HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 21:17

"őőőőő, ez azt jelenti akkor, hogy az a fél tápon végighúzódó csiga csík az most vmi ragasztó lenne, és nem kondi folyás?"

>>A képen lévő két nagyobb méretű kondit összekötő anyag az ragasztó, ezzel biztositják az ilyen tipusú billegő-mozgó alkatrészek helyzettartását.
Az hogy a középső kiszabta magát az amúgy kézzel nehezen formálható anyag fogságából már árulkodó. A kinézete alapján tuti hibás, mivel pupos, de nagyon.
Az alján mi található, mert az is furcsa?
Amugy ezek a kondik nem folynak gyakran. Láttam már puposat és felrobbantat, de folyosat még nem, persze lehet valakinek ez is sikerült. Túl sok folyadék nincs ám benne.

>>A 6600as fogyasztása sokszorosa a 440esnek, ezért a táp rövidebb ideig képes kiszolgálni a bekapcsolás utánni teszt alkalmával.

>> A 2500ös Bartonom szoftveresen 41 fok, BIOSban 55 fok körül. A 64 fok túl magas.
Asus A7N8X, AMD Athlon 2500+ Barton, Sapphire 9600XT, 1GB Twinmos RAM & ACER 9303WSMi laptop

#682 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 21:20

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 21:05

Namost ezt az azona-t még ne dobd ki, mert 2k-ból újra van kondizva és ez még nem a harmatgyenge széria.
A kondik teteje filces, megfolyva egyik sincs, csak púposak, ez épp elég viszont.

A szakértői véleményben ugye nem szeretjük indokolatlan környezetszennyezésre és azonnal új dolog vásárlására ösztökélni a kérdezőt...

Igaz.
Már egyeltalán nem bizok a kevésbé márkás tápokban.
Egy próbát megér a kondi cseréje.
Asus A7N8X, AMD Athlon 2500+ Barton, Sapphire 9600XT, 1GB Twinmos RAM & ACER 9303WSMi laptop

#683 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 21:30

:respect:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#684 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 05:47

köszi a hozzászólásokat, de nem tom ki fogja nekem ezt újrskondizni, ugyanis az összes számtekbolt annyira le van terhelve a saját garanciális szarjaival, hogy mindenki csak a náluk vett cuccal foglalkozik. Már asse tom ezt hol vettem. Talán Mistral még anno 3 éve...

#685 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 05:49

Más: észrevettem még, hogy néhány szoftver nem viselkedik úgy, mint kellene. Értsd: telepítés közben hibázik a WinXp, egy olyan WinXP, ami 3 hete lett felhúzva, és van kb. 8 progi feltelepítve rá. Pl. yahoo messenger install, és még az Abit uGuru sem működik vele (ebben van ilyen, mert AN7-es), noha az legalább felment.
Biztosan táp ez?

#686 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 06:26

Biztos csak egy dolog van az életben :-) . Ilyen és ennél változatosabb tüneteket simán produkálhat a táp, púpos kondikkal meg főleg. A zajos, ingadozó tápfesz mindenre ráhat, ami onnan működik.
Az Azona nem volt rossz márka, a Macron-tól vette a beleit, ez a 3 éves darab még a jobb eresztésből való, azóta a Macron is megpuhult.
Javítás: Az aláírásomban keresgélj :) .

Bartonnál nem olyan sok a 64 fok, 70-80 fokig stabilak szoktak lenni, persze ha 6-8 évnél hosszabb élettartamot szeretne az ember, akkor érdemes minél hűvösebben tartani.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#687 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 07:11

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 6:26

Biztos csak egy dolog van az életben :-) . Ilyen és ennél változatosabb tüneteket simán produkálhat a táp, púpos kondikkal meg főleg. A zajos, ingadozó tápfesz mindenre ráhat, ami onnan működik.
Az Azona nem volt rossz márka, a Macron-tól vette a beleit, ez a 3 éves darab még a jobb eresztésből való, azóta a Macron is megpuhult.
Javítás: Az aláírásomban keresgélj :) .

Bartonnál nem olyan sok a 64 fok, 70-80 fokig stabilak szoktak lenni, persze ha 6-8 évnél hosszabb élettartamot szeretne az ember, akkor érdemes minél hűvösebben tartani.

:D  Királynak érzem magam a 30-40-45 fokos hőmérsékletekkel  :D

#688 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 07:14

na, állj, azért nem csak te vagy hideg, engem se félts. :smoker:

#689 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:18

Köszönöm a hozzászólásokat a problémámhoz, megoldódott, tápcsere lett belöle.
Még a szaga is más lett a gépnek. :)

a Deer név mond valamit tápilag?

Üdv!
Asztalravissza!

#690 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 19:39

Mégegy dolog ellenőrzés képpen.
Felraktam ennek az Abit uGuru csodának a driver cd-n lévő verzióját (ABIT EQ), nah ez most műxik.
Ez ugye mutogatja az aktuális feszültségeket, amiket a BIOS-ból olvas ki, és be lehet állítani, hogy nyavalyogjon, meg csináljon egy logot, ha a feszültségek nem a megadott határok között mozognak.
Na most épp az a VGA-m van, amelyik az újraindulás előtt még kibír egy kék halált. Errorlogot nem kreált az ABIT EQ újrainduláskor. Lehet nem volt már rá ideje...
Szóval a kérdés, hogy ettől még ugyanúgy lehet a táp?

#691 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 19:55

persze hogy lehet

#692 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 15:24

Nah, mivel úgy gondoltam az Azona 3 év alatt megszolgálta már az árát, ezért feltörtem a malacot, és vettem egy 450W-os Chieftec-et. NEM A TÁPPAL VOLT A PROBLÉMA, +%+"!% MEG AZ ÉG! :D
Nah most akkor memória elvileg jó (3 ciklus alatt nem hibázott a memtest86+), videokari tuti jó, mert mindkettővel csinálja, hangkártya nem lehet, mert anélkül is csinálja, táp nyilvan jó. Most így ez alapján akkor az alaplap lesz a ludas, ami azért is dühítő mert, 2 hete járt le a garija. "+%!%!+%!!!
Tudtok olyan helyet, ahol foglalkoznak nem náluk vásárolt gépekkel, és értenek hozzá, és nem 3000 Ft-ot kérnek csak a bevizsgálásért, és 1-2 nap alatt felállítanak egy diagnózist meg meg is javítják?

Köszi előre is!

#693 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 16:15

Idézet: kkf - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 16:24

Nah, mivel úgy gondoltam az Azona 3 év alatt megszolgálta már az árát, ezért feltörtem a malacot, és vettem egy 450W-os Chieftec-et. NEM A TÁPPAL VOLT A PROBLÉMA, +%+"!% MEG AZ ÉG! :D
Nah most akkor memória elvileg jó (3 ciklus alatt nem hibázott a memtest86+), videokari tuti jó, mert mindkettővel csinálja, hangkártya nem lehet, mert anélkül is csinálja, táp nyilvan jó. Most így ez alapján akkor az alaplap lesz a ludas, ami azért is dühítő mert, 2 hete járt le a garija. "+%!%!+%!!!
Tudtok olyan helyet, ahol foglalkoznak nem náluk vásárolt gépekkel, és értenek hozzá, és nem 3000 Ft-ot kérnek csak a bevizsgálásért, és 1-2 nap alatt felállítanak egy diagnózist meg meg is javítják?

Köszi előre is!

Mi az, amit még nem cseréltél?

#694 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 17:06

Idézet: Dzsano - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 15:18

Köszönöm a hozzászólásokat a problémámhoz, megoldódott, tápcsere lett belöle.
Még a szaga is más lett a gépnek. :)

a Deer név mond valamit tápilag?

Üdv!

Leírom
Az én Abit deszkám Barton tuninggal több vincsivel,dvdrw-vel napok óta fut Deer 300W táppal  :smoker:
Tehát igencsak jó ár/teljesítménnyel rendelkezik eme táp.

#695 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 17:16

Ahoj!

Az lenne a problémám, hogy a gépem állandóan lefagy játék közben( a fagyást kisérik az akkor játszott hangeffektek összemixelve némi sípolással, zúgással, recsegéssel). Ez a dolog úgy 2 hónapja kezdődött a Panzers 1-gyel. Akkoriban még riktán, de most lefagy a BF2, Painkiller, Far Cry és az erőforrásigényesebb játékok(ilyen hogy callofduty vagy fifa06, áá ezek mennek rendesen)4xAA, 8xAF mellett. Szóval ez szerintetek is tápprobléma lehet?
Konfig: ABIT AN7, AMD Barton 2600+@3200, TT Vulcano 11+(asszem :p ), 2*512MB Samsung, Club3D  6600GT, 120 gb Seagate, 40 gb Maxtor, SB Audigy 2, Lg DVD Olvasó, NEC 3540 DVD-RW, 3 rendszerhűtő venti+ EGY KIRÁLY MERCURY 400W-os TÁP :cool:

Ha tudtok segíteni akkor azt megköszönhetem

THX (certified)
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#696 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 17:40

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 18:16

Szóval ez szerintetek is tápprobléma lehet?

Pont annyira, mint pár hsz-el korábban kkf kolléga gondja. Okozhatja alaplap, memória, tuningolt proci instabilitása, elégtelen hűtés(proc, vga, NB), bármelyik hw rejtett hibája, szoftverhiba, meg persze a táp is. Neked melyik a szimpi? Én egyébként két éve használok hasonló konfigban 400-as Mercuryt. Kösz jól vagyunk.  :up:

#697 Felhasználó inaktív   diszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 28. 23:40

sziasztok
lenne egy kis problemam, ami viszonylag furcsa:)
AMD 2500+
a7n8xe deluxe
app radeon 9600 256Mb
a bajom az hogy ha felteszem a drivert a vgahoz, es neaggyIsten jatszani akarok, lkezdi ismetelgetni:
"System failed CPU test"...nos, tudom mit jelent, a bajom az hogy mindezt ugy megteszi barhogy butitom a gepet(cpu:133*10,vga:120/100....................................160*12.5      324/198 helyett), es masik erdekesseg szamomra hogyha elfektetem a gepet, akkor nem mindig csinalja, ha felallitom,akkor nyomja folyton, kezdek megkattanni, koszi ha valaki tud segiteni...ha 400w-s tapom van BIOS:
CPU VCore:Auto(1.600V)
AGP VDDQ Voltage:1.5V
DDR Reference....:2.6V
Graphics aperture size:512

#698 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 06:44

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 18:06

Leírom
Az én Abit deszkám Barton tuninggal több vincsivel,dvdrw-vel napok óta fut Deer 300W táppal  :smoker:
Tehát igencsak jó ár/teljesítménnyel rendelkezik eme táp.

Azért a "napok óta" időszak még messze kevés bármiféle konklúzió levonására. A Deer amúgy a legalja az ajánlható tápoknak, a fullgagyi tápokkal egyező panelen korrektül beültetett, néhol egészen erős, jól méretezett megoldás.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#699 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 06:49

Idézet: diszk - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 0:40

sziasztok
lenne egy kis problemam, ami viszonylag furcsa:)
AMD 2500+
a7n8xe deluxe
app radeon 9600 256Mb
a bajom az hogy ha felteszem a drivert a vgahoz, es neaggyIsten jatszani akarok, lkezdi ismetelgetni:
"System failed CPU test"...nos, tudom mit jelent, a bajom az hogy mindezt ugy megteszi barhogy butitom a gepet(cpu:133*10,vga:120/100....................................160*12.5      324/198 helyett), es masik erdekesseg szamomra hogyha elfektetem a gepet, akkor nem mindig csinalja, ha felallitom,akkor nyomja folyton, kezdek megkattanni, koszi ha valaki tud segiteni...ha 400w-s tapom van BIOS:
CPU VCore:Auto(1.600V)
AGP VDDQ Voltage:1.5V
DDR Reference....:2.6V
Graphics aperture size:512

Ezek a BIOS-beállítások nem sokat mondanak, egyedül az aperture size: Ezt vedd le 128MB-ra (VGA memória fele, maximum 128MB ajánlott).
A 400W miféle márka? Mercury-ban mondjuk nem jó...
Az AGP sebességet vedd vissza 4x-esre, egyébként is felesleges a kártyának, talán ez is okozhat gondot és a fast writes-ot is kapcsold ki, bár a 9600 pont nem érzékeny erre.
Bár...Most olvasom, ha állítva van, akkor csinálja. Akkor VGA-t szedd ki, alaplap csavarjait tekerd ki-be egyszer, kártya csatlakozóit alkoholos valamivel (lehet pálinka is) pucold meg. Ujjlenyomat is okozhat ilyet, no meg ügyelj arra, hogy a kártya megfelelően illeszkedjen a foglalatba.

#700 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 06:54

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 18:16

Ahoj!

Az lenne a problémám, hogy a gépem állandóan lefagy játék közben( a fagyást kisérik az akkor játszott hangeffektek összemixelve némi sípolással, zúgással, recsegéssel). Ez a dolog úgy 2 hónapja kezdődött a Panzers 1-gyel. Akkoriban még riktán, de most lefagy a BF2, Painkiller, Far Cry és az erőforrásigényesebb játékok(ilyen hogy callofduty vagy fifa06, áá ezek mennek rendesen)4xAA, 8xAF mellett. Szóval ez szerintetek is tápprobléma lehet?
Konfig: ABIT AN7, AMD Barton 2600+@3200, TT Vulcano 11+(asszem :p ), 2*512MB Samsung, Club3D  6600GT, 120 gb Seagate, 40 gb Maxtor, SB Audigy 2, Lg DVD Olvasó, NEC 3540 DVD-RW, 3 rendszerhűtő venti+ EGY KIRÁLY MERCURY 400W-os TÁP :cool:

Ha tudtok segíteni akkor azt megköszönhetem

THX (certified)

De ebben az esetben leginkább tápnak tűnik. kkf kollega esetében tévesnek bizonyult a feltételezés, itt az időfaktor egyértelmű jel: Ilyet száradó kondenzátor, vagy esetleg öregedő kontaktus okoz. Szedd szét-rakd össze a gépet, bios-ban lesd meg, ilyen értékeket taglal a tápfeszekre, keress púpos, kifolyt kondit az alaplapon, a tápban és egyébként azt a veszélyes szemetet vágd ki a gépből. Az említett Deer 300W-os táp is messze jobb ennél a bombánál, de egy ilyen gép azért megérdemelne egy 6-8000Ft-os tápot szvsz (amit még a 20-30k-s szörnyek és pl. egy 6600GT fényében drágának sem lehet igazán nevezni).

Szerkesztette: didyman 2006. 04. 29. 06:55 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.