm szépen a segítséget. :respect:

Szívesen! Örülök, hogy minden jóra fordult.  :)

#217 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 18:17

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 17:58

Szívesen! Örülök, hogy minden jóra fordult.  :)

Hát még én! :D Eléggé parán voltam, hogy hazavágtam a verdát.

#218 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 19:34

Üdv.

A problémám a következő: stabil gép már jó ideje, de az utóbbi időben az a probléma állt elő, hogy amikor játszok, a gép minden előzmény nélkül leáll, lefagy. Mi lehet a probléma szerény véleményetek szerint.
Elsőnek a tápra gyanakodok, de egy Chieftec 420-as -mely alig 1 éves - nem hiszem, hogy bajom okozója lehet.
Másodsorban a memóriára adtak voksot, de nem tudom dos-ból letesztelni a memtest-el, mert nem értek hozzá. Ehhez nem ártana egy útmutatás.

Ha valakinek másmilyen ötlete van, kérem jelezze.
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#219 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 19:36

Idézet: Biriboy - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 19:34

Üdv.

A problémám a következő: stabil gép már jó ideje, de az utóbbi időben az a probléma állt elő, hogy amikor játszok, a gép minden előzmény nélkül leáll, lefagy. Mi lehet a probléma szerény véleményetek szerint.
Elsőnek a tápra gyanakodok, de egy Chieftec 420-as -mely alig 1 éves - nem hiszem, hogy bajom okozója lehet.
Másodsorban a memóriára adtak voksot, de nem tudom dos-ból letesztelni a memtest-el, mert nem értek hozzá. Ehhez nem ártana egy útmutatás.

Ha valakinek másmilyen ötlete van, kérem jelezze.

Nekem akkor produkalt ilyet amikor tulmelegedett a  grafikus kartyam:
Jatek kozben kidobott vagy resetelt a gep.
|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#220 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 19:45

Idézet: JA!KA - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 18:36

Nekem akkor produkalt ilyet amikor tulmelegedett a  grafikus kartyam:
Jatek kozben kidobott vagy resetelt a gep.

Ez volt a 3. gondolatom, de ezt nem mertem leírni, mert hülyének néztetek volna. ;)
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.