HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 15:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 15:41

lesz 8 utas, de azt is feltuno, hogy csak egy ev mulva(!!), raadasul csak a 8 magos rogton.

lehet szidni, hogy paranoias vagyok, de tovabbra is nagyon vigyaz az Intel arra, hogy az Itanium utjat minel kevesbe keresztezze az i386 vonal.

Nem tudom, ezt még hányszor kell eljátszani, de az új Xeon-MP egy évvel az új Xeon-DP utánra várható. És mivel 6 magos már jelenleg is van, nyilván QPI ide vagy oda, nem lehet 4 magra visszatérni.
Szóval szerintem itt nem az Itaniumra kell tekintettel lenni, hanem a jelelegi Xeon-MP kifuttatására (meg amúgy is, sietni majd akkor kell, ha az AMD részéről érkezik valami fenyegető a Dunningtonra nézve)
Persze akinek üldözési mániája van, azt qrva nehéz arról meggyőzni, hogy nem akarják elkapni!  :Đ
PS: amúgy miért is lett ez shabba részéről két topicba is ugyanazzal belinkelve?

Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 08. 15:39 -kor

#1402 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:15

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 16:39

És mivel 6 magos már jelenleg is van, nyilván QPI ide vagy oda, nem lehet 4 magra visszatérni.
Mértne lehetne, ha az üzleti érdek, műszaki megfontolások úgy kívánják?

Szóval szerintem itt nem az Itaniumra kell tekintettel lenni, hanem a jelelegi Xeon-MP kifuttatására (meg amúgy is, sietni majd akkor kell, ha az AMD részéről érkezik valami fenyegető a Dunningtonra nézve)
a jelen xeon-MP proessze 2009 végére totál elevult lesz, így ezeket a foundrykat szépen addigra átteszik 45 nanóra.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1403 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 17:15

(1) Mértne lehetne, ha az üzleti érdek, műszaki megfontolások úgy kívánják?

(2) a jelen xeon-MP proessze 2009 végére totál elevult lesz, így ezeket a foundrykat szépen addigra átteszik 45 nanóra.

(1) Ez most amolyan l'art pour l'art megjegyzés? :) Egyrészt én nem tudok ilyen érdekről és megfontolásról, másrészt ráadásul a roadmap szerint nem 4 magos lesz (ráadásul ezt néhány hónapja egyszer már megtárgyaltuk)

(2) Itt viszont nem egészen értem az összefüggést azzal, amiről én írtam.

#1404 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:33

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 17:27

(1) Ez most amolyan l'art pour l'art megjegyzés? :) Egyrészt én nem tudok ilyen érdekről és megfontolásról, másrészt ráadásul a roadmap szerint nem 4 magos lesz (ráadásul ezt néhány hónapja egyszer már megtárgyaltuk)

(2) Itt viszont nem egészen értem az összefüggést azzal, amiről én írtam.

(1) nemrég volt a 4Magos nehalem tapeoutja. szerinted milesz? beteszik az íróasztalfiókba és elkezdik gőzerővel nyomni a 8 magosat vagy inkább felfuttatják a 4 magosat. kapkodni úgyse kell, az AMDnek semmilye sincs.

(2) akkor nem értem mi az, amit írtál :D

#1405 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 17:33

(1) nemrég volt a 4Magos nehalem tapeoutja. szerinted milesz? beteszik az íróasztalfiókba és elkezdik gőzerővel nyomni a 8 magosat vagy inkább felfuttatják a 4 magosat. kapkodni úgyse kell, az AMDnek semmilye sincs.

(2) akkor nem értem mi az, amit írtál :D

(1) Mi itt komondottan a Xeon-_MP_ verzióról beszéltünk. És vess egy pillantást a roadmapre :)
(2009 második fele, szó sincs itt kapkodásról, épp ezt "magyarázza" meg Bogdán összeesküvés-elmélete)
(2) Bogdán állítása (összeesküvés-elmélete :) ) az, hogy az Intel az Itaniumra tekintettel szándékosan gyengíti a Xeon-MP vonalat. Én erre adtam plauzibilisebb magyarázatot (persze úgyis hiába, hiszen az összeesküvés-elméltek ugyebár cáfolhatatlanok...  :)  )

Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 08. 16:44 -kor

#1406 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 17:11

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 17:42

(1) Mi itt komondottan a Xeon-_MP_ verzióról beszéltünk. És vess egy pillantást a roadmapre :)
(2009 második fele, szó sincs itt kapkodásról, épp ezt "magyarázza" meg Bogdán összeesküvés-elmélete)
(2) Bogdán állítása (összeesküvés-elmélete :) ) az, hogy az Intel az Itaniumra tekintettel szándékosan gyengíti a Xeon-MP vonalat. Én erre adtam plauzibilisebb magyarázatot (persze úgyis hiába, hiszen az összeesküvés-elméltek ugyebár cáfolhatatlanok...  :)  )

(1) várjál. temost itt 8 fogalalatos alaplapról ábrándozol vagy 8 magos processzorrol? mert azé' ez nem mind1 :D
(2) Bogdannak abban igaza van hogy a túl tápos x86-ok tényleg bántják az enrty level itanium szerkók piacát.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 08. 17:13 -kor

#1407 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 17:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 18:11

(1) várjál. temost itt 8 fogalalatos alaplapról ábrándozol vagy 8 magos processzorrol? mert azé' ez nem mind1 :D
(2) Bogdannak abban igaza van hogy a túl tápos x86-ok tényleg bántják az enrty level itanium szerkók piacát.

(1) Miféle ábrándozás? Mi itt a következő generációs Xeon-MP-ről beszélünk (Beckton), ami történetesen 8 magos lesz. Mint mondtam, vess már egy pillantást a roadmapre, ha pár hónappal ezelőtt a hírek elkerülték volna a figyelmedet.
(2) Ez így sovány. Bogdán állítása ennél sokkal erősebb.

#1408 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 17:55

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 18:47

(1) Miféle ábrándozás? Mi itt a következő generációs Xeon-MP-ről beszélünk (Beckton), ami történetesen 8 magos lesz. Mint mondtam, vess már egy pillantást a roadmapre, ha pár hónappal ezelőtt a hírek elkerülték volna a figyelmedet.
(2) Ez így sovány. Bogdán állítása ennél sokkal erősebb.

namost nem akarok kötexeni de ugye a nehalemmel jön meg a qpi meg az SMT. logikusan ö a következő generáció a nem qpi-s és nem smt-s jelenlegi xeonokhoz képest. ne haladj lóugrásban.

#1409 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 18:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 18:55

namost nem akarok kötexeni de ugye a nehalemmel jön meg a qpi meg az SMT. logikusan ö a következő generáció a nem qpi-s és nem smt-s jelenlegi xeonokhoz képest. ne haladj lóugrásban.

Igen. És?  Természetesen a Beckton a Nehalem architekturájára épül. Mi a gondod ezzel? Komolyan nézd már meg azt a kib*szott roadmapet, hogy képbe kerülj, miről is beszélünk, mert megint generálni fogunk egy csomó posztot a semmiről!  :D

#1410 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 18:13

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 19:09

Igen. És?  Természetesen a Beckton a Nehalem architekturájára épül. Mi a gondod ezzel? Komolyan nézd már meg azt a kib*szott roadmapet, hogy képbe kerülj, miről is beszélünk, mert megint generálni fogunk egy csomó posztot a semmiről!  :D

direkt megnéztem még1x shabba chartját. Lynnfield, Havendale, Westmere, Bloomfiled van. Beckton nincs. mért szopatol?  :rolleyes:

#1411 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 18:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 19:13

direkt megnéztem még1x shabba chartját. Lynnfield, Havendale, Westmere, Bloomfiled van. Beckton nincs. mért szopatol?  :rolleyes:

Hogyhogy nincs?
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Második sor vége.

Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 08. 18:20 -kor

#1412 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 18:48

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 19:19

Hogyhogy nincs?
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Második sor vége.

dögöljek meg, de tényleg nem találom...

#1413 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 18:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 19:48

dögöljek meg, de tényleg nem találom...

:)
2. sor (IA-32 MP (& DP) Server)  legvége (2009Q3-Q4) , mellette van sárga oválisban a "8cores" felirat is.

#1414 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 18:57

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 19:52

:)
2. sor (IA-32 MP (& DP) Server)  legvége (2009Q3-Q4) , mellette van sárga oválisban a "8cores" felirat is.

és tényleg merthogy nehalem = ex Beckton ? ááááá. a qrva anyját ennek a cégnek. nah.  :Đ

#1415 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 20:23

És mivel 6 magos már jelenleg is van,

hol? miota?
a roadmap-en is csak a kovetkezo negyedevre igerik, es ugye kerdes, hogy lesz-e! (nem en kerdojeleztem meg, hanem itt a tarsasag egy resze, ha jol remlik..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1416 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 21:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 21:23

hol? miota?
a roadmap-en is csak a kovetkezo negyedevre igerik, es ugye kerdes, hogy lesz-e! (nem en kerdojeleztem meg, hanem itt a tarsasag egy resze, ha jol remlik..)

Akkor bocs, akkor a következő negyedévben lesz.
Azon érvelés szempontjából, aminek az első tagmondatát idézted, ez amúgy teljesen mindegy.

Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 08. 21:48 -kor

#1417 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 22:24

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 22:44

Akkor bocs, akkor a következő negyedévben lesz.
Azon érvelés szempontjából, aminek az első tagmondatát idézted, ez amúgy teljesen mindegy.

hát nem. :D a hibás tényadat az hibás tényadat :D
visszatérve a nehálemre szerintem az MP csak azért lesz 2009 végén, mert akkorra heggeszti meg az intel a boxboro-t. simán kihozhatnák MP 4 magosra is és lehet hogy fogják is. a 4 Magos az ugye 8 szálas és mivel odacsap de nagyon simán partiban lehet a 6magosakkal ráadásul kisebb TDP keretből.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 08. 22:28 -kor

#1418 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 23:07

Az a nagyjából egy év egyáltalán nem sok a Xeon MP-rendszerek extra validációját szem előtt tartva, főleg, ha arra gondolunk, teljesen új infrastruktúráról van szó, melyre az OEM-eknek is készülniük kell. Ráadásul versenyképességi okokból van szükség a 8-magos designra, ami tovább fokozza a komplexitást.  Magyarán ez a TTM különbség teljesen szokványos a Xeon DP és MP rendszerek között.

#1419 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 23:13

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 0:07

Az a nagyjából egy év egyáltalán nem sok a Xeon MP-rendszerek extra validációját szem előtt tartva, főleg, ha arra gondolunk, teljesen új infrastruktúráról van szó, melyre az OEM-eknek is készülniük kell. Ráadásul versenyképességi okokból van szükség a 8-magos designra, ami tovább fokozza a komplexitást.  Magyarán ez a TTM különbség teljesen szokványos a Xeon DP és MP rendszerek között.

ezígy nagyából igaz, csak közben azt tudjuk hogy az enthusiast kör is xeont kap idén karácsonyra eszi - nemeszi (szal nagyon úgy fest validálatlan verzió nemigazán van nehálemből) én azt az 1 évet betudom inkább a native octocore-nak ami nemkicsit lesz szopószorzó...

#1420 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 07:57

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 0:07

Az a nagyjából egy év egyáltalán nem sok a Xeon MP-rendszerek extra validációját szem előtt tartva, főleg, ha arra gondolunk, teljesen új infrastruktúráról van szó, melyre az OEM-eknek is készülniük kell. Ráadásul versenyképességi okokból van szükség a 8-magos designra, ami tovább fokozza a komplexitást. Magyarán ez a TTM különbség teljesen szokványos a Xeon DP és MP rendszerek között. 

Igen, én is ezt mondom, és korábban is ezt mondtam, amikor ez a téma (és Bogdán összeseküvés-elmélete :) szóba került)
Most annyi a különbség a korábbiakhoz képest, hogy a MP chipset-kérdés a korábbiakhoz képest azért egyszerűsödik, viszont az MP processzor-kérdés a duplázódó magszám miatt bonyolódik.

Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 09. 07:58 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.