HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:07

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 9:47

Én értelek, de ha nem keresgélek ma reggel és nem olvasok egy vagy 20 postot, akkor fogalmam sem lett volna róla hogy ha nyitok egy topicot a témának akkor pofán leszek vágva :)

Idézet

A HWSW Informatikai Kerekasztalon nemkívánatosnak minősülnek továbbá azok a témák és hozzászólások amelyek bárminemű politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.

72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1422 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 9:53

Az odafigyelő és a kérésekre nem tojó fórumozók tudják, hogy nem kell egy olyan flame-be belemenni.

Én sem értem egyébként, hogy miért futjuk ezeket a köröket. A szabályzat kimondja, hogy a politika itt minden formában nemkívánatos. Két topicban is megpróbáltuk a témát megtárgyalni, mindkettő politizálásba fulladt. Nem látom egyelőre be, hogy egy harmadik miért ne így végezné.

Elbeszélünk egymás mellett, egy szóval sem mondtam hogy politikai hozzászólások kellenének a fórumra. A fenti kérdésemnek meg szerintem az első fele is érdekes volt, mert az nem csak a mostani esetre utalt, hanem általános topiczárásokkor leírt egyéni (akiebben a témában újatnyitkizárom típusú)  moderátori postokra és ezek fellelhetetlenségére utalt. Sajna ezek nem kerülnek be a moderátori bejelentések topicba sem általában.

Krinyo, az egy politikamentesnek (házigazda által) nyitott topic volt. Ismerem a fórumszabályzatot, ami alapján ha újranyitnám a topicot, nem kaphatnék warningot :) De úgy látom nem értjük egymást. Tőled is megkérdezem, ha csak elvétve található a mod bejelentések topicban meg az, hogy melyik mod milyen döntéseket hozott, hogy milyen téma nem kívánatos, akkor honnét tudja a fórumozó, hogy mit nyithat és mit nem?

Részemről be is fejeztem a témák feszegetését. A válaszokat kösz.

42

szerk: kieg Krinyónak.

Szerkesztette: negyvenketto 2006. 09. 22. 09:25 -kor

Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#1423 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:25

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 9:40

Nem erett a magyar tarsadalom sajnos a normalis parbeszedre, ezt mutatjak a tapasztalatok.

Slusszpassz.

Krinyo

Ezt így, ebben a formában nem kéne, mondott ilyet már politikus is.

Pusztán azért, mert egy fórumtárs elragadtatta magát (lemaradtam róla), a többieket sújtjátok, akik többé-kevésbé értelmesen beszélgettek.
Tiszta sor, hogy a politikát száműztük a fórumról, de ez velünk történik, nem lehet besöpörni a szőnyeg alá.
Száműztük?
Ahhoz képest jópár olyan topic van, ami csak azzal foglakozik, csak épp nem érint közvetlenül minket.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1424 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:29

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 10:25

Pusztán azért, mert egy fórumtárs elragadtatta magát (lemaradtam róla), a többieket sújtjátok, akik többé-kevésbé értelmesen beszélgettek.

Na persze, lattunk mar peldat ere korabban eleget. :smoker: Senki sem akarja arra pazarolni az idejet, hogy problemas temakat takaritgasson folyamatosan. Az eretlensegre vonatkozo allitasomat tovabbra is fenntartom. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1425 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:31

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 10:17

Elbeszélünk egymás mellett, egy szóval sem mondtam hogy politikai hozzászólások kellenének a fórumra. A fenti kérdésemnek meg szerintem az első fele is érdekes volt, mert az nem csak a mostani esetre utalt, hanem általános topiczárásokkor leírt egyéni (akiebben a témában újatnyitkizárom típusú)  moderátori postokra és ezek fellelhetetlenségére utalt. Sajna ezek nem kerülnek be a moderátori bejelentések topicba sem általában.

Krinyo, az egy politikamentesnek (házigazda által) nyitott topic volt. Ismerem a fórumszabályzatot, ami alapján ha újranyitnám a topicot, nem kaphatnék warningot :) De úgy látom nem értjük egymást. Tőled is megkérdezem, ha csak elvétve található a mod bejelentések topicban meg az, hogy melyik mod milyen döntéseket hozott, hogy milyen téma nem kívánatos, akkor honnét tudja a fórumozó, hogy mit nyithat és mit nem?

Részemről be is fejeztem a témák feszegetését. A válaszokat kösz.

42

szerk: kieg Krinyónak.

Ez például bekerült, mégsem olvasta szinte a kutya sem. Én is beidéztem jópár helyen. Egy idő elunja az ember a dolgok közölgetését, ha süket fülekre talál állandóan. Azonban ezek szerint mégis olvastad, nem látom a problémádat. Ahogy az aug. 20. topic nem tudott normális keretek között maradni és nemkívánatossá vált ugyanilyen okok miatt, ez sem. A szabályzatba nem lehet beleírni, hogy "ne tessék aug. 20. és szept. 18. topicot nyitni"...

Az eltiltás a politikai flame generálása miatt jár(t volna).

#1426 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 09:34

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 10:25

Tiszta sor, hogy a politikát száműztük a fórumról, de ez velünk történik, nem lehet besöpörni a szőnyeg alá.
Száműztük?
Ahhoz képest jópár olyan topic van, ami csak azzal foglakozik, csak épp nem érint közvetlenül minket.

Az a topic, amiből rendszeresen kell kiszedni postokat, nehézkesen mondható, hogy életképes.

Légy szíves, konkretizáld, hogy melyik topicok azok!

#1427 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 10:20

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 10:31

A szabályzatba nem lehet beleírni, hogy "ne tessék aug. 20. és szept. 18. topicot nyitni"...

Ha a szabályzatba nem is, de a fejlécbe igen.
Kampánycsend idején ez működik más fórumokon.
De a topiknyitás lehetőségét is ki lehet kapcsolni időlegesen.
Persze, lehet, hogy részlegesen nem, gondolom, ez motorfüggő.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1428 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 12:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 10:34

:eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1429 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 12:52

negyvenketto: mielott az ember topikot nyit, rakeres, hogy van-e mar olyan. Mertalalja a bezart topikot. Elolvassa, hogy miert lett berzarva. Hol itt a gond?

#1430 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 07:34

Idézet

15 felhasználónk ünnepli ma a születésnapját
Flashman(31), Jareth(28), Windy(24), Vulpes(27), Attint(37), zimbo3(19), tatu9(27), @tesz(18), somafero(52), Dj.@TeSz(18), ecneB(19), kunfu(29), Dj.aTeSz(18), HoReSz(31), csubu(15)

szerk.: mondjuk szvsz csak elfelejti a jelszavait, mert rossz szándékból senki nem választ ugyanolyan nickeket, csak meg kéne kérdeznetek, melyik a kedvence. :rolleyes:

Szerkesztette: freeone 2006. 09. 25. 07:37 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1431 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 08:46

Eltunt a Szigetrol a Nyilt level cimu topic... gyanitom az en hozzaszolasom is kozrejatszott ebben. Ezuton kerek elnezest amiert felultem a provokacionak, es nem tudtam szo nelkul hagyni egy - szerintem a - forumszabalyzatot serto levelet. Bar igyekeztem finoman, a szabalyokat betartva reagalni, ugy tunik nem sikerult... ezert kerem az illetekeseket a hozzaszolasom torlesere.

Szerk: kozben latom mar megoldodott. Kicsit feljebb kerestem. ;)

Bocs,
Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 09. 25. 08:47 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1432 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:50

Idézet: Samott - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 9:46

Eltunt a Szigetrol a Nyilt level cimu topic... gyanitom az en hozzaszolasom is kozrejatszott ebben. Ezuton kerek elnezest amiert felultem a provokacionak, es nem tudtam szo nelkul hagyni egy - szerintem a - forumszabalyzatot serto levelet. Bar igyekeztem finoman, a szabalyokat betartva reagalni, ugy tunik nem sikerult... ezert kerem az illetekeseket a hozzaszolasom torlesere.

Szerk: kozben latom mar megoldodott. Kicsit feljebb kerestem. ;)

Bocs,
Samott

Segond.

---------------------

Ha az utolsó postok kikerülnek a topicból, akkor az lesüllyed oda, ahová a bennmaradó utolsó post alapján kell kerülnie, ezért tűnt úgy, mintha nem lenne.

#1433 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 18:55

Idézet

Idézet

Idézet (Carmaged @ 2006. szept. 22., péntek - 10:34)

:eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:

Ugye, kedves Carmaged, tudod, hogy NEM a vamzerkodásra való felhívásod miatt néz tizenhat nagykerek szemmel a nyolc kék fejecske?  Inkább amiatt, hogy a Házszabály a politikát tiltja, nem azt, amit Te, vagy más hatalmasság poltikának néz.
Javasolnám: definiáljátok a tiltott politikát!
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1434 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 06:23

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 19:55

Javasolnám: definiáljátok a tiltott politikát!

Javaslat elutasítva, már ezerszer át lett beszélve ez a téma. A HWSW fórumán nincs politika semmilyen formában, és a házigazdák/moderátorok joga, kötelessége és felelőssége eldönteni, hogy mi az ami elfér és mi az ami nem (ha már a fórumozó nem akarja/tudja). Ha valaki nem ért egyet egy intézkedéssel, fordulhat a globális moderátorokhoz/adminhoz, de már ez is 100-szor el lett mondva.  Aki mindenáron politikai csörtéket akar, ezen igényének kielégítése végett ballagjon át olyan fórumra, ahol lehet politizálni, s ha kiélte magát, szívesen látjuk ismét itt a HWSW-n.

#1435 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 08:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 7:23

Javaslat elutasítva, már ezerszer át lett beszélve ez a téma. A HWSW fórumán nincs politika semmilyen formában, és a házigazdák/moderátorok joga, kötelessége és felelőssége eldönteni, hogy mi az ami elfér és mi az ami nem (ha már a fórumozó nem akarja/tudja). Ha valaki nem ért egyet egy intézkedéssel, fordulhat a globális moderátorokhoz/adminhoz, de már ez is 100-szor el lett mondva.  Aki mindenáron politikai csörtéket akar, ezen igényének kielégítése végett ballagjon át olyan fórumra, ahol lehet politizálni, s ha kiélte magát, szívesen látjuk ismét itt a HWSW-n.

Esetleg néha a tisztelt moderátorok is egyetérthetnének.
Van, amiben beszélgetni ehet at egyikkel, a másik viszont csípőből bezárja.

A tömegközlekedés topicot sem tudja kerülni a pol. szele, hiszen nap mint nap beleütközünk.
A vallás, és a 09/11-es topic viszont szabadon pörög, elvégre nem (közvetlenül) a saját mocskunk.

#1436 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 08:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 9:22

Esetleg néha a tisztelt moderátorok is egyetérthetnének.
Van, amiben beszélgetni ehet at egyikkel, a másik viszont csípőből bezárja.

A tömegközlekedés topicot sem tudja kerülni a pol. szele, hiszen nap mint nap beleütközünk.
A vallás, és a 09/11-es topic viszont szabadon pörög, elvégre nem (közvetlenül) a saját mocskunk.

Egyet fogok érteni, ha lesz mivel. Amit most én csípőböl kizárok, azt már előttem páran szintén csípőből kizárták az elmúlt évek folyamán.

De közben meg százszor át lett beszélve, ki lett vesézve és elmondtuk, hogy nem lehet (fizikai képtelenség) a szabályzatba beépíteni algoritmusokat, melyek minden lehetséges, a jövőben bekövetkező burkolt, vagy nyílt politikiai állásfoglalást tartalmazó postot definiálnának.

#1437 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 07:29

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 9:27

Egyet fogok érteni, ha lesz mivel. Amit most én csípőböl kizárok, azt már előttem páran szintén csípőből kizárták az elmúlt évek folyamán.

De közben meg százszor át lett beszélve, ki lett vesézve és elmondtuk, hogy nem lehet (fizikai képtelenség) a szabályzatba beépíteni algoritmusokat, melyek minden lehetséges, a jövőben bekövetkező burkolt, vagy nyílt politikiai állásfoglalást tartalmazó postot definiálnának.

Nem is a szabályzatba kellene beleépíteni, hanem érdemes lenne egy topicot nyitni neki, vagy a Mod bejelentések topicot használni rendszeresen, nem csak, ha valakinek eszébe jut éppen. Simán egyértelmű lenne, ha pl lenne egy Tiltott témák topic, ahova a már problémásnak ítélt akár zárt topicok linkjeit, meg témáit betennétek, a Szabályzatban meg lehetne egy sort beszúrni, hogy kiccsávók ezt a topicot lessétek, mert ami a szabályzatba nem fér bele, azt itt megtaláljátok.
Vagy mittudomén, de az továbbra sem várható el szvsz, hogy összehalásszam innétonnét hogy kik az aktuális pillanatban a nem kívánt topicok.

Politizálni meg lehet a hwswn, PÜ-ben :)

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#1438 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 07:39

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 8:29

Nem is a szabályzatba kellene beleépíteni, hanem érdemes lenne egy topicot nyitni neki, vagy a Mod bejelentések topicot használni rendszeresen, nem csak, ha valakinek eszébe jut éppen. Simán egyértelmű lenne, ha pl lenne egy Tiltott témák topic, ahova a már problémásnak ítélt akár zárt topicok linkjeit, meg témáit betennétek, a Szabályzatban meg lehetne egy sort beszúrni, hogy kiccsávók ezt a topicot lessétek, mert ami a szabályzatba nem fér bele, azt itt megtaláljátok.
Vagy mittudomén, de az továbbra sem várható el szvsz, hogy összehalásszam innétonnét hogy kik az aktuális pillanatban a nem kívánt topicok.

42

Idézet

A HWSW Informatikai Kerekasztalon nemkívánatosnak minősülnek továbbá azok a témák és hozzászólások amelyek bárminemű politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.

Ennél nem tudom, hogyan lehetne bővebben utalni rá. Nem arról van szó, hogy le szabad-e írni egy polgármester nevét, hanem arról, hogy szabad-e rá vagy a tevékenységére bármilyen jelzőt akasztani. Szó szerint kell értelmezni és betartani.

Tiltott téma? A kereső azért van, hogy topicnyitás előtt meg lehessen nézni, hogy volt-e már róla szó. Ha volt - egyértelmű. Ha nem volt, akkor jön a szabályzat.

(Zárójelben megjegyzem, hogy aki a keresőt nem hajlandó topicnyitás előtt használni, az egy linkgyűjteményt sem fog megnézni, ami ráadásul rendesen meg tud duzzadni. Én sem szívesen bogarásznék végig egy akár több száz elemű listát, amikor ott van a beépített kereső, amivel nagyobb biztonsággal jutok eredményre.)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 09. 27. 07:45 -kor

#1439 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 09:39

42

A szabályzat egyértelműen fogalmaz, még ha nem is 8000 karakter terjedelmű. A linkgyűjteménynek semmi értelme, mert túlnyomó többségben a kritikus topicok/hozzászólások a Tématemetőbe kerülnek, ami lényegében a törléssel egyenértékű, hisz a Tématemető egy, a fórumozók által nem elérhető szekció.
Meglehetős ellentmondás lenne, hogy ha egy durván szabályzatellenes tartalmat publicban hagynánk, ráadásul arra mutató linket is adnánk, hogy bárki olvasgathassa.

#1440 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 11:14

Minek?
Ennyi erővel le is játszhatjuk a meccset, igaz, ott az erősebbnek lesz igaza, nem a valóságnak.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »