HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 08:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 0:13

ezígy nagyából igaz, csak közben azt tudjuk hogy az enthusiast kör is xeont kap idén karácsonyra eszi - nemeszi (szal nagyon úgy fest validálatlan verzió nemigazán van nehálemből)

Legjobb tudomásom szerint idén karácsonyra senki sem kap next-gen Xeon-MP-t. :) Márpedig itt (és mindig, amikor a DP és MP megjelenése közötti 1 éves intervallumról beszéltünk) az MP processzor és MP chipset exra fejlesztési és validációs idejéről beszéltünk.
(Egyébként azt nem tudjuk (legalábbis én nem), hogy ez monolitikus 8 magos lesz-e. A tavalyi hírekben még lego-designról volt szó, amiben a magokat ráadásul még GPU-magokkal is lehet kombinálni, nem tudom, hogy ezt feltétlenül egy szilicumból akarnák-e)

Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 09. 08:05 -kor

#1422 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:13

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 9:01

Legjobb tudomásom szerint idén karácsonyra senki sem kap next-gen Xeon-MP-t. :) Márpedig itt (és mindig, amikor a DP és MP megjelenése közötti 1 éves intervallumról beszéltünk) az MP processzor és MP chipset exra fejlesztési és validációs idejéről beszéltünk.
(Egyébként azt nem tudjuk (legalábbis én nem), hogy ez monolitikus 8 magos lesz-e. A tavalyi hírekben még lego-designról volt szó, amiben a magokat ráadásul még GPU-magokkal is lehet kombinálni, nem tudom, hogy ezt feltétlenül egy szilicumból akarnák-e)

definiálnád a qpi rendszerben az MP chispet szignifikáns eltéréseit az UP és a DP rencerekhez képest? ;)

másfelől IMC esetén az MCM lehet igencsak szopós. tudod, nincs többé FSB :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1423 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 10:13

definiálnád a qpi rendszerben az MP chispet szignifikáns eltéréseit az UP és a DP rencerekhez képest? ;)

másfelől IMC esetén az MCM lehet igencsak szopós. tudod, nincs többé FSB :D

(1) Tenyleg el kellene mar kezdened figyelmesen olvasni :)

Idézet

Most annyi a különbség a korábbiakhoz képest, hogy a MP chipset-kérdés a korábbiakhoz képest azért egyszerűsödik, viszont az MP processzor-kérdés a duplázódó magszám miatt bonyolódik.

(2) Igen, fsb nincs, viszont a qpi-vel tokozason belul is lehetne operálni(amirol meg az Opteron kapcsan is beszelgettunk) Mindegy, messze van ez meg, info meg nem nagyon.

#1424 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 0:13

ezígy nagyából igaz, csak közben azt tudjuk hogy az enthusiast kör is xeont kap idén karácsonyra eszi - nemeszi (szal nagyon úgy fest validálatlan verzió nemigazán van nehálemből) én azt az 1 évet betudom inkább a native octocore-nak ami nemkicsit lesz szopószorzó...

Tudom, hogy az itteni társaságnak a validáció/RAS téma az vudu, valójában tényleg elmolyolnak ezzel az extra időben, mert más szintet követel meg az MP megcélzott vásárlóközönsége: egy szó mint száz, sokkal kevesebb hibát akarnak, és nem kérnek a meglepetésekből, és a nyugalmukat hajlandóak megfizetni.

Példa: a Barcelona hírhedt 298-as hibájával az Opteronok szállításai leálltak, csak ellenőrzött HPC környezetbe ment tovább, míg a Phenomok szállításai zavartalanul folytak, még úgy is, hogy eléggé elcseszte az egész kommunikációját az AMD, saját maga fújta fel a jelentőségét.

Szerkesztette: special 2008. 06. 09. 09:42 -kor

#1425 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 13:13

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 10:26

(2) Igen, fsb nincs, viszont a qpi-vel tokozason belul is lehetne operálni(amirol meg az Opteron kapcsan is beszelgettunk) Mindegy, messze van ez meg, info meg nem nagyon.

igen ezt lehet csinalni, csak ezzel antimetrikus lesz a modulok memoria affinatiasa. lesznek igy modulok/magok amiknek kozvet;en memoriabankjuk nincs, csak remote tudnak elerni egy masik modulhoz csatolt bankot. Az MSI szorakalt 2003-ban olyan DP poteron lapokkal ahol csak az 1ik operonhoz allokaltak memoriat. a vegeredmeny SZAR volt.

#1426 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 13:19

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 10:41

Tudom, hogy az itteni társaságnak a validáció/RAS téma az vudu, valójában tényleg elmolyolnak ezzel az extra időben, mert más szintet követel meg az MP megcélzott vásárlóközönsége: egy szó mint száz, sokkal kevesebb hibát akarnak, és nem kérnek a meglepetésekből, és a nyugalmukat hajlandóak megfizetni.

Példa: a Barcelona hírhedt 298-as hibájával az Opteronok szállításai leálltak, csak ellenőrzött HPC környezetbe ment tovább, míg a Phenomok szállításai zavartalanul folytak, még úgy is, hogy eléggé elcseszte az egész kommunikációját az AMD, saját maga fújta fel a jelentőségét.

mivel az intel elad egy valag valojaban defektes itanium chipet is, ez utobbiak a RAS kikapcsolasaval uzemkeptelenne valnanak. van egy olyan tippem hogy a piacra dobott itanicok fele ilyen. Mindezzel szemben a piac semennyire sem turte/toleralta a selejtes x86-osok forgalmazasat a historikus adatokra nezvest ugyhogy nem kene ezzel a RAS-sal erolkodni, vagyis erenyt csinalni a muszajbol...

#1427 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 13:22

Valójában nem értem, SFIJ, miről beszélsz, de biztosan úgy van.

#1428 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 15:32

szoval nezegetve a mai termest: kulonfele okokkal lehet magyarazni az MP csuszasat (nem csak osszeeskuveselmeletikkel persze), de ezek kozott nincs se az extra validacio, se chipset. mert akkor az Intel nagybacsinal sokkalta kisebb AMD-nek nem menne ez a ketto, marpedig ok eloszor a 8 utas Opteronokat dobtak piacra mindig is, es csak kesobb a tobbit. es valahogy az alaplapgyartoknak is sikerult idoben chipsetet kesziteni hozza, es valahogy nem fajt senkinek (a Sun csak valaki mar ezen a piacon!), hogy nem huzodik meg egy evig az a validacio...

szoval mindez csak duma.

p.s.: special, pont Te hozakodsz elo a Barcelona hibajaval, aki magad mondtad, hogy a hiba nem jelentosebb annal, ami a Xeonokban bennemaradt? (hogy melyik, arra nem emlekszem, de a barcelona hibajarol szolo cikkbe is beirtad..) mindnyajan tudjuk, hogy a mai processzorok tucatnyi ismert hibaval rendelkeznek, velhetoen including a Xeon-MP-ket is.. nem?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1429 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:04

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 16:32

szoval nezegetve a mai termest: kulonfele okokkal lehet magyarazni az MP csuszasat (nem csak osszeeskuveselmeletikkel persze), de ezek kozott nincs se az extra validacio, se chipset. mert akkor az Intel nagybacsinal sokkalta kisebb AMD-nek nem menne ez a ketto, marpedig ok eloszor a 8 utas Opteronokat dobtak piacra mindig is, es csak kesobb a tobbit.

pontosan ez az amit latunk, az intel masolja szinte beture azt amit az AMD csinalt 2003-ban. eloszor jott ki az operon S940- csatlakozoval a 2-4utas szerverlapokra es az enthusiast szektor is s940-es foglalatot kapott. az elso opteronok es az athlon64-ek kozott csak a sapka szitazasaban volt elteres. 2004-ben jott aztan ki az S939-es immar tenyleg performance desktop verzio, majd az s775-os value verzio.
Mostis azt latjuk hogy az enthusiast szektor is a socket b-s tehat server socketes nehalemet kapja.
tovabba lathato anand tesztjeibol hogy atermek piackepes, akar aug vegen piacra lehetne dobni, ergo a validacio most zajlik gozerovel es nem 2009 elejen fognak nekikezdeni.
szerintem.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 09. 16:07 -kor

#1430 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:16

szoval mindez csak duma.

?
_Most_ főként az MP processzorhoz (fejlesztés+validáció) kell a plusz idő (mégicsak 8 mag), korábban _főként_ az MP chipsethez.

#1431 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:18

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:16

?
_Most_ főként az MP processzorhoz (fejlesztés+validáció) kell a plusz idő (mégicsak 8 mag), korábban _főként_ az MP chipsethez.

Ugyes  :Đ
de gondolod hogy a 4 mag helyettt 8 mag olymerteku komplexitas novekedessel jar hogy kulon validaciot igenyel? szerintem nem. sot meg merem kockaztatni hogy valoszinusitheto hogy a termekvonal eleve 8 magra lett fejlesztve!

#1432 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:25

szoval mindez csak duma.

nem az, de téged nem kívánlak meggyőzni. meg senkit sem. sosem tudtátok értékén kezelni a validáció/RAS kérdését.

Idézet

p.s.: special, pont Te hozakodsz elo a Barcelona hibajaval, aki magad mondtad, hogy a hiba nem jelentosebb annal, ami a Xeonokban bennemaradt? (hogy melyik, arra nem emlekszem, de a barcelona hibajarol szolo cikkbe is beirtad..) mindnyajan tudjuk, hogy a mai processzorok tucatnyi ismert hibaval rendelkeznek, velhetoen including a Xeon-MP-ket is.. nem?

félreérted, mert félre akarod.

Szerkesztette: special 2008. 06. 09. 16:36 -kor

#1433 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:18

Ugyes  :Đ
de gondolod hogy a 4 mag helyettt 8 mag olymerteku komplexitas novekedessel jar hogy kulon validaciot igenyel? szerintem nem. sot meg merem kockaztatni hogy valoszinusitheto hogy a termekvonal eleve 8 magra lett fejlesztve!

?
Tudom, Te a haverokkal simán összedobnád... ehhh...  :p
Hogy lett volna már eleve 8 magosra fejlesztve?
(Ha csak ezen azt nem érted, hogy mint anno az ős-Opteront is eleve úgy fejlesztették, hogy _figyelembe_vették_, hogy könnyen lehessen belőle duál. De ez messze nem jelenti, hogy kvázi rögtön a dual core-t is piacra dobhatták volna belőle és ez csak egy döntés kérdése lett volna...)
Hogy az Iintel a 8 magosat a 4 magossal együtt kihozza _most_év_végén_, már működöképes prototípusnak kellene belőle lennie! Ez az erőltettett fejlesztés mindenféle technikai és gazdasági racionalitásnak ellentmondana.
Ne csatlakozz már Te is Bogdán "lázálmaihoz" :)

#1434 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:50

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:16

(mégicsak 8 mag),

csak Te beszelsz 8 magrol, de hogy miert ne lehetne a 4 magosat MP verzioban kihozni az itt a kerdes! en csak es kizarolag a 4 magos piacradobasanak lehetosegerol beszeltem. 6 magos ugye meg nincs (es lesz-e egyaltalan?), raadasul az IMC miatt a nextgen teljesen masra jo, mint a bena FSB-vel megaldott akarhany magos jelenlegi verzio.
a forum ma:

#1435 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:51

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:25

sosem tudtátok értékén kezelni a validáció/RAS kérdését.
nem, mert meglepo modon mas cegnel ezt nem latjuk...!

Idézet

félreérted, mert félre akarod.
nem ertelek: mit ertettem felre?
a forum ma:

#1436 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:50

csak Te beszelsz 8 magrol, de hogy miert ne lehetne a 4 magosat MP verzioban kihozni az itt a kerdes! en csak es kizarolag a 4 magos piacradobasanak lehetosegerol beszeltem. 6 magos ugye meg nincs (es lesz-e egyaltalan?), raadasul az IMC miatt a nextgen teljesen masra jo, mint a bena FSB-vel megaldott akarhany magos jelenlegi verzio.

Mi az, hogy kerdes, hogy lesz-e?

#1437 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 16:56

???
Te teljesen masrol beszelsz. az en allitasom az volt, hogy "lam, lam, az Intel akarattal csusztatja az uj architektura megjeleneset az MP szektorbol." erre Te meg jossz azzal, hogy a 8 magos bonyolultabb. en nem beszeltem 8 magosrol! en az uj architekturarol beszeltem.

tehat a kerdes: miert nem lesz most osszel 4 magos Nahalem Xeon-MP?

(remelem latod, hogy erre a kerdesre rossz valasz, hogy majd 8 magos lesz, de kesobb..)

Szerkesztette: bogdan 2008. 06. 09. 16:57 -kor

a forum ma:

#1438 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 17:01

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:28

Hogy lett volna már eleve 8 magosra fejlesztve?
(Ha csak ezen azt nem érted, hogy mint anno az ős-Opteront is eleve úgy fejlesztették, hogy _figyelembe_vették_, hogy könnyen lehessen belőle duál. De ez messze nem jelenti, hogy kvázi rögtön a dual core-t is piacra dobhatták volna belőle és ez csak egy döntés kérdése lett volna...)

szerintem meg de. Az AMD elvben kihozhatta volna a DC-t is csak akkor problema lett volna a termikus fallal meg a gyarthatosaggal. ilyen szintem szerintem egy gazdasagi/muszaki racionalitas kerdese volt.

#1439 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 17:04

Hát pedig ezt Te írtad:

Idézet

6 magos ugye meg nincs (es lesz-e egyaltalan?)

Szóval kérlek ne vonatkoztass el attól, hogy küszöbön áll egy 6 magos Xeon-MP érkezése. Ehhez képest (még ha minden technikai és gazdasági megfontolást félre is tennénk (persze amúgy ne tegyük!), hogy a piacra hozatal időpontja lehetséges-e) egy 4 magos Xeon-MP bizony egyes esetekben visszalépés, és mindenesetre semmi másra nem lenne ez jó, mint az intel termékportfoliójának összezavarására, és semmiképpen sem a profitmaximalizálásra.

Szerkesztette: d n . r 2008. 06. 09. 17:05 -kor

#1440 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 17:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:50

szerintem is lehetne 4maggal MP de az valoszinusitheto, hogy egy ilyen kannibalizalna a most megjeleno 6magos piacat, mert mindenki a modenebbet kerne... es ezzel mindjart ertehto is az alasagos jatszma. szepen adnak 1 evet a 6magos termeknek es amig az nem fut ki nem engedik a nehalemet a nagyfiuk terepere.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »