HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:03

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 11:09

Racecam!
Csak egy javaslat, rajtad áll, hogy megcsinálod, vagy nem.
A tápkérdés topicban didyman-t sokan kérdezgették a tápokról, mivel voltak kérdések amik időről időre újra felmerültek, kitalált egy megoldást.
Nézd meg az aláírását.
Belinkelte azt a hozzászólását ahol összeszedett mindent amit tápvásárlás előtt érdemes tudni.
Ezt a hozzászolását rendszeresen frissíti.
Egyszer kellene összeállítanod egy ilyen nagy hozzászólást, amit naprakészen tartanál, és akkor nem szerte-szét lenne, 72 oldalon plusz a már bezárt TFT topicokban.  ;)

Ez nagyon jó ötlet, de ha működne az oldalunk, akkor erre sem lenne szükség.
És az már benne is van az aláírásomban.
Nemsokára újra indul, és akkor megoldódik a gond. (Amíg ment nem is volt probléma.  ;) )

Amúgy meg, mivel nem vagyok házigazda, elég nehéz lenne szerkesztgetnem azt a hozzászólást!  ;)
(Ha meg mindig kérni kell, úgy már nem az igazi.)

#2142 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 11:54

Szerintem, ha kérnéd, hogy a TFT topicban, számodra töröljék a saját hozzászolások szerkesztésének időlimitjét, biztos megkapnád.  ;)
Az oldalad mikor is indul újra, mert egy ideje várunk rá?  :cool:

Egyébként, az oldal újraindulását nem lenne kedved egy nagy teszttel megtisztelni?
Az itt említett tipusokkal plusz a FSC S20-1W-el amire késöbb találtam rá.  ;)

Vagy egy nagy 19" monitor teszttel ezekkel a tipusokkal.

Azt hiszem szép nyitás lenne.  :up:   :)

SZERK: Javítottam a linket.  ;)

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 08. 28. 12:18 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2143 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 12:01

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 12:54

Szerintem, ha kérnéd, hogy a TFT topicban, számodra töröljék a saját hozzászolások szerkesztésének időlimitjét, biztos megkapnád.  ;)
Az oldalad mikor is indul újra, mert egy ideje várunk rá?  :cool:

Egyébként, az oldal újraindulását nem lenne kedved egy nagy teszttel megtisztelni?
Az itt említett tipusokkal plusz a FSC S20-1W-el amire késöbb találtam rá.  ;)

Vagy egy nagy 19" monitor teszttel ezekkel a tipusokkal.

Azt hiszem szép nyitás lenne.  :up:   :)

Egészen máson töröm a fejem, de ez legyen meglepetés.  :)
Először induljon el újra az oldal, utána kicsit frissítem, aktualizálom a régebbi cikkeket.
Később, majd jöhetnek az újdonságok.  ;)

Egyébként, ez nagyban függ attól, hogy mennyi időm lesz.

#2144 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 12:32

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 13:01

Egészen máson töröm a fejem, de ez legyen meglepetés.  :)
Először induljon el újra az oldal, utána kicsit frissítem, aktualizálom a régebbi cikkeket.
Később, majd jöhetnek az újdonságok.  ;)

Egyébként, ez nagyban függ attól, hogy mennyi időm lesz.

Kíváncsian várjuk és örömmel fogadjuk majd! :)

#2145 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 13:00

Xero!
Meg tudod válaszolni erre a választ?
Milyen magasan kezdődik a látható kép, az asztal lapjához képest?

Idézet: racecam

Egészen máson töröm a fejem, de ez legyen meglepetés.
Várjuk!  :)

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 08. 28. 13:01 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2146 Felhasználó inaktív   vadkan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 13:27

Hi!

Szabi: Lenne hozzád egy nagy kérésem meg tudni mondani ahol ezt irták a vp930-ról: "FPS játékokban a monitor mutatott egy kis "szellemképesedést"; azonban ez sehol nem ért el aggasztó mértéket. Mozgó objektumok esetén sehol nem láttak korona effektust". Tapasztaltak "moiton blur"-t, de ez a monitor technológia velejárója." ott mit írnak a Belinea 101920-ról! Nem nagyon vágom mit irtak oda a tesztben!
Válaszod előre is köszönöm!

#2147 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 14:07

Szabi!

Philipsről nemigazán találtam tesztet, de a tulajdonságai alapján ez lenne a legjobb választás a sok közül... 200w6... mivel a W7ről még nem sok info látott napvilágot... ugye. De sztem kivárunk. Mit szólsz?? :D
S-IPS panel, állít6ó magasság, USB hub, speakers(nem feltétlen előny :p ), DVI-D bemenet...
bár egy összefogóbb tesztet erről is szivesen megnéznék, mint linkelted pölö a Belinea 102035W -t!! :)
Nagyjából egyeznek.
:respect:

mod:
Fu-Si drága és a hozzá adott pluszok is inkább minuszok a többekhez képest...

Szerkesztette: carr 2006. 08. 28. 14:09 -kor

#2148 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 14:20

van itt mégvalami Philipsekkel kapcs.

színmélység, betekintési szögek, kontraszt meg apróbb eltérések vannak...

#2149 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:12

Idézet: Racecam - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 12:03

Ez nagyon jó ötlet, de ha működne az oldalunk, akkor erre sem lenne szükség.
És az már benne is van az aláírásomban.
Nemsokára újra indul, és akkor megoldódik a gond. (Amíg ment nem is volt probléma.  ;) )

Amúgy meg, mivel nem vagyok házigazda, elég nehéz lenne szerkesztgetnem azt a hozzászólást!  ;)
(Ha meg mindig kérni kell, úgy már nem az igazi.)

Szerkesztesi jogot nem tudok adni, de vallalom, hogy szerkesztgetem a hozzaszolasodat, mondjuk hetente 2x.

#2150 Felhasználó inaktív   Major_S 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:45

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 10:36

Fentebb válaszoltam egy kérdésre ott az említett tipusok közül elég könnyű volt leszükiteni a kört két monitorra.
Viszont most olyan ember véleményére lennék kiváncsi aki már használt-használ ilyen monitort, esetleg volt alkalma összehasonlítani a samsung 970-el.
Szerény véleményem, hogy nagyon jó monitor lehet.  :cool:
A kiváncsiságom pedig azért ilyen nagy, mert a VP930-as jelenleg 15e forinttal olcsóbb mint a 970P
A prad-os srácok már tesztelték a viewsonic-ot, nagyon jó minősítést kapott, de játékra csak fenntartásokkal ajánlották.
"FPS játékokban a monitor mutatott egy kis "szellemképesedést"; azonban ez sehol nem ért el aggasztó mértéket. Mozgó objektumok esetén sehol nem láttak korona effektust". Tapasztaltak "moiton blur"-t, de ez a monitor technológia velejárója.
Játék megbizhatósága jó minősítést kapott, a többi játékra szánt monitorral összehasonlítva a középmezőnyben foglal helyet.

Azonban felhivják rá a figyelmet, hogy ez a dolog elég szubjektiv, kinek mi a zavaró és mi nem.
Hardcore gémereknek - akiknek minden egyes milisec. számít - nem igazán ajánlják.
Ezért érdekelne olyan ember véleménye aki használ ilyet.

Idézet: carr

Szabi!

Nagyon szorgos voltál! Én meg elég vizes a 7végén(Rafting Rulz)...
Elég jó kis lista!
Köszönöm, cserébe kicsit sajnállak a fárasztó evezés miatt.  :D
Egyébként ehhez később találtam még egy megtekintésre érdemes monitort: FSC S20-1W amiről teszt is van.
A panel megegyezik a  Belinea 102035W és a ViewSonic VX2025wm-ban található panellel
A prad-on mindhárom monirottól van teszt, érdemes átnézni.

Üdv
szabi

hát úgy lenne egy ilyen teszt ha egymás mellett van a 2 monitor én viszont csak a viewsonicot láttam de annak tényleg szép képe volt szóval túl nagy hibát nem követhet el vele ha azt veszi  ;)
hát szerintem egyáltalán nem zavaró gyors mozgás mellett sem és igen az ára mindenképp felé billenti a mérleget pedig ha egy árban lennének akkor is ezt választanám én (de szerintem másnak is komoly dilemma lenne)
"I hear voices in my head... They council me... They understand... THEY TALK TO ME."
http://MarineCorpS.try.hu

#2151 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 17:13

Idézet: vadkan - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 14:27

Hi!

Szabi: Lenne hozzád egy nagy kérésem meg tudni mondani ahol ezt irták a vp930-ról: "FPS játékokban a monitor mutatott egy kis "szellemképesedést"; azonban ez sehol nem ért el aggasztó mértéket. Mozgó objektumok esetén sehol nem láttak korona effektust". Tapasztaltak "moiton blur"-t, de ez a monitor technológia velejárója." ott mit írnak a Belinea 101920-ról! Nem nagyon vágom mit irtak oda a tesztben!
Válaszod előre is köszönöm!
A Belinea 101920-ról is van teszt, a lniken a hatodik oldal szerepel, ahol a játékok alatt nyújtott teljesítményét nézik.
" A monitoron olyan gyors FPS esetén mint a doom3, sem észrevehető szellemképek megjelenése. Teljes bizonyossággal elmondható, hogy a belinea méltó partnere olyan nagyszerű monitoroknak mint a viewsonic VP191s (8ms) vagy az Eizo S1910-K.
A moiton blur jelenség viszont ezen a monitoron is megfigyelhető, ami természetesen a technológia. velejárója. Szellemkép jelenséget semmilyen másik játék tesztelése közben nem tapasztaltak.
Azonban ez a jelenség elég jól láthatóvá vált volt mikor világos szöveget görgettek sötét háttéren
."
Az összefolgaló, szinte megegyezik a a viewsonicra irtakkal, miszerint ez személytől függ ki mit lát megfelelőnek és ki mit nem, ezért különösen a hardcore gémereknek akiknek a válaszidő nagyon fontos csak fenntartásokkal ajánlják, viszont a sima játékosok számára megbizhatónak minősítették.
Röviden ennyi.
Végül a monitor jó minősítést kapott.

Idézet

Szabi!

Philipsről nemigazán találtam tesztet, de a tulajdonságai alapján ez lenne a legjobb választás a sok közül... 200w6... mivel a W7ről még nem sok info látott napvilágot... ugye. De sztem kivárunk. Mit szólsz?? :D
S-IPS panel, állít6ó magasság, USB hub, speakers(nem feltétlen előny :p ), DVI-D bemenet...
bár egy összefogóbb tesztet erről is szivesen megnéznék, mint linkelted pölö a Belinea 102035W -t!! :)
Nagyjából egyeznek.

mod:
Fu-Si drága és a hozzá adott pluszok is inkább minuszok a többekhez képest...

Idézet

van itt mégvalami Philipsekkel kapcs.

színmélység, betekintési szögek, kontraszt meg apróbb eltérések vannak...
Ezen a második linken egy másik modellt jelőltél meg összehasonlításra.
Amit te preferálsz  :Philips 200W6CS
Amit hasonlítottál   :Philips 200WB7ES
Amit én ajánlottam:Philips 200WP7ES

Egyébként a pradon már elérhető a legújabb monitor adatbázisa is: klikk ide  ;)
Ezek szerint az eltérés oka, hogy 20" kategóriábana philipsnek van egy TN paneles verziója is.
Az újabb viszont a prad szerint P-MVA paneles, csak a gyártó nincs megadva.
Egyébként ezért nem szeretem a gyártók oldalait, szép dizájnos meg minden, de hasznos infó, mint például panel meg ilyesmi az hiányzik.
Sajna tesztet én sem nagyon találtam.  :(

Idézet: Major_S

hát úgy lenne egy ilyen teszt ha egymás mellett van a 2 monitor én viszont csak a viewsonicot láttam de annak tényleg szép képe volt szóval túl nagy hibát nem követhet el vele ha azt veszi    :)
hát szerintem egyáltalán nem zavaró gyors mozgás mellett sem és igen az ára mindenképp felé billenti a mérleget pedig ha egy árban lennének akkor is ezt választanám én (de szerintem másnak is komoly dilemma lenne)
Igen ez tényleg nem lenne rossz, ezt a két monitort látni egy tesztben, de az ár azért jelentősen a viewsonic mellé billenti a mérleget, és mint fentebb irtam én jó monitornak tartom.
Reméljük előbb-utóbb megküzdenek egymás ellen, valamilyen teszt formájában.  :)
Racecam! Neked esetleg nem volt szerencséd ehhez a viewsonic-hoz?
Illetve remélem láttad FakeJack hozzászolását!  :up:   ;)

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 08. 28. 17:14 -kor

BF2 / Kép / BF3

#2152 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 18:07

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 18:13

A Belinea 101920-ról is van teszt, a lniken a hatodik oldal szerepel, ahol a játékok alatt nyújtott teljesítményét nézik.
" A monitoron olyan gyors FPS esetén mint a doom3, sem észrevehető szellemképek megjelenése. Teljes bizonyossággal elmondható, hogy a belinea méltó partnere olyan nagyszerű monitoroknak mint a viewsonic VP191s (8ms) vagy az Eizo S1910-K.
A moiton blur jelenség viszont ezen a monitoron is megfigyelhető, ami természetesen a technológia. velejárója. Szellemkép jelenséget semmilyen másik játék tesztelése közben nem tapasztaltak.
Azonban ez a jelenség elég jól láthatóvá vált volt mikor világos szöveget görgettek sötét háttéren
."
Az összefolgaló, szinte megegyezik a a viewsonicra irtakkal, miszerint ez személytől függ ki mit lát megfelelőnek és ki mit nem, ezért különösen a hardcore gémereknek akiknek a válaszidő nagyon fontos csak fenntartásokkal ajánlják, viszont a sima játékosok számára megbizhatónak minősítették.
Röviden ennyi.
Végül a monitor jó minősítést kapott.
Ezen a második linken egy másik modellt jelőltél meg összehasonlításra.
Amit te preferálsz  :Philips 200W6CS
Amit hasonlítottál :Philips 200WB7ES
Amit én ajánlottam:Philips 200WP7ES

Egyébként a pradon már elérhető a legújabb monitor adatbázisa is: klikk ide  ;)
Ezek szerint az eltérés oka, hogy 20" kategóriábana philipsnek van egy TN paneles verziója is.
Az újabb viszont a prad szerint P-MVA paneles, csak a gyártó nincs megadva.
Egyébként ezért nem szeretem a gyártók oldalait, szép dizájnos meg minden, de hasznos infó, mint például panel meg ilyesmi az hiányzik.
Sajna tesztet én sem nagyon találtam.  :(

Idézet: Major_S

hát úgy lenne egy ilyen teszt ha egymás mellett van a 2 monitor én viszont csak a viewsonicot láttam de annak tényleg szép képe volt szóval túl nagy hibát nem követhet el vele ha azt veszi    :)
Igen ez tényleg nem lenne rossz, ezt a két monitort látni egy tesztben, de az ár azért jelentősen a viewsonic mellé billenti a mérleget, és mint fentebb irtam én jó monitornak tartom.
Reméljük előbb-utóbb megküzdenek egymás ellen, valamilyen teszt formájában.  :)
Racecam! Neked esetleg nem volt szerencséd ehhez a viewsonic-hoz?
Illetve remélem láttad FakeJack hozzászolását!  :up: ;)

Üdv
szabi

ez mind szép,s jó... csak 1 a bibi. Nem lehet kapni.
Ha meg kijön-még mielőtt a cég abbahagyná ilyen jellegű termékeinek gyártását- aranyáron fogják majd adni...
S akkor megint ott leszünk ahol a part szakad...  :omg:
Ahogy elnézem a 7es az P-MVA paneles, a 6os meg S-IPS...
A 7es ben viszont van csomó ujítás:
-Pivot
-Állít6ó magasság
-1000:1 kontraszt

Ezek után már tényleg tele a ... hócipőm. gebasz.
Mi a f*szt vegyünk?  :Đ  :think:

#2153 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 18:17

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 17:12

Szerkesztesi jogot nem tudok adni, de vallalom, hogy szerkesztgetem a hozzaszolasodat, mondjuk hetente 2x.

Köszönöm szépen a felajánlást, megtisztelő, de nem élek vele.
Ahogy említettem, abban a pillanatban, hogy működik a weboldalunk, a dolog úgyis oka fogyottá válna.
Ott pedig minden megtalálható, ill. megtalálható lesz, amit én hozzá tudok tenni, ehhez a témához.
Még egyszer köszönöm a segítőkészségedet!  :respect:

#2154 Felhasználó inaktív   vadkan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 19:49

Hi!

Köszi Szabi! Ezekszerint egy kutya a két monitor! 101920 és vp930! Nagyon örülök neki!

#2155 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 20:10

Idézet: carr - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 19:07

ez mind szép,s jó... csak 1 a bibi. Nem lehet kapni.
Ha meg kijön-még mielőtt a cég abbahagyná ilyen jellegű termékeinek gyártását- aranyáron fogják majd adni...
S akkor megint ott leszünk ahol a part szakad...  :omg:
Ahogy elnézem a 7es az P-MVA paneles, a 6os meg S-IPS...
A 7es ben viszont van csomó ujítás:
-Pivot
-Állít6ó magasság
-1000:1 kontraszt

Ezek után már tényleg tele a ... hócipőm. gebasz.
Mi a f*szt vegyünk?  :Đ  :think:

Előbb utóbb otthon is kapható lesz, noha azt nem tudom mi lesz a hatása, hogy kiszáll a panel gyártásból. Szerintem monitort fog gyártani, csak a panel gyártást hagyják abba.
A német árlistákon már rajta van. klikk ide.
Átszámítva 15e forinttal drágább mint a 6CS.

Jó lenne tudni ki a panel gyártója a P7ES-nek, lehet, hogy ez már az új hozzáállásuk szerint készült és nem a saját Lg.Philips panel van benne, hanem valaki mástól vásárolt.
Paraméterek alapján azt mondanám, valami továbfejlesztett verziója a FSC S20-1W, Belinea 102035W és a ViewSonic VX2025wm monitorokban lévő panelnek. Egymás mellett igy tünik.
Túl sokan nem gyártanak panelt ebben a méretben.
De ez csak tipp.

Racecam! Valami tapasztalat a viewsonic VP930-as monitorról?

Idézet: vadkan

Ezekszerint egy kutya a két monitor! 101920 és vp930! Nagyon örülök neki!
Inkább azt mondanám, nagyon gyakran ugyanazt irják. Több monitor tesztjének olvasása után feltünt, hogy minden nem TN paneles monitor esetén ezt irják, mikor a frissítésről van szó.
Korábban már említettem, nem olvastam még olyan monitor tesztet aminek ne az lett volna a vége, hogy ez vagy az nem jó. Minden monitor "jó", vagy "nagyon jó" minősítést kap.
Nem szentirás amit a srácok leirnak, végül mindenféleképp az döntsön te hogy látod.
Neked kell utána évekig használni, szóval neked mindenképp látnod kell vásárlás előtt.  ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2156 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 00:09

Idézet: szabi - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 14:00

Xero!
Meg tudod válaszolni erre a választ?
Milyen magasan kezdődik a látható kép, az asztal lapjához képest?

Idézet: racecam

Egészen máson töröm a fejem, de ez legyen meglepetés.
Várjuk!  :)

Üdv
szabi

Ne haragudj elfelejtettem. 14 és 15 centi közé esik ahol maga a panel kezdődik. a Káva úgy 10 centire van az asztal síkjától.

#2157 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 10:35

A hétvégén volt egy cikk a PH oldalán a 20" kijelzőkről.
A cikk irója egész érdekes tanáccsal szolgált az ilyen monitor vásárlását szándékozoknak klikk.

Idézet: Xero

Ne haragudj elfelejtettem. 14 és 15 centi közé esik ahol maga a panel kezdődik. a Káva úgy 10 centire van az asztal síkjától.
Köszi a választ, sajna ez egy picit magasnak tünik, ehhez még hozzájön plusz 10 centi, nálam igy került kialakításra a monitor helye, igy meg szerintem már magas.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2158 Felhasználó inaktív   serpenyő 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 10:40

Sziasztok,

Probléma a következő: TFT-t használok, s a DVI kábelem behalt; kénytelen voltam az analóg VGA zsinórral összedugni a rendszert.
Első blikkre nem tapasztalok különösebb változást, de azért megkérdezném: van-e minőségbeli különbség a DVI illetve a VGA csatlakoztatás között TFT-n?
Abit KV7, AMD Sempron 2800+@2200MHz, Titan 8cm FAN@3800RPM+sink, 1024MB PC3200 Samsung DDR@400MHz, Gigabyte GeForce 7600GS 256MB@500/1000MHz, Zalman OP-1 FAN, Samsung 931BF 2ms@75Hz, Samsung SP0822N 80GB HDD 7200RPM PATA133 2MB cache, LG 4167B DVD RW, Creative SB Audigy Platinum, Genius SW-5.1 Surround Home Theater, Genius Netscroll+ Traveler 400DPI mouse, HAMA special pad, Samsung SWT1200 keyboard, QTEC PSU 500W Bigfan, WinXP SP2

#2159 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 11:03

19"-os CRT-n javít valamit a képminőségen ha nem svga kimenetről hanem DVI kimenetről hajtanám meg egy átalakítóval?
Tudom nem TFT de a mod ide küldött :Đ

#2160 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 11:37

A DVI-ről érdeklődőknek:

Idézet: Racecam

És végül ismét egy olyan kérdés, amely mindig újra és újra vitákat generál.
Tudnunk kell, hogy TFT LCD monitorok - a technológiából adódóan - digitális módon jelenítik meg a képet. Mivel azonban a régebbi videokártyákon csak analóg, D-SUB kimenet található, ezért a visszafelé való kompatibilitás megőrzése miatt minden monitornak rendelkeznie kell legalább egy analóg, D-SUB bemenettel. (Vagy legalább egy olyan digitális bemenettel, amely analóg jelek átvitelét is lehetővé teszi.) Analóg jelátvitel esetén, ha a monitor csak ilyen analóg, D-SUB bemenettel rendelkezik, akkor a videokártya által eredetileg digitális formában előállított jel, kétszer is átalakításon megy keresztül. Először a videokártyán belül digitálisból analóggá, majd a monitorban analógból digitálissá. Ezek az átalakítások természetesen minőségveszteséggel járnak.
A mai videokártyákon azonban, már kivétel nélkül megtalálható a digitális, DVI kimenet is. Így digitális jelátvitel esetén azoknál a monitoroknál, amelyek DVI bemenettel (is) rendelkezek elkerülhető a kétszeres konverzióból adódó esetleges minőségveszteség. Ebben az esetben a monitoron minden egyes képpont pontosan ott és úgy jelenik meg, ahogyan azt a videokártya előállítja.
Arról, hogy látható-e különbség képminőségben a kétféle jelátvitel között, legalább is megoszlanak a vélemények. Az újabb videokártyákon, a jelátalakítók az úgynevezett. RAMDAC fejlődése miatt, a szemmel látható különbség, nagyon csekély.
Mivel azonban a DVI csatlakozóval felszerelt monitorok drágábbak, mint a csak analóg csatlakozóval rendelkező társaik, ezért mérlegelnünk kell, hogy megéri-e ez nekünk a többlet költséget.
Javaslatunk: Ha megengedhetjük magunknak, akkor feltétlenül DVI csatlakozóval is rendelkező monitort válasszunk.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108