HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 04. 16:32

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 16:35

Várom az ötleteket, javaslatokat, stb.

nagy valószínűséggel valami gond lett a lappal is, előfordulhat hogy hiába nem látszik, de kondis baja van a nem megfelelően ellátott hajtás miatt, gondolok itt azona barátodra. mindenféleképpen várd meg a bikásabb tápot (chieftec), szerintem azzal már kevesebb gond lesz mint noname xarokkal, aztán ha akkor is gond van, akkor vidd el a lapot valakinek, aki megpillantja szakszerűen.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#942 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 12:04

Hali

Úgy néz ki HW-hibánk van - a memóriakezelés nagyon instabillá kezd válni :(

Szóval HW (beüzemelve 2004. október 4., 24/7 üzem)
Abit KV8-Max3 lap (S754, AGP, VIA mittoménmilyen csipszet)
A64 2800+ @ 2800+
GF2MX
Intel 21143 PCI hálókártya (ez is vicc; az integrált 3Com-nak NINCS 2K3 drivere!) - előtte Realtek 8139AS volt.

Van még 3 vinyó, de azok nem lényegesek.

Hiba:
Eddig volt 2 RAM modul (Kingston Value) 2x512mb méretben. Úgy kb. idén március közepén veszettül elkezdett fagyogatni - volt hogy naponta, volt hogy hetente. Mostanára stabilan 3-4 naponta dob egy hátast. Néztem RAM feszt, időzítéseket, kb. semmi nem használt.
Aztán úgy alakult, hogy az XMLTV egy letöltés közben 600-800mb RAMot felzabál, úgyhogy történt egy RAM bővítés (1gb Samsung). Így mind a 3 RAM foglalat tele van, és egyből el sem indult :mad: Vagy épp a BIOSban fagy meg. Kiderítettem hogy 3 modullal csak DDR333 sebességen megy, ezt szépen beállítottam, és meglepetésemre elindult a Windows - aztán menet közben megfagyott.

Végül elkezdtem ide-oda pakolni a modulokat, és felállt a Windows (SBS 2003). Sajnos egy óra után fagyott, aztán megint, úgyhogy kivettem egy 512-es modult, így most már lassan 2 órája stabil, 1.5gb-tal.

A jelek szerint kezdi megadni magát valami a lapon, és 3 modullal nagyon sz@r, 2 modullal majdkiderül (eddig sz@r volt), egy modullal meg sem próbálom, inkább veszek új lapot - ha muszáj.

Mit kéne ellenőriznem? Kondik OK-nak tűnnek, kiporoltam a gépet, kiszedtem a lapot, stb. Mit érdemes még nézni? Netán kondit kéne cserélni? Mondjuk az otthoni NF7-nek is hasonló baja van. Lehet hogy ez egy "szokásos" Abit elkó-betegség?

#943 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 12:54

Idézet: monolith - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 17:29

amennyiben az eredeti windows xp-t próbálod feltuszkolni, tudnod kell, hogy a service pack nélküli windowsok csak korlátolt, asszem 100akárhány gigabájtig látják a partíciót. 1.:vagy szerzel sp2-es xp telepítőőt és megpróbálod azt felzavarni, vagy 2.:előtte egy másik gépen szétdarabolod a lemezt kisebb partíciókra. az alaplapi biossal is lehet gond, de azt írtad azt frissítetted, mást nem tok mondani. ezeket próbáld ki, hátha segít.

Köszi az ötleteket, megpróbálom!

#944 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:01

Idézet: didyman - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 16:30

Az ATA33 átviteli küszöbe 33M/s, nem 3,3M/s. Az akadozó gép pedig inkább annak a jele, hogy az ATA33 sem megy, sőt, egyáltalán semmilyen DMA mód, csak PIO. Ahogy arra rá is mutattál.

A probléma még mindig megvan valamiért. :(

Ahogy bekötöm secondary masternek a DVD-t, a primary slave maxtor vincsi lemegy PIO módba. Ha Ha ilyenkor használom a primary sslave vincsit, akkor a gép annyira belassul, hogy még az mp3 lejátszás se megy.

Van valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet?

Szerkesztette: Lipton 2006. 06. 06. 13:08 -kor

#945 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:19

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 13:04

Hali

Úgy néz ki HW-hibánk van - a memóriakezelés nagyon instabillá kezd válni :(

Szóval HW (beüzemelve 2004. október 4., 24/7 üzem)
Abit KV8-Max3 lap (S754, AGP, VIA mittoménmilyen csipszet)
A64 2800+ @ 2800+
GF2MX
Intel 21143 PCI hálókártya (ez is vicc; az integrált 3Com-nak NINCS 2K3 drivere!) - előtte Realtek 8139AS volt.

Van még 3 vinyó, de azok nem lényegesek.

Hiba:
Eddig volt 2 RAM modul (Kingston Value) 2x512mb méretben. Úgy kb. idén március közepén veszettül elkezdett fagyogatni - volt hogy naponta, volt hogy hetente. Mostanára stabilan 3-4 naponta dob egy hátast. Néztem RAM feszt, időzítéseket, kb. semmi nem használt.
Aztán úgy alakult, hogy az XMLTV egy letöltés közben 600-800mb RAMot felzabál, úgyhogy történt egy RAM bővítés (1gb Samsung). Így mind a 3 RAM foglalat tele van, és egyből el sem indult :mad: Vagy épp a BIOSban fagy meg. Kiderítettem hogy 3 modullal csak DDR333 sebességen megy, ezt szépen beállítottam, és meglepetésemre elindult a Windows - aztán menet közben megfagyott.

Végül elkezdtem ide-oda pakolni a modulokat, és felállt a Windows (SBS 2003). Sajnos egy óra után fagyott, aztán megint, úgyhogy kivettem egy 512-es modult, így most már lassan 2 órája stabil, 1.5gb-tal.

A jelek szerint kezdi megadni magát valami a lapon, és 3 modullal nagyon sz@r, 2 modullal majdkiderül (eddig sz@r volt), egy modullal meg sem próbálom, inkább veszek új lapot - ha muszáj.

Mit kéne ellenőriznem? Kondik OK-nak tűnnek, kiporoltam a gépet, kiszedtem a lapot, stb. Mit érdemes még nézni? Netán kondit kéne cserélni? Mondjuk az otthoni NF7-nek is hasonló baja van. Lehet hogy ez egy "szokásos" Abit elkó-betegség?

Csak a szokás kérdezteti velem: tápod milyen? Feszek?

#946 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 14:01

BTW nem kell beidézni az egészet :omg:

Táp: Chieftec HPC-420 300 CE (a HPC-420 biztos OK, de a matrica a tetején van és nem látom :mad: )
Mindenesetre 420W-os, 2*80mm ventis, nem a legszarabb darab :think:

A gép átlagosan (APC szünetmentes szerint) 95-110W-ot fogyaszt; teljes terhelésen 130-140W körül.

Feszek stabilak. Próbáltam emelni a RAM feszt (2.55V -> 2.60, 2.65, 2.70V), az időzítéseket visszavenni (CAS 2.5->3, ami 3 szokott lenni az 4 lett), procinak több feszt adni (1.50V->1.525V), semmi. Az alaplapra rá van dudva a 4-tűs 12V csatlakozó.

szerk: persze nem dudva, hanem dugva, de most már lusta vagyok kijavítani :)

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 06. 14:05 -kor

#947 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 14:18

https://forum.hwsw.h...pic=105685&st=0

Itt írta didyman a "nem ajánlott" tápoknál:

"Chieftec régi (HPC főleg) szériái, ahol meleg környezetben vannak"

Ez éppenséggel HPC, de nem kifejezetten meleg a környezet - bazinagy Chieftec Dragon ház, hátul 2*80mm porszívó venti, elöl a vinyóknál a harmadik - a hűtés kifejezetten jó, a tápból langymeleg valami jön, a tápventi (amit mér legalábbis) órák óta nem mászik 1350 rpm fölé.
Nem egy túlterhelt, túlmelegedett valami; direkte szándékosan mindent túlméreteztem.

#948 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:43

Hömm, chipset, proci hőmérséklete hogy' áll? :think:

Memtest volt már vagy csak én nem látom?

#949 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 18:37

Memtest még nem volt (hacsak az nem, hogy az új modul 3 napig a gépemben volt), a régieket meg fogom nézni. De tényleg nem hiszem hogy az lenne a gond.

BTW, az Abit NF7 lapomban meg olyan gond van, hogy nem megy a Suspend-To-RAM - és régebben biztosan jó volt. Az is valami ilyesmi, elöregedéses hiba (az a lap is sokat ment). Gondolom most már - élettartam-tervezés, barátaim! - 1-2 évre tervezik a lapokat, és a KV8 1.5 éve megy 24/7-ben, az NF7 meg lassan 2.5 éve megy igen sokat.

Há' mé' nem vesz az egyfejű user új lapot, igaz? Fogyaszók vagyunk, ha akarjuk ha nem :(

Létezik Windows (SBS 2003) alatt futó memteszt? Nem megoldható hogy a szerver kiessen (levelezés, file, nyomtató, EPG, etc), csak menet közben tudom tesztelni. Ha így nem sikerül megtalálni a problémát, akkor veszünk alaplapot, memóriát, akármit.
Mindegy, csak menjen.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1149615430.png

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 06. 18:44 -kor

#950 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 22:14

Jézus, mivel hűtöd te ezt? :) Chipset 29 fok, proci 31? :think:

A 3,3V éppen a tűréshatár fölött van, érdemes lenne rámérni valami mérőeszközzel, hátha az a ludas.

3VDUAL - ez mi? 3,44V...

#951 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 06:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 23:14

Jézus, mivel hűtöd te ezt? :) Chipset 29 fok, proci 31? :think

Chipseten Zalman, procin gyári sz@r hűtő ;)
Mondtam hogy izmos ventik vannak a házban :banana:

Hogy melyik fesz mit csinál, azt te kb. sokkal jobban tudod. A 3.3V pedig sziklastabilan (+/- 1%-on belül) ennyi.

Lassan beérek és elkezdem hergelni.

#952 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 07. 07:21

A 3,3V-tal nincsen baj, az ha magasabb és nem melegszik semmi, akkor hagyni kell békében :D . Meg ugye ezeket műszerrel kéne lekövetni, az atx csatin mérve, ezt még lehet menet közben, óvatosan :D .
A NB feszültsége viszont érdekes.
Öregedő kondik tudnak ilyet csinálni, ami ezeken kívül időfüggő, az bináris hibát okoz rendszerint (megy-nem megy), vagy BIOS.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#953 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 07:24

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 7:34

Hogy melyik fesz mit csinál, azt te kb. sokkal jobban tudod. A 3.3V pedig sziklastabilan (+/- 1%-on belül) ennyi.

Nem tudom, mi a 3VDUAL, azért kérdem.

3,3-ra pedig nem azt mondtam, hogy ingadozik, hanem hogy soknak találom.

#954 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 07:25

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 8:21

A 3,3V-tal nincsen baj, az ha magasabb és nem melegszik semmi, akkor hagyni kell békében :D . Meg ugye ezeket műszerrel kéne lekövetni, az atx csatin mérve, ezt még lehet menet közben, óvatosan :D .

Egy sima molexen nem jó mérni? :think:

#955 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 07:25

Nem tudom mennyinek kéne lennie az NB-nek, BIOSban minden default (1.2V)

#956 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 07:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 8:25

Egy sima molexen nem jó mérni? :think:

Hát ha te az 5/12V molexből kiméred a 3.3V-ot, akkor kapsz egy sört :)

Ja és háttal nem kezdünk mondatot!  :Đ

#957 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 09:44

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 8:26

Hát ha te az 5/12V molexből kiméred a 3.3V-ot, akkor kapsz egy sört :)

Ja és háttal nem kezdünk mondatot!  :Đ

:omg: Jogos, elnéztem. :omg:

#958 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 07. 10:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 10:44

:omg: Jogos, elnéztem. :omg:

Nem: terhelten kellene kimérni. A csatlakozón elvesző hányadot alaplap beszerelt állapotában így sem tudjuk lekövetni, maximum melegedést, égést keresni, de továbbra is a szenzor egy terhelt, csatlakozóval ellátott ágon fog mérni, míg a műszer valószínűleg nem. Ekkor pedig a táp lehet hibátlan is, csak a csatlakozás, vagy a vezetékek forrasztása a tápban lehet ludas.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#959 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 11:32

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 11:15

Nem: terhelten kellene kimérni. A csatlakozón elvesző hányadot alaplap beszerelt állapotában így sem tudjuk lekövetni, maximum melegedést, égést keresni, de továbbra is a szenzor egy terhelt, csatlakozóval ellátott ágon fog mérni, míg a műszer valószínűleg nem. Ekkor pedig a táp lehet hibátlan is, csak a csatlakozás, vagy a vezetékek forrasztása a tápban lehet ludas.

Értem, én is ilyesmire gondolok, csak nem tudom ilyen szépen elmondani.

Ettől függetlenül molexen bajosan lehet 3,3V-ot mérni, nemde? :)

#960 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 11:55

Azt hiszem, hogy nekem meg örökre megmarad ez a problémám. :(

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47