HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 16. 20:57

>>>Nos, nemhiába gyorsulás a topic címe :D<<<

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 16. 21:12 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#842 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 21:11

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 20:37

Ha bement a masik -kanyarodo- savba, akkor miert is kellett volna meglatnia 100%-san a mogotte az addig egyenesen tovabbhalado savban 1000-l erkezo Audi-t? Fasza tukrod van, ha a jobbra melleted levo savot is kivaloan latod a bal oldali tukorbol...

hobizoli

Ember, van egy kavarcos gondolatmeneted azt megmondom. Csak legyen aki érti. Milyen tőlem jobbra sáv? Milyen kanyarodósáv?
2X1 sávos útról van szó.

Szemből nem jött semmi, a jobb sávban haladó Trabant azonban 21-23 kilométeres sebességre lassított és az elágazás előtt körülbelül 24 méterrel a majdani balra kanyarodás céljából átlépte a záróvonalat

Örülnék, ha legalább vennéd a fáradtságot és elolvasnád amit a másik be@aszik a topikba.....
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#843 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 01:27

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 18:38

1. balra fordulasnal balra kell behuzodni, foleg akkor, ha kulon balrakanyarodo sav is van
2. Abba gondolj bele inkabb, hogy egyatalan nem biztos, hogy egesz vegig a szembe jovo savban jott az Audi, hanem johetett az oszlop mogott is, maris hiaba lathato be az egesz...benezel a tukorbe, nem latsz semmit, fodulsz ott jon be a bal ajton a Audi :rolleyes: Na ilyenkor ki a huje?
3. 3sec-g meg SZVSZ Te sem nezel tukorbe -meg senki sem-, ha 20-l fordult a Trabi, de foruljon csak 15-l, akkor is 0.4-0.5sec alatt megteszi a szembejovo sav szelesseget :rolleyes:

hobizoli

1. Netessékmondani!
És a záróvonal átlépését kanyarodás előtt jóval melyik passzus írja elő a KRESZ-ben???

2. Te meg abba gondolj bele, hogy még arra sem vetted a fáradságot, hogy a korábban általam összegyűjtött linkeket (minkét oldal védelmében) elolvasd, hát akkor hogy írhatsz le ilyet, hogy mi lehet? Az is lehet, hogy az Audi tolatott, nem?

3. Ha valaki bekanyarodik balra, akkor számítania KELL arra, hogy jöhet szembejövő vagy valaki megkezdhette már az előzését, esetleg akár nagy sebességgel is. Nekem sincsen kőből a szívem, én is nagyon sajnálom azt a két fiatalt, de a szabály akkor is szabály. Egyik résztvevő sem mondható TELJESEN vétlennek a baleset bekövetkeztében.
A vétkességért akkor sem jár(na) halál, de mivel nekik nem tellett 'páncélozott' járműre, ezért ők haltak meg. Sajnos.

(Mellesleg felhívom a figyelmedet, hogy a Trabantot NEM bekanyarodás KÖZBEN, bal oldalról találta el a miniszteri autó, hanem hátulról. Az összeütközés helye pedig (a fényképeket látva) teljesen nyilvánvalóan a szembejövők sávjában, a záróvonalon TÚL történt. De ezeket már leírtam korábban.)
Gondolkoztál már ma?

#844 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 01:36

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 20:01

Április 9. után úgyis elülnek a majmok, kevesebb lesz az ilyen eset, addig meg vigyázzatok!

Az elmúlt 5 évben nem kívántam, hogy igazad legyen!
Most igen.
Csakhát nekem rossz előérzeteim vannak. Remélem nem jönnek be.

Ne de gyorsan abbahagyom, mert még azt hiszed, hogy be akarok vágodni Nálad.
Azt meg nem viselném el.
Gondolkoztál már ma?

#845 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 10:55

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 1:36

Ne de gyorsan abbahagyom, mert még azt hiszed, hogy be akarok vágodni Nálad.
Azt meg nem viselném el.

:lol:  :nevet:  :nevet:

#846 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:06

A szomorú balesettel kapcsolatban igazán nem akartam vitát szítani. Szép cikk, amit Lauda beidézett, kár hogy nem igaz a fele sem. A forrást nem jelölhetem meg, épp ezért nem is kell elhinni amit írok még akkor sem, ha így volt.
Az Audi 192 km/h-val jött, egy hosszabb kocsisort előzött kék villogóval, de hangjelzés nélkül. Mikor átment a szembejövő sávba még nem volt záróvonal, de nem sokkal azután már javában volt, de az Audi nem sorolt vissza, hanem döngetett tovább, előzve a kocsisort.
A Trabant nem teljes terjedelmével ment át a szembejövő sávba, hanem behúzódott egész a záróvonalig - és indexelt -, feltételezhetően hogy a mögötte jövők ki tudják kerülni jobbról, ne tartsa fel a forgalmat. Az Audi kanyarodás közben kapta telibe a Trabantot, tehát lényegtelen, hogy behúzódott-e, vagy sem. Ha nem húzodott volna be, akkor is baleset lett volna.

#847 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 12:06

A szomorú balesettel kapcsolatban igazán nem akartam vitát szítani. Szép cikk, amit Lauda beidézett, kár hogy nem igaz a fele sem. A forrást nem jelölhetem meg, épp ezért nem is kell elhinni amit írok még akkor sem, ha így volt.
Az Audi 192 km/h-val jött, egy hosszabb kocsisort előzött kék villogóval, de hangjelzés nélkül. Mikor átment a szembejövő sávba még nem volt záróvonal, de nem sokkal azután már javában volt, de az Audi nem sorolt vissza, hanem döngetett tovább, előzve a kocsisort.
A Trabant nem teljes terjedelmével ment át a szembejövő sávba, hanem behúzódott egész a záróvonalig - és indexelt -, feltételezhetően hogy a mögötte jövők ki tudják kerülni jobbról, ne tartsa fel a forgalmat. Az Audi kanyarodás közben kapta telibe a Trabantot, tehát lényegtelen, hogy behúzódott-e, vagy sem. Ha nem húzodott volna be, akkor is baleset lett volna.

Nekem nincsenek forrásaim, de a te írásod sokkal életszerübb mint amit Lauda írt, én simán elhiszem....  :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#848 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:10

Yardok ma tettek a dolgukat nalunk. :omg:

Fonokom a ceges kocsival sikeresen szukre szabott egy jobbkanyart, igy eppenhogy meghuzott egy sarkon parkolo jarmuvet.

Egy kozelben allo biztonsagi or latta az egeszet, allitolag integetett, meg kiabalt, hogy alljon meg, de nem allt meg, hanem csak odebb leparkolva nezte meg a kocsinkat, amin semmi horpadas, csak pici festeknyom, mas lathato serules nincs.

1 ora mulva 2 yard teljes fegyverzetben csonget az ajtonkban, hogy mienk-e az XYZ-123 auto, mert hogy cserbenhagyasert feljelentenek. :eek:
Fonokom persze egybol elismerte, hogy picit elszabta a kanyart, de nem volt semmi komoly, igy nem latott indokoltnak helyszini intezkedest, meg vitatja a cserbenhagyas tenyet.

Vegul az alkudozasnak az lett a vege, hogy 40e-s csekket leperkalja, aztan akkor nem veszik el a jogsijat cserbenhagyasert :eek:

(Bezzeg amikor multkor fonokomekhez betortek, akkor az orak mulva kierkezo rendorok szettartak a karjukat, hogy nem tudnak semmit csinalni, most meg kicsi kocc-ert helyszinen fejbe.)

Ja, tavalyi kerekbilincses sztorinkra visszaterve:
Fonokom megkerdezte a vele szemben intezkedo yardoktol, hogy miert nem bilincselik mostanaban az Arany J utcai metromegallo mellett az 5-6m szeles jardan allo autokat.

A valasz meglepo volt: mert parkolohelynek van kijelolve.

Bezzeg minket ott a parkoloora toveben megbilincseltek, fizethettunk 15k-t, holott ezek szerint teljesen szabalyosan parkoltunk. (5 perccel korabban lett veve a parkolocetli, mielott felraktak a bilincset...)

Erre meg meglepobb valasz erkezett: ha mar meg van bilincselve a jarmu, akkor mindenkeppen be kell fizetni a 15k-t, csak akkor szerelik le.
Ha jogtalanul lett felszerelve, akkor beperelheted a kozutkezelot, aztan 2 ev mulva fizetnek, vagy sem. :omg:

Hiaba, jogallamban elunk.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 03. 17. 16:26 -kor

#849 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:24

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 16:10

Ja. Ott.

#850 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:33

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 16:10

Ő sem járt jobban:
http://index.hu/homar/index.php?more=1&tit...gyfel_vs_putyin

#851 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:41

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 16:33

Legközelebb alaposabban meg kell gondolni, érdemes-e hidegben szájsebészeti műtétnek alávetni magunkat, mert Putyin nemismerete nem mentesít minket a felelősség, valamint a következmények alól.
Ciciman is on borda

#852 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:03

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 16:33

Na, ha velem ilyen történne, az k... biztos, hogy ki nem fizettem volna az autó kiváltását.
Hajrá taxi, metro stb., minden számlát szépen gyűjtve. Közben ami hivatalos fórum létezik, megkeresni, felszólítani.
Hivatalos papírt szerezni, hogy elszállították, ennek birtokában feljelentés ügyészségen, hogy a bringát ellopták.

Igaz, hogy rengeteg idő, telefon, idegeskedés, de valahol tegyük már le a STOP táblát.
Egy biztos: ha befizetted, azt már nem látod többet.

De amíg a TE TULAJDONOD JOGTALANUL VAN BÁRMELY VÉGREHAJTÓ HATALOM FOGLALÁSÁBAN, lehet  igazat találni. És rájuk is kell borítani az asztalt, nem utólag hangoskodni.
Ott és akkor kell igazért kiáltani (persze ez a rögösebb út, az igaz), precedenst kell teremteni.
Mert igaz a sokszor felhozott gondolat, hogy nem csak jogaink vannak, hanem kötelezettségeink is. Viszont az is igaz, hogy vica-versa

Ui.: ha igaz a story.

#853 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:05

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 12:06

Én meg mindjárt gyártok egy harmadik lehetőséget, de a forrást nem jelölöm meg. :omg:

Macika látott fényképeket is, én már nem nagyon emlékszem az esetre, de jártam arra (nem a balesetkor).
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#854 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:08

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 12:11

Nekem nincsenek forrásaim, de a te írásod sokkal életszerübb mint amit Lauda írt, én simán elhiszem....  :(

Mitől életszerűbb?

Macika szerint hátulról találta el az Audi.

No mindegy. :)

#855 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 17:08

Mitől életszerűbb?

Macika szerint hátulról találta el az Audi.

No mindegy. :)

Nem mindegy már?  :(
Nyugodjanak békében.

Nekünk meg sose legyen közigazgatásos résztvevővel semilyen balesetünk.

Szerk.: vagy semmilyen?

Szerkesztette: !Rooland! 2006. 03. 17. 17:16 -kor

#856 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:17

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 17:14

Nem mindegy már?  :(
Nyugodjanak békében.

Nekünk meg sose legyen közigazgatásos résztvevővel semilyen balesetünk.

Igen mindegy már nekik, de másnak nem. Ha beszélgetünk az esetekről talán később még hasznát vehetjük a megelőzésben.

#857 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 17:05

Én meg mindjárt gyártok egy harmadik lehetőséget, de a forrást nem jelölöm meg. :omg:

Macika látott fényképeket is, én már nem nagyon emlékszem az esetre, de jártam arra (nem a balesetkor).

Mindenki magából indul ki. Ez a különbség kettőnk közt öreg, hogy nekem nem kell semmit gyártanom, mivel nem akarok senkit meggyőzni, pláne nem téged. A forrást azért nem jelölhetem meg, mert személyiségi jogokat sértene. Mondjuk úgy, hogy egy olyan ember helyszínelt a balesetnél, akivel akkoriban igen jó kapcsolatban voltam, de mára a sors kifürkészhetetlen útjai folytán "elváltak útjaink", rég nem láttam.

#858 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:27

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 17:18

Mindenki magából indul ki. Ez a különbség kettőnk közt öreg, hogy nekem nem kell semmit gyártanom, mivel nem akarok senkit meggyőzni, pláne nem téged. A forrást azért nem jelölhetem meg, mert személyiségi jogokat sértene. Mondjuk úgy, hogy egy olyan ember helyszínelt a balesetnél, akivel akkoriban igen jó kapcsolatban voltam, de mára a sors kifürkészhetetlen útjai folytán "elváltak útjaink", rég nem láttam.

Miért, ki akar itt meggyőzni bárkit is bármiről?

Nézd, ha így volt, akkor nem értem hol csúszott el a másik verzióra a dolog. Azért aki látott képet róla, elég könnyen eldönthette, hogy honnan történt az ütközés.

#859 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:42

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 17:27

Miért, ki akar itt meggyőzni bárkit is bármiről?

Nézd, ha így volt, akkor nem értem hol csúszott el a másik verzióra a dolog. Azért aki látott képet róla, elég könnyen eldönthette, hogy honnan történt az ütközés.

Nem gondolod, hogy nem tudnak "szépíteni" azon az eseten a tisztelt illetékes elvtársak megbízásából?  :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#860 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 17:42

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 17:17

Igen mindegy már nekik, de másnak nem. Ha beszélgetünk az esetekről talán később még hasznát vehetjük a megelőzésben.

Az előzésben igen, lehet haszna: hogy záróvonalnál SOHA ne előzzünk.

De kanyarodási rutinunk nem fog változni. Ha záróvonal véd és kanyarodás előtt nem észleltük előtte a tükörben a borzasztó gyorsan közelítő ellenfelet (persze ez is rutin, hogy min. 10-15 sec-enként üresnek tűnő úton is belenézünk), akkor az utolsó pár tized mp.-ben már vége. Neked is, nekem is.

Márpedig 150 felett bizony erősen előre kell látni a lehetséges szituációkat, másodpercekkel előbb kell védekezni, mint ahogy a másik kigondolja, hogy keresztezi az utad!
Ilyenkor 1 mp =lehet 1 élettel. De elvileg ezért kell a megkülönböztetett jelzéssel haladó sofőröknek PÁV1-el rendelkezniük

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.