HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 16:36

mig az AMD 2.8GHz-nel, addig a pM 2.13GHz-nel tart 90 nanon. mi ez, ha nem gyartastechnologiai elony?)

:D csak ezt emelném ki, mivel jól jellemzi a mostani postjaid értékét. egy rakás szar, amiket itt összehordasz technológiai elemzés címen. a K8 egy kifejezetten nagy teljesítményű, nagy fogyasztású tervezés, az Athlon 64 FX pedig ennek kicsúcsosodása a maga 100 watt feletti TDP-jével. A Banias-Dothan egy low-power part konzervatív órajeleken, a termékvonal TDP-je 27 watt, az AMD-vel komparabilis értéke 35 watt körül, notebookokba, tudod, nem nagy bádogdobozokba. de ha még ezek a teljesen nyilvánvaló különbségek nem is lennének, akkor sem tudnád a gyártástechnológiát egy-egy implementáció alapján összehasonlítani, ahogyan azt sem tudod megállapítani két kocsi alapján, hogy melyik gyártónak vannak fejlettebb gyártósorai. illetve te tudnád, ahogyan tetted eddig is, csak értelmetlen az egész.

eddig egyetlen aktiválási feszültséget, aktív, szaturációs vagy szivárgási áramokat különféle tranzisztortípusoknál, layerszámot, interconnect késleltetésértéket vagy kapcsolási sebességet nem láttam tőled. nem is várja ezt senki, mivel itt egyedül Elric, akinek erre valós rálátása van, csak éppen ezért nem kellene ködbe vésző állításokat tenni.

#122 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:24

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:05

Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy a 2.8 GHz-es FX-et nem laptopokban használják és egy csöppet más TDP értékekkel rendelkezik, mint a Dothan.

Viszont az igaz, hogy a mobil piacra tervezett és alacsony fogyasztású, miközben lényegesen kevesebbet tudó Dothan kb. hasonló maximális fogyasztási adatokkal rendelekezik, mint az alapvetően nem mobil piacra tervezett architektúrára épülő Turion. Nyilván az AMD a gyártástechnológián tudta behozni az alapfelállásból következő lemaradását.

nono! a turion 64 bites processzor. a dothan meg 32 bites. ez persze nem von le  a dothan érdemeiből, az ulv verziókból meg nagyon kis hetyke palm-pck készíthetőek ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#123 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:24

nono! a turion 64 bites processzor. a dothan meg 32 bites. ez persze nem von le  a dothan érdemeiből, az ulv verziókból meg nagyon kis hetyke palm-pck készíthetőek ;)

Te SFIJ, szerinted a "miközben lényegesen kevesebbet tudó Dothan" alatt mit értettem? Elárulom: a 64 bit hiányát és a kevesebbet tudó FP egységet. Gondoltam is, hogy a kis butuskák kedvéért odaírom, de aztán lehagytam, mert bíztam bennetek. :D :p
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#124 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:30

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:19

:D csak ezt emelném ki, mivel jól jellemzi a mostani postjaid értékét. egy rakás szar, amiket itt összehordasz technológiai elemzés címen. a K8 egy kifejezetten nagy teljesítményű, nagy fogyasztású tervezés, az Athlon 64 FX pedig ennek kicsúcsosodása a maga 100 watt feletti TDP-jével. A Banias-Dothan egy low-power part konzervatív órajeleken, a termékvonal TDP-je 27 watt, az AMD-vel komparabilis értéke 35 watt körül, notebookokba, tudod, nem nagy bádogdobozokba.

szpesöl azért próbálj uriember maradni, kérlek. nos a venice mag TDP-je nem 100W ahogy írod, hanem 30-35W, míg a turioné 20W körüli.  nem fair az, hogy az eggyel megelőző generációval komparálgatsz. Az FX processzorcsalád egy másik műfaj. én nem rónám fel az AMD-nek, hogy az architektúrája jelentősebb redesign-ok nélkül kitűnően skálázódik különböző thermal enevolpe-okhoz. Ez FUD szempontjából egy gyöngyszem, vagyis hogy egy technológiai előnyt hogy lehet furnyékosan "negatívra" kommunikálni. ejj-ejj special olvtárs  :down:

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 08. 17:31 -kor

#125 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:30

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:00

Nem, nem a proceasszorairól tudok sokat, hanem az interconnectről. CSI nélkül a 4 magos processzor egy marék homok, te el tudod képzelni milyen lesz az, ha 2-4 4 magos processzort rádugsz egy buszra? Egyszóval a következtetésemet a HT-re és a CSI hiányára alapozom.

De a 4magos procighoz készülő szerverchipsetekről sem tudunk túl sokat (beelértve a memóriabuszt sem)
Úgyhogy továbbra is azt mondom: nem kéne 2007 közepére jósolni... :)

#126 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:38

Közben valami más (marakodni ezen is lehet... :) ) A topic kapcsán elgondolkoztam egy másik topicon, amit több mint 2 éve indítottam, PC vs. konzol témakörben.

https://forum.hwsw.h...opic=15964&st=0

Szerintem érdekes, hogy - amennyire legalábbis én tudom - a konzolok mégsem váltak otthoni multimédia központtá. Hiába lenne meg bennük a lehetőség, például az új Xbox-szal sem lehet (tudomásom szerint) mondjuk netezni vagy emailezni. Ez miért van?
(bár eleve

A PC viszont lassan teret fog majd nyerni (mind a viiv, mind a live! errefelé mutat) , nemsokára bemegy az ember a Mediamarktba, és nem dvd-lejátszót illetve dvd-recordert fog venni, hanem PC-t (tőlem hívhatjuk másként is, de ez akkor is a PC-torta része lesz... :) ) És akkor majd jóval nehezebb lesz őket innen a konzolokkal "kirobbantani"

Tényleg (mert ezt szintén nem tudom), hogy alakulnak a játékpiacon az erőviszonyok? Hiszen az akkori érvelésnek lényeges része volt, hogy PC-re egyre kevesebb játékfejlesztés lesz, aki játszik, konzolon fog játszani, és ha a konzol úgyis mindenre jó lesz, akkor minek neki más?
Szóval hogy alakulnak most a dolgok a játékpiacon?

PS: egyébként ennek a "központnak" lényegében "szervernek" kell lennie: mert mi van, ha egyszerre akar a gyerek játszani, a férj filmet nézni, a feleség meg a Nők Lapja Online-t olvasni?
Nem is az erőforrás a komplikált, hanem három képernyő kezelése, a lakás különböző (és távoli) pontjain.

HA pedig egyetlen gép úgysem elég, akkor borul a konzol vs. PC "háború" alapfeltevése, miszerint "csak egy maradhat!" :)

#127 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:38

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:30

De a 4magos procighoz készülő szerverchipsetekről sem tudunk túl sokat (beelértve a memóriabuszt sem)
Úgyhogy továbbra is azt mondom: nem kéne 2007 közepére jósolni... :)

Annyit tudunk, hogy nem lesz benne CSI, ami nagy hátrány.

Persze, ha gondolod jósolhatunk 2005 közepére is, az tényleg lényegesen könnyebb. :D De a jóslatokat általában a jövőre szokták vonatkoztatni. Azok már csak ilyenek. :smoker:
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#128 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:39

Idézet

Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy a 2.8 GHz-es FX-et nem laptopokban használják és egy csöppet más TDP értékekkel rendelkezik, mint a Dothan.

Idézet

Voodoo ENVY u:709: Featuring the AMD Athlon FX and Dual Core desktop processors from AMD.This makes it the worlds fastest notebook.
:D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#129 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:48

A marketingen kivul van ertelme a 64 bitrol mint elonyrol beszelni? Ugy ertem, hogy olyan windows mar van ami tamogatja, vga driverek, alkalmazasok hogy allnak ezen a teren? Teljesitmenyben van lenyeges kulonbseg a tesztek alapjan a 32 es a 64 bites rendszerek kozt?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#130 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:30

szpesöl azért próbálj uriember maradni, kérlek. nos a venice mag TDP-je nem 100W ahogy írod, hanem 30-35W, míg a turioné 20W körüli.  nem fair az, hogy az eggyel megelőző generációval komparálgatsz. Az FX processzorcsalád egy másik műfaj. én nem rónám fel az AMD-nek, hogy az architektúrája jelentősebb redesign-ok nélkül kitűnően skálázódik különböző thermal enevolpe-okhoz. Ez FUD szempontjából egy gyöngyszem, vagyis hogy egy technológiai előnyt hogy lehet furnyékosan "negatívra" kommunikálni. ejj-ejj special olvtárs  :down:

én nem kommunikáltam semmit negatívra, vagy ha igen, kérlek mutasd meg, hol mondtam az Intel 90 nanos processéről, hogy jobb, mint az AMD-é, pláne nem tettem ilyet kereskedelmi végtermékek alapján. én semmi ilyesféle összehasonlítgatásba nem kezdtem. de ha már felrovod, ki mit kommunikál negatívra, akkor kérlek bogdanra is szólj rá, ne vagdalkozzon olyanokkal, hogy hát az Intel 65 nanométeres processe nem gyártástechnológiai előny az AMD 90 nanos SOI-val szemben.

a turion TDP értékei 25 és 35 watt, a san diego 67 watt, ahogyan a venice is. igazad van, a 100 watt feletti azok a kétmagos Athlonok, egy AMD prezentációban volt, összekevertem az egymagosakkal. a lényegen ez nem változtat ugyanakkor semmit. ezek alapján semmiféle gyártástechnológiai előny nem látszik. a gyártástechnológiai előny a chipdesign oldaláról ott látszódhat, hogy a 90 nanos SOI szivárgási árama negyedakkora, mint az Intel 90 nanos bulk processe.

#131 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:56

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:38

Annyit tudunk, hogy nem lesz benne CSI, ami nagy hátrány.

Persze, ha gondolod jósolhatunk 2005 közepére is, az tényleg lényegesen könnyebb. :D De a jóslatokat általában a jövőre szokták vonatkoztatni. Azok már csak ilyenek. :smoker:

totál offtopikolunk már, de a Woodcrest meglepő performance előrejelzései 1333 mhz-es buszt vettek alapértelmezettnek. hogy a bus loadokat féken tartsák, ezért minden magduplázást egy integráció előz meg, és tudtommal mindig legfeljebb két lapka lesz egy tokban, azaz 2 load a buszon. az jó kérdés, meddig tudják kitolni a busz órajelét, vagy szélesítésről, duplikációról szó lehet-e (128 bites vagy 2x64 bites full duplex adatbusz socketenként).

#132 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:02

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:38

Közben valami más (marakodni ezen is lehet... :) ) A topic kapcsán elgondolkoztam egy másik topicon, amit több mint 2 éve indítottam, PC vs. konzol témakörben....

[...]

nananana. ippen másfél hónapja, hogy elrajtolt az első nextgen konzol, amely rendesen összesietettre sikerült megint, ebből nem hiszem, hogy tanulságokat le lehetne vonni a következő 4-5 évre nézve. míg a Microsoftnak nem érdeke, hogy egy low-cost doboz legyen a nappaliba, ha egyszer szinte tiszta nyereségként beszedheti licencként azt az összeget, amennyi elbukik boxonként, ráadásul extra befektetés nélkül (2 ecosystem fenntartása), így nem érdeke saját magát ütni. a sony viszont lényeges ellenérdekeltség nélkül vághat bele a dologba. várjuk ki, míg idén elindul a ps3 is, majd jövőre felfut az egész.

#133 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:13

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:05

special 100W-jan is csodalkoztam, amikor az max 95W lenne, ha igaz lenne. a wikipedia szerint (most csak azt neztem meg hirtelen) a San Diego 90nm SOI 67W(!) max TDP es 2800MHz. a Turion 2400MHz es 35W. a pM 2130MHz es ugyancsak kb 35W.

persze nem irtam egeszen pontosan, de azert ennel erthetobb volt -- szerintem -- amit irtam!

kozben latom, hogy mar Ti is pontositottatok.. ;)

amugy special az a gond, hogy ha el is fogadom azon allitasodat, hogy csak az azonos nm szinten jobb az IBM-AMD gyartastechnologiaja (aminek ellenkezojet egyebkent nem en, hanem a Forbes elemzoje allitotta!), akkor sem stimmel az az allitasod, hogy az Intel 1 eves technologiai elonyben lenne. ugyanis evente valtjak egymast abban, hogy kinek jobb a technologiaja. mert ugye ebben a felfogasban a 90nm SOI jobb, mint az Intel 90nm-e, tehat 2005-ben az AMD volt elonyben. tegyuk fel, hogy 2006 vegere jon ki a 65nm SOI, ami megintcsak (tegyuk fel) jobb lesz, mint az Intel 65nm-e. ergo 2006-ban az Intel vezet, de 2007-ben megin elmaradasban lesz, hiszen a 45nm meg nem jon ki 2007-re.

hol jon Neked ki ebbol az 1 ev gyartastechnologiai elony? en meg igy sem latom, hogy elfogadom a premisszadat!

Szerkesztette: bogdan 2006. 01. 08. 18:24 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#134 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:14

(Dothan 2.26 GHz, a 35 watt egy saját tipp ex has, a 27 watt hivatalosból)

#135 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:28

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:48

A marketingen kivul van ertelme a 64 bitrol mint elonyrol beszelni? Ugy ertem, hogy olyan windows mar van ami tamogatja, vga driverek, alkalmazasok hogy allnak ezen a teren? Teljesitmenyben van lenyeges kulonbseg a tesztek alapjan a 32 es a 64 bites rendszerek kozt?

igen, a 64 bites windows mar elegge tamogatott. programok, jatekok is vannak hozza (windows), bar meg nem teljes a paletta. termeszetesen a 64 bit a szerver (regesreg kiforrott, nagy sebessegnovekedesek) es a WorkStation szegmensben erdekes, a notebook-nal valoban marginalis.

teszteknek meg nezz utana, google a Te baratod! ;)
a forum ma:

#136 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:32

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:49

én nem kommunikáltam semmit negatívra, vagy ha igen, kérlek mutasd meg, hol mondtam az Intel 90 nanos processéről, hogy jobb, mint az AMD-é, pláne nem tettem ilyet kereskedelmi végtermékek alapján. én semmi ilyesféle összehasonlítgatásba nem kezdtem. de ha már felrovod, ki mit kommunikál negatívra, akkor kérlek bogdanra is szólj rá, ne vagdalkozzon olyanokkal, hogy hát az Intel 65 nanométeres processe nem gyártástechnológiai előny az AMD 90 nanos SOI-val szemben.

special ennek fuss neki még1x. régen láttalak már ennyire alacsonyan repülni Kép

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 17:49

ezek alapján semmiféle gyártástechnológiai előny nem látszik. a gyártástechnológiai előny a chipdesign oldaláról ott látszódhat, hogy a 90 nanos SOI szivárgási árama negyedakkora, mint az Intel 90 nanos bulk processe.
muhuhúúú :) make love, not war...  :omg:  :D

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 08. 18:35 -kor

#137 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:33

Idézet: special - Dátum: 2006. Jan. 8., Sunday - 18:14

(Dothan 2.26 GHz, a 35 watt egy saját tipp ex has, a 27 watt hivatalosból)

ne kezdjük már megint, ezt már egyszer lerendeztük...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#138 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:39

Asker: pedig most szo nincs rola, special teljesen tisztessegesen rakta fel a max tdp-jet a pM-nek a 27 hivatalosrol 35-re!! meg kell, hogy vedjem most! ;)
a forum ma:

#139 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:42

mea maxima culpa  ;)

#140 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 19:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:32

special ennek fuss neki még1x. régen láttalak már ennyire alacsonyan repülni Kép
muhuhúúú :) make love, not war...  :omg:  :D

szerintem még te sem érted, miről beszélsz. pedig kíváncsi lennék rá. ha már úriemberkedünk. mert hát az úriember az, aki úgy küld el anyádba, hogy két órával később hazafelé menet jössz rá, ugye.

Szerkesztette: special 2006. 01. 08. 19:33 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.