Hali
Úgy néz ki HW-hibánk van - a memóriakezelés nagyon instabillá kezd válni
Szóval HW (beüzemelve 2004. október 4., 24/7 üzem)
Abit KV8-Max3 lap (S754, AGP, VIA mittoménmilyen csipszet)
A64 2800+ @ 2800+
GF2MX
Intel 21143 PCI hálókártya (ez is vicc; az integrált 3Com-nak NINCS 2K3 drivere!) - előtte Realtek 8139AS volt.
Van még 3 vinyó, de azok nem lényegesek.
Hiba:
Eddig volt 2 RAM modul (Kingston Value) 2x512mb méretben. Úgy kb. idén március közepén veszettül elkezdett fagyogatni - volt hogy naponta, volt hogy hetente. Mostanára stabilan 3-4 naponta dob egy hátast. Néztem RAM feszt, időzítéseket, kb. semmi nem használt.
Aztán úgy alakult, hogy az XMLTV egy letöltés közben 600-800mb RAMot felzabál, úgyhogy történt egy RAM bővítés (1gb Samsung). Így mind a 3 RAM foglalat tele van, és egyből el sem indult

Vagy épp a BIOSban fagy meg. Kiderítettem hogy 3 modullal csak DDR333 sebességen megy, ezt szépen beállítottam, és meglepetésemre elindult a Windows - aztán menet közben megfagyott.
Végül elkezdtem ide-oda pakolni a modulokat, és felállt a Windows (SBS 2003). Sajnos egy óra után fagyott, aztán megint, úgyhogy kivettem egy 512-es modult, így most már lassan 2 órája stabil, 1.5gb-tal.
A jelek szerint kezdi megadni magát valami a lapon, és 3 modullal nagyon sz@r, 2 modullal majdkiderül (eddig sz@r volt), egy modullal meg sem próbálom, inkább veszek új lapot - ha muszáj.
Mit kéne ellenőriznem? Kondik OK-nak tűnnek, kiporoltam a gépet, kiszedtem a lapot, stb. Mit érdemes még nézni? Netán kondit kéne cserélni? Mondjuk az otthoni NF7-nek is hasonló baja van. Lehet hogy ez egy "szokásos" Abit elkó-betegség?