HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 18. 15:56

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 0:03

Sajnos ez a két értelmetlen halál adta meg az utolsó löketet a kéklámpa jogszabályának szigorításához. Mára már sokkal szigorúbb az egész, na persze mindne jogszabály annyit ér, amennyit betartatna kbelőle.

Én is anyáztam mikor hülyegyerek megkülönböztető fény+hangjelzést használva ment be a Skála parkolójába a nőjéért (Crysler Stratus-t nem sokat látni megkülönböztető jelzéssel)!

Még jó hogy éppen egy ilyen esetekben illetékes emberkével sétáltam, így ezt a hétvégi mókát hétfőn már le is verték a kis köcsögön!

Nem tagadom jó dolog egy megkülönböztető jelzés, sőt volt rá példa hogy használni kellett az ismerősi körömben  (sima 'Police' feliratú napellenző lehajtása elég volt), de ettől még nem kell úgy használni mint egy eszement!  Nincs olyan találkozó vagy rendezvény ahonnan okkal nem lehet elkésni!!!!!

#922 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 16:28

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 15:53

Ez biztosan így van?
Most nincs időm megkeresni, de én mintha úgy tudnám, hogy nincs konkrét határ megadva az előzés befejezésére, csak annyi, hogy be kell fejezni az előzést, és a lehető leghamarabb visszamenni a saját sávba.

Igen, ez az általános szabály. Ha viszont előzés közben közeledsz egy "előzni tilos" jelzőtábla felé, akkor már más a helyzet:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#923 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 16:44

Idézet: brd - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 22:42

Olvasgatom itt a vitát, nekem is az szúrja a szemem, hogy a szakértők szerint egy 2 ember halálával járó balesetben 50%-os résszel szereplő okozó ugyanúgy vezetget.
A többi csak tupírozás.

Tulajdonképpen mit is jelent az 50%? Az okozott kárért fele arányban felelős? Akkor 1 ember haláláért minimum?

Nekem meg az a fura, h ezt a meggyilkolt áldozatok hozzátartozói ezt lenyelik. Önbíráskodás, vagy sem, de én kanállal szedném ki a beleit a sofőrnek. De legalábbis olyan szilánkosra törne a karja, h onnan maximum csak szívószállal tudna kajálni.
Eleve azt sem értem, h mi a töknek kell 192-vel sort előzni. Ezt az én hülye agyam nem tudja felfogni, ez felelőtlenség.
A sziréna meg vicc, nincs nagy zene a kocsimban, de már fél hangerőn sem hallom, hiába van mondjuk a seggemben.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#924 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 18:29

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 16:28

Igen, ez az általános szabály. Ha viszont előzés közben közeledsz egy "előzni tilos" jelzőtábla felé, akkor már más a helyzet:

http://www.kepfeltoltes.hu/060318/DSC02362...ltoltes.hu_.jpg

;)

Köszönöm.
Gondolkoztál már ma?

#925 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 18:29

Köszönöm.

Nincs mit Macika! :respect:
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#926 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 19:29

Köszönöm.

Hali!
Végre megvan, nem változott az ominózus szab.sért.törv. 57§ ogy.képviselőm szerint sem! Még megvitatásra sem került, marad a választás utánra.

Ami az elmúlt két oldalt illeti, döbbenetes. Azt kell mondanom -bár feltöri majdnem a számat-  :D , dícséretes a türelmed, az önjelölt bírókkal szemben.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#927 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:06

33/2000. (XI. 29.) BM rendelet a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól

#928 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:23

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 20:04

... nem változott az ominózus szab.sért.törv. 57§ ogy.képviselőm szerint sem! ...

Ez szomorú.

Tehát marad a kiskapu... :(

Arra meg nem lehet számítani, hogy az emberek hirtelen becsületesek lesznek...
Gondolkoztál már ma?

#929 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:23

(2) Annak a járműnek a vezetője, aki az elsőbbségre vagy az előzésre vonatkozó szabályok megszegésével a közlekedés más résztvevőjét hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszeríti,
százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
  :eek:

Ezzel csak az a baj, hogy 1 millióból talán egyszer lehet ezt alkalmazni, pedig de jó is lenne, ha az összes agyament f@szra ki lehetne szabni a bírságot. Ha mástól nem is, talán ettől kicsit észbekapna.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a szabálysértési hatóság járművezetéstől eltiltást alkalmazhat, továbbá az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés esetében a rendőrség, valamint közúti határátkelőhelyen a határőrség helyszíni bírságot szabhat ki.

#930 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:33

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 20:06

Elsősorban én arra gondoltam változást emlegetve, hogy VÉGRE a Rendőrség, a VÁM és Pénzügyőrség és a Határőrség hivatásos állományának is KÖTELEZŐVÉ tették a kék lámpával felszerelt autó vezetéséhez a speciális vezetési gyakorlati vizsgát, valamint megkülönböztető jelzés használatához a PÁV1-es vizsgát.

Vérlázító, hogy eddig csak nekik nem volt erre szükség.
Gondolkoztál már ma?

#931 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:42

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 20:33

Elsősorban én arra gondoltam változást emlegetve, hogy VÉGRE a Rendőrség, a VÁM és Pénzügyőrség és a Határőrség hivatásos állományának is KÖTELEZŐVÉ tették a kék lámpával felszerelt autó vezetéséhez a speciális vezetési gyakorlati vizsgát, valamint megkülönböztető jelzés használatához a PÁV1-es vizsgát.

Vérlázító, hogy eddig csak nekik nem volt erre szükség.

Félre ne érts Macika, nem kapcsoltam semmihez a hsz-t, csupán olvasgatás közben találtam, s gondoltam hátha érdekel valakit. :)

#932 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:56

Nem értem, a sok idióta miért télen képzeli magát Colin McRae-nek?  :reklamacio:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#933 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 21:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 20:56

És megint vétlent temetnek... :(
Gondolkoztál már ma?

#934 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 21:46

nem értem 82 éves korban minek kell valakinek vezetni?
lásd South Park idevágó részét
HP Pavilion DV-5 1160eh

#935 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 21:50

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 22:46

nem értem 82 éves korban minek kell valakinek vezetni?
lásd South Park idevágó részét

:D 
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#936 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 22:26

Igen-igen sajnálom azt a motoros srácot meg a csajt. Csak elment egyet motorozni a barátnőjével. :(  :(

Most üssetek agyon, de ezt a 82 éves jogsis dolgot most sem értem. Gyerekek, ebben a korban irány a tömegközlekedés. :)

#937 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:27

Lehet hogy hülyeség, de én például a halálozási határ után (ameddig átlagosan él egy magyar ember) visszavonám a jogsit. Tenném ezt a többi autós védelme érdekében. Mert itt már jogosan nagy a kockázat.....

Vénasszony és vénember mi a faszért akar vezetni? Csak másokat veszélyeztet!!

#938 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 00:22

Én nem lennék ilyen véreskezű. :) Csak esetleg egy újabb (legalább forgalmi) vizsgához kötném a megtartását (ami mellesleg nem lenne hülyeség fiatalabb korban is, megfelelő sűrűséggel.)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#939 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 00:27

Idézet: brd - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 0:22

Én nem lennék ilyen véreskezű. :) Csak esetleg egy újabb (legalább forgalmi) vizsgához kötném a megtartását (ami mellesleg nem lenne hülyeség fiatalabb korban is, megfelelő sűrűséggel.)

Nem rossz gondolat. :)  Csak fizikai korlátai vannak, így s kevés a vizsgabiztos. Csak gondoljunk bele, évi 100-110 ezer ember szerez jogosítványt.

Szerintem elég lenne, ha az orvos valóban megvizsgálná a pácienst. Látás, vérnyomás, EKG, reflexek! stb. :)

#940 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 00:39

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 0:27

Nem rossz gondolat. :)  Csak fizikai korlátai vannak, így s kevés a vizsgabiztos. Csak gondoljunk bele, évi 100-110 ezer ember szerez jogosítványt.

Szerintem elég lenne, ha az orvos valóban megvizsgálná a pácienst. Látás, vérnyomás, EKG, reflexek! stb. :)

Az a véleményem, hogy 75 év felett LEHETETLEN, hogy megfelelő reflexekkel rendelkezzen egy korához képest kiváló egészségi állapotban lévő ember is. Szóval nem sok mindent van vizsgálni rajta.
Az orvos meg addig nem fog tisztességes munkát végezni, ameddig nem került veszélybe a családja egy kriptaszökevény miatt.
Amikor a fegyvertartási hosszabításhoz csináltattam a 2005 tavaszán az orvosit, akkor úúúúgy vizsgált meg a doki, hogy még a s*ggembe is belenézett, EKG-t írt elő, szívultrahangot, szemvizsgálatot, szinte nagygenerált. Persze akkor voltam a határon, 40 éves kortól már csak 2 évre adják meg a fegyveralkalmasságit, én meg 39 évesen még 4-re kaptam.

Azért ne legyünk igazságtalanok, az, hogy valaki vezetés közben rosszul lesz, az szinte bárkivel előfordulhat 40 felett, sőt akár fiatalabban is. Ez nem korfüggő, legfeljebb az esély nő a korral.
Előző lakásunknál az egyik szomszéd 50 évesen, egy piros lámpánál állva halt meg infarktusban, ráborulva a Wartburgja kormányára. Persze - állítólag - hosszú percekbe tellett, míg valaki megállt és kiszállt megnézni, hogy miért van mozdulatlanul a kormányra borulva, mindenki maximum egy dudálásig jutott el, és kerülte is kifelé. Akár még az is lehet, hogy ESETLEG lehetett volna rajta segíteni. Bár ilyenkor a ha, az mindig jelen van...
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.