HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:33

Kicsit túlbonyolítottam a kérdést. Fura, ilyennel még nem találkoztam..

#1982 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 18:36

Idézet: Croaton - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:15

:)

Erről van szó: http://winhlp.com/WxDMA.htm

Ilyenkor a vinyókábel azonnal gyanús lesz. A PIO mód meg hamar beáll, hiszen a CRC-t minden átvitt adatcsomag tartamlazni fogja (16bit-enként tehát).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1983 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 19:35

Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 19:36

Ilyenkor a vinyókábel azonnal gyanús lesz. A PIO mód meg hamar beáll, hiszen a CRC-t minden átvitt adatcsomag tartamlazni fogja (16bit-enként tehát).

Azt az egyet kihagytam, gondoltam egyértelmű..

#1984 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:27

Sziasztok!

Egy - számomra - X-aktás kérdés/jelenség. A minap összeraktunk egy gépet. ASUS P5N32-E SLI alaplap, Intel Core 2 Duo E6400-es proci, MSI 8800GTS 640Mb-s vid.kártya, 1 Gb DDR2-es ram. Hibátlan is minden, rendben muzsikál.

Viszont, ha:
- bios-ból való kiszállás után
- XP-ben újraindítást vállasztva
- DOS-t bootolva lemezről, ctrl+alt+del-t nyomva..

azt csinálja, hogy amolyan suspend-et produkál. videó jel nincs, monitor lekapcsol, billentyűzet nem reagál, viszont dvd tálcát lehet ki-be húzni, ventik mennek és itt áll. Nyomva neki egy resetet a házon, egyből minden ok. videó jel megjön, bíp és indul minden rendesen.

Olyan mintha ez a softreset nem akarna menni. Ismerős ez vkinek? Nem hinném, hogy hw hiba - bár nem vagyok szervízes - de minden más tényleg rendben van.

Várom a lehetséges válaszolkat és post Kellemes Karácsonyt Mindenkinek :)

Köszönöm!

Szerkesztette: NickBeat 2006. 12. 25. 20:27 -kor

Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#1985 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 25. 23:52

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:14

PIO MÓD
"törölni kell a sajátgép eszközkezelőben az adott, nálam a másodlagos ide csatornát. aztán eszközök keresése és láss csodát müxik :s hát elég nevetséges hogy így kell szórakozni vele és magától nem hajlandó visszaállni de lényeg hogy jó lett."

Na most nem lett volna egyszerűbb leírni, hol mit találni.
és ennyi?
Most a googlet ismerem ott kerestem, de célirányos választ nem nagyon kaptam.
Szerintem pedig itt az lenne a lényeg, nem?
Nade hagyjuk, karácsony van.

Bocs, de nem emlékeztem, hogy pontosan hogy kell csinálni és nem volt időm utána kutatni. De ezek szerint anélkül is megoldódott a probléma. :respect:
Rhino666

#1986 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 10:19

Nekem a következő a jelenségem.

Határozatlan időközönként a gép fogja és újraindul. Van amikor 1 hétig megy rendesen, aztán 1x-2x napi egy alkalommal újraindul. Futtatam egy RAM tesztet, ott semmi nem jött ki. Érdekes, hogy mikor újraindul, akkor a windows nem panaszkodik, hogy helytelenül lett leállítva. Az aláírásomban szereplő konfig van. Gondoltam, hogy esetleg a táp kevés, de szertintem. Az előző konfig fogyasztása nem volt sokkal kevesebb. Max a videókártya evett kevesebbet. Illetve nem is akkor csinálja, mikor terhelve van, hanem szinte idle felhasználás alatt (netezés, zenehallgatás, stb)

valami tipp?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1987 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 17:08

Sziasztok!
Átlag heti 1 gépet rakok össze, soha semmi baj nem szokott lenni.
Az enyémmel? Mindíg, bármi új hardwarenél.
Na jó ez túlzás.
De a lényeg érthető.
vettem egy 512es 400ddr infineont (nemtom és nem is érdkeel hogy írják).
Újraindulgat vele a gépem, de csak akkora ha nem csak ő van benne.
Szerintetek mi a lópikulát csináljak mégis?... Azért vettem hogy 1256mb ram legyen benne, de nemhogy 1 giga, hanem csak 768 maradhat így.
Vá. Esélytelen bármi is? mind1 még próbálkozok a slotcserélgetéssel, jobb ötletem nincs :( :reklamacio:
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1988 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 17:11

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 9:19

Nekem a következő a jelenségem.

Határozatlan időközönként a gép fogja és újraindul. Van amikor 1 hétig megy rendesen, aztán 1x-2x napi egy alkalommal újraindul. Futtatam egy RAM tesztet, ott semmi nem jött ki. Érdekes, hogy mikor újraindul, akkor a windows nem panaszkodik, hogy helytelenül lett leállítva. Az aláírásomban szereplő konfig van. Gondoltam, hogy esetleg a táp kevés, de szertintem. Az előző konfig fogyasztása nem volt sokkal kevesebb. Max a videókártya evett kevesebbet. Illetve nem is akkor csinálja, mikor terhelve van, hanem szinte idle felhasználás alatt (netezés, zenehallgatás, stb)

valami tipp?

Én azt inkább a processzor bűnének tartom. Hogy hibázik. Egy Prime 95öt nem árt ha lefuttatsz rajta, esetleg valami komolyabbat ami a 2 magot is használja, jobb ötletem nincs. Ha prime95 hibázik, ott a problem.
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU

#1989 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:07

Idézet: Waveson - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 17:11

Én azt inkább a processzor bűnének tartom. Hogy hibázik. Egy Prime 95öt nem árt ha lefuttatsz rajta, esetleg valami komolyabbat ami a 2 magot is használja, jobb ötletem nincs. Ha prime95 hibázik, ott a problem.

Ok. Nem nagyon értek a Prime 95-höz.
Ott mit állítsak be?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1990 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 22:40

Semmit, Torture Test, Ok.

#1991 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 22:54

Max power consumption, max heat...
Rhino666

#1992 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:33

Idézet: Waveson - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 22:40

Semmit, Torture Test, Ok.

Nekem nyom egy halted-et és kész.

Nincs valami más progi? :)
Mennyi ideig célszerű ezeket futtatni?

#1993 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 27. 23:45

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 23:33

Nekem nyom egy halted-et és kész.

Nincs valami más progi? :)
Mennyi ideig célszerű ezeket futtatni?

Akkor valamin rosszul csinálsz. ;) Mondjuk egész éjszaka, mikor nem használod a gépet. :think: De legjobb valami izzasztó játék és letöltés közben, hagy kínlódjon órákat a rohadék... :] :evil2:

Szerkesztette: Rhino666, az médium 2006. 12. 27. 23:47 -kor

Rhino666

#1994 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 10:13

Orthos-tot kezezdtem el használni. Ami a Prime 95 grafikus felülete.

Ezeket a teszteket "nyugalmi" helyzetben kell használni? Tehát más ne nagyon fusson az alap programokon felül?

#1995 Felhasználó inaktív   SeRoK 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:26

Sziasztok.

A páromnak van egy régebbi 1.7-es celeron gépe 256 ddr-el és egy AGP-s Videókarival. Windows XP operciós rendszer megy rajta régebb óta.
Most viszont olyat csinál amit nem csinált eddig soha...
Egyszerüen lefagy. Netezés közben.. telepítéskor...akármikor. Már vagy 4szer formatáltam, és telepítettem újra. Szétszedtem apró darabokra... kitakarítottam... újratelepítettem... de még mindíg ugyanaz a helyzet. Ha valaki találkozott már hasonlóval akkor írja le nekem i a megoldás.
Elre is köszi.

#1996 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:36

Idézet: SeRoK - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 15:26

Sziasztok.

A páromnak van egy régebbi 1.7-es celeron gépe 256 ddr-el és egy AGP-s Videókarival. Windows XP operciós rendszer megy rajta régebb óta.
Most viszont olyat csinál amit nem csinált eddig soha...
Egyszerüen lefagy. Netezés közben.. telepítéskor...akármikor. Már vagy 4szer formatáltam, és telepítettem újra. Szétszedtem apró darabokra... kitakarítottam... újratelepítettem... de még mindíg ugyanaz a helyzet. Ha valaki találkozott már hasonlóval akkor írja le nekem i a megoldás.
Elre is köszi.

Hi!

Memtest-et neki nulladik körben. Bár nálam a hibás ram még az XP-nél is kékhalált okozott - azóta más nem volt képes vele ilyet tenni. Szerintem ez nem lehet táp hiba, az inkább újraindulást produkál. Bár volt olyan táphibán, hogy a videókártya dvi csatlakozóján megszűnt a jel. Nem hittem el :confused:

...szóval, ha a memtest jól megfut, akkor... majd a szakik mondanak további ötleteket  :think:

Amúgy netezés közben fagy? Nem véletlenül ugyan annál az oldalnál mindig? :)
----

#1997 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 28. 16:23

Az NF7 topicból másolom be, hátha itt nagyobb a forgalom! ;)

Sziasztok!

Régen jártam erre, sajnos nem vagyok naprakész hibajelenség ügyileg...
Ezért szeretném kérni a segítségeteket!

A probléma:

Ment a gép (NF7-S, 2500+ Barton, 2x512 Samsung DDR, Radeon 9600XT (GeCube 9550-es dobozban), 80+160 GB Maxtor HDD, LG CD-RW, LG DVD-RW, Chieftec 360W), alap felhasználás, nézek egy DVD-t (eredetit wink_2.gif) és egyszer csak elkezd folyamatosan sípolni a speaker is és a hang kimenet is. Mivel sem esc, sem ctrl+alt+del nem segített, ezért reset. Reset után feljön a post, RAM OK, drive-okat megleli, de bootolni nem akar! Közben pedig tompán pittyeg. Nem úgy, mint a bekapcsoláskori első pitty, vagy mint, mikor pl. túl meleg, hanem olyan tompán, mint mikor rátenyerelsz a billentyűzetre és az zavarná. Ez 3-4x ismétlődött. Ilyenek után mindig a tápon kapcsoltam ki, nem az előlapon. 10 perc után bekapcsoltam újra és a billentyűzeten a ledek elkezdetek fátyolosan vibrálni (eddig ha a tápot bekapcsoltam mindig felvillant egyszer a billentyűzet összes ledje (num- caps- scroll lock), majd kialundt). Most nem felvillan, hanem kvázi fél fényerővel villog. Ezért gondolok arra, hogy esetleg alaplap hiba lehet, mert még be sem kapcsoltam, de már nem 100-as a gép...

Minen venti megy, aminek mennie kell, van egy befújó a HDD-k előtt, egy befújó oldalt, egy kiszívó hátul. A CPU-n is megy rendesen. Eddig az Everest szerint a HDD-k 37-40 fok körül voltak, a CPU 55-ig ment fel folyamatos UD mellett...
Az északi hídon nincs venti, hanem egy Zalman borda van és a CPU Spire bordájának ventije fúj rá némi levegőt.

Na, azt hiszem leírtam mindent amit tudok, meg amit tudni kell! cool_2.gif

Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?

Előre is köszi minden segítséget! ico_respect.gif

ui.: a rendszer régen volt húzva, az eredmény az aláírásomban látható. A húzott állapot csak egy kimentett screen shotig tartott, aztán visszavettem cca. 2000 MHz-re alapfeszen. Ennek is cca. 1,5 éve vége, minden alapon megy azóta.

#1998 Felhasználó inaktív   SeRoK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 18:58

Szerencsésnek mondhatom magam ha a neteléshez egyáltalán eljutok... Mostmár a olyan szinten van hogy a WinXP startképernyőnél lefagy... Pedig ma 14:00 körül fejeztem be az újratelepítést...
Az a memóriateszt egy szoftver... vagy hogy teszteljem...
Írd le légyszives hogy mit csináljak...
Köszi

#1999 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 19:13

Idézet: SeRoK - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 18:58

Szerencsésnek mondhatom magam ha a neteléshez egyáltalán eljutok... Mostmár a olyan szinten van hogy a WinXP startképernyőnél lefagy... Pedig ma 14:00 körül fejeztem be az újratelepítést...
Az a memóriateszt egy szoftver... vagy hogy teszteljem...
Írd le légyszives hogy mit csináljak...
Köszi

Ezen az oldalon megtalálsz mindent: MemTest86

Ahonnét ezt le tudod szedni: Download - Pre-Compiled Memtest86 v3.2 installable from Windows and DOS

Ebben az install.bat-ot elindítva egy boot lemezt hozhatsz létre (floppy, nem CD!) és arról kell indítanod a géped. Lehet itt CD-s izót csinálnod, de nem hiszem, hogy ha gázos a géped lesz erre affinitásod.

Ha sikerült a boot, onnét már a memtest dolgozik. Ír és visszaolvas a memóriából egyre nagyobb blokkokban és ezt vetti össze asszem, ez a lényege.
----

#2000 Felhasználó inaktív   zolko68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 23:22

Sziasztok

Az alábbi számomra érthetetlen problémákra keresem a magyarázatot :
két gép között egy routerrel van megosztva a net. az egyik gépben van egy integrált lan ( valamilyen intel chipes ), ami egy 2 méteres kábellel csatlakozik a routerre, az én gépem 20 méteressel. most változott az elhelyezés : az én gépem van 2 méterre a routertől, a másik gép került 20 méterre, de nem látja a hálózatot. végül is a problémát úgy oldottam meg, hogy beraktam egy pci-os hálókarit ebbe a gépbe és így már a 20 méteres kábellel is működik.
Ezt a kis bevezetőt azért írtam, mert felmerült egy újabb gond, amit még nem sikerült megoldani és ez is integrált hálókarival kapcsolatos :
Karácsonyra kapott a gyerek egy sulinetes gépet, ami szintén routeren csatlakozik a hálóhoz, de az internet nem érhető el. a gépek látják egymást, a többi gépen megy a net, de ezen nem. a régi gépen pci-os hálókarival ok volt, de úgy látszik ezek az integrált hálókarik ennyire gagyik !???
MSI K9NU alaplap, winxp SP2, legújabb gyári driverek, kábelcsere sem jött be.
A gond az, hogy a garancia miatt nem tudok belerakni hálókártyát.

szóval, ha valakinek volna ötlete megköszönném.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.