HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#821 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 10:04

Fura...
Köszi!

Azért a Toshiba mégis csak Toshiba! És evo87-nek meg külön köszi! Olcsóbbat talált nekem MSI-nél, és szinte uazt tudja! Mondjuk firewire nincs benne, de utólag lehet pcmcia-n beletolni...

Vhogy az embernek olyan érzése van ettől a Toshibától, h vmi baj van vele:) sokkal jobb márka, mint msi, és jóval olcsóbb... Francot kavarnak ennyit:)

Szempont-e a Toshiba felirat? Hát igen:) Sokkal jobban mutat mint MSI :)

#822 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 10:17

Idézet: Miller1978 - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 21:22

Az árlisták böngészése után 2 gépet néztem meg saját szememmel az egyik egy ASUS A6VA Q034,a másik egy Gericom Excellent 7000 II-es tipusú volt.

Jó az a Q034, korábban én is azt néztem ki.
Amit a hugomnak vettünk a Q001, az is glaretype kijelzős.Szerintem nem olyan rossz.Ő se panaszkodott rá.
Inkább azt mondanám hogy alaposan nézz körül az üzletek között mert >ETTŐL<sokkal olcsóbban (kb30k) is meg kaphatod ha jól körülnézel.
Saját tapasztalat. ;)

Szerkesztette: carcass 2006. 04. 02. 10:18 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#823 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 16:19

Idézet: xedos - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 21:57

Ennyi pénzért elég gyenge képe van a kijelzőnek...
A TFT felbontásához már kevés az X700...

Mit értesz az alatt hogy gyenge kép?
Hogyhogy kevés az X700? Akkor hogy raknak össze egy ilyen gépet? (WSXGA+-hoz X700?) :think:

Akkor acer-t egyáltalán ne?
Csak Acer-be meg Fujitsu Amilo-ba találtam magamnak való konfigot.. Tudom hogy a Dell meg az IBM a legjobb, meg a Portégé, Qosmio, Tecra.. De 1részt nekem qrva drágák másrészt ezekbe csak Intel van..

Mondjon nekem valaki egy nagyon zsír - gondolok itt a márkára, gyártóra - Turionos ATI-s (minimum X700 128MB) notit! Esteleg 15-ös SXGA+ kijelzővel. Mert én ilyet még nem találtam.. :confused:

Szerkesztette: Sensation 2006. 04. 02. 16:27 -kor

ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#824 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 16:41

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 16:19

Mit értesz az alatt hogy gyenge kép?
Hogyhogy kevés az X700? Akkor hogy raknak össze egy ilyen gépet? (WSXGA+-hoz X700?) :think:

Akkor acer-t egyáltalán ne?
Csak Acer-be meg Fujitsu Amilo-ba találtam magamnak való konfigot.. Tudom hogy a Dell meg az IBM a legjobb, meg a Portégé, Qosmio, Tecra.. De 1részt nekem qrva drágák másrészt ezekbe csak Intel van..

Mondjon nekem valaki egy nagyon zsír - gondolok itt a márkára, gyártóra - Turionos ATI-s (minimum X700 128MB) notit! Esteleg 15-ös SXGA+ kijelzővel. Mert én ilyet még nem találtam.. :confused:

Miért minimum x700? Ha ilyen igényeid vannak vga terén akkor inkább asztali gépben gondolkodj. Ha ilyen nagy vga-val szerelt notit veszel akkor nem biztos hogy sokáig bírja majd akksiról, meg a súlya sem lesz éppen pille.

#825 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 16:48

Idézet: evo87 - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 16:41

Miért minimum x700? Ha ilyen igényeid vannak vga terén akkor inkább asztali gépben gondolkodj. Ha ilyen nagy vga-val szerelt notit veszel akkor nem biztos hogy sokáig bírja majd akksiról, meg a súlya sem lesz éppen pille.

Hagyd a fenébe....
Mindegyik így kezdi...

Aztán amikor a 3 kilós X700-as noti nehéz lesz neki (vagy kevés lesz a két órás üzemidő, holott nem is játszik), akkor veri a fejét a falba!!!!
Grafikára kevés az X700, főlleg ilyen XGA, Sxga,Sxga+-os kijelzővel...!

Komolyan mondom, hogy akinek notebook vásárlás esetén megfordul a fejében a 3D-s játék mint szempont , az nem normális!!!!!

Szerkesztette: FőDudu 2006. 04. 02. 16:49 -kor

#826 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 17:15

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 16:48

Hagyd a fenébe....
Mindegyik így kezdi...

Aztán amikor a 3 kilós X700-as noti nehéz lesz neki (vagy kevés lesz a két órás üzemidő, holott nem is játszik), akkor veri a fejét a falba!!!!
Grafikára kevés az X700, főlleg ilyen XGA, Sxga,Sxga+-os kijelzővel...!

Komolyan mondom, hogy akinek notebook vásárlás esetén megfordul a fejében a 3D-s játék mint szempont , az nem normális!!!!!

Egyébként én is így kezdtem, x700-at akartam vagy hasonlót, de hálistennek hallgattam a tapasztalt fórumosokra és nem követtem el azt a hibát hogy olyan teljesítményű notit akarok mint az asztali gépem. Mégis kaptam egy kellemesen használható gépet hosszú akksi dővel, amin akár még játszani is lehet. Könnyű, keveset fogyaszt, notiban ez az ideális.
Amúgyis ha egyetemre megy az ember, nem biztos hogy a játék lesz a fő elfoglaltság.

(Ha már ennyire a játékokra koncentrálunk, azok a játékok, fps-ek amikkel hálóban szívesen játszik az ember bőven elfutnak az integrálton is. Az intel oldalán fenn vannak pl az hogy az egyes integrált intel chipek milyen játékot bírnak, szinte mindegyiken mennek az fps-ek, meg pl NFSU. Egy notinál kell ennél több??? )

#827 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 18:26

3 kiló nekem mem sok!! Milyen grafikára kevés az X700????? Nem kevés! Sztem integráltak közül egyse jobb tőle. Nekem pont jó az X700. De ikább X1400, X1600. Én ha veszek, nem veszek ilyen 1024x768-as ~1200MHz-es shared VGA-s játéknotebookot. Különben az ArchiCAD sem fut fainul ilyen kis "szubvackon" meg az XGA felbontás sem az ideális CAD-hez. Akku üzemidő nekem nemigazán mérvadó. Akkuról csak vonaton (max. 1 óra), ritkán suliban menne, és nem egésznap.. :think:
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#828 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 19:00

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 18:26

3 kiló nekem mem sok!! Milyen grafikára kevés az X700????? Nem kevés! Sztem integráltak közül egyse jobb tőle. Nekem pont jó az X700. De ikább X1400, X1600. Én ha veszek, nem veszek ilyen 1024x768-as ~1200MHz-es shared VGA-s játéknotebookot. Különben az ArchiCAD sem fut fainul ilyen kis "szubvackon" meg az XGA felbontás sem az ideális CAD-hez. Akku üzemidő nekem nemigazán mérvadó. Akkuról csak vonaton (max. 1 óra), ritkán suliban menne, és nem egésznap.. :think:

3 kiló nem sok? Ha kondizol, valóban nem, de ha cipelni akkor már nem túl kényelmes. Amúgyis veszel hozzá táskát, egeret meg a vezetékeket is beleteszed, úgy meg már bőven  nem 3 kiló.

Persze hogy az x700 jobb mint bármely integrált, ez nem is kérdés és ezt nem is mondta senki.

"nem veszek ilyen 1024x768-as ~1200MHz-es shared VGA-s játéknotebookot" - ezt a mondatodat abszolút nem értem. Éppen hogy a shared vga-val szerelt notik nem játéknoteszek. (a shared vga-s noti a munkanoti)

Te x700 vagy jobb vga-s notit keresel, azaz igazi játéknoteszt. Ha viszont mai játékokat akarsz futtatni rendesen, akkor meg kevés hozzá az x700 (ezzel nem azt akarom mondani hogy szar, hanem azt hogy kevés).

Először nézd meg mire használnád igazán, aztán dönts, mert hiába veszel egy ilyen gépet, lehet hogy nem is fogsz játszani rajta...

(másrészt cad-hez szerintem simán elég egy eygszerűbb vga)

Mi az oka annak hogy ilyen nagy grafikai teljesítményt igénylesz???

#829 Felhasználó inaktív   .Tian. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:06

Nekem tudna vki segíteni?
Nem szempont a súly és az akkuidő. Viszont jó grafika kellene.
Köszönöm

#830 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:40

Idézet: .Tian. - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 20:06

Nekem tudna vki segíteni?
Nem szempont a súly és az akkuidő. Viszont jó grafika kellene.
Köszönöm

Attól függ mennyire jó grafika kell, mire akarod használni?

Ha csak kisebb játék akkor elég egy x300 vagy x1300, azok a takarékosabb fajták, de az x600 se nagyon vészes.

Ha nagyon számít a tömeg akkor fontold meg hogy esetleg nem felelne-e meg neked egy 12-es szuboti, azt könnyen cipelheted bárhova, de akkor a kisebb kijelzőt kell bámulnod.

#831 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:44

Idézet: Miller1978 - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:22

(...)
Max. br. 350e Ft-t szeretnék rászánni, és ezért egy általános célokra használható notebookot
szeretnék kapni, amit nem hurcolászna az ember nap, mint nap, inkább külföldre költözés után a
családdal kapcsolattartásra, Skype, mp3, divx, dvd és nagyon ritkán egy kis játékra lenne
használva, vagyis kvázi asztali PC, de adott esetben azért vinném az ember magával ha úgy adódik.
(...)
Milyen konkurens notebookot tudnátok esetleg még ajánlani e két modell mellé. Illetve mely tipust
nem, és ha nem miért?
(...)

Lehet, hogy csak én vagyok paranoiás, de ha hosszabb külföldi tartózkodást tervezel, akkor még igen jól jöhet, ha vmi világgaranciás gépet veszel. Ugye ami elromolhat...

BR 350-be pl már talán belefér egy-két IBM T42/T43 is. Persze nem X700-zal, de ha a "ritkán egy kis játék"-kal szemben nincsenek egetrengető igényeid, akkor ezek bőven elegendőek. Esetleg körül lehet nézni HP táján is. Ott nem vagyok képben árakkal.

Szerk.: pl. hp nc6220 van 370 körül 3 év világgarral
Szerk2: de tulképpen akár külföldön is lehet gépet venni, lehet jobban is járnál.

Szerkesztette: sssent 2006. 04. 02. 20:56 -kor

#832 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:58

Sziasztok! :)

Hosszas vívódás után vetetm múlt héten egy Acer Aspire 3024WLMi laptopot x700-as vidkártyával.
Eddig meg vagyok elégedve vele, szép, jó, okos. ;)

Viszont most jönne egy kérdés, méghozzá a szivargyújtós autós töltökkel kapcsolatban. Próbált már valaki ilyet? Milyen invertert érdemes venni? (láttam 140 és 375 W-osat is, elég lenne a kisebbik?)

#833 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:02

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 20:58

Hosszas vívódás után vetetm múlt héten egy Acer Aspire 3024WLMi laptopot x700-as vidkártyával.

Viszont most jönne egy kérdés, méghozzá a szivargyújtós autós töltökkel kapcsolatban. Próbált már valaki ilyet? Milyen invertert érdemes venni? (láttam 140 és 375 W-osat is, elég lenne a kisebbik?)

nézted milyen számok szerepelnek a tápodon?
gondolom ezzel eldőlt a kérdés.

#834 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:13

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 19:26

Attól függ. Ha keveset mozgatod, akkor is kocsival, és főként munkaállomás-szerűen használod (asztalon, hálózatról) a gép tömege, mérete nem igazán fontos. Ugyanakkor azt olvastam ki a soraid közül, hogy vonatozol, iskolába viszed. Egy ekkora gép itt már önbüntetés kategóriába megy. Vonaton az akkuidő tényleg nem számít, mivel ezt a gépet nem fogod ott használni, hacsak nem vagy perverz.

Ami a grafchipet illeti, xedos valszeg arra utalt, hogy WSXGA+ felbontáshoz már kevés az X700, ha modern játékokat akarsz megmozgatni vele, vagy komolyabb ArchiCAD mutatványt végezni.

Ennyi pénzért én a helyedben megfontolnék inkább egy Thinkpad T60-ast.

Hacsak nem akarsz májusig/júniusig várni, akkor a turionos gépek felejtősek, hiszen egymagos chipekről beszélünk a kétmagos Core Duókkal szemben.

#835 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:14

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 20:58

Nem nagyon van olyan noti ami 140w-nál többet eszik :)

#836 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:17

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 11:04

Azért a Toshiba mégis csak Toshiba!

A Toshiba Satellite nem Toshiba, csak a címke. Tajvani szerződéses gyártók termelik Kínában. Semmiféle toshibaságról nem lehet beszélni műszaki oldalról. Toshiba a Tecra és a Portégé.

#837 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:33

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:02

nézted milyen számok szerepelnek a tápodon?
gondolom ezzel eldőlt a kérdés.

Néztem. 100-220V~1,5 A
Nem túl konkrét, ezért kérdeztem meg itt.

Köszönet a másik válaszért. :)

Tényleg, IC-n szokta vki használni a laptopját? Konnektor merre van? mennyire tudom fülkésnél van a folyosón, ileltve egybevagonnál is van a 2 végén. Büfékocsiban is akad? :)

#838 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:05

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:33

Néztem. 100-220V~1,5 A
Nem túl konkrét, ezért kérdeztem meg itt.

Köszönet a másik válaszért. :)

Tényleg, IC-n szokta vki használni a laptopját? Konnektor merre van? mennyire tudom fülkésnél van a folyosón, ileltve egybevagonnál is van a 2 végén. Büfékocsiban is akad? :)

nem az input hanem az output amit nézned kéne, azután U*I, ugyebár. Valami ilyesmi lesz: 16V*4,5A=72W
De ahogy FőDudu mondotta, nem nagyon találsz olyan notit, aminek ne lenne elég 140W. Aki mégis ilyet használ az megérdemli  :p

#839 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:18

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:17

A Toshiba Satellite nem Toshiba, csak a címke. Tajvani szerződéses gyártók termelik Kínában. Semmiféle toshibaságról nem lehet beszélni műszaki oldalról. Toshiba a Tecra és a Portégé.

Örülök ennek a hozzászólásnak, mert akkor valszeg a jól benézett MSI-t veszem meg:) Gyanús is volt, hogy a Toshiba oldalán nem találtam meg elsőre ezt a modellt. Másodszorra sem, de nem is kerestem tovább annyira:)

#840 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:32

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:05

nem az input hanem az output amit nézned kéne, azután U*I, ugyebár. Valami ilyesmi lesz: 16V*4,5A=72W
De ahogy FőDudu mondotta, nem nagyon találsz olyan notit, aminek ne lenne elég 140W. Aki mégis ilyet használ az megérdemli  :p

Jogos, nyertél, köszönet. :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.