HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   luy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 08:00

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 6:49

Luy: Próbálj ki egy másik hálókártyát az alaplapi helyett.

Másik alaplapi jó lesz?

#362 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 08:28

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 7:49

Mindig hibázós gépek: Két tipp: Valami erős EM-tér (földelés hiánya-hibája miatt esetleg gondot okozhat), illetve az alaplapot tartó bakok elszigetelése (vagyis műanyag bakok alkalmazása egy-két helyen).

A hálózathoz nem nyúltam. Két alaplapot pedig nem hinném, hogy egymás után rosszu teszek be.

#363 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 09:02

Hőőőj! Nem rosszl teszed bele, csak nem jól ;) . Olvasd el mégegyszer, amit írtam: Egyes felállásokban gond, ha az alaplap két, távtartóval érintkező része más úton is kapcsolódik galvanikusan. Persze kicsi az esélye, hogy ez 2x egymás után pont úgy alakuljon ki, de emiatt én is szívtam már, reprodukálhatóan ez volt a hiba oka.
Az EM-teret nem tudod mérni, a hálózathoz meg a szomszéd is hozzányúlhat.

Luy: Jó, persze.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#364 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 09:10

Az én problémámra nem jön segítség? Miért áll le a memtest?

A másikra: Nekem is hallatszik a hangszóróból különböző zajok, igaz én rájöttem az okára.
VAn egy TV tuner a gépben és amikor magasra teszem a hangerejét a pchangjába a tv tuner hangja átszűrődik. Ezt egy zavarszűrővel meg lehet oldani, de az pénzkidobás( kb. 2.500-3.000 Ft ). Én úgy oldottam meg, hogy a "Line in" hangerejét levettem a felére, így nem hallatszik át semmi sem. ( A linein-re van kötve a tv tuner hangja )
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#365 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 09:35

Az a zaj nem a szűrő hiánya (amire gondolsz, az antennát leválasztó doboz, gondolom), hanem a tuner audio fokozatának saját zaja :rolleyes: . A tv-s progit nem lehet beállítani, hogy csak akkor engedélyezze a hangot, ha használod (auto-mute)?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#366 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 10:15

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 8:35

Az a zaj nem a szűrő hiánya (amire gondolsz, az antennát leválasztó doboz, gondolom), hanem a tuner audio fokozatának saját zaja :rolleyes: . A tv-s progit nem lehet beállítani, hogy csak akkor engedélyezze a hangot, ha használod (auto-mute)?

Nem is próbáltam, de szerintem nem. Nem is az a legnagyobb gondom, hanem, hogy a Memtest leáll!!!!

Máskülönben elképzelhető, hogy a "Kevés a virtuális memória...." buborékablak állandó felbukkanása összefüggésben van a memóri teszt prg leállásával? Hiába állítok neki bármekkorát, mindig kiírkálja.

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#367 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 11:11

Ez valkami gyökér HW-es dolognak tűnik, esetleg durva memóriahiba. prime-stabil a gép?

#368 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 11:13

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 10:11

Ez valkami gyökér HW-es dolognak tűnik, esetleg durva memóriahiba. prime-stabil a gép?

Cseréltem alaplapot, memóriát, procit ( 775-ös 630-as, 2*512 Kingmax, DFI Lanparty ) mégis produkálja. Nem lehet, hogy a táp nem bírja?

#369 Felhasználó inaktív   luy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 08:36

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 8:02

Luy: Jó, persze.

Nvidia firewall leszed, másik hálókártya izzít, beállít....
Letöltés simán megy, nem volt eddig hibás file.

Köszi a segítséget.

#370 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 19:10

Segítségetek kérem! Nálam is előfordult fagyás, játékok közben, úgy hogy az utolsó hangot visszhangozva csontra fagyott minden, vagy borzalmas fülsértő hanggal. Cseréltem tápot, végső elkeseredésemben pci latency toollal 32-re állítottam a hangkártya latency-t, mert hangkarira gyanakodtam. Azóta nem fagy, viszont pattogó hangot hallat néha, legtöbbször a játék betöltésekor. Mi lehet a gond? Amikor fagyott, az alaplapi nagkeltővel is ezt tette.... :think:
     Vissza az íreknek Vietnámot!

#371 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 20:02

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 19:10

Segítségetek kérem! Nálam is előfordult fagyás, játékok közben, úgy hogy az utolsó hangot visszhangozva csontra fagyott minden, vagy borzalmas fülsértő hanggal. Cseréltem tápot, végső elkeseredésemben pci latency toollal 32-re állítottam a hangkártya latency-t, mert hangkarira gyanakodtam. Azóta nem fagy, viszont pattogó hangot hallat néha, legtöbbször a játék betöltésekor. Mi lehet a gond? Amikor fagyott, az alaplapi nagkeltővel is ezt tette.... :think:

A nagkeltő hangkeltő akart lenni  :omg:

#372 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 21:21

érdekes probléma ütötte fel fejét:

a 400-as RAM-jaim nem hajlandóak 400 Mhz-en menni... a prime hibával elszáll, azonban a Memtest rendben megy.

333Mhz-re visszavéve megy a Prime is, azonban véletlenszerűen megfagy a gép windows alatt. Linux alatt semmi problémám
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#373 Felhasználó inaktív   K-roy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 09:31

Hy
Egy problémámra szeretném a segítségeteket kérni. A7N8X-E Deluxe lapom van és lassan már egy éve rendszertelenűl akad vagy lefagy a gép SAMSUNG160GB SATA-ás vinyonál. De ha a hagyományos IDE vinyonál nincs ez. Próbáltam már másik SATA vinyóval is ua. akad vagy lefagy.
Mi lehet a gáz?

Konfigurációm:A7N8X-E Deluxe,Barton 2600+(3200+ járatva), 2x512 MB SAMSUNG 3200 RAM,ASUS V9950GE VGA

#374 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 00:00

Hát erre úgy látom a madár sem jár..... :rolleyes:

#375 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 14:07

Idézet: K-roy - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 9:31

Hy
Egy problémámra szeretném a segítségeteket kérni. A7N8X-E Deluxe lapom van és lassan már egy éve rendszertelenűl akad vagy lefagy a gép SAMSUNG160GB SATA-ás vinyonál. De ha a hagyományos IDE vinyonál nincs ez. Próbáltam már másik SATA vinyóval is ua. akad vagy lefagy.
Mi lehet a gáz?

Konfigurációm:A7N8X-E Deluxe,Barton 2600+(3200+ járatva), 2x512 MB SAMSUNG 3200 RAM,ASUS V9950GE VGA

alaplapi driverek/kábelek/tápegység teszt/csere?  :think:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#376 Felhasználó inaktív   K-roy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:05

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 14:07

Hy Bird-Of-Prey

Köszi a választ a kábel és táp cserén már túl vagyok, még BIOS-t is frissítettek de még így se jó.

#377 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:07

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 13:07

Sajnos nem vagy egyedül. Nekem is akad, fagy a gépem. Van amikor letöltés közben hirtelen lefagy a gép vagy játék közben egyszercsak a hang megakad, majd lefagy.

#378 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:17

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 21:02

A nagkeltő hangkeltő akart lenni  :omg:

Már találkoztam a jelenséggel, konkrét okát nem tudom, mert "magától" helyre jött. Ami történt: DX9c és legfrissebb audio driver felrakása, vga csere erősebbre a legújabb driverrel, chipset driverek frissítve. No hát ezek közül az egyik - valszeg nem a vga - helyre tette a dolgot. Neked is ezt az utat javaslom.

#379 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 17:05

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:17

Már találkoztam a jelenséggel, konkrét okát nem tudom, mert "magától" helyre jött. Ami történt: DX9c és legfrissebb audio driver felrakása, vga csere erősebbre a legújabb driverrel, chipset driverek frissítve. No hát ezek közül az egyik - valszeg nem a vga - helyre tette a dolgot. Neked is ezt az utat javaslom.

DX9c fölrakva. Legfrissebb Audigy 2 ZS driver fölrakva, chipset driver a legfrissebb, VGA x1800xl... :think:

#380 Felhasználó inaktív   AST 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:18

Üdv Mindenkinek!

Végigolvasva a fórumot, ma este tuti kompresszor-használat és újrakenem az összes vajaskenyeret (kicsit korai, 4 hónapos a gép?), de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A lenti konfig a következő hibákat produkálja:
(Hideg) bekapcsoláskor 10-15 másodpercig sípolás, mióta megvan a gép. Aztán elmúlik, és csinálja a dolgát. Újraindításnál nem. Másik: eszébe jut, és kék képernyő, azonnali újraindítás. Terheléstől, üzemállapottól független, Memtest, SisoftSandra, Everest hibátlan, sőt, túl jól teljesít (a tesztekben) a gép.

Általános érzetem gyakorlatban más A-64-hez képest, hogy olyan, mintha be lenne húzva a kézifék.

Eddig WinXP 3xújra (legalább már a NortonIS gyors lett), memóriák cserélgetése, bios update, driverek legújabbak.

Mi a véleményetek?
Üdv
Gigabyte GA-945GZM-S2, Core2Duo E4400, ASUS 8500GT, Acer AL1716, Samsung 250GB SATA, Mobile Rack:Samsung 160GB SATA, 2x1024 DDR2, IR-Wave 520US, Bluetake BT009Si, HP 3320.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.