Idézet: brd - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 22:42
Olvasgatom itt a vitát, nekem is az szúrja a szemem, hogy a szakértők szerint egy 2 ember halálával járó balesetben 50%-os résszel szereplő okozó ugyanúgy vezetget.
A többi csak tupírozás.
Tulajdonképpen mit is jelent az 50%? Az okozott kárért fele arányban felelős? Akkor 1 ember haláláért minimum?
Nem nagyon hallottam még 70-30%-ban megosztani felelősséget balesetben. Általában ha nem mondható ki valamelyik fél teljes vétlensége a balesetben, akkor 50%-ra szokták kihozni. Ennek különösebben nincs jelentősége, nincs értelme árnyalgatni, hogy 49-51% vagy ilyesmi.
Meghalt 2 olyan ember, aki a SAJÁT, valóban elkövetett hibája miatt akár 100 évig is élhetett volna.
Csak abban az esetben vált halálossá ez a 'szabálytalanság', ha egy ilyen nagy sebességű jármű pont így, pont ott, és pont akkor közlekedik.
A véletlenek szerencsétlen összejátszása.
És ilyen 'össze nem illő' véletlenek naponta tucatnyival történnek, csak szerencsére nem lesz belőlük baj.
Csak mindenki gondoljon bele, hányszor halljuk, hogy 'ha 1 perccel később vagyok ott, akkor...', 'ha a másik oldalon megyek, akkor...', 'ha én is ott álltam volna, akkor...'.
Ezeknek a szerencsétleneknek nem volt ha, ők pont akkor voltak ott.
Felelősek voltak ők is, de ez a felelősség NEM halállal büntetendő!
Az Audi sofőrje (bár nem ismerem) nem saját szórakozásából ment úgy, ahogy ment.
Ki kell szolgálnia az 'urak' kívánságait, MAGAM hallottam már olyat (első kézből elmondva), hogy az autóban utazó védett személy maga utasította a sofőrt, hogy kapcsolja ki a visítót, mert fáj a feje.
Kétségtelen, ő hibázta a nagyobbat.
Sajnos ez a két értelmetlen halál adta meg az utolsó löketet a kéklámpa jogszabályának szigorításához. Mára már sokkal szigorúbb az egész, na persze mindne jogszabály annyit ér, amennyit betartatna kbelőle.