HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#671 Felhasználó inaktív   aimar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 22:52

"A HDMI bemenetű képmegjelenítők visszafelé kompatibilisek a DVI kimenetű PC videokártyákkal illetve más készülékekkel, így a PC-s játékok és képtartalmak megjeleníthetőek. A DVI bemenetű TV-k és vetítők is képesek lehetnek a HDMI jelforrások képének láthatóvá tételére."

#672 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 13. 04:44

Idézet: aimar - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 23:52

"A HDMI bemenetű képmegjelenítők visszafelé kompatibilisek a DVI kimenetű PC videokártyákkal [...] így a PC-s játékok [...] megjeleníthetőek. [...]"

Ez még az előző hozzászólásodhoz tartozott? Mert pl. a Samsung-ra ez nem vonatkozik...
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#673 Felhasználó inaktív   aimar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 10:52

Neem! Ez egy nemrég megjelent cikkben szerepelt a HDMI porttal kapcsolatban.

Szerkesztette: aimar 2006. 07. 13. 10:53 -kor

#674 Felhasználó inaktív   hellwasfullsoicameback 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 12:14

Sziasztok!

LCD tv-t szeretnék venni, 2 típus közül "kellene" választanom:

SAMSUNG LE26R72BX
SONY BRAVIA KDL26S2010

A SONY-t már láttam dvd-vel összekötve és olyan tv adással, aminek jó a minősége. A SAMSUNG-ot még nem. Árba kb 20e forinttal a SAMSUNG olcsóbb. Nagyjából a 2 tv hasonló paraméterekkel rendelkezik, bár nem lényeges szempont, de a SAMSUNG külsőre jobban tetszik, viszont a BRAVIA képéhez hasonlót még LCD-n nem láttam :omg: , eddig. Lehet ez a SAMSUNG is ugyanilyen szép. Melyiket javasolnátok?

Köszönöm

#675 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:11

A Bravia tévékben mintha lenne DVB-T tuner is.  :think:
Jah, megkuksiztam, erre is írja. Egy szavazat a Sonyra.

Szerkesztette: BigBear 2006. 07. 13. 13:15 -kor

42

#676 Felhasználó inaktív   hellwasfullsoicameback 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:32

És ammeg mire jó? Nem vagyok otthon ezekben a dolgokban ennyire. Egyébként asszem, hogy a SONY képen nagyobb 1-2 centivel. Akkor +2 pont. Ma megyek öszevetem a képeiket, valszeg úgyis az lesz a döntő.

Köszi

#677 Felhasználó inaktív   hellwasfullsoicameback 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:36

Ha jól emléxem, a Samsungban van PiP. Akkor 2:1.

#678 Felhasználó inaktív   hellwasfullsoicameback 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 23:46

Sziasztok!

Köszi a segítséget mindenkinek. Végül is egy harmadikat vettem meg, mert olyan áron adták most, hogy nem tudtam otthagyni  :omg: SONY KLV-32A10E. Fantasztikus, 82-cm kép. Potom 300 pénzért jutottam hozzá, mindez csak azért, mert kijött egy ennél újabb (szerintem nem jobb a képe).

Köszönöm a hozzászólásokat
Sziasztok

#679 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 06:36

Idézet: hellwasfullsoicameback - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 0:46

Sziasztok!

Köszi a segítséget mindenkinek. Végül is egy harmadikat vettem meg, mert olyan áron adták most, hogy nem tudtam otthagyni  :omg: SONY KLV-32A10E. Fantasztikus, 82-cm kép. Potom 300 pénzért jutottam hozzá, mindez csak azért, mert kijött egy ennél újabb (szerintem nem jobb a képe).

Köszönöm a hozzászólásokat
Sziasztok

Szia, írhatnál pár szót róla. Hol vetted? PC bemenetről milyen felbontásokat tud megjeleníteni?

SzaboZE

#680 Felhasználó inaktív   sza_to 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 20:25

Idézet: aimar - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 21:11

A héten leveleztem Panasonic szervizessel és ott azt az infót kaptam, hogy ők már kipróbálták és képes a pana HDMI-je pc-ről érkező jelek  megjelenítésére. Ez nekem egy kicsit gázosan hangzott és megmondom őszintén baromira bizonytalan vagyok ezügyben. Érdeklődtem boltoknál is, ahol azt a választ kaptam, ha viszek DVI-HDMI kábelt, akkor kipróbálhatjuk. A gáz már csak ott van, hogy egy ilyen kábel speciel 7000 ft-nál kezdődik :reklamacio: .

Ezt jó lenne tudni, hogy hogyan is van.  Nekem az a félelmem van hogy így nem biztos hogy megjelenik 1366*768-as felbontás. De akinek lesz valamilyen infója megoszthatná. Sajnos nekem sincs dvi-hdmi kábelem.

#681 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 05:19

Hát az meg hogy lehet, hogy a kézikönyv szerint nem lehet a HDMI-re PC-t kötni, a szervizes szerint meg lehet??

Azt írja az Pana TX-xxLX60P manualja:

"How to connect the HDMI 1/2 Input terminals
[...]
This input terminal is not intended for use with computers."

Mi az igazság? Miért mond ellent a szervíz a gyártónak?

Szerkesztette: Teaway 2006. 07. 16. 05:29 -kor

<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#682 Felhasználó inaktív   oriza triznyák 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 21:54

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 7:36

Szia, írhatnál pár szót róla. Hol vetted? PC bemenetről milyen felbontásokat tud megjeleníteni?

SzaboZE

pl. nálunk euronics-ben is van 300ezerért :-)
bármelyik boltunkba bemész ott van...ha esetleg elfogyott, lehet rendelni
nálunk kanizsán már csak 1 db van
"aaarrrggghhh... -azt hiszem meghalt vésés közben"

#683 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 18:03

nekem van dvi-hdmi kabelem, de lusta vagyok elmenni kiprobalni. ha valaki eljon erte odaadom, csak aztan hozza vissza...  ;)
Újszerű, kiállítási darab notebookok garanciával!! Érdeklödj priviben! Országos házhozszállítás ingyen! :)

#684 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 07:24

Idézet: oriza triznyák - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 22:54

pl. nálunk euronics-ben is van 300ezerért :-)
bármelyik boltunkba bemész ott van...ha esetleg elfogyott, lehet rendelni
nálunk kanizsán már csak 1 db van

Najó, de mien felbontásokat tud pc bemenetről? :) A 2010-et nézegetem egyébként, mert jó lenne akkor már digit tuneres.

SzaboZE

#685 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 15:59

Idézet: jocy - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 2:34

1-2 gyors kérdés:
-mi a különbség a SAMSUNG LCD tvknél az R71 illetve az R72 típusok között (az árukat leszámítva:)?
-melyik típus az újabb kivitel?
-mit jelent, illetve mit nem jelent a számok utáni 'B' jelölés?

Én is Samu-kat nézegetem, és az R71-es fajtát egészen pontosan, ahogy néztem csak dizájn-beli különbség van R72-höz képest, viszont az ára mégis alacsonyabb az utóbbinak - tehát az is lehetséges, hogy tévedek :)

A kiszemelt:

LE26R71

Gépre lenne kötve, és azon "tv"-znék (mármint a gépről, nem a gagyi upc-re gondolok)
Van benne 1 tuner, szal a PIP-et mondjuk úgy lehetne használni, hogy tv+számítógép kombináció. (nekem tökéletesen megfelel, sőt lehet nemis használnám)
Állítólag igen szép a képe, ezt még sajna nem sikerült élőben megtapasztalnom, de még vásárlás odébb van, előtte mindenképpen lesz egy nagyobb boltba vizit.
Gépre kötésről: sima VGA kábelen lehetséges, ha jól értelmezem - talán nem is lesz olyan rossz a képe - remélem :D
A felbontásokról: elvileg 1366x768, gépről ezt meg lehet hajtani simán? (gondolom natívban lenne a legjobb a képe neki..) De mi van, ha én egy 1280x720-as videt teszek ki rá: kinyújtja v. nemér ki a széléig? Ez még érdekelne hogy is működik..

#686 Felhasználó inaktív   attip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 18:52

Idézet: NeveMania - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 15:59

Én is Samu-kat nézegetem, és az R71-es fajtát egészen pontosan, ahogy néztem csak dizájn-beli különbség van R72-höz képest, viszont az ára mégis alacsonyabb az utóbbinak - tehát az is lehetséges, hogy tévedek :)

A kiszemelt:

LE26R71

Gépre lenne kötve, és azon "tv"-znék (mármint a gépről, nem a gagyi upc-re gondolok)
Van benne 1 tuner, szal a PIP-et mondjuk úgy lehetne használni, hogy tv+számítógép kombináció. (nekem tökéletesen megfelel, sőt lehet nemis használnám)
Állítólag igen szép a képe, ezt még sajna nem sikerült élőben megtapasztalnom, de még vásárlás odébb van, előtte mindenképpen lesz egy nagyobb boltba vizit.
Gépre kötésről: sima VGA kábelen lehetséges, ha jól értelmezem - talán nem is lesz olyan rossz a képe - remélem :D
A felbontásokról: elvileg 1366x768, gépről ezt meg lehet hajtani simán? (gondolom natívban lenne a legjobb a képe neki..) De mi van, ha én egy 1280x720-as videt teszek ki rá: kinyújtja v. nemér ki a széléig? Ez még érdekelne hogy is működik..

Sziasztok!:)
Az r71 és a 72-es közti különbség;az alján a 72esnél sürke csík van,és a led jobb oldalt van az infravevő mellett,belsőileg semmi más..
Itt a 72:Kép

A b vagy a bx nem tudom mit jelöl..

Jómagam 2 hete vettem 1 r72est ,szuper....
Jól irod pip csak pc módban van,nem lehet cserélni,ja persze hd csatinál is müködne...

#687 Felhasználó inaktív   HUNgabus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 15:18

Én holnap megyek a Camponába (EW) egy MacBook-kal és DVI - HDMI kábellel felvértezve kipróbálni egy két LCD TV. Remélem tanulságos lesz a dolog, van egy két HD cucc is a vinyón, így talán kiderül hogy melyik mit is tudd.

#688 Felhasználó inaktív   HUNgabus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 18:02

Idézet: aimar - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 21:11

A héten leveleztem Panasonic szervizessel és ott azt az infót kaptam, hogy ők már kipróbálták és képes a pana HDMI-je pc-ről érkező jelek  megjelenítésére. Ez nekem egy kicsit gázosan hangzott és megmondom őszintén baromira bizonytalan vagyok ezügyben. Érdeklődtem boltoknál is, ahol azt a választ kaptam, ha viszek DVI-HDMI kábelt, akkor kipróbálhatjuk. A gáz már csak ott van, hogy egy ilyen kábel speciel 7000 ft-nál kezdődik :reklamacio: .

Most próbáltam ki egy LG plazmán (px4rv) és tökéletesen müködött, DVI-ről-HDMIre. A kép is elfogadható minőségű volt. (már amennyit a NTSC VGA felbontás tud) Néztem rajta egy HD filmet (1280x720) is, és hát a képe még igy is nagyságrendekkel szebb volt mint egy műsoros DVDjé. Holnap kíváncsi leszek hogy a HDs LCDk milyen képet fognak nyomni.
Egyébként én is egy Samsung és egy Sony TV közt vergödök, talán holnap elválik a dolog...

#689 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 19:28

kíváncsian várjuk a beszámolót :up:

samu megy számítógép dvi-jéről hdmi-re csatlakoztatva ?

#690 Felhasználó inaktív   HUNgabus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 19:38

hát megtörtént volna a dolog
pontos típus számokat nem tudok mondani de az EW található (sony, lg, philips, samsung, sharp, panasonic) LCDket mind végigpróbálgattam, eléggé hülyén néztek rám hogy jön egy srác egy bazi nagy tarisznyával, kipakolja a MACBOOKját, elővesz egy MONITOR DVD-HDMI kábelt, aztán egy miniDVDI-DVI átalakított, majd vinyóról nyomja a MÁTRIX 2 HDban meg szinkronosan, a vége egy össznépi mozizás lett majdnem, kár hogy nem nagyon engedik állítgatni a TVkt mert félnek hogy jobbá teszi az ember őket, (tudom őket cseszik le/ki ha vmi elromlik)tehát:
- a SONYtól KDL-26S2010 nem voltam elájulva, max az árcimkéje láttán, túlságosan kontrasztos volt a képe bár lehet hogy be lehetett volna jobban állítani
- egy új LGnek szép volt a képe, teljesen valóságos csak a gyors mozgásoknál ( NEO küzd 1000 SMITH ügynökke) volt látható egy kis elmosódás, utánhúzás, (a külseje se tetszett nagyon, bár ez szubjektív)
- volt egy SHARP is aminek meglepően jó volt a képe minden tekintettbenn pedig egy belépő szintű modell a gyártótól az eladó szerint (230 ezer) (ezen vacilálok egyébként)
- s végül a titkos favorítom SAMSUNG R71-72 széria, szép dizájn, "tökéletes kép" már amennyire egy LCDjé lehet ebben a kategoriában, a mezőnyből mindenesetre kiemelkedett,  az ára sem vészes ( 240ezer) bár a neten már találtam 210ért is, ( vagy ez lesz az)
hát ennyi lenne egyelőre, bár a TV adás képére is kiváncsi lettem volna, de ilyen körülmények közt ( szétosztott éy agyonerősített jelek) mindegyiké kaki volt
akinek van vmilyen tapasztalata az adott TV közül bármelyikkel azt kérem ossza meg velem hogy a lehető legjobban vehessem a jövő héten, köszi mindenkinek előre is!

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.