HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:17

Idézet: Primary - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 19:38

Tura, Gödöllőtől, Hatvantól nem messze nem messze. vannak a környéken Szaküzletek és szak szervizek is, de reménytelenek!
Nem is értenek hozzá.
múlkor akartam venni egy DVI-D(vagy HDMI is jó lett volna) kábelt, de nem tudták mi az. Úgy látszik erre nem használnak ilyet!

Speciel ezeket nem sűrűn lehet használni mindenkinek,
de a DVI-D-t nekem is sokba került találni,
mert 5-6eFt körül mérik az árát.
Olcsóbban vadászni kell itt is, pesten.

#2322 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:18

**************************************************************************************

Szerkesztette: jojoando 2007. 03. 05. 21:20 -kor

#2323 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:52

Idézet: ByG - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 18:34

Semmilyen hp program nem fut. Csak a driver-ek vannak fenn.

Akkor próbáld meg a HP két seggédprogramjának engedését: Az eszközállapotfigyelőt és a "toolbox"-ot. Ha ezek mellett lehet normálisan használni, akkor itt a bibi.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2324 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:52

Idézet: Primary - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 18:38

Tura, Gödöllőtől, Hatvantól nem messze nem messze. vannak a környéken Szaküzletek és szak szervizek is, de reménytelenek!
Nem is értenek hozzá.
múlkor akartam venni egy DVI-D(vagy HDMI is jó lett volna) kábelt, de nem tudták mi az. Úgy látszik erre nem használnak ilyet!

Ha Pesten, Guga felé előfordulsz, tedd be hozzá.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2325 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:20

fura dolgot vettem ma eszre. ha scrollozok egy oldalon akkor az alaplap valamely reszebol (persze lehet hogy a memoriabol, vagy a procibol, de ezt nem igazan tudom eldonteni) "ffffffffffffff" szeru halk hangot eszlelek.. wtf? de ha pl egy videot nyitok meg, akkor meg ilyen 'nyavogas' szeru hang van. ez is szinten alig hallhato. wtf?

ezt most mire veljem? mi a fene fog mar megint tonkre menni a gepemben?  :reklamacio:
gepem perpilll nincs huzva (most visszavettem 1500Mhzre de ugy is csinalja)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2326 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 16:34

Ace media pack nál nekem is voltak ufóhangjaim...

#2327 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 23:07

Normális az, hogy az Asus M2N-E SLI alaplapom Cool&Quiet mellett zúg. Konkrétan, amikor 1,3 -ról 1,1V-ra veszi le a processzorfeszültséget, akkor egy kb 1 másodperces nem túl hangos, de elég zavaró zúgó hangot ad ki. Akkor a legidegesítőbb, amikor netezek, mondjuk görgővel scrollozok 3-4 másodpercente, és a scroll alatt felugrik 2GHz-re mindig, majd aztán azonnal le 1GHz-re, és jön a zúgás.

Szerkesztette: Syraly 2007. 03. 07. 23:09 -kor

Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#2328 Felhasználó inaktív   Neo76 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 08:32

Sziasztok!

Lenne egy memória belállítással kapcsolatos problémám!

Gigabyte DS3 alaplapom van, GeiL Ultra 2*1024MB PC6400-es memóriával. Ez a memória 4-4-4-12-es beállítással +0.1V hozzáadásával (1.9V) gyönyörűen működött, azonban a memória paramétereknél, ha 3.3-as órajel beállítást választottam ki (880MHz BIOS szerint), a POST-ig nem jut el a gép. Az alap 5-5-5-18-as beállításokkal, 4.0+ órajel beállítási opcióval (1067) már nem jutott el a POST-ig, de a 4-ik próbálkozásra viszaállította magát a gép a gyári alapértékekre, éppen ezért nem értem, a másik beállítás miért viselte meg ennyire a rendszert. A CMOS-t töröltem a leírtaknak megfelelően (a jumper rövidre zárásával, majd a másik módszer szerint is -> elem kivesz kb. 1 percig), azonban még mindnig nincs bejelentkezi statisztika, nincs a monitoron kép. Szerintetek mi lehet a probléma?

Köszi,
Laci

#2329 Felhasználó inaktív   csaszare 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:55

Sziasztok!

Van egy gep, amivel az a gond, hogy nem indul el, csak nagyon nehezen. A bekapcsologomb megnyomasa utan 1 masodpercre felvillannak a ledek, a tap es a proci ventije es porog 1-2 masodpercig, aztan semmi. Kb. 50-100 inditasra a gep elindul, mukodik rendesen, akar napokig is. Nem tudom mi a problema, kiszedtem mindent es csak alaplap+proci+tap konfigot is teszteltem, ugyanezek a tunetek. Mit tegyek? Mi a gond? Hogyan orvosolhato?

#2330 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 07:21

Idézet: csaszare - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:55

Sziasztok!

Van egy gep, amivel az a gond, hogy nem indul el, csak nagyon nehezen. A bekapcsologomb megnyomasa utan 1 masodpercre felvillannak a ledek, a tap es a proci ventije es porog 1-2 masodpercig, aztan semmi. Kb. 50-100 inditasra a gep elindul, mukodik rendesen, akar napokig is. Nem tudom mi a problema, kiszedtem mindent es csak alaplap+proci+tap konfigot is teszteltem, ugyanezek a tunetek. Mit tegyek? Mi a gond? Hogyan orvosolhato?

Az első hozzászólást olvasd el légyszíves.

#2331 Felhasználó inaktív   csaszare 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:02

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 7:21

Az első hozzászólást olvasd el légyszíves.

Elolvastam. Nem csak az elsőt, az összeset. És most?

#2332 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:08

Idézet: csaszare - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 17:02

Elolvastam. Nem csak az elsőt, az összeset. És most?

Arra célzott Didyman,hogy valszeg szar a tápod.

#2333 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 20:20

kérdés: gép tökéletesen megy, majd édsanyám kikapcsolja, hagyományosan startmenü-leállitás módon. utána nem kapcsol be. meg se nyikkan. aláirásban megtekinthető, hogy miről van szó (nem, nem a laptop ;))
az alaplapon van egy kis sárga led, az világit, de a ventik pl nem pörögnek fel. nem tudok senkitől kölcsönkérni perpill semmit.

mi halhatott meg, a táp vagy a lap? (egyik sem filléres kategória, eldurrant kondi sehol, füst vagy feketedés jele sehol)

cmosclear és elemcsere meg hasonló nem segit.

ha a proci nyiffant volna ki, akkor a ventik felpörögnének, igaz?

a tápnak melyik 2 ágát kell összekötni a 20 pines csatin, hogy elinduljon anélkül, hogy rá lenne dugva valami is?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2334 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 21:15

nézd meg alaplap kézikönyvében mit jelent ha a sárga led világít

#2335 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 23:14

azt irja, hogy "this led will light when the system's power is on"
ezzel előrébb vagyok? azaz nyilván a táp jó, és a lap sz*rt be?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2336 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 23:34

tápokhoz nem értek,csak egy tippem volt :'(

#2337 Felhasználó inaktív   janos.kovics 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 17:22

Hali! Nemrég vettem egy MSI M655X notebookot és gyári hibás volt a hálókártyája. Szervíz (2 hónap!!!), majd visszakaptam. Most viszont ha elindítok egy játékot, akkor kb. 2 perc múlva a gép kikapcsol. Nem tudom, hogy túlmelegedés-e, mert az alaplapon nincs érzékelő... Ha valaki tudna segíteni, az jó lenne...

#2338 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 21:15

Idézet: gemini - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 20:20

kérdés: gép tökéletesen megy, majd édsanyám kikapcsolja, hagyományosan startmenü-leállitás módon. utána nem kapcsol be. meg se nyikkan. aláirásban megtekinthető, hogy miről van szó (nem, nem a laptop ;))
az alaplapon van egy kis sárga led, az világit, de a ventik pl nem pörögnek fel. nem tudok senkitől kölcsönkérni perpill semmit.

mi halhatott meg, a táp vagy a lap? (egyik sem filléres kategória, eldurrant kondi sehol, füst vagy feketedés jele sehol)

a tápnak melyik 2 ágát kell összekötni a 20 pines csatin, hogy elinduljon anélkül, hogy rá lenne dugva valami is?

Kép
http://xtronics.com/.../atx_pinout.htm

A képen zölddel jelölt 14-est egy szomszédos feketével. (13,15,16,17)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2339 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 11:18

Idézet: gemini - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 21:20

Tap lesz...
May the bastard rest in pieces ;)

#2340 Felhasználó inaktív   Croaton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 13:57

Sziasztok,

Nekem van egy egész jó X-aktám  :cool: . Hónapok óta tart és még nem fejtettem meg most sem. Segítséget szeretnék kérni tőletek... :confused:

A gép:

- ASUS P4P800 Deluxe alaplap
- P4 3Ghz
- 2x 512MB DDR 400Mhz Samsung Ram (dualban mennek)
- Sapphire Atlantis Radeon 9600 256MB DDR, passzív hűtés
- Coolink 450W táp
- Samsung SyncMaster 959NF monitor, használt felbontás 1280x1024 @ 100Hz
- Windows XP

A hiba:

Nem is tudom, hogyan írjam le :). Szóval, tudjátok van az vibrálás amit szabad szemmel is látsz, mikor a monitor 75HZ-en megy, vagy alatta. Nos, nekem egy hasonló jött elő, de ez nem 'olyan', szóval nem úgy vibrál, hanem másképpen. Zavarja a szemed de nem fárad el tőle, a frissítési frekvencia nem csökken.

A hiba lépései (2-3 naponként kerül az újabb fokozatba):
- először enyhén vibrál, és csak akkor ha valami videokaris dolgot elindítok (pl. játék). Semmitevési állapotban nem vibrál. Ahogy a monitoron megjelenik a vibrálás, úgy kezd villogni a házon a power led is...de csak az, semmi más. Az alaplapi nem villog.  :think:

- a monitor már mindig vibrál, ha bebootolt a gép, azonnal kezdi is.

- ez a fokozat már durvább, a vibrálás egyre erősebb és már távolról is látni.

- a gép bizonyos időközönként kifagy, általában akkor, ha videokártya igényes alkamazás megy.

- végső stádium :), a gép azonnal kifagy mihelyt bebootolt a windows, vagy esetleg megpróbálok valamit elindítani. Max 5 percem van, utána fagyás jön. A vibrálás már annyira erős, hogy szabályszerűen megőrülök tőle. A házon a power LED szinte diszkózik, szünet nélkül villog, de nem szabályszerűen mint a sárga jelzőlámpa, hanem mint aki nem kap elég áramot.

A hiba megoldására tett próbálkozások:

- tápegység: elvittem beméretni, hibátlanul működik.

- memória: memtest lefutott, nincs hiba.

- monitor: kipróbáltuk másnál, hibátlan (egyébként sem lehet baja, mert egy monitor hibától nem fagyna ki a gép és nem pislákolna a power led...)

- videokártya: nincs ötletem, hogy mit csináljak vele

Ha szétszedem a gépet, kiszedem a modulokat, és utána összerakom, akkor bizonytalan ideig (max 3 hétig) a hiba elő sem jön, se LED pislákolás, se monitor vibrálás. De még csak egy másodpercre sem!! Aztán egyszer csak, egyik percől a másikra gondol egyet és megint elkezdi az első fokozattal. Utána szépen jön a többi, ahogy írtam.

Kicseréltem a tápot amíg az eredetit elvittem beméretni. Csere után a gép tökéletesen ment... akkor azt hittem, hogy a tápnak van baja, elég egyértelműnek tűnt. De miután megtudtam a mérés eredményét akkor kissé elbizonytalanodtam... de nem cseréltem vissza, vártam mi lesz. És nem hiába, mert a hiba az új táppal is előjött :(. Úgyhogy visszatettem a Coolinket.

Gondoltam akkor lássuk a modulokat egyesével, kezdtem a memóriával, csak azt szedtem ki, semmi mást nem. Megcseréltem őket a slotban. Hoppá, megint jó lett :). Aztán megint elromlott. Így cserélgettem a ramokat, amikor előjött a hiba, rögtön megpiszkáltam és el is múlt.
De most már a hibamentes állapot nem tart 3 hétig... max 5-6 napig. És most már elegem is van belőle...  :reklamacio: . Igazából mi a fene magyarázat van arra, hogy megcseréled a ramokat a slotokban és utána jó lesz a gép egy ideig?

Szóval, mit csináljak:

- kidobjam a ramokat a fenébe :)
- vagy nem ártana előbb a videokártyát megszemlélni, hátha azzal van baj? Ha igen, akkor hogy teszteljem? Sajnos nem tudom nélkülözni 3 hétre amíg valaki teszteli...

Nekem nagyon ramgyanús az egész, persze lehet más baj van, csak nem látom.

Elnézést a hosszú hozzászólásért...  :rolleyes: , a segítségeteket pedig előre is köszönöm.

Szerkesztette: Croaton 2007. 03. 12. 14:00 -kor

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.