HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 18. 11:50

Idézet

400W-os codegen táp

1. Többek véleménye szerint, didyman ajánlásával ezzel lesz a gond!
3. Windows mennyire friss?

#402 Felhasználó inaktív   nemethjoc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 19. 10:23

Már vagy 3x ujraraltam a win-t, de akkor is ezt csinálja.

megnéztem a proci hőfokát a biosban, ott 70 fok körül mozog, rajta a venti meg 2700-al forog.
ez esetleg nem lehet problema?

#403 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 11:41

Idézet: nemethjoc - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 11:23

megnéztem a proci hőfokát a biosban, ott 70 fok körül mozog

Ez sok, hűtést megtakarítani, újrakenni, próba. Reméljük, hogy nem a szenzor mér félre.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 02. 19. 11:43 -kor

#404 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 12:20

Egy barátom megkért, hogy tegyek már fel neki egy XP-t, mert valaki win98-ra telepítette rá nála, meg amúgy is elég érdekesen volt felrakva. Csináltam egy Everest reportot, összeszedtem minden drivert, ami kellett, szépen fel is raktam, boldog voltam, meg minden aztán beütött a ménkű. Utolsónak egy USB-s webkamerát tettem volna fel, de mikor rádugtam, onnantól a Win úgy indult, hogy mielőtt a gui bejött volna, 3 perc feketeséggel állt. Gondoltam, hogy biztos rossz drivert szedtem le a gyártó oldaláról, mondom jó, akkor most nem lesz rajta, majd később felteszek jót.
De tegnapelőtt szóltak, hogy megint úgy áll a gép. Kiderült, hogy rádugtak egy USB-s egeret, és ugyan ezt idézi elő (standard kis IBM optikai egerentyű). Akármelyik likba dugom, ugyan ez a gond. BIOSban semmi beállítást nem találtam az USBhez, ami segítene (kivéve a disable...). Érdekes módon egy USBs merevlemezzel, vagy egy USBs nyomtatóval simán megy. A rendszernaplóban semmi hibát nem ír. Gondoltam, hogy Bootvissel loggolnám az indulást, de pont nem volt nálam.

Egy Gigabyte GA-8S648-L (SiS 648 chipset) lapról van szó. Nem ismerem a SIS-es lapokat, de ahhoz is összeszedtem minden drivert, amit találtam. Amiket feltettem: alaplapi ide, hang, agp, illetve egy realtek driver a hálókarihoz, plusz catalyst, meg a webkam drivere.

A fura, hogy a "gányolt" windowssal nem volt ilyen gond (ilyen nem :)). Szóval gondolom, hogy valamelyik driver lehet a hibás. De vajon melyik? Vagy mi lehet ez?

Remélem, valaki végigolvassa a regényemet :).

Szerkesztette: szucsati 2006. 02. 19. 12:22 -kor

#405 Felhasználó inaktív   hipno 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 19. 12:39

Hi all lenne egy problémám!
Vettem egy gépet:

MSI s939 K8N NEO4-F nForce4 DualDDR alaplap
Athlon 64 3000
Sapphire Ati Radeon PCI-E X550 128MB DDR TV/DVI

Összeraktuk, windowst telepítés, feldobtuk a kapott drivereket. Felraktunk egy pár játékot (cod2 mohaa nfs stb...). Minden faszán ment, de újraindításkor nem akart bootolni a windows csak folyamatosan ment a windows töltő csík. Csökkentett módban indítható a gép feldobtunk minden drivert, amit csak atikhoz a neten találtunk. De nem változott semmi. Ezután format c:, majd ismét minden előről. Sima windows esetében nincs ilyen gond, de a játékok feltelepítése után nem akar bootolni a windows. Sztem vmi ütközhet a directx-szel. Vmi ötletetek nincs mit lehetne tenni, esetleg melyik ati drivert használjuk vagy vmi más programot?

Thx a segítséget előre is!

Szerkesztette: hipno 2006. 02. 19. 12:39 -kor

#406 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 13:38

Idézet: hipno - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 12:39

Hi all lenne egy problémám!
Vettem egy gépet:

Milyen játékokat raktok fel? Nem lehet, hogy valamelyiknek van valami másolásvédelme, amire a törésetek nem teljesen jó?
Szerintem pakoljátok fel egyesével őket, és nézzétek meg, hogy melyik után áll le.

#407 Felhasználó inaktív   hipno 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 19. 13:57

Eredeti játékkal sem megy (cod2), nem evvel van probléma biztos vok benne. Nekem ugy tűnik a directx felrakása nem teccik neki vmiért.

Szerkesztette: hipno 2006. 02. 19. 13:58 -kor

#408 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 14:20

Idézet: hipno - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 13:57

Eredeti játékkal sem megy (cod2), nem evvel van probléma biztos vok benne. Nekem ugy tűnik a directx felrakása nem teccik neki vmiért.

Próbáld meg esetleg ezt:
DirectX 9.0c februári frissítés

#409 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 19. 15:12

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 19:10

Segítségetek kérem! Nálam is előfordult fagyás, játékok közben, úgy hogy az utolsó hangot visszhangozva csontra fagyott minden, vagy borzalmas fülsértő hanggal. Cseréltem tápot, végső elkeseredésemben pci latency toollal 32-re állítottam a hangkártya latency-t, mert hangkarira gyanakodtam. Azóta nem fagy, viszont pattogó hangot hallat néha, legtöbbször a játék betöltésekor. Mi lehet a gond? Amikor fagyott, az alaplapi nagkeltővel is ezt tette.... :think:

Asszem ez kifogott itt mindenkin.... :confused:
     Vissza az íreknek Vietnámot!

#410 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 19:10

Új észrevétel!!! Ha elindítom az EVEREST-et, akkor egyet pattan a hang elindításakor illetve amikor elkezdi mérni a hőfokokat és aktiválódik minden modul. Utána kb percenként pattan egyet amíg fut az EVEREST!!
5let? Mihez lehet ennek köze?  :think:

#411 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 19:36

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 20:10

Új észrevétel!!! Ha elindítom az EVEREST-et, akkor egyet pattan a hang elindításakor illetve amikor elkezdi mérni a hőfokokat és aktiválódik minden modul. Utána kb percenként pattan egyet amíg fut az EVEREST!!
5let? Mihez lehet ennek köze?  :think:

szerintem döglődik valamelyik ramod
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#412 Felhasználó inaktív   K-roy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 19:57

Hi all!
Mitöl lehet az ha az OCCT tesztet akarom futtatni csak akkor megy végig ha elötte fél órát játszom, amúgy meg ezt irja ki.

"AS A SECURITY MEASURE, OCCT STOPPED TESTING YOUR COMPUTER.
IT GENERATED A COMPUTATION ERROR, AND THUS IS NOT 100% STABILE.
YOU MAY NOT EXPERIENCE PROBLEMS IN YOUR DAY-TO-DAY USE, BUT YOUR
CPU CAN GENERATE ERRORS."

Mit jelent ez?

#413 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 20:13

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 19:36

szerintem döglődik valamelyik ramod

Beszéltem Fiery-vel...mondott pár verziót  :rolleyes:

#414 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 20:14

Idézet: K-roy - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 19:57

Hi all!
Mitöl lehet az ha az OCCT tesztet akarom futtatni csak akkor megy végig ha elötte fél órát játszom, amúgy meg ezt irja ki.

"AS A SECURITY MEASURE, OCCT STOPPED TESTING YOUR COMPUTER.
IT GENERATED A COMPUTATION ERROR, AND THUS IS NOT 100% STABILE.
YOU MAY NOT EXPERIENCE PROBLEMS IN YOUR DAY-TO-DAY USE, BUT YOUR
CPU CAN GENERATE ERRORS."

Mit jelent ez?

A lényeg, a CPU-d hibát kgenerált a tesztprogramban, amit a mindennapos általános használatban nem fox észrevenni..Gondolom tuningolod.  :think:

#415 Felhasználó inaktív   K-roy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 20:45

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 20:14

A lényeg, a CPU-d hibát kgenerált a tesztprogramban, amit a mindennapos általános használatban nem fox észrevenni..Gondolom tuningolod.  :think:

Hi!

Igen, Athlon XP2600+ 3200+-on járatva.

Milyen CPU feszültséget kell beállítani és menyi az üzemi hömérséklete ezeknek a prociknak?

Köszi

#416 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:00

Idézet: K-roy - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 20:45

Hi!

Igen, Athlon XP2600+ 3200+-on járatva.

Milyen CPU feszültséget kell beállítani és menyi az üzemi hömérséklete ezeknek a prociknak?

Köszi

T-bred magos ugye? Azok még enyhén melegebbek mint a 64 bites társaik, a feszt bejből nem tudom, de én amellett vagyok, hogy addig érdemes tuningolni, amíg nem kell feszt emelni. (egy nagy bölcstől tanultam)

#417 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:22

Na megoldodott a problémám!

Jelenség: randomszeru ujraindulások és kékhalálok váratlan időpontokban. Azonnali fagyás nem várt pillanatokban, elvétve. Alaplap - vinyó hibákra utalo nyomok, a vinyo kattogása, az alaplap nem ismeri fel bootoláskor.

Megoldás: Tápcsere. A táp nem bírta hajtani a vinyókat, ezért mindig leálltak.

Nekem egy Macron, előtte egy Codegen 300W táp volt, mind akettővel cirkuszolt a gép. Most raktak bele egy Deer 400W-sat, hibátlan.

De azért lekopogom :)

Szerkesztette: Dextrose 2006. 02. 19. 22:23 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#418 Felhasználó inaktív   K-roy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:28

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 22:00

T-bred magos ugye? Azok még enyhén melegebbek mint a 64 bites társaik, a feszt bejből nem tudom, de én amellett vagyok, hogy addig érdemes tuningolni, amíg nem kell feszt emelni. (egy nagy bölcstől tanultam)

Barton magos az alap beállítás 11.5x166Mhz a jelenlegi 10x200Mhz a Vcore 1.65V.A hömérséklet 50-60 °C között van. Már 1,5 éve megy így "gond nélkül" kívéve ezt :

"Egy problémámra szeretném a segítségeteket kérni. A7N8X-E Deluxe lapom van és lassan már egy éve rendszertelenűl akad vagy lefagy a gép SAMSUNG160GB SATA-ás vinyonál. De ha a hagyományos IDE vinyonál nincs ez. Próbáltam már másik SATA vinyóval is ua. akad vagy lefagy"

Konfigurációm:ASUA A7N8X-E Deluxe,Barton 2600+(3200+ járatva), 2x512 MB SAMSUNG PC3200 RAM,ASUS V9950GE VGA Táp:UltraPower470W

Ez szerinted mitől lehet?
Köszi.

#419 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 01:20

Idézet: K-roy - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 22:28

Barton magos az alap beállítás 11.5x166Mhz a jelenlegi 10x200Mhz a Vcore 1.65V.A hömérséklet 50-60 °C között van. Már 1,5 éve megy így "gond nélkül" kívéve ezt :

"Egy problémámra szeretném a segítségeteket kérni. A7N8X-E Deluxe lapom van és lassan már egy éve rendszertelenűl akad vagy lefagy a gép SAMSUNG160GB SATA-ás vinyonál. De ha a hagyományos IDE vinyonál nincs ez. Próbáltam már másik SATA vinyóval is ua. akad vagy lefagy"

Konfigurációm:ASUA A7N8X-E Deluxe,Barton 2600+(3200+ járatva), 2x512 MB SAMSUNG PC3200 RAM,ASUS V9950GE VGA Táp:UltraPower470W

Ez szerinted mitől lehet?
Köszi.

Én is sz*pok a SATA Samsunggal...fagyások n ekem is voltak, aztán ujraindult a gép is. Neked pontosan hogyan történik ez? Érdekelne...

#420 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 08:25

Hali!

Nekem is ilyen procim van bár talán nem teljesen! Létezik a 2600+-os Barciból nem szuperlockos változat? Mennyi a valós órajele most a procidnak? (Everest, stb.) Az eredeti 3200+ Barci 2200MHz-en fut az nálam 11,5 x 191MHz (stabil 1,725V-on) Szinkronban a 200MHz-et még nem sikerült stabillá tennem!

Szerkesztette: janmano 2006. 02. 20. 08:25 -kor

A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.