HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:53

:(
Na szóval a köv a helyzet:

Bekapcsolom a gépet és ezt írja ki:
Előtte szerelegettem a gépet pontosabban beraktan egy új winyót majd bekapcsoltam és nem ment a windows normálisan mindig lefagyott a bejelentkező képernyőnél.
Majd belementem biosba és elkezdett szirénázni majd döbentem tapasztaltam hogy a procc 85 fokon van egyből kikapcsoltam(power gomb nyomásásval) majd legyeztem mint állat a hűtőt.(ami egy bazi nagy rézborda, Zalman CNPS-7000 CU)

A ventit mindig fullon járatam most is ment és nem tom miért szökött fel a hőfok.
A winyó nem zárlatos mert éppen használom a gépet csak a régi cel d procival és minden múkszik.

Miután rábírtam hogy elindújon theát cmos-tisztítás utána a windows tötésnél kékhalállal újraindúl.

Erre menyire vonatkozik a gari? mert nem én húztam a procit mégis valszeg megsült.
Shoa nem volt húzva azt még hozzáteszem.

CPU is in unworkable condition, or has been changed. please check soft menü

A procci kb 2 hetes INTEL P4 Prescott 3.0Ghz 1m L2 800FSB

#1542 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 18:48

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:53

Na szóval a köv a helyzet:..................

Szerelés közben megnyomtad/lökted a zalmant, és nincs a procin rendesen.......
Szedd le, paszta rá és újra fel, hátha.....
Üdv:Arsene

#1543 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 19:17

Kép
Hát ezzel nehéz lenne megsütni a procit alapból!
Az is lehet, hogy bedöglött a hőfokmérő

#1544 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 22:08

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:42

Úgy értem, hogy azt a 8 megát amit a Windóz csinál a partíciók létrehozásánál, azt valahogy törölni( áttenni).
Én azt szoktam tenni, hogy a 250Gb wincsimet vagy felébe (125-125Gb), vagy kicsit eltolva  (120-130Gb)
ra teszem , hogy a váltással a 8 mega is törlődjön és utánna formázom a wincsit.
Nekem bevált módszer arra, hogy a Vírusok, egyes programok mentései  törlődjenek a gépről.
Mert van nemegy játék, amit ha rosszul teszel fel, utánna azért nem tudod újra feltenni, mert elmentett info marad a gépeden, akár a format után is.
Egyenlőre persze a biost tenném rendbe, ahogy írtam ezelőtt.

És az a 8M miért hiányzik? Ezt sose értettem :) .
Boot szektorba/MBR-be játék biztosan nem ír adatot, ha egyáltalán létezik ilyen védelem, az kötet méretét, sorozatszámát használhatja esetleg...Milyen játék volt az?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1545 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 00:17

Na bazz már a hangkártyás sem ismeri fel.

Ez mia a fas**tól lehet?

Szerkesztette: Virus9AX 2006. 10. 17. 00:25 -kor

#1546 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 05:46

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:53

Na szóval a köv a helyzet:

Bekapcsolom a gépet és ezt írja ki:
Előtte szerelegettem a gépet pontosabban beraktan egy új winyót majd bekapcsoltam és nem ment a windows normálisan mindig lefagyott a bejelentkező képernyőnél.
Majd belementem biosba és elkezdett szirénázni majd döbentem tapasztaltam hogy a procc 85 fokon van egyből kikapcsoltam(power gomb nyomásásval) majd legyeztem mint állat a hűtőt.(ami egy bazi nagy rézborda, Zalman CNPS-7000 CU)

A ventit mindig fullon járatam most is ment és nem tom miért szökött fel a hőfok.
A winyó nem zárlatos mert éppen használom a gépet csak a régi cel d procival és minden múkszik.

Miután rábírtam hogy elindújon theát cmos-tisztítás utána a windows tötésnél kékhalállal újraindúl.

Erre menyire vonatkozik a gari? mert nem én húztam a procit mégis valszeg megsült.
Shoa nem volt húzva azt még hozzáteszem.

CPU is in unworkable condition, or has been changed. please check soft menü

A procci kb 2 hetes INTEL P4 Prescott 3.0Ghz 1m L2 800FSB

Elvben nem tud könnyen tökremenni, az Intel procik thermal throttling funkciója elég jól működik. Alultuningolni próbáltad, hogy alacsonyabb fsb-vel mennyire stabil?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1547 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 09:48

Idézet: tamaskaa - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 21:02

hello

uj windowst tettem fel. boot sorrendben visszaallitottam elso helyre a hard disket miutan meglett a win. ekkor nem indult el, boot disk faliure uzenettel. [nem, nincs kislemez bennehagyva]

jelenleg csak ugy hajlando indulni ha a a windows cd benne van a meghajtoban, es a cdrom van elsodleges boot devicenak allitva. akkor kiirja, hogy cdrol valo inditashoz nyomjon meg egy gombot, nem nyomok semmit, es kb 3mp mulva szepen megy. ha mas cd van a meghajtoban akkor se indul.

szal a gep uzemel, de ez igy nyilvan nem idealis.

mit b.sztam el?

kiegeszitenem meg azzal, hogy ha benne van az alaplapi driver cd, akkor is indul, csak akkor ha nyomok egy gombot, akkor bejon valami dos-os menu, hogy csinalhassak sata raid driver cd-t. vagymit. nem akarok ilyesmit csinalni.

didyman erre nem tudsz valamit?
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1548 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 11:11

Idézet: tamaskaa - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 10:48

kiegeszitenem meg azzal, hogy ha benne van az alaplapi driver cd, akkor is indul, csak akkor ha nyomok egy gombot, akkor bejon valami dos-os menu, hogy csinalhassak sata raid driver cd-t. vagymit. nem akarok ilyesmit csinalni.

didyman erre nem tudsz valamit?

Mert az eredeti boot.ini, ntdetect.com és ntldr.sys fájlok nem kerültek rá az elsődlegessé vált c: meghajtó gyökerébe és nincs érvényes mbr és boot szektor, így nem is fog indulni. Megoldás: boot.ini-ben az rdisk(x) bejegyzés vélhetően eddig 0 értékének 1-re átírása minden helyen, ha jól gondolkodom és az indulási sorrendben beállítani az eddig indított második vinyót.

#1549 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 14:31

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 11:11

Mert az eredeti boot.ini, ntdetect.com és ntldr.sys fájlok nem kerültek rá az elsődlegessé vált c: meghajtó gyökerébe és nincs érvényes mbr és boot szektor, így nem is fog indulni. Megoldás: boot.ini-ben az rdisk(x) bejegyzés vélhetően eddig 0 értékének 1-re átírása minden helyen, ha jól gondolkodom és az indulási sorrendben beállítani az eddig indított második vinyót.

na ez mar valami :D koszike.

mostmar csak azt kellene tudnom, hogy ez a minden helyen amit irtal, hogy irjam at 0-rol 1-re, azokat hol keressem?
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1550 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 15:56

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 23:08

És az a 8M miért hiányzik? Ezt sose értettem :) .
Boot szektorba/MBR-be játék biztosan nem ír adatot, ha egyáltalán létezik ilyen védelem, az kötet méretét, sorozatszámát használhatja esetleg...Milyen játék volt az?

Tökmindegy,
én egy ideje csak így csinálom meg,
és nincs is bajom vele.
Írhat bárki bármit, ez bevált és
jó módszer, szerintem. :omg:
Punk-tum!

#1551 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 00:15

Idézet

[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /NoExecute=OptIn

ilyet talaltam.

itt az rdisk 0 volt, itt mar at van irva 1-re, de nem valtozott semmi.

Dell Mini 9

#1552 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:32

A gepem kulonbozo idokozonkent - szerencsere nem tul gyakran - lefagy, egyszeruen csak megfagy az egesz, teljesen random (nem indul ujra, nincs hibauzenet, csak megall). Hibanaplo ures.
Nem nagyon volt idom reprodukalni a dolgot, de azt vettem eszre, hogy egyaltalan nem akkor fagy meg, amikor nagy igenybevetelnek van kiteve, viszont a Firefox mindig fut olyankor, bar nem vagyok biztos benne, hogy az az igazi oka - a Firefox hibaelharitojaban leirt dolgokat vegigcsinaltam, megsem valtozott.
Ki kene probalnom, hogy egy ideig nem hasznalom a rokat, mert eddig nem birtam ki nelkule nehany oranal tovabb. Most is lefagyott, pedig most hozza sem nyultam.
Az utobbi idoben nem is szoktam kikapcsolni a gepem ejjelre, mert azt vettem eszre, hogy olyankor mindig feljon az inditokepernyo, ahol a "Last seen good configot" es a Safe Mode-ot ajanlja fel, miutan az elso inditas nem sikerult (ilyenkor a bootkepernyo utan ujraindul a gep) - XP es Vista eseten egyarant.

A konfig kb 2-3 eves, Asus P4P800, P4 2.4 Northwood, Samsung SATA 80GB, Hitachi PATA 160GB, valamint egy fel eves 512MB-os Kingston DDR400-as memoria es egy Radeon 9600.

#1553 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 09:57

Idézet: ion - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 9:32

es egy Radeon 9600.

Ez lehet a probléma.
Nekem is csinált ilyet de inkább d3d alaklmazásoknál és ha jól tudom driver hiba volt.

Amúgy meg szerintem csinálj egy memtesztet.

#1554 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 10:40

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 10:57

Ez lehet a probléma.
Nekem is csinált ilyet de inkább d3d alaklmazásoknál és ha jól tudom driver hiba volt.

Amúgy meg szerintem csinálj egy memtesztet.

Amugy a tapom is viszonylag uj, par honapja csereltem, Chieftec 360W.
A vga drivert most frissitem, mert az kimaradt aprilis ota. En is arra gyanakodtam, de nem ertettem, miert csak sima desktopon fagy meg, amikor a firefox fut.

#1555 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 11:28

Firefox Setup 2.0 RC
http://www.filehippo...wnload_firefox/
http://www.filehippo...d_firefox/tech/
talán...

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 18. 11:28 -kor

#1556 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 11:59

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 12:28

Nemreg felraktam az RC2-t, de nem hozott valtozast, RC3 sem, azt ma raktam fel.

#1557 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:08

Idézet: ion - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 12:59

Nemreg felraktam az RC2-t, de nem hozott valtozast, RC3 sem, azt ma raktam fel.

Nekem is szokott, olyan mintha fullon feltöltene adatot a gépen automatice.
várok fél vagy 1 percet, és minden megy tovább.
Ha nem jön be akkor ctrl+alt+del és kikapcs  a proginak, ennyi.

#1558 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:14

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 13:08

Nekem is szokott, olyan mintha fullon feltöltene adatot a gépen automatice.
várok fél vagy 1 percet, és minden megy tovább.
Ha nem jön be akkor ctrl+alt+del és kikapcs  a proginak, ennyi.

De nekem az egesz rendszer megfagy, tehat az egerre, a billentyuzetre sem reagal. Probaltam otthagyni egyszer 5-10 percre, eredmenytelenul.
Csak az a baj, hogy keptelen vagyok most reprodukalni. Egyaltalan nem jottem ra, hogy milyen feltetelnek kell teljesulnie, hogy megfagyjon. :)

#1559 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:39

Idézet: ion - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 13:14

De nekem az egesz rendszer megfagy, tehat az egerre, a billentyuzetre sem reagal. Probaltam otthagyni egyszer 5-10 percre, eredmenytelenul.
Csak az a baj, hogy keptelen vagyok most reprodukalni. Egyaltalan nem jottem ra, hogy milyen feltetelnek kell teljesulnie, hogy megfagyjon. :)

512 megád van az össz rendszernek?
Nem sok!
Alapba 1 giga kéne és azis inkább párba, vagy szimplán.
Más rammal próbál ki, talán az lesz a baja.
Videókártya miatt, nem hiszem.

#1560 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 14:15

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 13:39

512 megád van az össz rendszernek?
Nem sok!
Alapba 1 giga kéne és azis inkább párba, vagy szimplán.
Más rammal próbál ki, talán az lesz a baja.
Videókártya miatt, nem hiszem.

Tudom, hogy nem sok, de egyelore nincs folos 10rugom ramra.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.